Olen samaa mieltä, että useasti treenaaminen palvelee voiman hankintaa hyvin suunniteltuna, jolloin ei mennä failureen ja verrattaen kevyillä kuormilla(venäläistyylinen vn-lähestyminen) Vaikka onhan sekin yksilökohtaista. Oli miten oli, aika mielenkiintonen ehotus aloittelijan tai nuoren ohjelmaksi tuollainen sillisalaatti.
Offtopic: On muuten tälläselle mututieteilijälle ihan mielenkiintonen aihe tuo pn-reenin soveltaminen voimanostoon:
Ḱäsittääkseni voimanostossa haetaan absoluuttista voimaa, kun painonnostossa pitkälti räjähtävyyttä ja nopeutta. Räjähtävyyttä ja nopeutta ei kaiketi synny ilman riittävää absoluuttista voimaa, jonka takia painonnostajat maalaisjärjellä ajateltuna tekevät voimakausia ja voimanostajat treenaavat nopeutta, koska nopeushan on voimaa. Ilyalla tuota absoluuttistakin voimaa on paljon + vitusti, jonka johdosta ko. treenitapa on varmasti hedelmällinen ja räjähtävyyttä ja nopeutta syntyy, sivutuotteena maksimivoimaa.
Muuan L. Simmons sanoikin, että kun urheilijan, jolla ei ole tarpeeksi absoluuttista voimaa laittaa treenaamaan pn-harjottein/tyyliin, on se kuin laittaisi kärryt ennen hevosta.
Taas tuosta offtopiista voi tehdä päätelmän, että toimii, mutta varmasti natunostajalle parempiakin tapoja (kuin ilinin metodejen soveltaminen) kehittää voimaa, kun oletuksena on, että totaali(voima) ei ole vielä mallia eliitti.
Taas oman empiirisen kokemuksen perusteella siihen, että kuinka hyvin isot treenikertamäärät kannattaa (eli kroppa kestää eikä aja tukkoon ja vielä kehittyy)), vaikuttaa melkoisesti (treenipainoista huolimatta) varsinkin:
- Nostajan paino (superin nostaja vs 74kg nostaja)
- Nostajan totaali (lue wilks) (93kg nostaja 400kg yt vs 93kg nostaja 600+kg yt)
- Nostajan ikä (22-vuotias 3v harrastanut, urheilutausta vs 55-vuotias 35-v nostolavoilla pyörinyt)
Huippujen treenistä: Tom Martins on voimanostaja, joka kyykkää ja vetää voimanostajaksi paljon, mutta treenikertoja on siitä huolimatta maltillisesti vrt. ryssät. Tuli afrikassa neljänneksi kovatasoisessa 93kg sarjassa. Sarjan voittaja taas kyykkäilee mielestäni kerran viikkoon, jonkun vanhan päivyrin mukaan. Eräät suomen parhaat IPF-raw kyykkääjät istuvat tanko selässä maahan 7-9 päivän välein korkeilla prosenteilla. Kehittyisivätkö paremmin tiheään kyykkäämällä ja matelemmilla?
All in all, yhtä totuutta ei kai ole, vaikka jokaisella valmentajalla ja etenkin nettivalmentajalla oma näkemys onkin..