Voimanoston SM-kisat 2004 Jyväskylässä

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
darvinisti sanoi:
En millään ymmärrä noiden välineiden käyttöä. Ilman niitä ei tarvitsisi tällaisistakaan asioista kiistellä ja olisi sen verran selvempää kuinka vahva kukakin on. Sen jälkeen tarvitsisi kiistellä vain siitä mikä on tuomarilinja.

Minä menin joskus jopa niin pitkälle, että kysyin täällä sellaista, jotta mitä mieltä porukat olisi jos SVNL ryhtyisi järjestämään RAW-SM-kisoja, että saataisiin eri voimanostomuodoista raakaa voimaa eniten mittaavin laji kunnon kattojärjestön sekä lajiliiton alle. Näin pystyttäisiin tarjoamaan voimanostajille:

-Doping-testaus

-Arvostus tavallisten ihmisten silmissä

-Titteleitä

-Lajin kehittämistä


Vastaukseksi muutamaa miellyttävää poikkeusta lukuunottamatta sain:

-"Painu hevonpersiiseen"

-"Lopeta tuo vitun lesotus"

-"Penkkiurheilijat eivät ole koskaan oikeassa"

-"Kaikki jotka seisoo palkintopallilla, käyttää"


Go figure.
 
Tuntuisi itsestään selvältä olettaa, että jos tietyllä kankaalla saavutetaan tietty jäykkyys niin 2 kertaa sama kangas on 2 kertaa jäykempi (Tässä vaiheessa ollaankin vielä oikeassa) joten nostaja saa siitä kaksinkertaisen edun (Nyt ollaankin jo hakoteillä). Miksi tuo ei pidä paikkaansa?

Koska yhdestä kankaasta on saatu jo riittävän jäykkä lähes jokaisen tarpeisiin. Yhdestä kankaasta voidaan tehdä paita, jolla 300-350 kiloa ei tule vielä rintaan asti. Laitat pari kerrosta tuota kangasta niin samoilla mitoilla tehty paita vaatii rautaa käsille enemmän kuin kukaan jaksaa irroittaa telineistä. Usein tuplakankainen paita valitaan sen kokoiseksi, että se on mitoiltaan löysempi kuin yksikankainen. Tälläisellä löysemmällä tuplakankaisella paidalla paita jeesaa hieman enemmän rinnalla, mutta lopettaa jeesinsä aikaisemmassa vaiheessa kuin tiukempi yksikankainen paita. Nostaja voisi valita tiukemman tuplakankaisen, mutta ei tarvitse, koska yksikankaisella paidasta saadaan jo "riittävän" tiukka. Olen mm. nähnyt yksikankaisen valoa vasten läpikuultavan polyesteri paidan, jolla eräs nostaja sai 250 kiloa laskettua 2-3 cm.

Lujuusmittauksia tuskin on kukaan tehnyt, mutta olisi kiva tietää kuinka suuren osuuden paidan jäykkyydestä muodostaa vahvistettu, alas tuotu kaulus, joka voidaan tehdä yksi- tai tuplakankaisessa paidassa moninkertaisesta vahvuudesta.
 
lieska sanoi:
Siinäpä se, ennen ei trikoot auttaneet juuri ollenkaan, nykyaan saat niistä n. 70-100kg hyötyä. Naurettavaa.

Oletan että olet kokeillut noita kyykky "vermeitä" kun tuon kilomäärän tiedät. Lyhyt laskutoimitus: 5*260=kirkkaasti 300kg ilman varusteita.
300+100Kg=400kg pitäis sulla olla nykyään aika tarkkaan kyykyssä tuloksena IPF varusteilla. Et oo harkinnu kisaamista? Tallqvist tais olla ainoa jolta irtos tänä vuonna 400kg.
 
Purkista olis pudonnu pohja jos lieska ois parhaassa kunnossa kilpasille lähteny..
 
N.O.Kummonen sanoi:
Tuntuisi itsestään selvältä olettaa, että jos tietyllä kankaalla saavutetaan tietty jäykkyys niin 2 kertaa sama kangas on 2 kertaa jäykempi (Tässä vaiheessa ollaankin vielä oikeassa)
Koska yhdestä kankaasta on saatu jo riittävän jäykkä lähes jokaisen tarpeisiin. Yhdestä kankaasta voidaan tehdä paita, jolla 350 kiloa ei tule vielä rintaan asti

Väitätkö nyt tuossa, että mikäli meillä olisi koehenkilö, jolle oltaisiin valmistettu mittojen mukaan yksikankainen paita, niin se paita voidaan tehdä niin tiukaksi, että vaaditaan yli 350kg ennen kuin tanko tulee rintaan asti. Sitten valmistettaisiinkin samojen mittojen mukaan tuplapaita, jolla rintaan tulisikin vasta yli 700kg?
 
Eikö kannattaisi tehdä samantien triplapaita?

olis se vaan komeeta nähdä miten joku jättäis tonnin roikkuun 5 cm rinnan yläpuolelle :D
 
strong sanoi:
Väitätkö nyt, että:

A) yksikankaisella IPF:ssa hyväksytyllä Titan NXG -varusteella saa enemmän hyötyä kuin tuplakankaisella ammattilaisissa hyväksytyllä Titan NXG - varusteella?

B) yksikankaisella IPF:ssa hyväksytyllä Titan NXG:lla saa joissakin tapauksissa enemmän hyötyä kuin jollakin ammattilaisissa hyväksytyllä varusteella, esim. Metal Denim

Mikäli vastaus on A, niin perustele miten huomattavasti järeämmästä varusteesta voi saada hyötyä vähemmän kuin heppoisemmasta, yleisessa tapauksessa tietenkin. Jos vastaus on B, niin se on varmasti ihan totta, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö tupla-NXG:lla saisi vielä enemmän, kuin yksikankaisella => tuplavarusteesta saa enemmän hyötyä.

Kyllä väitän. :) Kyse on siis tietenkin yksilöistä ja kaikki hyötyvät eri tavalla varusteissa.
Tälle eräälle henkilölle pätee molemmat kohdat. Ja todennäköisesti itsellekin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Farkku on minulle huonompi kuin tupla poly.
Kummola tuossa jo aika hyvin selittikin. 1-kankainen paita voidaan ottaa aika kireäksi ja se potkaisee rinnalta hyvin, auttaen pitkälle..
Farkulla ei monet osaa nostaa kunnolla. Lähtee kyllä rinnalta, mutta apu loppuu kuin seinään ja aika nopeasti.
2-kankaisella luulisi nostavan enemmän kuin vastaavalla 1-kankaisella.. Kaikilla ja aika monella näin ei ole. Tai sitten ei ole löytynyt sopivan kokoista paitaa. Helposti 2-kankaisesta tulee liian löysä, jolloin se ei auta. Jos taas ottaa vastaavasti yhtä kireän paidan kuin 1-kankainen olisi, niin se taas vaatii huomattavasti suuremmat painot rinnalle ja niitä ei taas välttämättä saa ylös.
2-kankaisen tuoma jäykkyys myös mielestäni ja useamman kohdalla hävittää osan "potkustaan" verrattuna 1-kankaiseen.. Eli pointtina taitaa olla se, että tuplapaidasta saattaa tulla joillekin liian jäykkä ja se ei sovi..

Koskaan ei ollut vaikeuksia 1-kankaisella paidalla, mutta 2-kankaisilla ja farkulla se on ollut aika taiteilua ja kokeilua.
 
Ja Raven väittää aivan oikein. Oletko strong päässyt kokeilemaan molempia paitoja?
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
strong sanoi:
Kirjoita nyt vaan tänne ne harjoitus-/kisatulokset, joiden perusteella väitit seuraavaa:


Miten voi olla mahdollista, että yksikankaisesta(IPF:n sallima) varusteesta saa hyötyä enemmän kuin kaksikankaisesta(ammattilaisten sallima) varusteesta? Nimeä se varuste.


No vaikka Anon maastavedot. Selkeesti vahvempi, anon veto 405,5 ja Tallqvist oli ottanu 365 vetoa metallilla.

Toikin on aika hyvä: Box squat 16" speed: 320kg


ps. Metallin Ipf-hyväksymästä kyykky trikoosta nyt on nyt kyse.
 
Sumppari sanoi:
Oletan että olet kokeillut noita kyykky "vermeitä" kun tuon kilomäärän tiedät. Lyhyt laskutoimitus: 5*260=kirkkaasti 300kg ilman varusteita.
300+100Kg=400kg pitäis sulla olla nykyään aika tarkkaan kyykyssä tuloksena IPF varusteilla. Et oo harkinnu kisaamista? Tallqvist tais olla ainoa jolta irtos tänä vuonna 400kg.

Tästähän on aikaa. Silloin kokeilluista trikoista en saanut mitään hyötyä, koska en ollut moisia koskaan kokeillut. Trikoot olivat jotkut käytetyt inzerin harjoitus trikoot ja ne käytännössä katsoen vain vakauttivat nostoa, ettei tule mitään loukkaantumisia. Mutta tämän noston jälkeen mulle on tullu 3 välilevyn pullistumaa, takareisi haljennu kokomatkalta, polven ristisiteet revenny ja nilkas nivelside revenny. Että se niistä kovista kyykyistä.
 
KyntöSika sanoi:
Purkista olis pudonnu pohja jos lieska ois parhaassa kunnossa kilpasille lähteny..


Voivoi, sähän näytät asuvan espoossa, mä asun tapiolassa, voin näyttää sulle videon jossa kyykkään 230x7 pelkällä vyöllä. Jos sulla on video kaappaus kortti niin voidaan laittaa se sama video kaikkien iloks tänne. Joten kun sulle ei voi privä viestejä lähettää, niin lähetäppä mulle sun puhelin numeros privana niin otan suhun yhteyttä. :)
 
Tätäkään keskustelua ei tarvitsisi käydä, mikäli IPF ottaisi järjen käteen ja kieltäisi trikoot, penkkipaidat ja joustavat polvi- ja rannesiteet.

Ja sitten nähtäisiin vasta KUKA ON VAHVIN!
 
Jarre, onko ideoita siitä miten voisimme vaikuttaa IPFään täältä suomesta käsin? Vai lopetetaanko kaikki treenaaminen kun nyt kaikilla on paha mieli siitä miten naapurin Pentti penkkaa siks enemmän ku sillä on parempi paita?
 
Väitätkö nyt tuossa, että mikäli meillä olisi koehenkilö, jolle oltaisiin valmistettu mittojen mukaan yksikankainen paita, niin se paita voidaan tehdä niin tiukaksi, että vaaditaan yli 350kg ennen kuin tanko tulee rintaan asti. Sitten valmistettaisiinkin samojen mittojen mukaan tuplapaita, jolla rintaan tulisikin vasta yli 700kg?

Väitän, että kaksinkertainen kangas ei ole yhtä kuin kaksinkertainen apu penkkiin. Väitän, että yksikankaisella saadaan tarpeeksi potkua. En väitä, että rintaan tulisi vasta 700 kiloa, koska jossain matkan varrella kiloja tuosta 350 lisättäessä ihmisestä tulisi se joka venyy ja paukkuu. Väitän, että tuplakankaasta ei yleensä tehdä niin tiukkoja paitoja.

Tiedän tapauksen, jossa Titanin IPF paidalla ei 307,5 kg tullut rintaan. Numeroa tai paria pienempi paita päälle niin jonkin verran tuota enemmän jäisi kellumaan irti rinnasta, mikäli nostaja hallitsisi laskun. Paita on siis ihan hyllytavaraa.

Lisäksi uskon, että 90% nostajista pystyy nostamaan IPF-paidalla 0-30 kilon päähän tuplakankaisella ammattilaispaidalla nostetusta tuloksesta. Silti kuulee aina, että amatööripaita auttaa 0-30 kiloa ja ammattilaispaita 50-150 kiloa.

Paidan tuoma apu voidaan laskeakin kahdella tavalla: Voidaan laskea mikä on nostajan paitanoston ja raw-noston ero. Tämä ei mielestäni kerro paidasta niin paljoa kuin nostajasta. Tämä kertoo enemmän nostajan kyvystä hyödyntää paitaa. Toinen tapa on on katsoa, mikä paino paidalla tulee rintaan, koska sen verranhan se paita tosiasiassa keventää. Jos paita vaatii 300 kiloa, että tanko saadaan rintaan niin tuon verranhan se keventää oli se tehty sitten yhdestä tai kahdesta päällekkäisestä kankaasta. Miten sitten perustellaan se, että yksinkertainen paita jeesaa 0-30 kiloa ja tuplakankainen 50-150 kiloa?

Jos paidoilla on niin vähän eroa ja, jos yksikankaisella voi ottaa samanraudan tai enemmänkin, niin miksi monet ammattilaiset nostavat tuplakankaisilla paidoilla? En tiedä, mutta epäilen, että samasta syystä, jonka vuoksi 90% raw-nostajista käyttää polvenlämmittimiä raw-kisassa.
 
lieska sanoi:
Voivoi, sähän näytät asuvan espoossa, mä asun tapiolassa, voin näyttää sulle videon jossa kyykkään 230x7 pelkällä vyöllä. Jos sulla on video kaappaus kortti niin voidaan laittaa se sama video kaikkien iloks tänne. Joten kun sulle ei voi privä viestejä lähettää, niin lähetäppä mulle sun puhelin numeros privana niin otan suhun yhteyttä. :)



Aika kova sarja ilman varusteita!
 
Kammola sanoi:
Väitän, että kaksinkertainen kangas ei ole yhtä kuin kaksinkertainen apu penkkiin. Väitän, että yksikankaisella saadaan tarpeeksi potkua. En väitä, että rintaan tulisi vasta 700 kiloa, koska jossain matkan varrella kiloja tuosta 350 lisättäessä ihmisestä tulisi se joka venyy ja paukkuu.

Mutta entäs jos koehenkilönä olisi esim. vedellä täytetty Pumpattava Barbara, jossa veden kokoonpuristuvuus voitaisiin olettaa mitättömäksi, ja Barbara olisi esim. kevlaria ja liike ohjattaisiin alas luistien avulla. Väitätkö nyt,kuten jo edellisessä esimerkissäkin kirjoitin, että tuplapaidalla tangon saaminen "rintaan" asti vaatisi 700kg:n massan? Näin ainakin olet kirjoittanut jo melkein kahteen kertaan.
Kyllä vai ei?


Kammola sanoi:
Lisäksi uskon, että 90% nostajista pystyy nostamaan IPF-paidalla 0-30 kilon päähän tuplakankaisella ammattilaispaidalla nostetusta tuloksesta. Silti kuulee aina, että amatööripaita auttaa 0-30 kiloa ja ammattilaispaita 50-150 kiloa..

Minä en ainakaan tapausta tuntematta menisi heittämään hatusta mitään kilomääriä. Kun olen heittänyt kilot, niin ne ovat perustuneet aina tietoon.

Kammola sanoi:
Miten sitten perustellaan se, että yksinkertainen paita jeesaa 0-30 kiloa ja tuplakankainen 50-150 kiloa?

Tietämättömyydellä. Mutta vielä haluaisin saada sinulta vastauksen tuohon kysymykseen jonka esitin.

Kammola sanoi:
Jos paidoilla on niin vähän eroa ja, jos yksikankaisella voi ottaa samanraudan tai enemmänkin, niin miksi monet ammattilaiset nostavat tuplakankaisilla paidoilla? En tiedä, mutta epäilen, että samasta syystä, jonka vuoksi 90% raw-nostajista käyttää polvenlämmittimiä raw-kisassa.

Jos ja jos.
Polvenlämmittimetkin auttavat eli hyöty se on se pienikin hyöty. Minä en ole koskaan kuitenkaan törmännyt vielä yhteenkään tapaukseen, jossa yksikankaisella polyesterillä ollaan saatu enemmän kuin tuplalla. Sen ymmärrän ja tiedän oikein hyvin, että korkean kaaren omaavilla denimistä voi olla vaikeampi saada potkua vs. polyt, mutta kaaren korkeutta muuttelemalla ja polyesteripaitaa sovittamalla oikean kokoiseksi, uskon että niissä hyvin harvoissa poikkeustapauksissakin tuplalla saa suuremman tuloksen => ammattilaispaidalla saa enemmän kuin IPF-paidalla. Fysikaalisestihan tuossa ei ole mitään epäselvyyttä, mutta sitten pitää vain täyttyä muutama reunaehto.
 
lieska sanoi:
No vaikka Anon maastavedot. Selkeesti vahvempi, anon veto 405,5 ja Tallqvist oli ottanu 365 vetoa metallilla.

Toikin on aika hyvä: Box squat 16" speed: 320kg

ps. Metallin Ipf-hyväksymästä kyykky trikoosta nyt on nyt kyse.

Kerrataanpa hieman mitä olet kirjoittanut:

lieska sanoi:
mutta Ano on tämän hetken suomen vahvin voimannostaja siitä ei ole mitään epäselvyyttä.

Ilmeisesti tarkoitit tuossa ylläolevassa tätä hetkeä, joten Anon 405.5kg:n veto taitaa olla vedetty joku vuosi sitten ja nyt tuli esim. Metalilla 390kg täysin virkeänä ja trikoilla. Mikäli käytetään vertailukohtana vanhoja tuloksia(sopii minulle oikein hyvin), astuu kuvioihin mukaan Kennethin lisäksi myös Riku Kiri, Hannu Saarelainen, Kyösti Vilmi ja vaikkapa Ilkka Nummisto sekä Jani Illikainen(mikäli joku saisi hänet houkuteltua kisoihin)

Mutta palaan tähän myöhemmin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom