Eli jos otetaan yksikankainen paita, joka on niin jäykkä, että rintaan lasku vaatii 300Kg, ja kaksikankainen paita joka myös vaatii tasan 300Kg saada rintaan, niin molemmat paidatko auttavat tasan tarkkaan yhtä ylös asti työnnössä? Minä väittäisin että tuplakangas auttaa noston ylemmäksi.
Oletko päässyt kokeilemaan? Paidan apumomentti riippuu:
1. paidan materiaalista
2. nostotekniikasta
3. nostajan välityksistä
4. paidan koosta
5. kankaan paksuudesta
6. päällä olemisesta
7. paidan leikkauksesta
Unohdinko vielä jonkun muun elementin? Taisin unohtaa, mutta lisätään sitten myöhemmin.
Omalta kohdaltani voin todeta, että "ammattilaispaidalla" ja "amatööripaidalla" on aivan erilainen nostaa. Se, kuinka pitkälle paita auttaa, ei omalla kohdallani riipu pelkästään kankaan paksuudesta, vaan kaikista yllämainituista seikoista. Oletus, että paksumpi kangas on parempi, ei mielestäni ole oikea. Kaikille nostajille ei samanlainen paita sovi.
Jos paidoilla on niin vähän eroa ja, jos yksikankaisella voi ottaa samanraudan tai enemmänkin, niin miksi monet ammattilaiset nostavat tuplakankaisilla paidoilla?
Paksumpi kangas kestää paremmin ja pidempään (ei veny niin paljon eikä repeä niin helposti), on tukevampi ja tuntuu turvallisemmalta (oman kokemuksen pohjalta totean näin). Paksumpi kangas vaatii myös enemmän voimaa nostaa, koska sen tuoma vastus alalaskussa on suurempi kuin yksinkertaisen kankaan, jolloin tangon alaslaskun hallinnassa tarvitaan enemmän voimaa ja ylösnostossa enemmän voimaa. Mutta paksumpi kangas joustaa vähemmän (erityisestä denimin kohdalla), jolloin sen apu loppuu nopeammin ja kuin seinään, ja edellyttää suurempaa ojentajavoimaa kuin pidemmälle auttava yksinkertainen polyesterikangas.
Väitän, että kaksinkertainen kangas ei ole yhtä kuin kaksinkertainen apu penkkiin. Väitän, että yksikankaisella saadaan tarpeeksi potkua. En väitä, että rintaan tulisi vasta 700 kiloa, koska jossain matkan varrella kiloja tuosta 350 lisättäessä ihmisestä tulisi se joka venyy ja paukkuu. Väitän, että tuplakankaasta ei yleensä tehdä niin tiukkoja paitoja.
Olen samaa mieltä.
Minä en ole koskaan kuitenkaan törmännyt vielä yhteenkään tapaukseen, jossa yksikankaisella polyesterillä ollaan saatu enemmän kuin tuplalla. Sen ymmärrän ja tiedän oikein hyvin, että korkean kaaren omaavilla denimistä voi olla vaikeampi saada potkua vs. polyt, mutta kaaren korkeutta muuttelemalla ja polyesteripaitaa sovittamalla oikean kokoiseksi, uskon että niissä hyvin harvoissa poikkeustapauksissakin tuplalla saa suuremman tuloksen => ammattilaispaidalla saa enemmän kuin IPF-paidalla.
Puhutko nyt kaksinkertaisesta polyesterista vai denim-kankaasta? Omalla kohdallani denim-farkku 30 kg ja yksinkertainen polyesteri 50 kg. Omasta mielestäni nostaja valitsee oman paitansa voimiensa ja nostotekniikkansta perusteella, eikä nostotekniikkaansa paidan perusteella. "Siitä nostetaan, mistä eniten saadaan".
Ja nyt kun on todettu IPF paita yhtä tehokkaaksi kuin ammattilaisvermeet, niin on varmaan vain viikkojen kysymys kun IPFssä otetaan sama 400Kg penkistä?
Muutama muukin seikka pitää huomioida kuin varusteet. Muuten tiesittekö, että WPC:n MM-kisoissa Kanadassa nostettiin paljon Titan Fury NXG+-paidalla ja siellä suurimmat tulokset olivat 320 kg seutuvilla?
Ja sitten nähtäisiin vasta KUKA ON VAHVIN!
Tällä tavallahan jo tänä päivänä tapahtuu.
Kohta ilmeisesti voimannostokisat voittaa ei vahvin vaan rohkein kuka nyt uskaltaa mennä järkyttävien rautakasojen alle.
Kyllä se vahvin aina voittaa.
niinpä. joskus kuulee perusteltavan vermeitä sillä että yleisö haluaa nähdä isoja rautoja. itse väittäisin, että se minkä varusteet pudottaa koko lajin uskottavuutta on isompi haitta kuin lisäraudan aikaansaama näyttävyys tuo hyötyä.
Koska olet viimeksi käynyt katsomassa voimanostokisoja? Ajattelin vain, että mitä yleisöä tarkoitat? Voimanostokisa on yksi maailman tylsimmistä asioista seurata: pitkäveteinen, tasapaksu ja "harmaa". SM-kisoissa kävi niin, että kaikki paikalla olleet eivät mahtuneet katsomoon, ja WPC:n MM-kisoissa Helsingissä jopa TV:n välityksellä tuli aivan erilainen tunnelma kuin yleensä. Nämä ovat hienoja poikkeuksia. WPO ja Kierran Kidder yrittävät tuoda tähän muutosta ja tehdä kisoista mielenkiintoisempia. Kidderin ajatuksia voitte lukea vaikkapa Powerlifting USA -lehdistä.
(ilmeisesti)
Mutta tekipä Talkvisti kovan tuloksen
Näin se Tallqvist teki!
Aina, kun aloitetaan uusi keskustelu ja sitä jatketaan tarpeeksi kauan, menee keskustelun linja tällaiselle
(piti kokeilla osaanko käyttää...
)-linjalle. Mistäköhän tämä nyt johtuu? Varusteilla on omat puolustajansa ja omat vastustajansa, mutta jokaisen keskustelun siirtäminen pois aiheesta on todella turhauttavaa. Yleensä sitä tietoa varusteista on niillä, jotka niitä käyttävät. Keskustelu, joka tässäkin ollaan käyty, on käyty aikaisemmin jo monta kertaa.
Mutta asiaan... Itekki nostasin mieluummin ilman varusteita.
Edelleenkään varusteita ei ole pakko käyttää.
Nimimerkki strong: oletko itse päässyt kokeilemaan sekä yksinkertaisesta- että kaksinkertaisesta kankaasta tehtyä penkkipaitaa? Jos et, en sano "mistä sinä sitten mitään tiedät". Se, että kuulet toiselta nostajalta kommentin paitojen eroista, ei tarkoita aina totuutta. Oman kokemuksen pohjalta on paljon helpompi ja asiallisempaa kirjoittaa kuin mutu-pohjalta. Mielestäni kirjoituksistasi paistaa tällainen läpi. Vesibarbaroiden jne. käyttö esimerkeissä on omalla tavallaan hienoa, että rautalankamalli saataisiin väännettyä kasaan. Mutta keskustelun osapuolien käyttäessä erilaisia lähestymistapoja (teoreettinen tieto ja käytännön kokemus), on aika vaikeaa keskustella.