Virallinen RHP-Thread

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Edit: Laittakaahan nyt kuitenkin kuvia näistä RHP/yläkroppa miehistä niin saadaan nauraskella porukalla :)

Todellaki! Viime kesän parasta viihdettä biitsillä oli nimenomaan RHP:ille nauraminen. Tuli nähtyä useempiki korkeintaan 18v nuorukainen, joilla oli viimosen päälle treenattu yläpleksi. Sit ne käveli polleena kädet levällään ja ryhdikkäänä ku rautakanki perseessä ja shortsien lahkeista pilkisti kaks riisitikkua. Huvittuneita ilmeitä keräsivät. :rolleyes:
 
(

tuolta löytyy muutamia kuvia, mutta omasta mielestä olis paras jos jätettäis kuvien postailu mahdollisimman vähälle tai jopa kokonaan pois tästä threadista, koska kun tuota keskustelua vähän katselee niin eipä se kovin paljoa lukijalleen anna ja nopeasti kuivui kokoon. jos kuvia haluatte postailla/katsella niin ehdotan että nostatte kyseisen threadin taas pinnalle niin voidaan täällä keskittyä sitten ihan keskustelemaan kyseisestä asiasta.
 
Jalat ois hyvä kyl treenata mutta yleinsä se menee sillai ku on salipäivä ne menee yläkropa reenaukseen, Jalkoja saa hyvin ylläpidettyä aerobisella treenauksella ja kyllä ne siitä kans kehittyy
kute mullaki on tollai että käyn 4krt viikkoon salil ja sitten pelaan harrastefutista kesäsin (treenit 2xvk)+peli/pelit. Talvisi kerkee sit kyykkäillä tai sitten pelaa futsalia :)!
 
Siinä on hyvä syy miksi pikajuoksijat ovat parempia omassa lajissaan kuin kymmenottelijat.

Ja miksi harvat penkkispesialistit treenaavat jalkoja.


Akuutit hormonivasteet.

Ensiksi kasvuhormoni. Auttaa kyllä rasvanpoltossa, mutta edes suprafysiologiset annokset eivät lisää lihasten proteiinisynteesiä tai sitä kontrolloivia tekijöitä (muutamia poikkeustiloja, mutta ei päde ehkä kuin erittäin pieneen osaan Pakkiksen treenaavasta joukko-osastosta). Lisäksi kasvuhormonitasojen maksimoimiseen pitäisi treenata paastotilassa, pitkiä sarjoja lyhyillä palautuksilla, nestevajeessa ja tietenkin saunassa.

Ja sekin on kyseenalaista auttaako muutaman tunnin tai kymmenen minuutin piikki hormonitasoissa yhtään mitään. Kun roinan kanssa ne ovat koholla sen 24h/päivä ja siinäkin on tietty kynnys milloin tuloksia alkaa tulla.

Ja lihasten kasvussa tärkeää roolia näyttelevät paikalliset kasvutekijät (MGF). Kaiken lisäksi proteiinisynteesi on matalimmillaan suhteessa proteiinidegredaatioon kun hormonitasot ovat korkeimmillaan. Eli treenin aikana.

Ja esim. testosteronitasojen maksimoimiseen pitäisi syödä matalaproteiinista dieettiä.

Esimerkiksi yhden raajan treenaaminen ei aiheuttanut merkittäviä hormonivasteita, mutta johti silti pitkällä välillä kyseisen raajan kasvuun.

On myös huomattu, että akuutit hormonivasteet yhteen treeniin eivät välttämättä korreloin pitkällä välillä voiman ja lihaskasvun kanssa.

Ja esim. eräässä tutkimuksessa kestävyystreeni aiheutti suuremmat hormonaaliset vasteet kuin punttitreeni. Tosin kyseisessä tutkimuksessa punttitreenin osalta käytettiin melko raskaita painoja, joilla ei saada yhtä suuria hormoniaalisa vasteita kuin keskitason romuilla tai perinteisellä bodauksella.

Akuutit hormonivasteet eivät myöskään auta proteiinisynteesin lisäämisessä ja voivat ehkä jopa haitata lihasten kasvussa mukana olevia signaaleja.

Eräässä jännässä tutkimuksessa koehenkilöt treenasivat yhden käden liikkeillä käsiään, mutta toisen käden treenaamisen jälkeen tehtiin kovaa jalkatreeniä, että saataisiin hormonaaliset vasteet maksimoitua. Merkittäviä eroja pitkällä välillä ei tullut lihaskasvun tai voiman suhteen kummankaan käden välillä. Tässä tutkimuksessa oli kyllä puutteita, pieni kohderyhmä ja käden treenaamista ei kontrolloitu. Lisää pian.

Eräät toiset tutkijat tekivät hieman samanlaisen kokeen. Tässä jalkatreeni tehtiin ENNEN toisen käden treenaamista, että hormonaaliset vasteet olisivat maksimoitu juuri silloin kuin siirrytään treenaamaan sitä toista kättä. 11 viikon jälkeen, sille kädelle jolle oli sunniteltu nämä suuremmat akuutit hormoniaaliset vasteet, oli tullut enemmän lihasta ja voimaa kuin toiselle kädelle jolle akuutteihin hormonitasojen nousuihin ei ollut panostettu.

Valitettavia puutteita ja pohdintaa: Kättä ei ollut tässäkään tutkimuksessa kontrolloitu, vain yksi koehenkilöryhmä ja melko pieni sellainen. Treeniohjelmasta annettiin valitettavan vähän infoa tutkijoiden puolesta, mikä voisi selittää tietyllä tapaa nuo erot. Ja myöskin tulosten ilmaisussa oli puutteita tutkijoiden osalta. Saamarin Norskit.

Lisäksi koehenkilöt saattoivat yksinkertaisesti syödä enemmän tuon hormonivaste-treenin jälkeen, olihan se paljon rasittavampi treeni. Ja treenivolyymi oli todella pieni, vain jalkaliikkeet ja hauiskäännöt. Olisivatko tulokset samanlaiset suuremalla volyymillä?

Ja vaikka hormoninousujen ja kehityksen välillä löydettiiin yhteys, oliko syy juuri hormonitasojen nousuissa/jalkojen treenaamisessa vai oliko se puhdasta sattumaa.

Esim. treenistä aiheutuvien testosteronitasojen nousun blokkaaminen haittaa kehitystä. Mutta tällä ei käytännön puolelle ole oikein merkitystä, koska se ei oikein ilman sitä blokkaavia aineita ole merkityksellinen tapahtuma pakkislaisille.

Ja joskus on jollain tapaa huomattu joissain tapauksissa yhteys kehityksen ja akuuttien hormonitasojen nousujen ja niiden suuruden kanssa. Mutta johtuuko kehitys juuri näistä' vai onko sillä pelkkä merkityksetön yhteys vai täysin puhdasta sattumaa.

Tästä aiheesta tuskin tullaan ikinä saamaan tarpeeksi kontrolloitua tutkimusta aikaiseksi.

Monet ovat huomanneet kyykyn, maven ja/tai muun jalkatreenin auttavan yläkropan kehitykseen. Johtuuko tämä akuuteista hormonitasojen nousuista vai yksinkertaisesti siitä, että syödään alitajuisesti enemmän? Tai siitä, että painavampi keho tuppaa olemaan voimasuorituksissa parempi, mitä tuossa tilanteessa juuri tapahtuukin.

Jos jalkojen treenaaminen auttaa kehityksessä, miksi monilla saleill parhaat yläkropat omistavilla henkilöillä on pikemminkin säälittävät jalat? Ehkä pelkkään yläkroppaan keskittyminen auttaa kehittymään, koska siihen saa panostettua enemmän, aikaa ja energiaa eikä yläkropan kehitystä haittaa palautumisprosessi kovista jalkatreeneistä.

Vai onko tässä tilanteessa vain pelkkä (sattuman varainen) yhteys eikä todellista syytä/mekanismia.

Niin paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia.
 
Jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee (MUTTA). Jos sulla on eriparia ylä- ja alakroppa, niin tyhmältähän se näyttää.
Vai pystyykö sen perustelemaan, että se on jees, kun ruumis tavallaan koostuu kahdesta aivan erilaisesta ihmisestä!?
 
Varsin informatiivinen teksti ysikymppiseltä, hienoa! :) Kiitos tähän mennessä kaikille (suureksi ihmetyksekseni jopa suurimmalle osalle) asiallisesti keskusteluun kantaa ottaneille.
 
Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, että tunnen parisälliä jotka kyykkää useammin, sekä on kovemmat sarjapainot kuin itellä. Silti yläkroppa on itellä kehittyneempi. Näin kynämiehen arviolta. Ja mitä pidemmälle lajissa mennään, lihasepätasapainon huomaa, joko ennemmin tai myöhemmin. Ja luulis sen pistävän asialle korjauksen.
 
Niin se vaan nyt on, että kyykkääminen vaatii enemmän, ja kovat jalat ovat arvostettavampi asia kuin vaikka kovat kädet. Kukin tyylillään toki, ei kaikki pysty raskaaseen liikuntaan.
 
Vasta tässä ollaa kolmisen kuukautta renannut, mutta tuntuu, että aina kyykkyreenin jälkeen onnistuu kaikki muu paremmin ja isommilla raudoilla. Esim toissaviikolla sain penkistä 105kg ylös kyykyn jälkeen. Viime viikolla tein penkin ennen kyykkyä ja vaivalloisesti irtosi 2x100. Toissapäivänä kova kyykkysarja ja perään penkki, niin ylös tuli 112,5kg. Ruokavalio on pysynyt samana, toki voihan tämä olla alun kehityshuumaa, mutta näin tuntuu olevan joka kerta, kun kyykkään niin penkkimaximi paukkuu ja jos teen penkin eka niin on helvetin tahmeeta. Eli saako esim kovalla kyykkäämisellä jotain hetkellisiä testobuusteja vai mistä tää voisi johtua?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Vasta tässä ollaa kolmisen kuukautta renannut, mutta tuntuu, että aina kyykkyreenin jälkeen onnistuu kaikki muu paremmin ja isommilla raudoilla. Esim toissaviikolla sain penkistä 105kg ylös kyykyn jälkeen. Viime viikolla tein penkin ennen kyykkyä ja vaivalloisesti irtosi 2x100. Toissapäivänä kova kyykkysarja ja perään penkki, niin ylös tuli 112,5kg. Ruokavalio on pysynyt samana, toki voihan tämä olla alun kehityshuumaa, mutta näin tuntuu olevan joka kerta, kun kyykkään niin penkkimaximi paukkuu ja jos teen penkin eka niin on helvetin tahmeeta. Eli saako esim kovalla kyykkäämisellä jotain hetkellisiä testobuusteja vai mistä tää voisi johtua?

Itel tulee kaks spekulatiivista syytä mieleen:
1. Sun alkulämppä on vähän turhan vaisu eli saat ns "koneen käyntiin" vasta siinä kyykkyjen aikana.
2. Kyykky ottaa yksilöstä vaihdellen hiukan eri tavalla myös sinne selkälihoihin eli sul on kyykyn jäljilta osittain selkä vähän pumpissa joka antaa tukea punerrusliikkeelle. Jokainen itseään kunnioittava penkki-penahan vetää ylätaljalla pikku pumpin latseihin ennen penareeniä ja saa näin jotain extraa siihen. Muistaakseni Mike myös puhui tästä aloittelijoiden osion sticky- penathreadissä.
 
Juu onse puhunu ja oon koittanukkin joskus, mutta en saa ylätaljalla muutakun kädet puutuun niin en tee sitä enää :D
 
Jos reaalimaailmaa varten treenaisi, niin pitäisi kai tehdä mavea ja treenata sormia. Ainakin minulla voimat loppuvat yleensä joko jonkun raskaan esineen nostamiseen, joka on lähempänä mavea kuin kyykkyä, tai sitten jostain kevyehkön lipaston kulmasta on niin paha saada kiinni, että pitäisi olla sormissa voimaa tuplaten nykyiseen. Hauistakin voi joskus kaivata kantamiseen, mutta rinta- ja ojentajalihaksille ei tunnu olevan käyttöä ollenkaan.

Kyykkytreeniä kuitenkin tarvitaan esimerkiksi kaikessa työntämisessä: ajattele esimerkiksi auton työntämistä, jalathan siinä tuntuvat. Jos reaalimaailmaa ajatellaan niin kyykky, mave ja pystypunnerrus ovat mielestäni tärkeimmät ja luontaisimmat liikeradat.
 
Juu onse puhunu ja oon koittanukkin joskus, mutta en saa ylätaljalla muutakun kädet puutuun niin en tee sitä enää :D

No jos haluut sen latsipumpin ennen sitä penareeniä ni se vedät sen tollasella pulloverilla taljasta. Simppeli ja tavallaan eristävä liike yläselälle kun tehään kädet suorana ja pienellä painolla pumpaten. Ja tosta linkistä ku kattoo ni huomaat eipä sil itseasias kauheesti yhteistä ees oo normi ylätaljaan. Tota liikettä kaikki HC-bodarit ylistää toho tarkotukseen...

http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBBentoverPullover.html
 
Töistä johtuen oon käyny salilla ny muutaman viikon vähä normaalia myöhemmin iltaisin ja tuli perus-rhp vastaan, liikkeinä penkki, vinopenkki käsipainoilla, hauis hammer-tangolla ja ojentajat ylätaljassa, nimenomaan laitepuolella että saa "enempi" painoja, tuohon vielä joka väliin vatsoja laitteessa. Tämä setti toistuu ainakin sen 3 kertaa viikossa kun itse olen paikalla, okei ei mikää kunnon rhp kun tekee taljassa ojentajiaki :p
 
niinhä se menee aina nuorempana että on hienoa kun on iso yläkroppa. kehon toiminnan kannalta se vain on erittäin huonoa treeniä. jalat selkä ja vatsat ovat kantavia voimia kehossamme. treenaat vain penkkiä olkapäitä ojentajaa josta seuraa että rintalihakset kiristää ja vetää olkapäitä ja LAPAA eteenpäin, josta johtuu gorilla-look. myös näiden epäsuhtainen kehitys takaa tämän. ja tätä on sitten vanhempana melko vaikea ellei mahdoton lähteä sitten pelastamaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom