Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Hankala sanoa noilla perusteilla, sillä punaviinien vaihtelevasta makeudesta ei juurikaan keskustella. Tillanne varmaankin johtuu siitä, varmaan 85% kaikista maailman punaviineistä menisi lokeroon "kuiva", jos siis vertailua tehtäisiin samoilla makeuden mittareilla kun valkoviineissä(rosé ja portviinit tietenkin ovat oma lukunsa, mutta nehän eivät punaviinejä varsinaisesti olekkaan). Itse jos ajattelisin mitä voisit tarkoittaa (puoli)makealla punaviinillä, niin mieleen tulee muutamiakin vaihtoehtoja. Jos olet jonkun näistä ystävä niin olen asian ymmärtänyt oikein. Puolimakeiksi punaviineiksi voitaisiin kai perinteisesti kuvailla seuraavia ainakin: Sangria; kuohuva Shiraz; Recioto della Valpolicella; useimmat Brachettot; Kalifornian myöhään korjatut Zinfandelit.
Itse uskon, että kysyjä pitää punaiviineistä joissa happojen osuus suhteessa muihin viini elementteihin on vähäisempi. Tälläisestähän viinistä voi jäädä usein makeutta ja hedelmällisyyttä kuvaava maku.
 
Puolimakeiksi punaviineiksi voitaisiin kai perinteisesti kuvailla seuraavia ainakin: Sangria
Anteeksi kun olen juntti, mutta onko tosiaan olemassa Sangria-punaviiniä? Erotuksena siis tästä juomasekoitus- sangriasta? Mistä moista bongaa?
 
parhaillaan ryystän tässä Claude Chatelier XO:ta, on aika hyvää ja litrahintakaan ei ole XO:ksi paha. Kaapissa olisi tuliaisina tuotua Courvoisier, sekä Larsenin V.S.O.P. pullerot, en raaski vielä avata...


Claude Chatelier XO paskaa, Larsenin VSOP paskaa, Courvoisier hyvää jos on VSOP tai XO.


Toi ensin mainittu on jopa huonompi kuin useat VSOP:t vaikka on XO. Toinen on jopa huonompi kuin useat VS:t vaikka on VSOP.

Courvoisierin VSOP hakkaa noi molemmat mennen tullen. Näkyyhän se kyllä hinnassakin. Halvalla ei saa hyvää VSOP:tä tai XO:ta. Tämä on fakta.

Jos haluaa ostaa hyvää konua, siitä kannattaa myös sillon maksaa. Muuten voi juoda Jallua.
 
Anteeksi kun olen juntti, mutta onko tosiaan olemassa Sangria-punaviiniä? Erotuksena siis tästä juomasekoitus- sangriasta? Mistä moista bongaa?

Etpäs ollutkaan juntti laisinkaan. Moka on meikäläisen päässä tapahtunut ja pahoittelen sitä. Sekoitustahan se todellakin on. Pullotettuna en tiedä saako etes suomesta kun en ole etsiskellyt sen kummemmin, mutta monissa maissahan tuota saa ihan valmiinakin pullossa. Vaikkakin ite tehty on paljon parempaa.
Pahoittelen siis lipsahdusta.
 
Pullotettuna en tiedä saako etes suomesta kun en ole etsiskellyt sen kummemmin, mutta monissa maissahan tuota saa ihan valmiinakin pullossa. Vaikkakin ite tehty on paljon parempaa.
Suomesta saa ainakin hanapakkauksissa, viinijuoman, sangrian, sangritan tai juomasekoituksen jne. nimillä. Ne valmiit on tosin yleensä aika kammottavia, en voi suositella.
 
Löytyisikö Alkosta hyvää VS:ää aveciksi? Vai kannattaisiko lähteä hakemaan hinta-laatusuhdetta brandyjen puolelta?
 
Claude Chatelier XO paskaa, Larsenin VSOP paskaa, Courvoisier hyvää jos on VSOP tai XO.


Toi ensin mainittu on jopa huonompi kuin useat VSOP:t vaikka on XO. Toinen on jopa huonompi kuin useat VS:t vaikka on VSOP.

Courvoisierin VSOP hakkaa noi molemmat mennen tullen. Näkyyhän se kyllä hinnassakin. Halvalla ei saa hyvää VSOP:tä tai XO:ta. Tämä on fakta.

Jos haluaa ostaa hyvää konua, siitä kannattaa myös sillon maksaa. Muuten voi juoda Jallua.
joojoo, makunsa mustillakin..

paras mun maistama on Larsenin XO, sitten Renaultin Carte Noir, Courvoisieria ole vielä kerennyt avata... taidan tästä paukauttaa henkseleitä ja hakea Vintagea tai Paradista:hyvä:
 
Glenlivet on kyllä turhan luonteeton ja pliisu viski. Tuolla rahalla saa jo huomattavan paljon parempaa blendiviskiä.

Älkää ihmeessä tuommoisia summia blendeihin laittako. Tommosella 30-36e saa jo alkostakin tosi hyviä maltaita. Jos Glenlivetiä ostaessa kriteereinä on ollut savu/turve tai esim. runsas sherryisyys ym. niin metsään mennään ja varmasti. Oman tyylinsä edustajana tosin aivan toimiva tisle, joskin saman tislaamon 18y on jo todella herkkua, puhumattakaan esim 16y Nadurrasta :kuola: (ei tosin saa alkosta)

Jos täyteläisempää mallasta on hakusessa niin savuisista sitten esim. Caol Ila tai Talisker. Ei-savuisista vaikkapa Aberlour tai Scapa. Kaikki menee tuohon hintahaarukkaan a-marketissa. Sitten taas jos mennään saksanmaalle niin johan alkaa hyvien maltaiden valikoimaa löytyä alkaen jo ~25 eurosta.

Imo nuo premium-blendit on tarkoitettu pääosin viskinjuojille, jotka eivät oikeastaan single malteista edes tiedä. Hinta-laatu noissa ei useinkaan kohtaa, esim. Chivas Regal 12y :urjo:

Makuasioita toki, mikäpä sen kivempi kiistelynaihe. :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Älkää ihmeessä tuommoisia summia blendeihin laittako. Tommosella 30-36e saa jo alkostakin tosi hyviä maltaita. Jos Glenlivetiä ostaessa kriteereinä on ollut savu/turve tai esim. runsas sherryisyys ym. niin metsään mennään ja varmasti. Oman tyylinsä edustajana tosin aivan toimiva tisle, joskin saman tislaamon 18y on jo todella herkkua, puhumattakaan esim 16y Nadurrasta :kuola: (ei tosin saa alkosta)

Jos täyteläisempää mallasta on hakusessa niin savuisista sitten esim. Caol Ila tai Talisker. Ei-savuisista vaikkapa Aberlour tai Scapa. Kaikki menee tuohon hintahaarukkaan a-marketissa. Sitten taas jos mennään saksanmaalle niin johan alkaa hyvien maltaiden valikoimaa löytyä alkaen jo ~25 eurosta.

Imo nuo premium-blendit on tarkoitettu pääosin viskinjuojille, jotka eivät oikeastaan single malteista edes tiedä. Hinta-laatu noissa ei useinkaan kohtaa, esim. Chivas Regal 12y :urjo:

Makuasioita toki, mikäpä sen kivempi kiistelynaihe. :D

Itselläni oli tässä päinvastainen pointti. Vaikka itse pääasiassa vain singlemaltteja juonkin (suosikit löytyy lähinnä terva-turveosastolta Islayn saarelta), tykkään hyvästä ja kohtuuhintaisesta blendistä arkiviskinä. Tai no joo, ihan ok blendistä ei tarvi juuri 15€:a enempää maksaa, esim. VAT 69. Blendien kanssa voi myös harrastaa mitähän tähän on laitettu -arvailua.

Mainitsemasi Caol Ila 12v on tuossa hintaluokassa kyllä aivan hyvä, mutta 18v versiota ja yhtä erikoisempaa Chieftains-pullotusta maistaneena jää ainakin itseltä ostamatta, aika vaisua on näihin jälkimmäisiin nähden.
 
Mainittu Talisker ei jostain syystä istu mun suuhun. Kuitenkin jonkinlaista kulttimainetta tuo nauttii, mutta jotenkin liian terävä maku. En oikein osaa kuvata. Vettä hieman joukkoon niin pyöristyy, mutta mun suuhun hinta/laatu ei vaan kohtaa.
 
Mainitsemasi Caol Ila 12v on tuossa hintaluokassa kyllä aivan hyvä, mutta 18v versiota ja yhtä erikoisempaa Chieftains-pullotusta maistaneena jää ainakin itseltä ostamatta, aika vaisua on näihin jälkimmäisiin nähden.
18 v Caol Ila on kyllä loistavaa ainetta ja sinällään ihan ok ainetta oleva 12 v kalpenee pahasti siihen verrattuna. Samoin Bowmore:t 15 v:stä vanhempaan (12 v Bowmore:kin ihan juotavaa). Ns. markettihintaisista tämän hetkinen valinta on Balvenie Doublewood, suht. pehmeä mutta savuinen. Lähinnä tuota tule ravintellissa otettua, koska tuota vielä jostain saakin ja jyrää kuitenkin normiravintokuran eli blendatut ja vihreän pullon Glenfiddich Special Reserven ihan 6-0.

Talisker ei kyllä oikein uppoa mullekkaan, toinen kulttimainetta nauttiva eli Lagavulin 16 v sitten sitäkin paremmin.
 
Tuli viikonloppuna kiskaistua litran pullo bluelabelia ja en huomannut maussa mitään kovin erikoista. En kyllä asiantuntija olekkaan, mutta aiemmista hehkutuksista päätellen kuvittelin paljon paremmaksi.
Omaksi suosikiksi noussut hinta/laatusuhteeltaan laproaigh 10yo
 
Kauan viini pysyy juotava ja 'hyvänä' avatussa Bag-in-boxissa? Tarkoituksena ostaa lentokoneesta/flyggalta matkalle viiniä, ja BIB olisi kevyempi ja mukavampi kantaa kuin vastaava määrä pulloissa. Ei ole kokemusta BIB:sta, tai ainakaan nautiskelumielessä.
 
Kauan viini pysyy juotava ja 'hyvänä' avatussa Bag-in-boxissa? Tarkoituksena ostaa lentokoneesta/flyggalta matkalle viiniä, ja BIB olisi kevyempi ja mukavampi kantaa kuin vastaava määrä pulloissa. Ei ole kokemusta BIB:sta, tai ainakaan nautiskelumielessä.

Nehän lupaa niille ihan jotain poskettomia aikoja, muistaakseni jopa pari kuukautta avattuna. Itellä ei ole omakohtaista kokemusta asiasta, mutta muiden kokemuksista voisin sanoo et avattua hanaviiniä voi nauttia avaamisen jälkeen vielä viikon tai parikin viikkoa helposti, koska pakkauksen sisäpussin ja tiiviin korkin ansiosta ilma ei pääse pilaamaan tuotetta. Säilyvyyttä parantaa myös pakkauksen tarjoama suoja valolta. Pakkaus on kuitenkin syytä suojata liialta kylmältä ja lämmöltä.
 
Talliskeria täällä on moni valitellut pistäväksi, pippuriseksi ja sitä se minunkin mielestä on. Talliskerin Distiller edition on sittenkin toista maata, kannattaa ostaa jos näkee jossain kuleksimassa.
 
attachment.php


Tässä omat suosikit alkon valikoimista. Ei voi valita vain yhtä suosikkia, mikä maistuisi parhaimmalta. Vaihtelee melkein joka viikko. Eilen maistui Laphroaig.
 
Viimeksi muokattu:

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom