- Liittynyt
- 29.8.2009
- Viestejä
- 4 531
Vähän perehdyin kuitenkin. Voi olla, että muisti teki vaan tepposet tai sitten näissä muistin sopukoissa olleissa opuksissa on vedetty myös vähän mutkia suoriksi.
Jepu, Skotlannin maaperällä turvetta on paljon ja ennen muinoin sitä polttamalla lämmitettiin kaikki talotkin. Näin ollen maltaan kuivaaminen on todennäköisesti alunperin toteutettu turvetta polttamalla, koska sitä on ollut helposti saatavilla. Nykypäivän tuotteita jos puntaroi, niin on useita tislaamoja, joiden yhdessäkään (tai ani harvassa) pullotteessa ei ole turvefenoleita, Macallan, Glenmorangie, Glenfiddich, Balvenie jne. etenkin Speysiden alueen viskit .Turvehomma on pääsääntöisesti saarten hommaa, mutta esim. Islayn Bruichladdich tekee täysin turvesavutonta (kivihiili) tisletta sekä heavily peatedia Port Charlotte -sarjaan ja Octomore on oma lukunsa. Mutta siis heidän perustisleensä on 0 ppm. Muut Islayn tislaamot käsitykseni mukaan käyttävät kaikki turvesavuista mallasta. Speysiden tislaamoissa voidaan kuitenkin tehdä turvesavuisia erikoistisleitä esim. viikon vuodessa. Mm. Glenfiddichillä on ollut 125th Anniversary -pullote ja tuoreimpana Vintage Cask, joka on tällä hetkellä travel and retail -myynnissä.
Samaten Girvanin tislaamon sisässä olevassa Ailsa Bay -tislaamossa, tehdään muutamaa erilaista tislettä blendaajille, ja toisinaan pyöräytetään savupitoinen keitto, josta esimerkkinä maaliskuussa julkaistu Ailsa Bay -pullotejo, jonka maltaan ppm oli 21.
Markkina-alue ratkaisee myös. Suomessa pääsääntöisesti pidetään savuisesta, mutta esim. aasialaiset pitävät kevyistä ja hennoista viskeistä. Heidän markkinansa ovat niin isot, että tislaamot varmasti huomioivat tuontyyppiset "vaatimukset".
Viimeksi muokattu: