Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko täällä irlantilaisten viskien ystäviä?
Itse maistelen silloin tällöin Jamesonin ja Tullamore Dewn viskejä.
Green Spot on oikein maukas ja helppo valinta kesäillalle vaikkapa grillailun seuraksi. Eikä tykkää yhtään huonoa, vaikka tipauttaa palan jäätäkin sekaan.
Pitkiin aikoihin tuotahan ei suomesta ilmeisesti juuri saanutkaan(?), mutta nyt on ainakin parin vuoden ajan jo ollut alkosessa ihan perus valikoimassa.
Huonosti niitä sai ravintolaankaan vielä muutama vuosi sitten, kun koitin silloiseen irkkupubiin etsiä. Redbreast 12yo oli sen sijaan jatkuvasti hyllyssä. Sekin kannattaa maistaa, jos on jäänyt väliin joltain irkkuviskien ystävältä.Ravintolamyynnissä noita erivärisiä spotteja on käsittääkseni ollut. Toissa vuonna niistä oli joitakin tastingeja, kun oli uusi lähettiläs Suomessa vuoden ambassador-pestillä.
Huonosti niitä sai ravintolaankaan vielä muutama vuosi sitten, kun koitin silloiseen irkkupubiin etsiä. Redbreast 12yo oli sen sijaan jatkuvasti hyllyssä. Sekin kannattaa maistaa, jos on jäänyt väliin joltain irkkuviskien ystävältä.
Nyt oon ollut lähinnä kesähessuna noissa hommissa, niin oon aika pihalla toimittajista ja näiden tuotesalkuista. Mikä taho ton Greenspotin tuo maahan?
Mikä taho ton Greenspotin tuo maahan?
Suoranainen ystävä en ole, mutta kyllähän noitakin maistelee. Itse asiassa pidän huomenna tastingin, jossa Tullamore on yhtenä edustajana.
.
Eli sä olet vähän enemmänkin perehtynyt viskeihin?
Osaatko suositella jotain sellaista ei-savuista viskiä jota voisi maistella? En siis tykkää savuisista skottilaisista. Glenmorangie on ihan ok.
Jamesonit menee mutta ehkä tykkää aavistuksen enemmän Tullamoresta, ainakin se tuoksuu paremmalle.
Kerran bongasin baarin tiskillä erikoisemman Jamesonin ja pyysin sitä 4 cl. Yllätys oli melkoinen kun hinnaksi tuli 65 euroa. Jameson Rarest Vintage Reserve. Mutta olihan se hyvää ja kyllä maistoin miksi se maksoi niin paljon. Joskus jos on rahoissaan voisi maistaa toisen kerran - mutta otan ehkä sitten vaan 2 cl :D
Osaatko suositella jotain sellaista ei-savuista viskiä jota voisi maistella?
Toi eka vaikutti kyllä hyvältä, mutta ei taida vaan keretä hankkimaan moista tällä varoitusajalla. Ellei sitten oikein innostu ja lähde hakemaan alkuviikosta, lomaa kun olisi. Samalla tietysti toisi muutkin juomat.Max131: -Jos haaparaitilla päin itsellä tai tutuilla on käytävää ennen jussia, niin systeemistä tuo joku posti sitten huutelemani Ileach osuu ja uppoaa tuohon tarkoitukseen paremmin kuin hyvin
Yksi merkittävä ero valmistuksessa skottien ja irkkujen välillä on myös se, että siinä missä skotit mallastuksen yhteydessä kuivaavat maltaan turpeen savulla, niin irkut eivät tätä tee. Käyttävät muistaakseni vaan kuumaa ilmaa. En muista tuota prosessia sen tarkemmin, enkä jaksa nyt googlata (voi olla myös niin, että skoteissakin on poikkeuksia tässä suhteessa, mutta taas perehtyä paremmin). Mutta tuota kautta skottiviskeissä on jo alkujaan sellainen hieman savuinen perusmaku, mitä irkkuviskeissä ei ole.
Kylän kaikki dark covet myyty/varattu, ei jaksa laittaa tilauspyyntöä. Säästyypähän nekin rahat. Ei kyllä hinta/laatusuhde yllä kympin tasolle, kuten ei yleensäkään näissä rahat pois viskiharrastajilta versioissa.
Pitäs keksiä juhannukseksi joku sopivan laadukas viski, jota voi vedellä oluen vieressä, mutta jossa olisi kuitenkin sen verran luonnetta, ettei ihan huikkaviskiksi jäisi. Big Smoke ja Islay Mist on aika korkealla tällä hetkellä. Highland Parkin 12vee vois olla kanssa yksi. Edellä mainitussa rupeaa myös menemään hintaraja tuotteessa, koska ei viitti mitään huntin pulloa ostaa pelkkään dokaamiseen. Ideoita otetaan vastaan.
leoko: -Ainahan nuo 31.5 tuotteet loppuu heti alkuunsa, eli ei millään tavoin poikkeus. Perus kympppiin hinta-laatu suhteeltaan vertaaminen on sinäänsä ihan ok, mutta jossei voi juuri parantaa, niin jättääkö sitten suosiolla loput kylmästi vain maistamatta?
Kyllä tuo Cove nyt muutaman kerran lasissa ja suussa pyörähtäneenä on maukkautensa paljastanut, kuten kyllä aiemmatkin 31.5 tuotteet. Perpetuumin kanssa kerkesin tuota vielä nyt rinnakkain maistaan ja kyllä tuo mun makuun sen ohitti. Vaikka ensipurasu ei oikein vielä säväyttänytkään.
Jännä homma, koska olen vilkaissut useampaakin opusta, jossa skottityylinen viskinvalmistus on kuvattu tuolla turpeen savu -tyylillä, mutta en lähde väittämään vasten parempaa tietoa. Pitää vähän vilkaista, kun tästä tokenee. Ei oo näiden kellonaikojen hommia.Valtaosa skottiviskien maltaista on kuivatettu kivihiilellä tai muulla savuttomalla menetelmällä. Skottien nykyisestä n. sadasta tislaamosta edelleen valtaosa on Speysiden alueelta, mistä savuista tuotetta ei tule lainkaan. Saaret on oma lukunsa ja siellä prosessiin käytetään turvetta. Myös esim. Glenfiddich tekee n. viikon vuodessa savuista tislettä omiin tuotteisiinsa. Lisäksi jotkin tislaamot haluavat savukomponentin tuotteisiinsa, mutta valtaosa skottien tuotannosta on turvesavutonta. Irkuissa vain muutamassa tuotteessa on savua.