- Liittynyt
- 29.8.2009
- Viestejä
- 4 531
Osui myös Bruichladdich signatory vintage 1992 20yo. Makuspeksit jäi vähän pimentoon hyvän humalan vuoksi, mutta miellyttävän makea ja lämmin savu päälle.
SV-pullotteet ovat olleet järjestäen laadukkaita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Osui myös Bruichladdich signatory vintage 1992 20yo. Makuspeksit jäi vähän pimentoon hyvän humalan vuoksi, mutta miellyttävän makea ja lämmin savu päälle.
Cairdeas pulloja yrittänyt hakea mutta ei tunnu löytyvän helpolla, tai sitten niistä saa maksaa vähän liikaakin.
Ja joo, tekisi mieli saada juotavaksi myös vähän rennompia viskejä näiden Islay- juomien ohelle. Ehkä joku vähän makeahko jopa, ilmeisesti Lapparin PX Cask täyttäisi tätä paikkaa? En ole vielä tätä maistanut.
Nyt suuressa odotuksessa Olut Expo 2016 jossa on ilmeisesti suht kattava viskipuoli myös, viime vuosien Olut Expoista kellään kokemuksia?
Ja joo, tekisi mieli saada juotavaksi myös vähän rennompia viskejä näiden Islay- juomien ohelle. Ehkä joku vähän makeahko jopa, ilmeisesti Lapparin PX Cask täyttäisi tätä paikkaa? En ole vielä tätä maistanut.
PX = Pedro Ximenez . Se on lappariksi makeahko. Lagavulin 16 yo distiller's editionissa myös sama kypsytys/viimeistely, selvästi makeampi kuin PX. En ole sherrytynnyrissä pilattujen viskien kovin suuri ystävä, joten mulle lagan de on liian makea. PX on onnistunut tuote sillä saralla, mutta saman hintaluokan Islay viskeistä näiden kahden edelle omalla listalla menee Caol Ilan DE. Jos siis puhutaan jossakin muussa kuin ex-bourbon tynnyrissä kypsytetyistä/viimeistellyistä viskeistä. Caol Ilan DE on viimeistelty moscatel-tynnyreissä, todella onnistunut makea savu. Ardbegin Uigeadail toki päihittää nämä kaikki.PX:ssä muistaakseni Ximenez sherrykypsytys, josta tulee makeampaa profiilia. Balvenien 21 Port Wood osuu myös tähän kategoriaan. Jos joskus saat naisen raijattua kämpille, niin tätä lasiin.
Ardbegin Uigeadail pitänee avata ensi viikolla sitten testiin.
An Cuan Moria odotellut myös hiessä, Loren ohella. Vittukun ei viitsisi avata mitään kahdeksaa pulloa kerralla mutta tekisi mieli maistaa jokainen läpi HETI.
EDIT: Nuo ilmeisesti kestää auki pimeässä huoneenlämmössä kuitenkin joitakin kuukausia hyvänä? Puoli vuotta pitäisi olla ihan ok? Luin että voimakkaan savuisissa viskeissä saattaa hieman alkaa aromit haihtua jo jokusen kuukauden jälkeen?
Vähän meinaa olla flunssaa, olen nauttinut Arttua (10, Uige & Perpetuum) lääkkeeksi.
Aika mieto tauti, joten ei ole pakko nauttia lisää lääkettä. Otan kuitenkin varmuuden vuoksi tilkan Uigea ennen nukkumaan menoa. Tynnyrivahvuinen tappaa pöpöt paremmin .Ovatko mg:t ja ml:t olleet riittävät eli onko tauti hiipunut? Vai onko välttämätön pakko lääkitä lisää? ;)
Aika mieto tauti, joten ei ole pakko nauttia lisää lääkettä. Otan kuitenkin varmuuden vuoksi tilkan Uigea ennen nukkumaan menoa. Tynnyrivahvuinen tappaa pöpöt paremmin .
Näinhän se tietysti on, jos ollaan tarkkoja. Alkoholipitoisuuden puolesta voisi olla suoraan tynnyristä/tynnyreistä helpostikin, mikäli mukana olisi lähinnä tuollaisia 30-vuotiaita komponentteja . Hinta olisi sitten eri dekadilla.Joo, varmuus tautiasioissa ennen kaikkea. ;)
Uigen kanssa on pakko suositella hieman isompaa annosta, sillä se ei ole ihan tynskävahva, vaan se on aina 54,2-prosenttinen ja sherry/bourbon-määrien resepti elää. Alkupään tuotteessa oli jopa 30-vuotiaita sherrykomponentteja, jotka olivat menneet alivahvuisiksi. Nykybatchit ovat kauttaaltaan nuorempia.
Taas tämmöistä karvalakkimallin yleisohjetta. Säilyminen riippuu vähän olosuhteista ja siitä, minkälaatuista viiniä on hyppysissä, mutta tommoisia halpoja tai halvahkoja kierrekorkillisia pulloja jos ostat, niin et saa avaamattomana pilalle. Älä vie pakkaseen äläkä auringonpaisteeseen. Ja jos puhutaan tommoisesta muutaman kuukauden aikavälistä, niin ei mitään väliä missä kohtaa juot, mutta nuorena ne on tarkoitettu juotavaksi, ettei niitä kannata ruveta vuosiksi säilömään. Sitä ne ei enää kestä. On sitten laadukkaampia viinejä, jotka paranee kypsytettäessä.Kauanko punkku säilyy avaamattomana huoneenlämmössä? 2-3kk? Onko säilymisessä mitään eroa metallinen kierrekorkki vs. perinteinen ja pullo kallellaan vai pystyssä?