Jusander sanoi:Ei missään nimessä Karjalaa takasin!
Kylläpäs, jääkaapista loppui jo oluet!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jusander sanoi:Ei missään nimessä Karjalaa takasin!
Samalla avulla kyllä mukavasti kiristettiin suomea, eli jos ei sotiminen jatku niin voitte unohtaa saapuvat viljalaivat, että ihan pyyteetöntä oli saksan apu...Isolation sanoi:Todellakin Saksan apu oli HUOMATTAVA minkä Suomi sai. Elintarvikkeita, viljaa ja sitten sotilaallinen apu. Ilman niitä olisimme Mother-Russian vallassa!
Tästä kuulisin mielelläni lisää, leningradin piirityshän murtui jo tammikuussa 44 ja vasta kesällä(9.6) alkoi Neuvostoliiton hyökkäys karjalan kannaksella. Vasta viipurin menetyksen jälkeen aloitettiin tunnustelut rauhansopimuksen aikaansaamiseksi. Vai viittaatko Neuvostoliiton kesähyökkäykseen? Se tosin alkoi vasta 4.7 jolloin suomella ei ollut enää mitään mahdollisuuksia hyökkäysoperaatioihin.Silloin kun natsit olivat hätää jo kärsimässä Leningradissa niin Hitleri kehoitti Suomea hyökkäämään sinne (kuten aikaisemmin jo kerroin). Silloin kuitenkin Suomi ja Neuvostoliitto olivat tekemässä keskenäistä rauhansopimustaan.
Jakob sanoi:Eikös tää ole koko keskustelun aihe? Kävikö Suomi erillissotaa veli venäläistä vastaan vai oliko Suomi Saksan liittolainen. Mä oon niin paska historiassa, että en sano juuta enkä jaata. Historia on tällä hetkellä työn alla
EDIT: sanokaapa jotain hyviä kirjoja, joista löytyisi jotain faktan tynkää. Sellaista mistä on helppo lähteä liikkeelle, tässä uudessa kiinnostuksen aiheessa.
Delmonte sanoi:Tästä asiasta olen ihan samaa mieltä, joidenkin arvioiden mukaan Stalingradin jälkeen Saksa oli tuomittu häviämään itärintamalla. Ja kysymys olikin sitten vain, mihin kohtaan punakoneen eteneminen pysähtyy lännessä.
Cthulhu sanoi:Von Manstein on muistelmissaaan sitä mieltä, että tasapeli olisi ollut tuolloin vielä mahdollinen ja vasta Kurskin menetysten jälkeen peli oli pelattu.
lej sanoi:Luitko tuon mun tekstissä olevan lainauksen. Neukut niitä Suomen kaupunkeja pommitti jo ennen jatkosodan alkua. On totta, että Suomessa oli silooin sakemanneja, mutta NL:llä oli joka tapauksessa aikomuksena aloittaa uusi sota jossain vaiheesa suomea vastaan.
Onneksi mentiin aikoinaan vanhaa rajaa pidemmälle. Olisi mennyt ainakin nykyinenkin Itä-Suomi NL:lle, jos ei olisi edetty niin pitkälle.
Kaptah sanoi:Neuvostoliiton roolista toisessa maailmansodasta on monenlaista tulkintaa. Yksi tutustumisen arvoinen kirja on minusta Eric Hobsbawmin "Äärimmäisyyksien aika". Tuo vähän toisenlaista näkökulmaa vallitsevaan länsimaalaiseen käsitykseen. Vaikka historia tieteenä pyrkii objektiivisuuteen ja puolueettomuuteen väittäisin että näin tuore historia pystyy harvoin antamaan täysin neutraalia kuvaa asioista, tämä on siis vain minun mielipiteeni.
jarre55 sanoi:Kuka tietää muita (kuin tuo Bevorin Berliini)kirjoja siitä, mitä urheat Neuvosto"vapauttajat" oikein touhusivatkaan Berliinissä ja muuallakin saksanmaalla?
lej sanoi:Ja kyseessä oli myös minun oma tulkintani eikä pelkästään absoluuttinen totuus. Tosin aika monta mielipidettä löytyy myös sen puolesta, että otetaan puskurivyöhykkeeksi osa alueista, sehän NL:n peruste oli ennen talvisotaa.
Tuosta meinasin myös kirjoittaa, mutta en enää jaksanut. Tosin ei kukaan mua tietysti enää usko.Jusander sanoi:Aunuksen ja Vienan Karjalan valtausta voi perustella myös sotilasstrategisilla syillä: sodanjohto halusi puolustettavan rintamalinjan mahdollisimman edulliseksi (~lyhyeksi).
Sodan edetessä pidemmälle ja maailmanpoliittisen tilanteen heikentyessä halusi Suomen johto pitää alueet "panttina" Neuvostoliittoa vastaan. Uskottiin, että mahdollisissa neuvotteluissa noilla alueilla voitaisiin tingata edullisemmat rauhanehdot.
jarre55 sanoi:En tiiä, mutta kun osan teistä kirjoituksia lukee, niin kauhistuksekseen havaitsee, miten pitkällä suomettuminen on jo nuorisossakin. Ei oikein olla edetty 60-luvulta mihinkään. Eikä tuo ihme ole, kun YLE ja valtakunnan ykkösmedia on alituisesti entisten partaradikaalien miehittämä.(Samaa sakkia kuin istuva presidentti ja ulkoministerikin)
nähtävästi tarvitaan vielä yksi sukupolvi -niinkuin venäläisessä historiankirjoituksessakin- että asioista uskalletaan puhua niiden oikeilla nimillä.
Edgar sanoi:Enpä olisi osannut tuota paremmin sanoa.
jarre55 sanoi:Kuka tietää muita (kuin tuo Bevorin Berliini)kirjoja siitä, mitä urheat Neuvosto"vapauttajat" oikein touhusivatkaan Berliinissä ja muuallakin saksanmaalla?