Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sie oot kyllä ulkona ku lumiukko tässä asiassa.
Elimistöllä on semmonen pikkujuttu kuin aineenvaihdunta, joka ei ole vakio.
Silloin kun treenaat, pl. aerobinen, joka ei aiheuta kudosvaurioita, niin aineenvaihdunta nopeutuu, treenistä riippuen n.12-72h ajaksi.
Palautusjuoma treenin jälkeen ei tosiaankaan missään tapauksessa hidasta tai estä tai muuten vaan vaikeuta tavoitteita BF% alentamisesta. Päinvastoin.
Silloinkun kroppaa on revitty treenaamalla niin se suorastaan haluaa sitä palkkaria, joka nyt ei by the way ole oikeastaan muuta kuin nestemäistä ravintoa joka on siinä muodossa että se on helppo nauttia ja helppo elimistön pilkkoa tarvitsemiinsa prosesseihin.
Oletko ikinä tutustunut semmosiin juttuihin katabolia/anabolia tai kortisoli/testosteroni?
Ne on asioita joiden keskinäiset suhteet vaikuttavat paljon siihen miltä näytät.
Palautusjuoma on helppo tapa ehkäistä kortisolin nousua treenin jälkeen, jota tapahtuu silloin kun kudosta rasitetaan tarpeeksi.
Aerobinen ei missään tapauksessa ole paras keino alentaa rasvaprosenttia, johan sen näyttää kymmenet ja kymmenet tutkimuksetkin.
Onko sun mielestä sitten esim. maratoonarin kroppa jotenkin himoittavan lihaksikas verrattuna vaikka pikajuoksijoiden kroppiin?
Siinä on kaksi ääripäätä, toiset tekevät sitä aerobista niin saatanasti, kun taas toiset tekevät just jonku yhen 2km palauttelulenkin viikossa, ja siihen päälle vetoja ja punttireeniä.
Ei tarvii olla Einstein tietääkseen kumpi tekee enemmän aerobista.
Ai että aerobinen harjoittelu ei kiihdytä aineenvaihduntaa? Just juu, kukahan tässä on pihalla..
Ja kyllä, tunnen käsitteet anabolia, katabolia yms. varsin hyvin. Pistätkö linkit niihin tutkimuksiin, joissa näiden palautusjuomien välttämättömyys tavalliselle kuntoilijalle todistetaan? Ja pistä nyt sitten vielä linkit niihinkin tutkimuksiin, jossa todistetaan, ettei aerobinen harjoittelu ole tehokasta rasvanpolttoon.. :D
Kuten totesit, palkkarit on ihan sitä tavallista ravintoa jauhomaisessa/nestemäisessä muodossa. Tavallisella ravinnolla saa siis sen ihan saman vaikutuksen kuin näillä ihmejauhoillakin. Sillä, saatko elimistösi anaboliseen tilaan 10min nopeamin vai et, ei ketjun aloittajan (tai useimpien muidenkaan harrastajien) kannalta ole tuon taivaallista merkitystä. Ihan kaikkia lisäravinnevalmistajien tarinoita ei kannata kyseenalaistamatta niellä..
Monellako maratoonarilla mielestäsi on paljon rasvaa? Tuskin kovin monella. Jotain pikajuoksijoiden rasva% on tähän yhteyteen turha vetää, koska nämä kaverit rakentavat lihaksensa / polttavat rasvaa aineilla, joita tuskin sinäkään ketjun aloittajalle suosittelet. Perus punttiäijistä sen sijaan näkee kuinka tehokkaita nämä ”kultainen kuusikko”-tyyppiset treenimetodit on rasvanpolttoa ajatellen. Eli useimmiten sitä läskiä löytyy ihan yhtä paljon kuin tavallisella sohvaperunallakin. Ja siitä lookistahan tässä nimenomaan pyritään eroon..
PS. Ketjun aloittaja haluaa kiinteytyä, hän ei tavoittele mitään "himottavan lihaksikasta vartaloa"..
Tiedätkö, kun käsitin miten vitun tyhmä näköjään olet, oli todella lähellä että ei syntynyt jonkin sortin roid-ragea.
Jauhat ihan uskomatonta paskaa koko ajan. Heittelet mutu-tuntumalla jotain aerobisesta ja rasvanpoltosta.
Miten voit olla niin tyhmä että näköjään automaattisesti oletat että sen takia pikajuoksijat on niin lihaksikkaita ja rasvattomia kun ne lyövät niin paljon rojua?
Anteeksi, unohdin että maratoonarit on ainut urheilijaryhmä joka ei käytä mitään, oikeesti!
Saisinko jonkin sortin perustelut sille että aerobinen lisää metaboliaa elimistössä pidemmälläkin aikavälillä kuin suorituksen aikana?
Eikö riitä esimerkiksi se että ne läskit lehmät mitkä saleilla niitä aerobisia laitteita vuodesta toiseen käyttävät ovat silti lihavia??
Ja pikajuoksijoilla on rasvat yleensä jossain 6% nurkilla, kun taas maratoonareilla se on siellä 10 hujakoilla, ja heillä on huomattavasti vähemmän lihasmassaa.
Ja joo, vaikka ei haluaisi mitenkään ylilihaksikasta vartaloa, niin se ei tarkoita että sitä levytankoa ei tarvitsisi mihinkään.
Ja toinen juttu, mistä SINÄ olet saanut päähäsi että aerobinen olisi niin kauhean tehokasta rasvan muuttamisessa energiaksi??
Ettet vaan jostain laitemainoksista tai lehistä yms. yms.
Kyllä sitä täällä vieläkin jauhetaan paljon "syö vähemmän, liiku enemmän", vaikka sen pitäis olla että "syö fiksummin, treenaa fiksummin"
Minkä takia sitten eri-ikäiset suomalaiset on niin lihavia ja lihaksettomia vaikka he juoksevat viikosta ja kuukaudesta toiseen pitkin metsiä?
Ja toi joku arskan kuusikko-vertaus oli ehkä huonoimpia mitä oon ihan hetkeen kuullu.
Onko sitten vaikka ammattilaisvoimanostajat ja vahvamiehetkin vaan sen takia yleensä lihavia koska eivät tee tarpeeksi aerobista, vaikka treenit saattavat syödä viikossa kymmeniä tuhansia kaloreita?
Ja emme selvästikkään ole ihan samalla viivalla näkemystemme kanssa koska et ees yrittäny perustella esim. tuota maratoonari-pikajuoksija-esimerkkiä, vaan teit niinkuin kaikki tietämättömät/katkerat/laiskat/muuten vaan päälleen pudonneet, eli syytit heti lääkeaineita siitäkin.
E: jäi lause kirjottamatta. Meinasitko siis sitten että treenityyli ei vaikuta ulkonäköön? Että maratoonarit näyttäis pikajuoksijoilta lääkeaineiden kanssa ja pikajuoksijat maratoonareilta ilman lääkkeitä?
Tää juttu on kyl vähän ...No niin.. Kuten arvasinkin, yhtäkään lähdettä ei löytynyt väitteillesi.. Asia-argumenttien loppuessa siirrytäänkin tähän ”sä oot vitun tyhmä”-linjalle. Hienoa! :thumbs:
Toki maratoonaritkin roinaa, mutta eri tarkoituksessa kuin pikajuoksijat. (lähinnä hapenottokykyä parantavat aineet + palautumisen edistäminen) Maratoonari ei tarvi lääkekaappia rasvan polttamiseen, koska aerobisen treenin aiheuttama kulutus on niin suurta muutenkin. Kummankin lajin edustajan vartalo on luonnollisesti lajinmukainen, ja kummallekin liika rasva tuo lisää sekunteja.
Artikkeleja aerobisen treenin vaikutuksista löydät vaikkapa täältä. Tiedon määrästä ei ole pulaa, mikäli aihe kiinnostaa..
Jos sinulla on sellainen käsitys, että Suomalaiset liikkuvat todella paljon, niin suosittelen todellakin hieman perehtymistä asiaan. Suomalainen liikkuu nykypäivänä todella vähän, ja se valitettavasti näkyy vyötäröllä. Ne, jotka ”juoksevat pitkin metsiä viikosta ja kuukaudesta toiseen” eivät ole lihavia. Ne taas, jotka istuvat illat TV:n äärellä ovat lihavia. Huomaatko syy-seuraussuhteet?
Ja totta hel*etissä treenityyli vaikuttaa ulkonäköön. Siitähän tässä koko ketjussa on kyse. Ketjun aloittaja haluaa polttaa rasvaa, ja siihen aerobinen treeni on omiaan. Tämän pitäisi jokaiselle olla päivänselvä asia, mutta ei vain näytä olevan.. Joten odotellaan niitä kymmeniä ja kymmeniä tutkimuksia, joilla todistat väitteesi... :lol2:
OT: Menee nämä ketjut täällä aloittelijoiden puolella ihan perseelleen, kun sellaiset ihmiset ovat innoikkaimpia ohjeistamaan, joilla ei tunnu olevan mitää käsitystä ohjeistamastaan asiasta. Näin kaikki olennainen jää taustalle ja epäolennainen ja uskomukset nousevat enimmäkseen esille varsinaisen tiedon ja oikeasti olennaisten ohjeiden sijaan.
Se että juoko palkkarin vaiko eikö, nostaako 8 vaiko 12 toistoa, tekeekö 3 vaiko 5 sarjaa, syökö päivässä 90 vai 110gr proteiiniä, lenkkeileekö 2 vai 3 kertaa viikossa ym. ovat harjoittelun aloittajalle TÄYSIN epäolennaista brassailua. Ensimmäisinä vuosina riittää varmuudella se, että käy siellä salilla säännöllisesti ja tekee niin että tuntee tehneensä. Pääasia on siis se että treenaa, sen treenaamisen pähkäilyn ja nippelitiedon pyörittelyn sijaan. Sama ruokailussa. ei joka grammaa tarvi punnita tai laskea, eikä tehdä siitä syömisestä mitään välttämätöntä kellon mukaan suoritettavaa pakkoa. Sitten kun on aika ja tarve alkaa laskemaan ja hifistelemään, sen suurimmaksi osin osaakin jo tehdä. Mutta aluksi perusasiat kuntoon ja sitten vasta hifistelemään, jos sille tarvetta löytyy. Itse en ole vielä 15 vuoden reenailun aikana tarvetta sille löytänyt, joten epäilen että joka aloittajalla siihen heti tarvetta olisi. Täällä on puoltoista sataa ketjua, jossa aloittajat kyselevät otanko 30 vai 35gr proteiiniä palariin, pitääkö olla miten suodatettua se proteiini, onko liikaa jos teen 4 sarjaa penkkiä 3 sijaan, voinko puntin jälkeen pyöräillä kotia vai palaako kataboliassa kaikki lihat ym. ym. ym.
Pointti varmaan selvisi jo jokaiselle. Ei se ihme että saliharjoittelun aloittaja on kujalla kaikesta, kun joka puolelta syydetään kaikkea täysin epäolennaista ja jokainen huuteloi omia mielipiteitään jonnin sortin totuuksina. Yritä niiden seasta sitten löytää se punainen lanka jota seurata..
Ei tuo ollut brassailua. Tyttö vailla neuvoa ei kysellyt lihasten kasvattamisesta, kyseinen loppulisäys ei ollut neuvo, vaan yleinen käsitys siitä, mikä on oleellista lihaksen koon suhteen.Se että juoko palkkarin vaiko eikö, nostaako 8 vaiko 12 toistoa, tekeekö 3 vaiko 5 sarjaa, syökö päivässä 90 vai 110gr proteiiniä, lenkkeileekö 2 vai 3 kertaa viikossa ym. ovat harjoittelun aloittajalle TÄYSIN epäolennaista brassailua.
Tässä ei nyt tietenkään tarkoiteta rasituksen aikaista aineenvaihduntaa, tai energian kokonaiskulutusta, minkä varmaan tiesitkin.Ai että aerobinen harjoittelu ei kiihdytä aineenvaihduntaa? Just juu, kukahan tässä on pihalla..
Ei tietenkään voida sanoa, että palautusjuoma olisi välttämättömyys. Kuitenkin on useita argumentteja, jotka puoltavat vahvasti sen käyttöä.Ja kyllä, tunnen käsitteet anabolia, katabolia yms. varsin hyvin. Pistätkö linkit niihin tutkimuksiin, joissa näiden palautusjuomien välttämättömyys tavalliselle kuntoilijalle todistetaan? Ja pistä nyt sitten vielä linkit niihinkin tutkimuksiin, jossa todistetaan, ettei aerobinen harjoittelu ole tehokasta rasvanpolttoon.. :D
Kuten totesit, palkkarit on ihan sitä tavallista ravintoa jauhomaisessa/nestemäisessä muodossa. Tavallisella ravinnolla saa siis sen ihan saman vaikutuksen kuin näillä ihmejauhoillakin. Sillä, saatko elimistösi anaboliseen tilaan 10min nopeamin vai et, ei ketjun aloittajan (tai useimpien muidenkaan harrastajien) kannalta ole tuon taivaallista merkitystä. Ihan kaikkia lisäravinnevalmistajien tarinoita ei kannata kyseenalaistamatta niellä..
Roinausta ei tarvitse tähän ketjuun tuoda millään tavalla.Monellako maratoonarilla mielestäsi on paljon rasvaa? Tuskin kovin monella. Jotain pikajuoksijoiden rasva% on tähän yhteyteen turha vetää, koska nämä kaverit rakentavat lihaksensa / polttavat rasvaa aineilla, joita tuskin sinäkään ketjun aloittajalle suosittelet. Perus punttiäijistä sen sijaan näkee kuinka tehokkaita nämä ”kultainen kuusikko”-tyyppiset treenimetodit on rasvanpolttoa ajatellen. Eli useimmiten sitä läskiä löytyy ihan yhtä paljon kuin tavallisella sohvaperunallakin. Ja siitä lookistahan tässä nimenomaan pyritään eroon..
PS. Ketjun aloittaja haluaa kiinteytyä, hän ei tavoittele mitään "himottavan lihaksikasta vartaloa"..
Tää juttu on kyl vähän ...
Mmmutta, luuletko, että Tyrannosaurus Rex sun muut nopealiikkeiset pedot vetivät kans roinaa, ku oli niin kireitä suhteessa pidemmän matkan kasvissyöjälöntystäjiin?
Entäs gorillat ja apinat? Roinaa? Ku ne ei paljoa lenkkeile ja silti on olevinaan niin kireitä... smells fishy, eikös ne oo lukenu 80-luvun know-it-all-kuntoilulehdistä, että pitää juosta paljon, jotta vois olla noin kiree (ja syödä kasviksii ja muuta blablablaata)
Aerobinen kuntoilu ei vaadi yhtä kireätä kuntoa kuin lyhytkestoiset suoritukset. Pikajuoksu, painonnosto yms. lyhytkestoinen suoritus ei vaadi mitään rasvakudosta energiavarastoksi, kun taas maratoonarilla tai parintuhannen metrin juoksijalla jo PITÄÄ olla se 8-10% varastossa, jotta kykenee niin kauan löntystämään.
Mut tää ei liity ihan tarkalleen tähän asiaan, ku ei naistenkaan pidä olla kireitä... eli aerobinen on hyvä juttu naisille, jos multa kysyy, vaik ei kyl kysykään. Heh. Se polttaa rasvaa eikä tuota liikaa lihaksia, ei kyl salillakäyminenkään, ellei syö enemmän ku kuluttaa, mut ei väännetä liikaa rautalangasta, jookosta kookosta. Eli salilla ja pururadalla se hyvä kunto tuotetaan, niin naisilla kuin miehilläkin.
Lihasten koko sitten on kiinni proteiinista ja maksimivoimasta, joka muutetaan kestävyysvoimaksi. Ei muusta.
Tässä ei nyt tietenkään tarkoiteta rasituksen aikaista aineenvaihduntaa, tai energian kokonaiskulutusta, minkä varmaan tiesitkin.
Esim. Kravitz, L.:
Q: Just so we're clear, if it were possible to increase one's RMR, then it would be burning extra calories, 24/7?
A: That is correct. And from the resistance exercise research, most people see an increase on a daily basis of 50 extra kilocalories per day from the 2 kg of muscle mass that is typically added from resistance exercise. For prevention of weight gain, this extra 50 kilocalories is helpful.
Q: Wow, that's an eye opener, O.K. the $64,000 question, how does one go about increasing their RMR?
A: Wouldn't it be so nice if we could modify this easily. Aerobic exercise will not increase metabolic rate.
People who diet, without exercise, often show a decrease of RMR by 20%, which makes losing weight even more difficult. Resistance exercise as noted above will increase RMR, but not nearly enough as once suggested by the media. No pills can safely work either.
http://www.fitcommerce.com/Blueprint/Page.aspx?pageId=577&tabindex=5
Ei tietenkään voida sanoa, että palautusjuoma olisi välttämättömyys. Kuitenkin on useita argumentteja, jotka puoltavat vahvasti sen käyttöä.
Laitan nyt helppoluluisesti lainaten Utti Hietalaa: http://fast.emedia.fi/index.php?mid=501&a=show&id=302
"Tutkimusten mukaan suorituksen jälkeen nautittava nestemäinen sekoitus nopeasti imeytyvää proteiinia ja nopeavaikutteista hiilihydraattia (sekä mahdollisesti muita ainesosia, kuten aminohappoja, kreatiinia, antioksidantteja yms) edistää palautumista mm. seuraavin keinoin:
• Kääntämällä harjoituksen jälkeisen katabolisen tilan anaboliseksi
• Edistämällä glykogeenin uudelleenvarastoitumista lihaksiin
• Lisäämällä verenkiertoa lihaksissa parantaen täten aineenvaihdunnallisten jäämätuotteiden poistumista
• Aloittamalla harjoituksessa vaurioituneiden kudosten korjaamisen ja uudelleenrakentamisen
• Vähentämällä liiallista lihaskudoksen vaurioitumista ja tehostamalla immuniteettijärjestelmän toimintaa
Näin sanoo siis urheiluravintotiede ja tutkittu tieto. Lisää aiheesta voi lukea mm. tohtoreiden Ivy ja Portman teoksesta Nutrient Timing."
Tarnopolsky, M. A. et al. "Postexercise protein-carbohydrate and carbohydrate supplements increase muscle glycogen in men and women":
"In summary, we have demonstrated that, compared with a Pl drink, CHO and CHO-Pro-Fat supplements when given early after endurance exercise result in more rapid glycogen resynthesis rates. Importantly, this finding is true for both male and female athletes."
[1) CHO (0.75 g/kg) + Pro (0.1 g/kg) + Fat (0.02 g/kg), 2) CHO (1 g/kg), and 3) placebo (Pl; artificial sweetener)]
Lisäksi kannattaa huomioida suomenkielinen teos "Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa" http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=67814 jossa on paljon viittauksia tieteelliseen tutkimukseen lisäravinteista.
Roinausta ei tarvitse tähän ketjuun tuoda millään tavalla.
On myöskin kyseenalaista tuomita jokin metodi (esim. nyt kultainen kuusikko) toimimattomaksi sen harjoittajien vuoksi, kun et tiedä näiden henkilöiden tavoitteita tai motiiveja.
"Kultainen kuusikko"-tyyppinen treeni on toimiva massanlisäykseen. Olen itsekkin vastaavantyyppisillä metodeilla treenannut vuosia ja hyvin toimii. SE VAIN EI OLE MIKÄÄN RASVANPOLTTO-OHJELMA! Siitähän tässä on kyse
"Vurki: Vatsatreenistä: älä tee ma ja pe, jos treenaat nelijakoisella. Treenaa vatsat kuten muutkin lihakset. Älä tee jalannostoja tms. lisäpainottomia runkkailuja (voit toki käyttää lisäpainoja). Vatsatreenissä on oltava progressiota kuten muissakin ja vastuksen on oltava kunnollinen."
Nuo "lisäpainottomat runkkailut" kuuluvat mielestäni kokeneemmankin treenaajan ohjelmaan. Vatsoja voi hyvinkin tehdä 3 x viikossa. Vaikka vuoropäivin vatsalaitteilla/matolla. Matolla linkkarit, jalannostot selällään "pysäytyksin", tavalliset vatsat ilman jalkatukea ym. Lisäpainoja ei hento tyttönen tarvitse aluksi lainkaan, riippuen toki harjoittelutaustasta.
Vatsaliikkeet tehdään rauhallisesti, rasitusta hakien. Tarkoitus ei ole hakea maksimaalista toistomäärää, vaan polttavaa tunnetta vatsalihaksissa. Välillä toki voi ja kannattaakin tehdä niitä maksimimääriä tyyliin "intin kuntotesti".
Tässä klipissä on muistaakseni hyviä vinkkejä (15 min klippi):
http://www.youtube.com/watch?v=PF5yTLzWyBU&feature=channel_page
Vaihtoehtoisia treenimetodeja thainyrkkeilyn ihmeellisestä maailmasta:thumbs::
http://www.youtube.com/watch?v=fb8zH6SvWQk
Mulla oli pointtina lähinnä se, että Frankie-boy julistaa aukottomasti aerobisen liikunnan puolesta käytännössä parhaana rasvanpolttoon.
Toki, aloittelijalla toimii lähes kaikki, volyymi on tärkeämpi kuin yksittäisen treenin varsinaiset liikkeet.
Ja noita tutkimuksia en sen takia edes jaksanut alkaa kaivaa koska nykyään lähes kaikki tietävät sen olevan niin. Sen takia HIIT yms ovat hyvässä suosiossa.
Ja se että sanoin sinua tyhmäksi, oli sen takia että mielestäni argumentoit tyhmästi, vaikka itse tein samaa.
Et vieläkään pystynyt millään tavalla kumoamaan kysymystäni pikajuoksijan ja maratoonarin rasvamäärien eroavaisuuksista.
Mutta vastauksista huomaa selvästi sen että et ole perehtynyt kropan toimintaan solutasolla kauhean syvällisesti jos olet sitä mieltä että aloittelija ei esim palkkaria tarvitse, tai tarvitset tusinan eri tutkimusta että voit myöntää että aerobinen ei ole paras rasvanpolttoon tai että vaikka intervalli-harjoittelu toimii paremmin.
Onko sulla itselläsi sitten minkälainen rasvaprosentti/kunto/maksimivoima/lihasmassa?? yleisesti ottaen. En itse luottaisi autonasentajaan jolla on oma auto paskana :D
Kovin dieetti minkä oon itse tehnyt oli kilomäärältään suurempi kuin esim. tämän tredin aloittajan nykyinen paino. Ja aerobista, eli lenkkeilyä tein aluksi, kunnes tajusin sen olevan melko turhaa.
Sä missaat yhen tärkeän pointin joka kerta kun puhut rasvanpoltosta tai siitä että mikä toimii parhaiten siihen, nimittäin ruokavalion. Ruokavalio on tärkeämpi kuin mikään hieno ohjelma missä on laktaattia tuottavat treenit yms.
Kultainen kuusikko toimii rasvanpoltto-ohjelmana käytännössä niinkuin kaikki muutkin, ruokavalinnoilla sä säädät sen mitä lopputulos tulee olemaan.