Hard Justice
Dirdy birdy
- Liittynyt
- 20.10.2007
- Viestejä
- 3 084
:face:Voitko perustella tämän jollain tavoin esimerkiksi liittyen Edistyspuolueen ohjelmaan, vai ajattelitko vain tulla taas heittämään tällaisen uuden trollausviestin tähän ketjuun?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
:face:Voitko perustella tämän jollain tavoin esimerkiksi liittyen Edistyspuolueen ohjelmaan, vai ajattelitko vain tulla taas heittämään tällaisen uuden trollausviestin tähän ketjuun?
Verotus on kyllä sellainen ikuinen kädenväännön aihe, jossa ei ole yhtä oikeaa ratkaisua vaan pelkästään huonoja ja vielä huonompia ratkaisuja. Lienee selvää, että verottamisesta ei voida luopua, mikäli halutaan jonkinlainen valtio kuitenkin säilyttää. Veroista aiheutuu kuitenkin aina talouteen häiriöitä. Tasapainon hakeminen on toivoton urakka ja ennen kaikkea ajassa elävä urakka. Yhtä, ikuisuutta kestävää veromallia tuskin tullaan koskaan löytämään. Mielestäni Yhdysvalloissa on suhteellisen hyvä verotuksellinen suunta eli veroaste on kohtuullisen matala, mutta veropohja sitä vasten on todella laaja. Verotus keskittyy lisäksi suhteellisen neutraaleihin veroihin kuten kiinteistöveroon ja verotus on yrittäjälle suhteellisen kannustava. Tosin Yhdysvalloista poiketen minusta arvonlisävero on hyvä vero ja sen voisi nostaa muiden pohjoismaiden tasolle eli 25%:iin.
Verotuksen taso on varmasti ikuinen kädenväännön aihe mutta kyllä minusta on itsestään selvää, että jossain on jotain pahasti vialla jos valtio vie jo nyt yli puolet ihmisten palkoista.
Onko tähän puoleen laskettu tuloverojen ym. välittömien verojen lisäksi myös alv. ja muut välilliset verot?
Mikä on kantasi tulleihin? Tarvitsisiko ihmisten maksaa tullimaksuja Suomen valtiolle ulkomailta tilaamistaan/ostamistaan tuotteista?
Onhan se totta että jossain vaiheessa kyllä kyrsii kun palkasta menee neljännes valtiolle ja neljännes asumiseen. Asumiskustannuksetkin alkaa olla aika kohtuuttomat tässä maassa paikkakunnasta riippuen. Vuokraaminen on kallista ja ostaminen vielä kalliimpaa.
Edistyspuolue kannattaa tullijärjestelmän yksinkertaistamista ja siitä vaiheittaisesti luopumista kokonaan. Tullit nostavat keinotekoisesti tuotteiden hintoja, aiheuttavat työttömyyttä ja vääristävät kilpailua.
Mutta se tarkoittaa sitä, että viranomaisilla ei pitäisi olla mitään valtaa sanoa esimerkiksi minkä väriseksi saat talosi maalata, kuten nyt.
Meidän mielestä jokaisen tulee saada rakentaa omalle tontilleen juuri sellaisen talon kuin itse haluaa, kunhan ei aiheuta haittaa muille. Ei, se ei tarkoita, että joku voisi rakentaa naapuriisi ydinvoimalan (koska ydinvoimalaan liittyy selvä onnettomuusriski, joka on haitta muille). Mutta se tarkoittaa sitä, että viranomaisilla ei pitäisi olla mitään valtaa sanoa esimerkiksi minkä väriseksi saat talosi maalata, kuten nyt.
Niin, minusta tuolla säännöstelyllä toteutetaan juurikin liberaalia periaatetta "oikeus tehdä omat valintansa kunhan ei loukkaa niillä toisten vapautta". Eipä noilla säännöksillä virkamiesten oikeutta värittää pitäjät mieleisekseen suojella vaan sitä, ettei joku höyrypää vetele taloaan sateenkaaren väreillä uuteen uskoon. Siinä on naapureilla itkussa pitelemistä, kun talon arvosta katoaa yhtäkkiä useampi kymmenen prosentti, kun sattumoisin potentiaalisten ostajien silmissä houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi nousevat ne talot, jotka eivät ole välittömästi ihmemaa ozin läheisyydessä.Eikös tuolla itänaapurissa ole tämmöinen käytäntö... Se on hienon näköistä, kun sojottaa lautasantennia sinnetänne ja jokaisella on oman värinen parveke. Hyi helvetti sanon minä :D
Eikös tulleilla pyritä parantamaan kotimaista kilpailukykyä, eli kilpailua rajoittamalla parantaa työllisyyttä?
p.s. kannattajakortit laitettu tilaukseen. Mitenkäs sekalaista seurakuntaa te muuten hyväksytte jäseniksi?
Sinä alat Jouni kääntämään vähitellen minut vastustajasta omalle puolellesi... se on aika hyvä saavutus, koska sinulla on fiksuja ajatuksia jotka on saaneet minutkin miettimään tämän maailmanmenon suuntaa tarkemmin.
Oisko mitään poliittista/talouselämään liittyvää kirjallisuusvinkkejä mitä suosittelisit lukemaan?
Minäkin olen nyt ainakin mielenkiinnolla yrittänyt noita hiukan ympäripyöreitä vastauksia eri asioihin tuolta selata. Sinänsä löytyy paljolti hyviä puolia mutta esim. mitä mieltä te seuraavasta olette:
Eli olette sitä mieltä, että maahanmuutto tulisi vapauttaa jos työllä itsensä täällä elättää? Sosiaaliavustukset vain kansalaisille?
Sitten taas kauppojen aukioloista senverran luin, että se on asiakkaan ja kaupan välinen asia. Eli siis kahden suuren ketjun ja asiakkaan välinen asia. Ja asiakashan siis haluaa käydä juuri silloin kun haluaa kaupassa ja täten kauppojen aukioloajat vapautuisivat täysin ja ketjut "pakottaisivat" kauppansa olemaan ympärikellon auki. Näin. Sitten kun kallistahan tuo on pitää työvoimaa siellä yötäpäivää - ei hätää - apuun tulee ne maahanmuuttajat? (USA-ilmiö?) Ja se siis johtaa kantaväestön töyttömyyteen?
Ja tästä ihmettelystä tuli toinen kysymys, että mitä työtä ne työttömät tarkalleen tekisivät? Aika epämääräisesti olette sen kuvanneet että: "Tekemätöntä työtä on loputtomasti, eikä työ lopu teknologisen kehityksen myötä, koska ihmisten tarpeet muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Jotta mahdollisimman moneen tehtävään kannattaisi palkata tekijä ja jotta näitä töitä kannattaisi ottaa vastaan, on mielestämme ensisijaisen tärkeää keventää ja yksinkertaistaa verotusta, kehittää sosiaaliturvaa perustulomaisen kannustavaksi (Ks. Perustulo) ja vähentää työllistämistä vaikeuttavia lakeja. Tällöin käytännössä kaikki halukkaat pääsevät töihin." - lainaus sivuiltanne.
eip nyt muuta hölmömpää tähän väliin. :D Kiinnostus ainakin on puolueeseen, näitä epäkohtia (omassa päässä) lukuunottamatta.
Onko tuo työttömyyskäppyrä todellinen vai sisältääkö se nämä tilastollisesti poissiivotut työttömät eli kurssitetut, työharjoitteluun laitetut, keinotyöllistetyt ja eläkkeelle laitetut?
Irti valtionvelasta
Valtion menot tulee kattaa täysimääräisesti verotuloilla eikä velalla. Lyhyellä aikavälillä budjettivaje tulee korjata valtion kuluja karsimalla. Pidemmällä aikavälillä budjettitasapaino saavutetaan rakenneuudistuksilla kuten perustulolla ja valtion roolia supistamalla.