Uusi alkoholilaki?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuinka paljon niitä päihteitä pitää vetää, että kuvittelee äänestämällä voivan vaikuttaa. Historiallisesti yhdenkään teidän äänellä ei vielä ole ollut merkitystä, mutta sen lottovoiton toivossa sitten raahaudutaan uurnille. Lottovoittokin tosin on vain se, että oma ehdokas tulee valituksi. Sitten pitäisi vielä käydä niin, että se oma ehdokas voisi muuttaa jotain puoluekurin ja kaikkien muiden ehdokkaiden puristuksessa.
 
Viini pitäisi kyllä saada ruokakauppaan. Lähin alko on kaukana ja käytännössä tämän takia viiniä ei tule juotua. Sitten perustellaan kaljan verotuksen korotuksia sillä että suomalaiset juo kaljaa niin paljon, no hitto juodaanhan sitä kun muuta ei kaupasta saa. :D

Kun en suomessa asunut, niin todella harvoin tuli kaljaa ostettua kotiin, kyllä se viinipullo yleensä tuli lähikaupasta ostettua.

Offtopicin puolelle, mutta mulla tulee suomikaljasta ihan kauhea olo (siis nämä koffit jne). Juo 4-6 pientä kaljaa rauhalliseen tahtiin ja aamulla ihan järkyttävä olo. Tsekissä asuessa paikallisesta oluesta ei tullut mitään darraa, ellei nyt siis kiskonut älyttömiä määriä. Jotain eroja tossa valmistuksessa on.
 
Tulli valvoo tehostetusti alkoholin nettikauppaa
Tulli valvoo tehostetusti netin kautta tilattuja alkoholilähetyksiä. Tullin havaintojen mukaan verot jäävät usein maksamatta Suomeen. Tehostetun valvonnan aikana Tulli selvittää verovelvollisuutta, sillä verovelvollinen voi olla joko myyjä tai tilaaja. Ostajan voi olla vaikea selvittää nettimyyjän internetsivujen perusteella, kuka on verovelvollinen.

Toisesta EU-maasta saapuvien alkoholilähetyksien määrä on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Lähetykset ovat usein yksittäisiä laatikoita, jotka sisältävät valmisteveron alaisia tuotteita. Eniten lähetyksiä saapuu muun muassa Saksasta, Virosta, Hollannista, Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta ja ne sisältävät tyypillisesti arvoviinejä, olutta, viskiä tai samppanjaa.

Tarkkoja arvioita toisesta EU-maasta tilattujen alkoholilähetyksien määristä on vaikea antaa, mutta Turun tullin arvioiden mukaan heidän alueelleen saapuu kymmeniä lähetyksiä päivässä. Lentotullin havaintojen mukaan verojen maksuja koskevaan jatkoselvitykseen johtaneita lähetyksiä on ollut vuoden 2014 aikana noin 500 kappaletta.

Myös nettikaupan tuotteet ovat valmisteveron alaisia

Tulli tekee saapuneiden lähetyksien tarkastuksia. Avattuihin lähetyksiin lisätään ohjeet verojen maksamista varten, mikäli ne sisältävät valmisteveron alaisia tuotteita. Verojen maksamista seurataan Tullin valmisteverotuksessa. Tuotteilla on kolmen vuoden jälkiverotusaika.

‒ Mikäli tilaaja tilaa alkoholituotteita netistä ja järjestää itse niiden kuljetuksen Suomeen, tilaaja joutuu maksamaan tuotteista veroa. Ennen tilausta tuotteista on tehtävä ennakkoilmoitus Tullille ja asetettava vakuus verojen maksamista varten, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullin valmisteverotuksesta.

Uusia toimenpiteitä nettitilauksien valvontaan

Nettitilaajien keskuudessa elää sitkeästi huhu, etteivät viranomaiset pysty valvomaan verojen maksamista netin kautta tilatuista alkoholituotteista. Näin ei kuitenkaan ole, koska viranomaisilla on useita kansallisia ja kansainvälisiä keinoja varmistaa nettikaupan kautta tilattujen tuotteiden veronkanto.

Yleisin tapa tilata netistä alkoholituotteita on käyttää verkkokauppaa, jossa yksityishenkilö tilaa toisesta EU-jäsenvaltiosta siellä verotettuja tuotteita myyjältä, joka järjestää tuotteiden kuljettamisen. Tällöin etämyyjä on verovelvollinen ja tilaaja yksityishenkilö, eikä häntä voi verottaa etämyyjän sijasta. Etämyyjältä saatavien verojen turvaamiseksi Tulli voi kuitenkin ottaa tilatut tuotteet haltuun.

‒ Esimerkiksi tilanteessa, jossa etämyyjä ei ole maksanut, eikä hänellä ole ollut tarkoitus maksaa tilatuista tuotteista veroja ja tuotteet on otettu haltuun, tilaaja on aika voimaton. Pahimmassa tapauksessa tilaaja menettää tuotteista maksamansa rahat ja itse tuotteet, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullin valmisteverotuksesta.
 
Kovasti nyt uhkaillaan että jumitetaan tulliin, mutta millähän perusteella se taas olisi lain mukaista ja pitääkö sitä sitten taas EY-tuomioistuimen kautta kierrättää tämäkin. Mutta hyvää mainosta nämä jutut on alkoholin nettikaupalle :D

Saapahan nähdä, pari korillista olutta pitäisi olla tulossa...
 
millähän perusteella se taas olisi lain mukaista

Ei millään. Pelottelutaktiikka joka valitettavasti jopa toimii tietämättömille. Tullihan laittaa maksulaput ja -ohjeet avattuihin lähetyksiin selvittämättä onko lähetys oikeasti edes veron piirissä vai ei.
 
Nyt tuli vastaan mielenkiintoinen tv-ohjelma, toivottavasti joku maamme alkoholipolitiikasta päättävä vaivautui vilkaisemaan.

Eli toimittaja etsii syytä ruotsalaisten huonoon viinapäähän, kännihakuiseen juomiseen ja alkoholistien suureen määrään. Kuulostaako tutulta ;)
Miksi muunmaalaiset juo sivistyneesti ja ruotsalaiset vaan kännää? Syyksi ei löydetä perinnöllisiä tekijöitä, vaan harrastettu alkoholipolitiikka.

Onnistuneempana esimerkkinä esitellään tanskaa ja brittejä, joihin on onnistuttu istuttamaan erilainen olutkulttuuri jossa pääasia ei ole kiellot. Jännästi se on hoitunut molemmissa verotuksella. Harmittavasti saksa vain mainitaan ohimennen. En ennen tiennytkään että ruotsista on ollut perinteisesti tapana käydä tanskan puolella törpöttelyreissuilla sekoilemassa.

Olutretki Eurooppaan: 29.12.2014 21.00 | Tv | Areena | yle.fi
 
Onko olemassa jotain tutkimusaineistoa siitä, että alkoholimainonnan näkeminen kasvattaa kulutusta ongelmakäyttäjillä tai nuorten piirissä? Vai perustuvatko nämä kiellot mutuiluun?
 
Nuorten juomiseen liittyen esim. tällainen jenkkitutkimus: Advertising and Price Effects on Adolescent Drinking

Ja tällainen: Impact of Alcohol Advertising and Media Exposure on Adolescent Alcohol Use: A Systematic Review of Longitudinal Studies | Alcohol and Alcoholism

Sitten on tällainen: Alcohol Advertising Bans and Alcohol Abuse: An International Perspective

Pikaisella tsekkaamisella näytti olevan myös tutkimusta, jossa ei oltu löydetty yhteyttä mainonnan ja kokonaiskulutuksen välillä, tai että mainonnan rajoitusten ei nähty laskevan kokonaiskulutusta. Nämä olivat tosin 80-luvulta. En jaksanut enempää kahlata.
 
Back
Ylös Bottom