smikko: aika monia puolieroja on tullut tasoiteltua voimailijoilla. pääosin johtuneet vetogripistä kun se on ollut aina samoin päin. voimamiesurheilijoilla jotkut muut toispuoleisuudet on tullu esiin myös. käytännön tasolla se korjaava treeni on heikon puolen painottamista yhden raajan variaatioilla. vedossa tehdään mm. yhden käden semisumoa ja yhden jalan (vapaan jalan varpaat maassa takaviistossa antamassa tasapainoa) normivetoa. näitä jo testaamalla saa hyvin selville, millanen se puolien ero voimissa on. voi olla aika yllättävänkin suuria eroja. vaikutukset selkään ja lantion alueelle on selkeät. hyvillä geeneillä pääsee pitkälle, mutta tuolla alueella liikkuvuuden ja voima-arvojen tulis olla aika symmetrisiä.
heikon puolen ehdoilla siis mennään ja sille tehdään useempia sarjoja. esim 3+1x5x100kg eli kolme sarjaa heikolle ja yksi vahvalle puolelle. pikkuhiljaa kun se voimataso alkaa tasaantumaan, voidaan alkaa ottaan normaaliversioitakin mukaan, mutta nähty on myös, ettei ne aina ees ole tarpeellisia. eräs tapaus veti maasta n. 100-kiloisena 330kg ja vuoden puolierojen tasailun jälkeen muutaman normivedon herättelytreenin jälkeen 350kg. voimaa oli siis tullut koko ajan, vaikka kuormat oli ollu aika pieniä suhteessa kahden raajan maksimeihin. oliskohan yhden käden veto ollut jossain 180-200kg paikkeilla. ei ihan huono sekään kyllä.
muita toispuoleisuuksia, kuten vahvasti toispuoleisesti liikeratoja toistavat lajit (pesäpallo, golf, jääkiekko, frisbeegolf jne) korjaillaan myös ja niille käytännössä sama juttu eli sitä liikerataa pyritään vahvistaan myös toiseen suuntaan. tulokset on ollu kyllä varsin rohkaisevia sekä terveydellisesti että urheilullisesti.