Kertoo kyllä kaiken tämän ketjun ja foorumille kirjoittelun tasosta: "Arska käytti lääkkeitä vain dieetillä" "Pitää treenata 5x kroppa läpi viikossa, ennenkuin voidaan puhua treenaamisesta". Avatkaa nyt ne silmänne, kohta täällä jo väitetään että Colemankin on natu. Huhhuh.
Oikeasti ei se korkea frekvenssi voi toimia ainakaan lihaksen kasvatus mielessä, koska proteiinisynteesi on nykytietämuksen valossa sen 36-48h koholla treenin jälkeen. Käytännössä tarkoittaa sitä, että 2(max 3) kertaa voisi treenata kovaa lihaksen, että touhussa olisi mitään järkeä. Natuna. Voimahommissa sitten voi joillain toimiakin, itselleni kyllä maksimi on esim. 2 intensiivistä punnerrustreeniä viikossa, kuitenkin niin että ei esim. 2 kertaa normipenkkiä hinkata viikkoon. Se riittää ja sillä saan itse parhaan kehityksen, kerta viikkoon punnerruksia ei riitä allekirjoittaneella. Mutta 5 penkkiä tai kyykkyä viikkoon, niin se ei kyllä sovellu ainakaan sellaselle jolla vähänkään meinaa täysillä tai ei ollenkaan mentaliteettia olemaan salilla. Ja muutenkin pitäisi vetää niin kevyesti, että voimatasoja tuskin voidaan nostella niillä treeneillä puhumattakaan lihasmassan kasvusta, mutta joidenkin mielestä nämäkin ilmeisesti toimii.
Olen myös eri mieltä, että moni vetää liian kovalla intensiteetillä treenit, liian harvalla frekvenssillä ja liian matalalla volyymilla. Kyllä korkean intensiteetin treeni on todella tehokas tapa kasvattaa monissa tapauksissa lihasmassaa ja voimaa, ennemmin näkisin ongelmana että kaikilla ei ole kykyä saada kaikkia paukkuja jätettyä muutamaan sarjaan. Hermostollinen rasitus on kovempaa, mutta keventelyt järkevin väliajoin niin ei ole ongelmana. Tuollainen HIT-tyylin treenaus on pääkopalle paljon kovempaa mielestäni kuin korkean volyymin ja matalan intensiteetin treeni. Joka sarjasta pitää saada kaikki irti, mitä tehdään. Määrä ei korvaa laatua
Lisäksi en tiedä, mutta tuntuisi korkean volyymin ja tiheän frekvenssin treenit melko tylsiäkin olevan, kun samoja liikkeitä hinkataan todella usein ja toistoja tulee helvetisti vaikkapa viikkotasolla.
Hapottelu kyllä toimii myös voimailussa, oma penkkitreenini on kauheaa hapotusta mutta silti suhteellinen intensiteetti pitää pysyä yli 90% joka sarjassa, jotta homma menee läpi. Ja kyllä nelosen, vitosen, kutosen sarjat kovalla teholla hapottavat jos toistoja ei jää kovinkaan montaa varastoon. Esimerkkinä joku treeni: 6x155+5x165+4x170+3x175+2x180+1x185. Max. 1 on 10kg-12,5kg suurempi, mihin tässä puolipyramidissa mun sarjakestävyydellä voi nousta. Yksinkertaista ja toimii, ei voiman lisääminen tarvitse kovin kummoista viikkovolyymia, jos tehdään kovaa. Tosin ennen vedin kaikki sarjat 5kg korotuksilla alusta alkaen, nyt eka sarjan otan 10kg korotuksella ettei siihen tarvitse vielä kaikkea ladata. Joskus pohjia tein tuolla systeemillä koko pyramidina, eli myös laskevana loppua kohti. En kuitenkaan nää järkeä enää näilläkään raudoilla, kun ei palautuisi mitenkään ja failure tulisi joka treenissä viimeistään alaspäin mentäessä.