Ja Allusd oli sitä mieltä että voimanostajan on syytä keskittyä johonkin hermostollisten ominaisuuksien kehittämiseen. Voin kertoa että on melko vaikeaa homma vuosien jälkeen, lihastakin on jopa helpompi kasvattaa ja tämä näkyy suoraan voimantuotossa.
Minun ajatus on aina ollut naturaalivoimailussa, että lihasmassa tulee ehdottomasti maksimoida, jotta voimien kehittyminen pitkällä aikavälillä on mahdollista. Kehoa tulee treenata tasaisesti päästä varpaisiin, kaikki lihaksia. Naturaalina kun on melko hankalaa useimmille kasvattaa lihasta muutenkin, niin prosenttiohjelmat voimanostoliikkeillä eivät sitä todellakaan pitkällä aikavälillä tee kovin optimaalisesti. Siinä ei hermotukset auta, jos lihasmassa jää laahaamaan sohvaperunan tasolle. Valitettavan usein olen huomannut, että voimabodaajat ajaa pidemmällä aikavälillä oikealta ja vasemmalta ohi näistä "voimatreenaajista" voimatasoissa. Ei ihme jos jotkut eivät usko +200kg natupenkkeihin, varsinkin jos treenityyli on jotain sheikon taulukkoa 3 voimanostoliikkeellä 3 kertaa viikossa. Maksimoikaa lihasmassa bodauksella ja hermottakaa lihaksenne, sillon ne omat rajat löytyy pitkällä aikavälillä. Ja ne paljon puhutut hermotukset kyllä tulee mukana kun sarjapainoja kasvatellaan. Olen aina naureskellut täällä kuinka voimaa pidetään jonakin myyttinä, ja en ymmärrä miten jollekin on vaikea käsittää että isompi lihasmassa -> isompi potentiaali tuottaa voimaa. Pahimmillaan treenataan voimanostoliikkeillä ja muutamalla "apuliikkeellä" vuosikaudet, ja kun nuo hermostolliset ominaisuudet on hiottu tappiinsa, ei kehitystä tapahdu. Ihmetellään että mikä tässä mättää, kun penkiltä nousee vain 130kg.
Powerhousulla oli ihan hyvä huomio, että tuo sarjapainojen merkitys tuntuu vähenevän huomattavasti jos verrataan natubodausta ja "oikeaa" kehonrakennusta. Eihän nekään voimia tuo, jos treenit ovat luokkaa giant-set. Mutta vaikkapa nuoren Marko Savolaisen kaltaiset korkealla intensiteetillä progressiivisesti treenaavat kehoukot ovat käsittämättömän vahvoja, vaikkapa ne punnerrusliikkeet esimerkkinä. Tuskinpa Coleman tai Yateskaan olisi aikansa suurimpiin mittoihin kasvaneet, jos treenipainot eivät olisi olleet isot. On sillä loppupeleissä merkitystä varmasti pro-bodauksessakin kun rajoja haetaan lihasmassan suhteen. Voimailussakin mielestäni kovilla kaasuilla ajelevat pro-voimailijat voikin olla, että heille joku WSB-tyylin spesiaalivoimatreeni toimii hyvin, mutta natuna ei kun ne lihakset ei pikkujumppailulla kehity siinä mukana.
Terveisin lahjaton harrestepumppailija/natuvoimailija, penkistä silti yksi suomenmestaruus saavutuksena. Voimabodauksella. Enkä aio muuttaa treenityyliäni, vaikka pakkiksen velhojen mielestä väärin tekisin. Vuosien kokemus kun on, niin tietää kyllä mikä toimii ja mikä ei. Toki pakkiksen yleisen käsityksen mukaan varmaan kasvaisikin mukavasti kun laittaisi mindmuscleconnectionit kohdilleen ja vahvistuisi kun ottaisi voimapuolelta jonkun voimaohjelman käyttöön, se kun tuntuu ainut oikea tapa olevan. Keholegendat Jorma Räty ja Jari Leino olivat Suomen kärkeä voimanostossa ja bodauksessa, treenasivatko vituilleen? Miten mahdollista, eihän kehonrakentaja voi olla vahva ? Tai voimanostossa kisaava lihaksikas. Haluaisin vastauksen tähän myyttiin
Olisiko heidän pitänyt kuihduttaa lihakset pois ja piikata, niin olisi tulokset noussut uusiin lukemiin? Eihän Leinokaan kait penkannut kuin jotain 240-kiloa parhaillaan n. 100kg kehonpainolla. Ja elettiin vielä 80-lukua.