(liha)pyörykkä sanoi:
No jaa tosiasioita ainakin nykytietämyksen valossa. Siis yritin rivien välissä kritisoida monijakoisen systeemin paradoksaalisuutta. Eli kun hermostollinen rasitus on suuri, on pakko pitää pitkät palautumis-jaksot. Kuitenkin lihasten proteiini-synteesi on jo aikaa sitten loppunut siihen mennessä. Vähempijakoisessa ohjelmissa ideana on (tai ainakin pitäisi olla) se, että hermostollinen palautuminen ei vie merkittävästi pidempään kuin lihaksen, ja näin pystytään treenaamaan heti kun lihaksen proteiinisynteesi on loppunut. Tutkimusten mukaan proteiinisynteesi ei jatku muutamaa vuorokautta pidempään, oli kyseessä sitten (kärjistäen) minkälainen treeni tahansa. Tätä tarkoitin noilla "ylimääräisillä sarjoilla".
Lihasten palautuminen on mielenkiintoinen asia, teoreettisesti 72 tuntia on kaiketi optimaalista rasitustiheyttä lähellä.
"saavutetun edun menettäminen alkaa noin 3 vuorokauden kuluttua(72 tuntia) harjoituksesta ja runsaan viikon kuluttua voimatasot ovat tippuneet lähtötasolle"
Massaa ja voimaa, s. 65
Palstalla olevan Sorzo:n täytyy olla joku geneettinen mutantti, kun jätkän reidet ovat kasvaneet kuvista päätellen aika vakuuttaviin mittoihin.
Tekemällä viikkotasolla 1-2 kovaa sarjaa etureisille takakyykkyä + suorin jaloin vetoa/maastavetoa tuohon lisäksi.
takakyykky enkka on suhteellisen freesi: 180 kg 10 toistoa.
Treeniohjelma on 2-jakoinen:
ma: rinta, olkapää, selkä, ojentaja, to: hauis, forkut, jalat
Jossain threadissa kirjoitteli, että 1 sarjaa kyykkyä voi olla viikkotasolla jo liikaa...
Yksi geneettinen ihmelapsi ei silti todista mitään suuntaan eikä toiseen.
Mutta onhan mahdollista, että Sorzolla on enemmän nopeita lihassoluja
ja näin ollen treenistä palautuminen on todella hidasta, jopa viikko
?
Mutta jos voimatasot palautuisivat samalle tasolle viikon jälkeen treenistä niin voisi olettaa, että Sorzo ei ikinä olisi päässyt 180 kg kyykkyihin?
Progressiivinen sarjapainojen kasvatus ei pitäisi siis olla mahdollista:D.
Puhumattakaan siitä, että treenitaustaa Sorzolla nelisen vuotta.
edit: kun niitä tutkimuksia on niin käsitelläänkö niissä, minkälaisia lihassoluja on harjoittelijoilla ns. vallitseva määrä ja etenkin harjoittelutausta?
Lihassolua voi toki muuttaa harjoittelulla(hidas->nopea, nopea-hidas) mutta silti kaikista ei saa pikajuoksijaa tai kestävyysjuoksijaa(muuttujia tosin on paljon enemmän kuin pelkästän lihaksien erilaiset ominaisuudet.)