Originally posted by edelbrock
Aropupulle:
Miksi puhut Venäjän uhkasta ja Natosta samassa yhteydessä? Ei Venäjän takia Suomi ole liittoutumassa mihinkään suuntaan. Maailman uhkakuvat ovat tällä hetkellä suurvaltasota, jonka aloittaa joko USA tai Kiina. Toinen syy minkä takia olisi tarkoitus liittoutua on terrorismin uhka, joka vaatii toisenlaista iskukykyä kuin Suomen armeijalla tällä hetkellä on. Venäjän armeija on tällä hetkellä rapakunnossa. Toimivaa ja uutta kalustoa on lähteistä riippuen 5-20 prosentilla joukoista käytössä. Moraali on huono. Euroopan armeijoista Britannia, Saksa ja Ranska ovat mielestäni hyvinkin iskukykyisiä.
Vielä reilut kymmenen vuotta sitten täällä istuttiin kusi sukassa ja pelättiin että mitä itärajan takaa kuuluu. Nyt, kun muutama vuosi on kulunut, täällä ollaan ja paukutellaan henkseleitä niinkuin idässä ei olisi mitään koskaan ollutkaan. Vaikka Venäjä ja sen armeija on tällä hetkellä rapakunnossa, löytyy sieltä silti valtavasti sotilaallista voimaa. Ja kun kerran tilanne on kymmenessä vuodessa muuttunut näin paljon tähän suuntaan, se voi hyvin nopeasti muuttua myös toiseen suuntaan. Kiihkokansalliset nostavat tälläkin hetkellä päätään Venäjällä, Zhirinovski voi saada isonkin osan tulevien vaalien äänistä. Tilanne voi muuttua käytännössä hetkessä sodan partaalle. Sitten on turha itkeä kun kakka on jo housussa, ei ne sitten enää Natoon ota. Pahin tilanne olisi, että Venäjä kehittyisi seuraavien kymmenen-viidentoista vuoden aikana hyvinvoivaksi ja menestyväksi valtioksi, saisi armeijansa jaloilleen, ja sitten alkaisi Karhu nostaa päätään ja suuntaisi katseensa lähinaapureihinsa. Ainahan ne ovat vierusmaitansa himoinneet; niin voi hyvin käydä jatkossakin.
Siksi toisekseen, ei tarvita välttämättä valtion koordinoimaa sotaa; Venäjä voi esimerkiksi sortua, ja rajan takana odottavat sadattuhannet oloihinsa kyllästyneet sotilaat saattavat lähteä rynnimään.
Jos Bush tyhmempi ei kerran kelpuuta Eurooppalaisia Nato-joukkoja taistelutehtäviin jenkkien kanssa niin miksi hän sitten tällä hetkellä ruinaa näitä apuun Irakiin? Taitaa USA:n kipukynnys omien kaatuneitten määrässä olla ylittymässä. Jenkkiarmeijaa on pidä muuten kuin teknologialtaan hyvänä. Britit ovat vieläkin käärmeisään setä samulin pojille, kun ampuivat Gulf 2:ssa pari Tornadoa alas sekä helikopterin. Jenkit ovat myös ampuneet omia APV:tä ja ja koneitaan hajalle. Nyt nämä pullamössöpojat ovat hätää kärsimässä sissisotaa käyvien erikoisjoukkojen kanssa, joilla on erinomainen paikallistuntemus.
Liittolaisten pyytäminen sotaan mukaan on pääosin poliittista. Tottakai esimerkiksi brittiarmeijan mukanaolo on hyvä lisä, kalusto kun toimii yksi-yhteen Jenkkien kanssa. Ennen Afganistanin sotaa Jenkit sanoivat suoraan että eivät he niinkään sotilaallista apua halua, koska muut joukot ovat tositoimissa enemmänkin tiellä. Nykytilanne Irakissa on luonnollisesti jo eri, koska siellä ei käydä varsinaista sotaa. Tämänhetkisiin hommiin kelpaa jo vähemmän pätevä sakkikin, ja aina kun tilanne tulee niin pyydetään Jenkit avuksi.
Ja jos tosissasi väität että Jenkkiarmeija ei ole teknologialtaan hyvä niin oletpa aika
. Kysyppä keneltä tahansa sota-alan asiantuntijalta, jopa vaikka suomalaiselta, niin he varmasti toteavat että Jenkkien ylivoima sotarintamalla on murskaavaa muihin nähden. Ja ero vain jatkuvasti kasvaa. Nuo parin blue-on-blueta voi vetää jo sen piikkiin, että siellä tehtiin sodan aikana kymmeniä tuhansia lentoja kriittisissä oloissa, joten ei ole ihme jos pari vahinkoa sattuukin.
Kolmanneksi: Jenkitkö hätää kärsimässä? Jos olet tutustunut Irakin tilanteeseen tarkemmin, tiedät, että jokaista kuollutta Jenkkisotilasta kohden on kuollut noin 40 terroristia. Tästä syystä terroristit ovatkin vaihtaneet iskujensa kohteiksi helpommat kohteet, kuten neutraalit avustusjärjestöt yms. siviilit.
Gulf 2 aloitettiin vain USA:n kasvavan öljyntarpeen tyydyttämiseksi sekä takaamaan hyvät bisnekset jenkkifirmoille Irakin jälleenrakentamisen markkinoilla. Jos se Saddam kerran oli niin tärkeätä saada pois vallan kahvasta, niin miksei sitä tehty jo Iranin ja Irakin välisen sodan jälkeen? Tai edes Gulf 1:ssä tai jälkimainingeissa? Ja jos jokin valtio voi ottaa oikeudekseen hyökätä toisen kimppuun, koska hallitusmuoto ei miellytä niin mikä on seuraava kohde? Syyria, Pohjois-Korea vai Iran? Mitäs jos ne kypsyy vaikka Ranskaan? Saako silloin hyökätä sinnekin?
Luuletko tosissaan että Jenkkifirmat olisivat jotenkin hulluna tarvinneet Irakista syntyviä bisneksiä? Ne ovat kokonaisuutena melko mitättömiä ne urakat mitä tuolta saadaan, jos katsotaan firmojen kokoa ja yleensäkkin Jenkeissä pyörivää rahamäärää.
Huomaa, että maailmantilanne muuttuu. Iran-Irak -sota sujui vielä kylmän sodan ilmapiirissä, joka vaikutti merkittävästi silloin tehtyihin ratkaisuihin. Gulf1:n jälkeen taas ajateltiin, että jos Saddam otetaan vallasta, Irak hajoaa ja liittyy Iraniin, joten laskettiin että on parempi antaa Saddamin vielä jäädä valtaan. Lisäksi myös toivottiin että vallankumous tulisi myöhemmin sisältäpäin.
Ei valtio toisen kimppuun voi hyökätä pelkästään sen takia ettei tykkää toisen valtiomuodosta, mutta mielestäni maassa tapahtuva kansanmurha, rikokset ihmisyyttä vastaan sekä mahdollinen riski että kyseinen maa muodostaa uhkan kenties koko ihmiskunnalle (massatuhoaseet terroristeille) on jo ihan hyvä syy.
En ymmärrä miksi Euroopan pitäisi nuolla joka asiassa George tyhmemmän ja Suuren ja Mahtavan USA:n persettä. Parempi olisi yrittää tulla toimeen omillaan ja jättää jenkit nuolemaan näppejään, niille joutuu kuitenkin aina tekeen vastapalveluksia ja myönnytyksiä.
Ei kyse ole siitä että Georgea nuoltaisiin, kyse oli nyt siitä pitäisikö Suomen liittyä Natoon vai mitä pitäisi tehdä. Ja se, mitä sanoin, on että nykypäivänä EUn varaan rakennettu puolustus on yhtä tyhjän kanssa, Natossa taas kaveriksi tulee Yhdysvallat joka on suvereenisti maailman ylivoimaisin mahti.
Ja btw. Kosovossa meni hommat reisille YK:n vuoksi, samoin kuin Somaliassa. YK:n mandaatti ei anna puuttua asioihin tarvittavalla voimalla. Kosovossa Nato meni väliin, Somaliassa ei. Tulokset on tiedossa.
YK ja EU kusivat ne hommat. EU ei pystynyt omalla takapihallaan viisi vuotta riehunutta sotkua selvittämään. Kosovossa Nato=USA meni väliin, ja tulos on kaikkien tiedossa. Somaliassa hommat menivät hyvin niin kauan kuin USA sai hoitaa niitä tavallaan (20000 merijalkaväen sotilasta ja rauha pysyi), mutta kun ne piti vetää pois, hommat kusi.