Suhteesi puolustusvoimiin ?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Thimbou
  • Aloitettu Aloitettu
Voe purkula, threadi olikin suhteesi, eikä suhtautumisesi....pitääkin omistaa tällaset puolisokeet puusilmät...<--- ei pidä ryynätä simmu edellä keppiin kun "viheltää"!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mike sanoi:
Meitsiä ei ole kertaamaan pyydetty vaikka tässä ollaan 18. päivä tätä kuuta reservissä keikuttu 10 vuotta.

10 vuotta tuli täyteen viime lokakuussa. Kertauslappu tullut 5 kertaa. 2 kertaa hakenut lykkäystä kertauksista. Sodan ajan tehtävästä (= YLE:n ja Helsingin veden suojaus) johtuu tiuha tahti. Eli käytännössä kertausrastit riippuvat siitä, minkälainen joulu käy, kun sodan ajan tehtäviä arvotaan.
 
Pointteja järjestelmäämme vastaan: 1) Suomessa suurin osa kansasta on aivopesty ylistämään yleistä asevelvollisuutta ja pelkäämään Venäjää.
2) Koko ikäluokan kierrättäminen armeijassa tai sivarissa on raakaa tuhlausta ja epärealistista.
3) Reservimme on niin iso, että parilla ikäluokalla voitaisiin ainakin kokeilla vapaaehtoista asepalvelusta. Tämän jälkeen nähtäisiin, millaisena into armeijaan säilyy.
4) Ei palkka-armeijaa vaan vapaaehtoisuus!
4) Sivari ja totaalikieltäytyminen pois: turha rangaista siitä, jos sotiminen kiinnosta. Lisäksi valmistumisajat nopenevat niillä, jotka eivät käy armeijaa, ja valtio säästää.
5) Sodanuhka ei ole realistinen. Maailma on muuttunut. Venäjälläkin nuoret pakoilevat armeijaa, ja kenelläkään tuskin on mitään syytä hyökätä Suomeen. Ennemmin köyhän Venäjän kannattaa tiivistää yhteistyötään EU:n kanssa.
6) Suomen puolustuspolitiikka on vanhentunutta ja naurettavaa. Naureskelin partaani seuratessani maamme ininää EU:n turvatakuista, sopimuksesta, joka viimeistään mitätöi Venäjän uhan.
7) Armeija on vanhentunut instituutio, joka ei anna kaikille mitään. Itse opiskelen paraikaa, ja minun on vaikea kuvitella, mitä armeija voisi antaa minulle - esteen, joka vain hidastaa siirtymistäni työelämään?

Hirttäkää ja kiduttakaa. Tällaiset mielipiteet pyritään Suomessa syystä tai toisesta vaientamaan. :evil:

t. Palvelustaan lykännyt armeijakritiikko muttei sivari (ainakaan vielä :D )

Pää tyhjenee metsässä! :rolleyes:
 
Henkilökohtaisesti en ymmärrä totaalikieltäytymistä tai sivaria intin välttämistarkoituksessa. Jos inttiin ei halua mennä niin nykyään sen vapautuksen saa helposti. Sanoo vaan lääkärille että ahistaa eikä usko että hommasta tulee mitään. Ei sinne ketään enää väkisin laiteta.
Ja JOS sota joskus alkaisi (toiv.ei koskaan) niin kaikkihan sinne kumminkin joutuvat. Annetaan vain armeijaa käymättömille pikainen koulutus että osaavat ampua rynkyllä, singolla yms. Tosipaikassa oma selviytyminen on joka tapauksessa hyvin pitkälti onnesta kiinni.
 
Kielimies sanoi:
4) Ei palkka-armeijaa vaan vapaaehtoisuus!:

Tämä kiinnostaisi minua kokeiluna. Saataisiin viimeinkin selville, mikä se maanpuolustushenki ihan oikeasti tässä maassa nuorukaisilla on.
 
Thimbou sanoi:
Itse olen kuullut, että yleinen linjaus olisi totaalikieltäytyjille 5 kk kakkua. En ole täysin varma asiasta. Joskin yapauskohtaista...

Totaalikieltäytyjät tuomitaan tietyn kertoimen mukaan, jonka setä google osaa varmasti kertoa. Jo suoritettu osa varusmies -tai siviilipalvelusta siis lyhentää rangaistusta.

Ja oma suhteeni laitokseen on sellainen, että se pitäisi lakkauttaa välittömästi. Ihmiskunnan pitäisi jo kyetä nousemaan voimankäytön yläpuolelle, eikä lässyttää, miten "sotia on aina ollut ja aina tulee olemaan". Ja siivoaminen on paras aloittaa omalta kotipihalta.
 
Juu, täytyy kyllä sikäli selitellä puheitaan totaaleista vapaamatkustajina, että heidän päätöksensä harvemmin perustuu helpolla pääsemiseen - kaikkea muuta. Liika idealismi on heidän syntinsä ja vapaamatkustajuus on ainoastaan sen seuraus, ei toiminnan syy. Kuitenkin, vaikka joukkoliikenteen tulisikin olla mielestäni ilmaista, se ei tee pummilla ajamisesta sen hyväksyttävämpää :)
 
ringside sanoi:
Tämä kiinnostaisi minua kokeiluna. Saataisiin viimeinkin selville, mikä se maanpuolustushenki ihan oikeasti tässä maassa nuorukaisilla on.

Juu kyllä kiinnostaisi tosissaan nähdä tuollaisen kokeilun tulos. Uskon että aika moni menee armeijaan kun "pakkohan se on käydä" jne. Eivät jaksa alkaa vänkäämään vastaan, mikä on toisaalta ihan fiksu ratkaisu. Jos armeijaan meno olisi vapaaehtoista, veikkaan että aika moni jättäisi menemättä - minä ainakin :)
 
Willie sanoi:
Juu, täytyy kyllä sikäli selitellä puheitaan totaaleista vapaamatkustajina, että heidän päätöksensä harvemmin perustuu helpolla pääsemiseen - kaikkea muuta. Liika idealismi on heidän syntinsä ja vapaamatkustajuus on ainoastaan sen seuraus, ei toiminnan syy. Kuitenkin, vaikka joukkoliikenteen tulisikin olla mielestäni ilmaista, se ei tee pummilla ajamisesta sen hyväksyttävämpää :)

Itseasiassa en ole täysin varma, voiko totaaleista käyttää ollenkaan termiä vapaamatkustaja. Kuten tiedät, vapaamatkustaja tarkoittaa ihmistä, joka hyötyy yhteistoiminnalla saaduista tuloksista osallistumatta itse niiden tuottamiseen ( ns. "kermat kakusta" -malli). Totaali taas ei voi missään skenaariossa hyötyä (siis omasta mielestään) armeijasta, koska hän nimenomaan vastustaa armeijoita ja niiden suorittamia toimintoja kategorisesti. Käsitettä "hyöty" ei voida ulkoapäin tunkea yksilön attribuutiksi näissä eettisissä systeemeissä. "Tästä saat kiittää armeijaa" -argumenttia ei voi suunnata totaalille. Pummi ei tee mitään, mutta nauttii julkisista liikennevälineistä. Totaali ei tee mitään, mutta mistä hän nauttii? Yhteiskunnasta? Vapaasta maasta? Jos instituution kannattamisen ja yhteiskunnan muista eduista nauttimisen välillä nähdään jonkinlainen implikaatio, niin silloin tämä pitäisi ulottaa muihinkin vastaaviin suhteisiin: "joko kannatat (osallistumalla) kaikkia instituutioita tai sitten et nauti yhteiskunnan eduista". Meitsin teeveeluvattomuus sen sijaan täyttää vapaamatkustajan määritelmän johdonmukaisesti - mä katon sitä! :D
 
ringside sanoi:
...skenaariossa... ... attribuutiksi... ...eettisissä... ... implikaatio...

Kamaan hei kirjoita nyt joskus niin, että me normitkin tajutaan jotain :hyper:
 
Kielimies sanoi:
6) Suomen puolustuspolitiikka on vanhentunutta ja naurettavaa. Naureskelin partaani seuratessani maamme ininää EU:n turvatakuista, sopimuksesta, joka viimeistään mitätöi Venäjän uhan.

Vähän menee offtopiciksi, mutta so not: Kannattaa muuten tutustua EU:n tämänhetkiseen ja lähitulevaisuuden sotilaalliseen voimaan. Jos Nato-joukkoja ei lueta mukaan, niin Euroopan Unionin joukoista puhuttaessa tarkoitetaan todella pientä miesvahvuutta. Nato on tällä hetkellä ainoa hallitustenvälinen turvallisuuspoliittinen toimija (olipas vaikea sana :rolleyes: ), jolla on voimaa sanojensa takana. Viherpiipertäjät ja niiden teesit poislukien ainoa syy miksi Suomessa vieroksutaan Natoa, on se että sitä "johtaa" USA. Jostain syystä jaksetaan mainostaa, että Suomen rajojen sisälle voitaisiin tuoda Nato-jäsenyyden myötä ydinaseita! Ei se nyt ihan niin yksinkertaista ole. Paskempi tsägä, että USA on käytännössä ainoita maita jolla sitä materiaalia riittää omien rajojenkin ulkopuolelle.

Se, että onko Venäjä edes todellinen uhka onkin toinen juttu. Jos haluaa uskoa Olli Kivisen juttuja Hesarista, niin sitten se on. Välillä sillä äijällä tuntuu vaan olevan vähän liiallista "kommunistien pelkoa"...

Tossa ajatuksia herättävä linkki, objektiivisuuteen en ota kantaa: http://natoeu.cjb.net/
 
En ole minäkään täysin varma voiko tuota termiä "vapaamatkustaja" käyttää totaalikieltäytyjistä. Käytän sitä kuitenkin :lol2: Useimmat meistä eivät koskaan joudu turvautumaan poliisin tarjoamiin turvallisuuspalveluihin (lupa-asiat voisi antaa jonkun muunkin tahon hoidettavaksi), mutta osallistumme poliisivoimien ylläpitoon maksamalla veroja. Veronkiertoa harjoittavia ihmisiä pidän ehdottomasti vapaamatkustajina. Kukaan meistä ei toivottavasti joudu turvautumaan puolustusvoimien tarjoamiin palveluihin, mutta silti tuemme niiden ylläpitoa veroin ja suorittamalla asevelvollisuutemme. En näe puolustusvoimia ensisijaisesti instituutiona, vaan poliisin tapaan turvallisuuspalvelujen tarjoajana.


:offtopic: Muistaako kukaan Bullshit-bingoa jota pelataan palavereissa? Rinkulle voisi pistää pystyyn oman intellektuelli-bingon sivistyssanoista :D

Edit: Voihan olla, ettei pummilla matkusta piittaa koko julkisen liikenteen olemassaolosta, mutta käyttää sen palveluja silti.
 
Willie sanoi:
? Rinkulle voisi pistää pystyyn oman intellektuelli-bingon sivistyssanoista :D

.

Mä olen aivan liian sofistikoitunut viljelläkseni vegetiivistä rectum-diskurssia!

Voitinko kahvipaketin? Nipullisen porkkanoita? :D
 
Kielimies sanoi:
4) Ei palkka-armeijaa vaan vapaaehtoisuus!
Niin, töihin, kouluun vai inttiin? Luulenpa, että kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa veisivät voiton, monella. Pitäisi olla melko suuret hyödyt palvelukseen menon tueksi, jotta nuoret valitsivat armeijan vaihtoehdoksi. Vapaaehtoisuuden myötä maanpuolustuksellinen uskottavuutemme ainakin kärsisi, se on varmaa. Muutama tuhat vapaaehtoista militaristia vuodessa tuskin pitäisi uskottavuuttamme yllä järin loisteliaasti.

Eikä myöskään tarvittaisi sitäkään määrää upseereita, toimihenkilöitä tai muutakaan työvoimaa puolustusvoimien palvelukseen, kuin mitä nyt valtio työllistää-> kiva piikki työttömyyteen... :( Niillä rahoilla tosin voisi ostaa muutaman kuution maamiinoja, kylvää ne itärajan tuntumaan ja unohtaa sinne. :hyper: ...ai niin, se f*cking Ottawan sopimus, sekin piti mennä allekirjoittamaan. No, rakennetaan aita, korkea, helvetin korkea ja vain yksi kulkuportti. Sitä vartiomaan pistetään sitten ne muutama tuhat militaristia tussareineen.

Ei toimi, ei. :wall:
 
Mixu sanoi:
Mutta jos armeija olisi vapaaehtoinen, niin silloin se toimisi eri tavalla ja millään, mitä nyt armeijaa kritisoidaan, ei olisi merkitystä, koska eri kuviot olisi käytössä.

No toimisi eri lailla jos päätettäisiin niin. Ja tosiaan touhua pitäisi varmaan järkeistää kun sen kustannukset muuttuisivat näkyviksi.

Nykyisen mallin ongelma on se, ettei armeijalla ole mitään intressiä käyttää työvoimaresursseja tehokkaasti. Jokainen intin käynyt tietää, että siellä tehdään turhaa työtä aivan valtavasti.

Kun varusmiesten ajalla ei ole näkyvää hintalappua, voidaan koulutusaikaa tuhlata sulaan hulluuteen. Esim. siihen, että varusmiehet hinkkaa viikotolkulla patterin käytäviä paskaisilla räteillä, kun oikea siivooja tekisi saman homman oikeilla välineillä noin 50 kertaa nopeammin ja lopputulos olisi paljon parempi.

Älyttömyys jatkuu, koska siivoojan palkkaaminen maksaisi rahaa, mutta varusmiespalvelustaan suorittavien 50:n tulevan diplomi-insinöörin, lääkärin ja juristin aika on armeijan näkökulmasta "ilmaista". Kansantalouden kannalta kyseessä on tietysti suuren luokan vähämielisyys.

Palkka-armeija muuttaisi "näkymättömät" työvoimakustannukset näkyviksi, ja armeijankin pitäisi vihdoin miettiä mihin kaikkeen ihmisten aikaa kannattaa nykyään käyttää. Useimmat armeijan käytännöt ovat edelleen peräisin esiteolliselta ajalta, jolloin työvoima oli melkein ilmaista.
 
Willie sanoi:
En ole minäkään täysin varma voiko tuota termiä "vapaamatkustaja" käyttää totaalikieltäytyjistä.

No kyllä voi, sikäli kun he nauttivat puolustusvoimien takaamasta turvallisuudesta, poliittisesta vakaudesta, avusta liikenne- ja luonnonkatastrofeissa jne.

Samaa termiä voi myös tietysti myös käyttää kaikista inttiä käymättömistä naisista.
 
Omalta kohdalta mieli armeijan suhteen on muuttunut negatiiviseksi, koska olen turhautunut Suomen hallituksen edesottamuksiin. Sotilasvalaa vannoessani en kuvitellut lupaavani mitään muuta kuin sen että menen ja luultavasti kuolen, mutta ainakin periaatteesta. Ei ole minun tehtäväni miettiä ovatko sodat voitettavissa vai ei.
No nykytilanteessa kuitenkin olen sitä mieltä että pitäkööt tunkkinsa. Jos ainoat vallallaolevat arvot ovat raha ja hyvinvointi, en aio sitä puolustaa minkään maailman aseella oman henkeni uhalla. Paikkana intti oli ihan jees, saipahan selville fyysisiä rajojaan ja pääsi hetkeksi pois siviiliyhteiskunnan -välillä hämmentävästä- rajattomien mahdollisuuksien maailmasta. Toivon että Suomi liittyy Natoon jolloin katson sotilasvalani mitätöidyksi, en nimittäin vannonut mitään millekkään sotilasliitolle enkä sen rajoille.
 
kalmukki sanoi:
No kyllä voi, sikäli kun he nauttivat puolustusvoimien takaamasta turvallisuudesta, poliittisesta vakaudesta, avusta liikenne- ja luonnonkatastrofeissa jne.

Samaa termiä voi myös tietysti myös käyttää kaikista inttiä käymättömistä naisista.

Tässä on vain se ongelma, että anarkisti ei välttämättä halua minkään valtion takaamaa turvallisuutta, vakautta jne. Suomen kansalaisuudesta ei voi kuitenkaan luopua ottamatta toisen maan kansalaisuutta, joten sekään ei oikein tule kyseeseen.
Naisia koskee myös maanpuolustusvelvollisuus, vaikka se ei pidäkään sisällään varusmiespalvelusta. Miehet ovat pääosin soveltuvampia (nyt ei puhuta yksilöistä) taistelukentälle fyysisten ominaisuuksiensa puolesta, ja kriisitilanteessa tarvitaan paljon väkeä myös huollossa, teollisuudessa jne. Naisia ei voi pitää vapaamatkustajina, sillä heitä ei ole tarvetta kouluttaa. Koko väestön kouluttaminen olisi resurssien tuhlausta.

Edit: Rinkku saa palkinnoksi porkkanan, yhden siis :)
 
Koskaan ei ole vituttanut niin paljoa kuin inttiaikana enkä koskaan ole ollut niin onnellinen kuin keväällä -97 kun tj lähestyi nollaa. Jälkeenpäin ajateltuna yksi elämäni paras ajanjakso.
 
Ehdottomasti hyvää aikaa oli. Aamuja tuli n. 500kpl. Eli 12kk varusmiehenä ja 8kk töissä. Upseerin uraa harkitsin aika tarkkaan mutta raha taisi ratkaista..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom