Proteiinien rasitus elimistölle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja biker
  • Aloitettu Aloitettu
Kaiken lisäksi se syö lahkonsa kanssa munista vittu kuoretki.
-"Kananmunan kuorissa on myös kalsiumia, jos vaan jaksaa vaikka jauhaa ne myllyssä ja lisätä esim kaurapuuroon niin saa samalla kalsiumia, magnesiumia ja fosforia."
Vesa:
"joo, hyvä huomio, kuoret on hyviä käyttää. Itsellä menee suhteessa 6 keltuaista ja yhdet kuoret. "

Ite syön banaanin kuorineen,saa poweria. Ja avokadon kivineen.
En minäkään ihan kaikkia kirjoiteltuja juttuja niele, mutta mitäs ihmeellistä on tuossa kananmunankuorien syömisessä? Aika normaali kalsiumin lähde ihmisille jotka eivät syystä tai toisesta voi syödä maitotuotteita. Itsekin aikoinaan halusin kokeilla täysin maidotonta ruokavaliota kun tarvitsisi testailla, onko siinä syy tiettyihin kropan oireisiin.

Kananmunan kuoria silloin kalsiumin lähteenä käytin. Joku puolikas kuori jota hieman huuhtaisin hanan alla. Sitten sormissa hajotin pienemmiksi ja hampailla pureskelin todella hienoksi ennen kuin nielin.

Finelistä löytää paljonko nuo kalsiumia sisältää. Joissain nettilähteissä lisäksi väitetty, että kuorista imeytyy kalsium hieman paremmalla hyötysuhteella kuin maitotuotteista.

Jotain rotia nohin vittuiluviesteihin. Edes faktojen tarkastusta ennekuin aloittaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En minäkään ihan kaikkia kirjoiteltuja juttuja niele, mutta mitäs ihmeellistä on tuossa kananmunankuorien syömisessä? Aika normaali kalsiumin lähde ihmisille jotka eivät syystä tai toisesta voi syödä maitotuotteita. Itsekin aikoinaan halusin kokeilla täysin maidotonta ruokavaliota kun tarvitsisi testailla, onko siinä syy tiettyihin kropan oireisiin.

Kananmunan kuoria silloin kalsiumin lähteenä käytin. Joku puolikas kuori jota hieman huuhtaisin hanan alla. Sitten sormissa hajotin pienemmiksi ja hampailla pureskelin todella hienoksi ennen kuin nielin.
Kriittisyys on hyvä asia, ja sen kuuluisi kohdistua myös viralliseen ja ns. tutkittuun tietoon.

Kalsiumkarbonaatti, eli ne yleisimmät kalsiumin tabletit on todella skeidaa ja ihmiselle hyvin haitallista. Ne tukkii verisuonet, rapauttaa jänteet ja lihakset sekä aiheuttaa osteoporoosia. Niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Ihminen tallentaa kalsiuminsa kalsiumbikarbonaattina, mutta sellaista lisäravinnetta ei käytännössä ole. Askeleen päässä tästä on kalsiumlaktaatti, jota muodostuu mm. fermentoidessa. Sitä on mys pieniä määriä kovissa juustoissa.

Munan kuoressa on kalsiumfosfaattia, joka on myös oleellisesti parempi kuin karbonaatti. Etikassa liotettuna munankuoresta tulee helppoa ravintoa.

Kalsium, oikeassa muodossa, on kriittisen tärkeä elektrolyytti ja yksi tärkeimpiä tekijöitä immuunipuolustuksessa. Valkosolujen tärkeimpiä rakennusaineita. Väärässä muodossa taas hyvin haitallinen.

Tämä nyt on taas knoppitietoutta, mutta ihan todellista, eikä edes vaikea ottaa siitä koppia. Jos haluaa tehdä itselleen hyvää, varmistaa että saa oikeasta lähteestä kalsiumia, K2, D3, A, kaliumia, magnesiumia ja tietysti suolaa. Sopivasti.
 
Kriittisyys on hyvä asia, ja sen kuuluisi kohdistua myös viralliseen ja ns. tutkittuun tietoon.

Kalsiumkarbonaatti, eli ne yleisimmät kalsiumin tabletit on todella skeidaa ja ihmiselle hyvin haitallista. Ne tukkii verisuonet, rapauttaa jänteet ja lihakset sekä aiheuttaa osteoporoosia. Niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Ihminen tallentaa kalsiuminsa kalsiumbikarbonaattina, mutta sellaista lisäravinnetta ei käytännössä ole. Askeleen päässä tästä on kalsiumlaktaatti, jota muodostuu mm. fermentoidessa. Sitä on mys pieniä määriä kovissa juustoissa.

Munan kuoressa on kalsiumfosfaattia, joka on myös oleellisesti parempi kuin karbonaatti. Etikassa liotettuna munankuoresta tulee helppoa ravintoa.

Kalsium, oikeassa muodossa, on kriittisen tärkeä elektrolyytti ja yksi tärkeimpiä tekijöitä immuunipuolustuksessa. Valkosolujen tärkeimpiä rakennusaineita. Väärässä muodossa taas hyvin haitallinen.

Tämä nyt on taas knoppitietoutta, mutta ihan todellista, eikä edes vaikea ottaa siitä koppia. Jos haluaa tehdä itselleen hyvää, varmistaa että saa oikeasta lähteestä kalsiumia, K2, D3, A, kaliumia, magnesiumia ja tietysti suolaa. Sopivasti.
Joo no kalsiumkarbonaattitabletit ei ainakaan mitenkään käytännössä merkittävästi tuki suonia ja ei aiheuta osteoporoosia jne. Suosittelen lukemaan fysiologian oppikirjoja jos nämä asiat kiinnostaa eikä katsomaan jotain yhden äijän youtubevideoita. Luuletko että näitä käytettäisiin mm osteoporoosin hoidossa virheellisesti ja koko koululääketiede olisi väärässä ja sinä oikeassa? Voin minäkin alkaa asioista väittää mitä mieleen tulee, mutta ei se tee siitä todellista tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Joo no kalsiumkarbonaattitabletit ei ainakaan mitenkään käytännössä merkittävästi tuki suonia ja ei aiheuta osteoporoosia jne. Suosittelen lukemaan fysiologian oppikirjoja jos nämä asiat kiinnostaa eikä katsomaan jotain yhden äijän youtubevideoita. Luuletko että näitä käytettäisiin mm osteoporoosin hoidossa virheellisesti ja koko koululääketiede olisi väärässä ja sinä oikeassa? Voin minäkin alkaa asioista väittää mitä mieleen tulee, mutta ei se tee siitä todellista tietoa.
Olen lukenut, ja kyllä luulen. Koululääketiede ei ole välttämättä tae mistään.

Moniko osteoporoosia sairastava ihminen saa todellisuudessa hyötyä kalsiumkarbonaatista? Tiedätkö mikä funktio kalsiumilla on ateroskleroosissa? Sanoisin että yhteys on enemmän kuin merkittävä, eikä millään tasolla perusteeton.

En väitä mitä mieleen tulee, vaan harkitsen tarkkaan mitä kirjoitan. Esiinnyn kuitenkin omalla nimelläni täällä, enkä tieten tahtoen halua hullun leimaa itselleni.

Väittelemään en ala, jokainen saa pitää mielipiteensä 🙂
 
Kyllä tuo on jo vuosia vanhaa tietoa että kalsium lisäravinne muodossa ei ole välttämättä hyvä juttu.

 
Olen lukenut, ja kyllä luulen. Koululääketiede ei ole välttämättä tae mistään.

Moniko osteoporoosia sairastava ihminen saa todellisuudessa hyötyä kalsiumkarbonaatista? Tiedätkö mikä funktio kalsiumilla on ateroskleroosissa? Sanoisin että yhteys on enemmän kuin merkittävä, eikä millään tasolla perusteeton.

🙂
Kerroppa sinä mikä funktio kalsiumilla on ateroskleroosissa ? ja kun kerran olet niin hyvin näistä perillä, niin kerro toki vielä miten erottelet valtimotaudissa valtimoplakin siitä kalkista ? Ja samaan syssyyn voisit sanoa, että miksi meidän elimistössä on tuollainen tylsä kalkkeutuminen ylipäätään olemassa ja miksi sitä tapahtuu ?
 
Viimeksi muokattu:
Kerroppa sinä mikä funktio kalsiumilla on ateroskleroosissa ? ja kun kerran olet niin hyvin näistä perillä, niin kerro toki vielä miten erottelet valtimotaudissa valtimoplakin siitä kalkista ? Ja samaan syssyyn voisit sanoa, että miksi meidän elimistössä on tuollainen tylsä kalkkeutuminen ylipäätään olemassa ja miksi sitä tapahtuu ?
Kiitos, kerron mielelläni. Aloitan tämäkin sanoilla olipa kerran, eli maassa on mineraali nimeltä kalsiumkarbonaatti. Ihmisessä oleva kalsium taas on muodossa kalsiumbikarbonaatti. Karkeasti ottaen maaperästä saadaan kalsium ihmiselle hyväksikäytettävässä muodossa ravinnon mukana. Mutta ei syömällä kiveä.

Kasvit imee itseensä mm. maaperän mineraaleja. Kasvinsyöjäeläimet syö kasveja, koska heidän elimistö on suunniteltu siihen. Vertauksena voidaan käyttää nautaa tai lammasta. Koska heidän ruoansulatuselimistö ja metabolia on suunniteltu sietämään ja hyödyntämään kasvien entsyymit, hapot, mineraalit, vitamiinit, proteiinit jne. sitoutuvat eläimen soluihin eli meidän näkökulmasta käytännössä lihaksiin, sisäelimiin sekä rasvaan.

Ihminen on lihansyöjä (sekasyöjä) ja se syö hyvällä hyötysuhteella mm. lammasta. Siitä se saa kaikki vitamiinit, mineraalit, rasvat ja entsyymit toimivassa muodossa. Kalsiumin kohdalla tämä tarkoittaa kalsiumlaktaattia. Tähän ei ole oikotietä. Paitsi että kalsiumlaktaattia voi valmistaa itse fermentoimalla kalsiumfosfaattia (+etikka), mutta se vastaa hieman märehtijän ruoansulatusprosessia.

Jos ihminen altistaa itsensä matala-asteiselle tulehdukselle, suolistosairauksille tai yliherkkyyksille, korkealle verensokerille, korkealle insuliinipitoisuudelle, korkealle kortisolipitoisuudelle, matalille androgeenipitoisuuksille, liian vähäisille EPA-rasvahapoille, liian vähäisille D-, K2-, A-vitamiineille, liian vähäiselle magnesiumille jne. alkaa keho purkamaan kalsiumia kehosta. Miksi? Kalsium on valkosolujen rakennusaine. Valkosolut hillitsee ja hallitsee tulehdusta. Tästä tulee kierre, joka tunnetaan nimellä hyperkalsemia.

Tästä seuraa tunnetusti mm. osteoporoosia. Tähän päälle kalsiumtabletti, niin veren kalsiumpitoisuus nousee entisestään, mutta keho ei pysty kalsiumia viemään solun sisälle koska se on väärässä muodossa, ajan kanssa (n. 24h) kalsium hapettuu. Hapettunut kalsium on juuri sitä valtimoplakkia eli kalkkeumaa eli ateroskleroosin yksi osa.

Tämä kalkkeutunut osa kudoksesta, oli se sitten jänteessä, luussa, verisuonessa yms. ei kestä rasitusta, koska se on vain "hapettunutta ja tulehtunutta kuonaa" eikä elastista ja toimivaa kudosta tai luuta. Tämä nostaa mm. verenpaineta ja ahtauttaa valtimoita, aiheuttaa tukoksia hiussuoniin kuten silmät, aivot, munuaiset ja maksa. Virtsakivet, jänteiden ja nivelien "karstoittuminen" on yksi yleinen oire.

Monesti ihmiset syö paljon D-vitamiinia. Se on ok, kunhan ymmärtää kokonaisuuden. Yhdessä tuon kaiken aiemman kanssa liika D-vitamiini pahentaa tilannetta. D-vitamiini saa aikaa kalsiumiin kiertoa, joka on lähtökohtaisesti hyvä. Sitä puretaan ja siirretään paikasta toiseen, tarpeen mukaan. Mutta ilman riittäviä magnesium, K2- ja A-vitamiinitasoja kalsium ei koskaa pääse kohteeseensa, vaan jää verenkiertoon. Tämä on juuri hyperkalsmiaa tai sen alkua.

Kalkkeutuminen on vanhuutta. Sananmukaisesti. Kehon vitaaliset toiminnot hiipuu, ja keho joutuu käyttämään enemmän resursseja selviytymiseen kuin kehittymiseen. Toisin kuin nuorena. Käytämme niitä ravinnevarantoja mitä kehossamme on, ja koska ne eivät riitä ikuisesti, syntyy epäsopusuhta. Myös kollageeni vähenee, mikä on merkittävä tekijä suoliston, ihon ja hermoston toiminnalle.

Ruoansulatuselimistö alkaa olla heikko, vatsahappoja ei muodostu kuten nuorena. Närästys ei siis ole liikahappoisuutta, vaan pääsääntöisesti ruokatorven läpän velttoutta. Kun vatsan ph nousee, alkaa siellä kasvamaan väärät bakteerit. Myös ruoka ei sula kuten on suunniteltu, ja silloin suolistokaan ei saa siitä kaikkea irti. Tämän takia emme pysty optimaalisesti täydentämään kehoamme kaikella tarvitsemallamme. Kaiken lisäksi, ihmisillä tuppaa olemaan melko surkeitakin ruokavalioita, mikä lisää oleellisesti tätä prosessia.

Syntyy kierre minkä seuraukset on ihan todellisia ja vakavia. Ei viikossa, tai kuukaudessa, mutta vuosissa. Varmuudella.

Vähintä mitä jokainen voisi tehdä on käyttää esimerkiksi omenaviinietikkaa ruoan yhteydessä. Se autaa helpolla ja halvalla ruoansulatusta. Etenkin kalsiumkarbonaattia nauttivan kannattaa tämä vinkki ottaa vakavasti harkintaan. Samalla varmistaa että saa ravinnosta riittävästi kaikkia hivenaineita ja rasvahappoja, toimivassa muodossa, ei siis välttämättä pillerina. Osa hivenaineista ja rasvahapoista toimii jollalkin tapaa hyödyllisesti lisäravinteena, mutta ikinä ne eivät korvaa biologista kollegaansa.

Pahoittelen kirjoitusvirheitä, tuli painettua tämä hieman kiireessä.
 
Sulla on @Vesa Valkeejärvi mun mielestä fiksua ja nöyrällä otteella kirjotettua hyvin jäsenneltyä juttua, mut aika paljon tossa nyt rassaa sun puheet virallisesta ja tutkitusta tiedosta. Oot varmaan kahlannu paljon tietoa läpi, mut kai sä ymmärrät, ettei näitä juttuja ja kokonaisuuksia oikeen voi ymmärtää ilman täyspäiväistä opiskelua ja ihan käytännön työskentelyä aiheen parissa? En mä muuten ees kommentois, mut kirjotat niin hyvin tota juttua, et menee melkeen puoskaroinnin puolelle. Pakkista tuskin enää kukaan nuori (onneksi) lukee, ku on helpommat somet hakea tietoa, jos treenit kiinnostaa, mut kyl täälläki joku vastuu pitää olla niin sanotun tiedon jakamisesta.
 
@kierojalka mikäs tuossa Vesan jutussa ny on väärin, tai virheellistä tietoa?

Vastaan väittäminen ilman perusteluja on vähä turhaa.

Aika monesta lähteestä on itelle tullu vastaan vuosien varrella just näitä samoja, mistä Vesa puhuu.
 
Sulla on @Vesa Valkeejärvi mun mielestä fiksua ja nöyrällä otteella kirjotettua hyvin jäsenneltyä juttua, mut aika paljon tossa nyt rassaa sun puheet virallisesta ja tutkitusta tiedosta. Oot varmaan kahlannu paljon tietoa läpi, mut kai sä ymmärrät, ettei näitä juttuja ja kokonaisuuksia oikeen voi ymmärtää ilman täyspäiväistä opiskelua ja ihan käytännön työskentelyä aiheen parissa? En mä muuten ees kommentois, mut kirjotat niin hyvin tota juttua, et menee melkeen puoskaroinnin puolelle. Pakkista tuskin enää kukaan nuori (onneksi) lukee, ku on helpommat somet hakea tietoa, jos treenit kiinnostaa, mut kyl täälläki joku vastuu pitää olla niin sanotun tiedon jakamisesta.
Ymmärrän hyvin mitä haet takaa. Pystyn seisomaan sanojeni takana. Kuten aiemmin sanoin, omalla nimelläni täällä esiinnyn, enkä tahdo leimautua mielipuoleksi.

Nämä mitä pakkiksella kirjoitan, on hyvin yksinkertaista ja helposti perusteltavaa biologiaa. Näitä juttuja voi ymmärtää ilman lääkärin koulutusta, hyvinkin. Lääkärit opiskelee 99% muuta kuin näitä esittämiäni asioita.

Minä en lähtisi kipsaamaan kenenkään jalkaa tai leikkaamaan arveluttavaa luomea pois, mutta ravinnon ja ihmisen välisen yhteyden yksityiskohtiin voisin puuttua paljonkin.

Minulla on suuri yhteistyö ja tietoverkosto, paljon opiskeltua ja opittua tietoa. Vielä enemmän käytännön kokemusta asiakkaiden ja tietysti minun itseni suhteen.

Se missä "tavallinen" ihminen menee sekaisin, on kun ei tiedä mihin luottaa. Kun ymmärtää ihmistä, voi kaikki mainokset, uskomukset ja jopa ravintoympyrästä 70% sivuuttaa pelkkänä virheellisenä väittämänä.

Ja korostan, näistä asioista on paljon käytännössä koettuja asioita. Ihmisten veriarvot, vointi, kunto ja vaivat paranevat tai ainakin kohenee. Se ei ole merkityksetöntä.

Lääkäri pyytää syömään statiineja, insuliinia, verenpainelääkkeitä, täysjyväviljaa, kasviproteiinia, rasvattomia maitotuotteita ja sauvakävelemään. Yleensä mitään positiivista ei tapahdu, saadaan vain jatkoaikaa.

Minä pyydän kokeilemaan paleo/carnivorea, tekemään hiit treenejä, käymään säännöllisesti luonnossa, huolehtimaan kehon nesteytyksestä, saunomaan, nauramaan, kehittämään itsetuntoa, parantaa yöunia jne. Voin vannoa että tulokset on käsin kosketeltavia.

Minun juttuni on yksi vaihtoehto, jos haluaa kokeilla luonnollista ja oikeaan tieteeseen perustuvaan menetelmään. Tiede = tutkimukset + käytäntö. Sitä on riittämiin.

Mielellään kyllä keskustelen asiallisesti kaikesta, joten kiitos kun haastatte 💯
 
Jos ihminen altistaa itsensä matala-asteiselle tulehdukselle, suolistosairauksille tai yliherkkyyksille, korkealle verensokerille, korkealle insuliinipitoisuudelle, korkealle kortisolipitoisuudelle, matalille androgeenipitoisuuksille, liian vähäisille EPA-rasvahapoille, liian vähäisille D-, K2-, A-vitamiineille, liian vähäiselle magnesiumille jne. alkaa keho purkamaan kalsiumia kehosta. Miksi? Kalsium on valkosolujen rakennusaine. Valkosolut hillitsee ja hallitsee tulehdusta. Tästä tulee kierre, joka tunnetaan nimellä hyperkalsemia.
Totaa, miksi ihmeessä ohitat esim. tyystin korkean LDL:n tässä ?

Jos kolesterolia virtaa jatkuvasti verisuonen seinämään lisää, tai jos muut sydäntaudin riskitekijät provosoivat tulehdussoluja ärhäkämmiksi, muokkaavat LDL-hiukkasia sekä verisuonten sisäpintaa, rasvajuoste jatkaa kasvuaan. LDL-hiukkaset takertuvat toisiinsa, hapettuvat, uusia tulehdussoluja kertyy verisuonen seinämään ja osa niistä lopulta kuolee. Kuolevista soluista jää jälkeen kappaleita, jotka aiheuttavat lisää tulehdusta. Normaalisti muut tulehdussolut siivoaisivat tämän rojun pois mutta alati pahenevassa tilassa tämä nk. soluhautaus (‘efferosytoosi’) ei toimi ja kuolleiden solujen palasia pääsee kertymään yhä enemmän. Yhdessä mm. LDL-hiukkasten sisältämän rasvan ja kolesterolin kanssa nämä solupalaset muodostavat nk. rasvaisen ytimen (engl. ‘lipid core’), ja voidaan puhua jo tulehtuneesta ‘ateroomasta’, eli valtimoplakista.

Lisäksi :

Ylimääräinen kolesteroli itsessään ylläpitää tulehdusta sakkautumalla teräviksi kolesterolikiteiksi. Tämäkään ei ole riippuvainen hiukkasten koosta – kaikenkokoisissa apoB:tä sisältävissä hiukkasissa on kolesterolia. Kun sitä kertyy tarpeeksi yhteen paikkaan, saostumiskynnys ylittyy ja seurauksena on kiteitä.

Kirjoitat hyvin, se myönnettäköön, mutta ilmeisesti jätät (tarkoituksella?) erittäin olennaisia asioita mainitsematta, kuten tämän LDL:n. Tokihan tiesit myös sen että ApoA ja ApoB partikkelikoot ovat alle 70nm eli ne ovat aterogeenisiä.. Eli ethän toivottavasti kuulu siihen kuppikuntaan joka toitottaa ettei LDL:llä väliä koska/jos iso partikkelikoko.

Lääkäri pyytää syömään statiineja, insuliinia, verenpainelääkkeitä, täysjyväviljaa, kasviproteiinia, rasvattomia maitotuotteita ja sauvakävelemään. Yleensä mitään positiivista ei tapahdu, saadaan vain jatkoaikaa.
Joskus lääkäri pyytää myös syömään särkylääkkeitä ja joskus jopa antibiootteja. Oletko koskaan miettinyt miksei antibioottien ympärille rakennella salaliittoteorioita koska ovat kuitenkin suurempi rahasampo mitä statiinit ? Tiiätkö mikä myy vieeelä enemmän ? Reuma, keskushermosto -lääkkeet.

Mielenkiintoista tuo sinun ns. "oikea" tiede kun kuitenkin ohitat erittäin tärkeitä tekijöitä ja markkereita. Jos esim. oikea tiede on sitä ettei LDL:llä ole mitään väliä niin allekirjoittanut ohittaa kyllä sinun "oikean" tieteen hymähdellen.
 
Viimeksi muokattu:
Tiede = tutkimukset + käytäntö. Sitä on riittämiin.

Mielellään kyllä keskustelen asiallisesti kaikesta, joten kiitos kun haastatte 💯
Jos omaat laadukkaita tutkimuksia niin paa jatkossa ihmeessä jakoon, juttujesi tueksi. Ymmärrät varmaan että väitteen esittäjällä on todistustaakka ja mielelläni näkisin esim. näille aiemmin mainitsimille superkananmunillekin jotain laadukkaita tutkimuksia ?

Laadukas tutkija osaa toki linkittää ne laadukkaat tutkimukset (puhuva carniwhore pää ei ole sellainen). Yhtälailla laadukas asioihin perehtynyt henkilö erottaa hyvän tutkimuksen ja tulokset huonoista, oli siellä sitten taustalla mikä tahansa sponsori.
 
Totaa, miksi ihmeessä ohitat esim. tyystin korkean LDL:n tässä ?

Jos kolesterolia virtaa jatkuvasti verisuonen seinämään lisää, tai jos muut sydäntaudin riskitekijät provosoivat tulehdussoluja ärhäkämmiksi, muokkaavat LDL-hiukkasia sekä verisuonten sisäpintaa, rasvajuoste jatkaa kasvuaan. LDL-hiukkaset takertuvat toisiinsa, hapettuvat, uusia tulehdussoluja kertyy verisuonen seinämään ja osa niistä lopulta kuolee. Kuolevista soluista jää jälkeen kappaleita, jotka aiheuttavat lisää tulehdusta. Normaalisti muut tulehdussolut siivoaisivat tämän rojun pois mutta alati pahenevassa tilassa tämä nk. soluhautaus (‘efferosytoosi’) ei toimi ja kuolleiden solujen palasia pääsee kertymään yhä enemmän. Yhdessä mm. LDL-hiukkasten sisältämän rasvan ja kolesterolin kanssa nämä solupalaset muodostavat nk. rasvaisen ytimen (engl. ‘lipid core’), ja voidaan puhua jo tulehtuneesta ‘ateroomasta’, eli valtimoplakista.

Lisäksi :

Ylimääräinen kolesteroli itsessään ylläpitää tulehdusta sakkautumalla teräviksi kolesterolikiteiksi. Tämäkään ei ole riippuvainen hiukkasten koosta – kaikenkokoisissa apoB:tä sisältävissä hiukkasissa on kolesterolia. Kun sitä kertyy tarpeeksi yhteen paikkaan, saostumiskynnys ylittyy ja seurauksena on kiteitä.

Kirjoitat hyvin, se myönnettäköön, mutta ilmeisesti jätät (tarkoituksella?) erittäin olennaisia asioita mainitsematta, kuten tämän LDL:n. Tokihan tiesit myös sen että ApoA ja ApoB partikkelikoot ovat alle 70nm eli ne ovat aterogeenisiä.. Eli ethän toivottavasti kuulu siihen kuppikuntaan joka toitottaa ettei LDL:llä väliä koska/jos iso partikkelikoko.

Joskus lääkäri pyytää myös syömään särkylääkkeitä ja joskus jopa antibiootteja. Oletko koskaan miettinyt miksei antibioottien ympärille rakennella salaliittoteorioita koska ovat kuitenkin suurempi rahasampo mitä statiinit ? Tiiätkö mikä myy vieeelä enemmän ? Reuma, keskushermosto -lääkkeet.

Mielenkiintoista tuo sinun ns. "oikea" tiede kun kuitenkin ohitat erittäin tärkeitä tekijöitä ja markkereita. Jos esim. oikea tiede on sitä ettei LDL:llä ole mitään väliä niin allekirjoittanut ohittaa kyllä sinun "oikean" tieteen hymähdellen.
Minkä takia sitä kolesterolia virtaa verisuonen seinämään? Jos kolesteroli/LDL on haitallista, niin minkä takia plakkia ei kerry laskimoihin? Meinaatko, että kolesteroli, jota elimistö itse valmistaa ja säätelee mm. LDL:n määrää on tappavan haitallista? Eiköhän se LDL ole siellä verisuonen seinämässä paikkaamassa sinne aiheutunutta vauriota/tulehdusta. Ja sen vaurion/tulehduksen aiheuttaa sitten itse LDL ja kolesteroli?
 
Totaa, miksi ihmeessä ohitat esim. tyystin korkean LDL:n tässä ?
Nyt ei ollut puhetta klesterolista, vaan kalsiuminin yhteydestä ateroskleroosiin. Ateroskleroosi ei ole pelkästään jotain yhtä asiaa.

"Ateroskleroosissa valtimon sisäkerroksen makrofageihin ja solunulkoiseen tilaan kerääntyy rasva-aineista ja sidekudoksesta, sekä kalkista eli hapettuneesta kalsiumista koostuvaa plakkia."

Jos kolesterolia virtaa jatkuvasti verisuonen seinämään lisää, tai jos muut sydäntaudin riskitekijät provosoivat tulehdussoluja ärhäkämmiksi, muokkaavat LDL-hiukkasia sekä verisuonten sisäpintaa, rasvajuoste jatkaa kasvuaan. LDL-hiukkaset takertuvat toisiinsa, hapettuvat, uusia tulehdussoluja kertyy verisuonen seinämään ja osa niistä lopulta kuolee. Kuolevista soluista jää jälkeen kappaleita, jotka aiheuttavat lisää tulehdusta. Normaalisti muut tulehdussolut siivoaisivat tämän rojun pois mutta alati pahenevassa tilassa tämä nk. soluhautaus (‘efferosytoosi’) ei toimi ja kuolleiden solujen palasia pääsee kertymään yhä enemmän. Yhdessä mm. LDL-hiukkasten sisältämän rasvan ja kolesterolin kanssa nämä solupalaset muodostavat nk. rasvaisen ytimen (engl. ‘lipid core’), ja voidaan puhua jo tulehtuneesta ‘ateroomasta’, eli valtimoplakista.

Lisäksi :

Ylimääräinen kolesteroli itsessään ylläpitää tulehdusta sakkautumalla teräviksi kolesterolikiteiksi. Tämäkään ei ole riippuvainen hiukkasten koosta – kaikenkokoisissa apoB:tä sisältävissä hiukkasissa on kolesterolia. Kun sitä kertyy tarpeeksi yhteen paikkaan, saostumiskynnys ylittyy ja seurauksena on kiteitä.

Kirjoitat hyvin, se myönnettäköön, mutta ilmeisesti jätät (tarkoituksella?) erittäin olennaisia asioita mainitsematta, kuten tämän LDL:n. Tokihan tiesit myös sen että ApoA ja ApoB partikkelikoot ovat alle 70nm eli ne ovat aterogeenisiä.. Eli ethän toivottavasti kuulu siihen kuppikuntaan joka toitottaa ettei LDL:llä väliä koska/jos iso partikkelikoko.
LDL on se tekijä joka korjaa mm. ateroskleroosia ja soluja ylipäätään. Pääsääntöisesti veren korkea LDL on hyvä asia, mutta ne eivät voi olla hapettuneita yksilöitä. Jos tästä yhtälöstä otetaan LDL pois, tai sitä lasketaan keinotekoisesti, mennään todella pahasti metsään. Meille jää siis korjattava ongelma, mutta poistamme itse korjaavan tekijän pois. Eikä ehkä ole olemassa ns. ylimääräistä kolesterolia. On olemassa vain liian suuri verensokeri ja insuliinitaso.

Ainut järkevä vaihtoehto on estää LDL hapettumasta. Jos positamme LDL ettei se hapetu, ei se ole vaihtoehto, sillä vereen jää vielä paljon muita partikkeleita jotka hapettuu ja aiheuttaa haittaa. Ja tällöin meillä ei ole kolesterolia joka korjaa tilannetta.

Matala-asteinen tulehdus lisää kaikkien hapettuinen partikkelien määrää. Kolesteroli itsessään ei aiheuta tukkeumaa, se on vahamainen steroidi. Voisikin väittää että insuliini, korkea verensokeri ja siitä seurannut tulehdus on kaiken pahan alku, lähes joka asiassa. LDL sisältämä triglyeridi on ongelma tässä tilanteessa, ja näitä triglyjä on juuri VLDL muodossa suhteessa eniten. Eli kyllä, koolla on merkitystä. Ja ennen kaikkea kokonaisuudella on merkitystä.

Nyrkkisääntönä voisin sanoa että kun HDL = trigly x (>1,5) ja LDL = HDL x (<4), niin ollaan hyvällä tasolla. Tuolla pääsee alkuun, eikä tarvitse olla superhuman.

En jätä kertomatta asioita, mutta kirjoitan muutenkin niin pitkästi etten halua tarpeettomasti rönsyillä. Ja nyt tosiaan oli kyseessä kalsium.

Joskus lääkäri pyytää myös syömään särkylääkkeitä ja joskus jopa antibiootteja. Oletko koskaan miettinyt miksei antibioottien ympärille rakennella salaliittoteorioita koska ovat kuitenkin suurempi rahasampo mitä statiinit ? Tiiätkö mikä myy vieeelä enemmän ? Reuma, keskushermosto -lääkkeet.
Kyllä antibiootit on yhtä lailla "salaliittojen" vallassa. Ja osittain syystäkin. Joo, lääkkeet on ehty sairaille, ja lääkeyhtiöt saavat rahansa myymällä lääkkeitä. Terve ihminen on huono bisnes.

Mielenkiintoista tuo sinun ns. "oikea" tiede kun kuitenkin ohitat erittäin tärkeitä tekijöitä ja markkereita. Jos esim. oikea tiede on sitä ettei LDL:llä ole mitään väliä niin allekirjoittanut ohittaa kyllä sinun "oikean" tieteen hymähdellen.
Oikea tiede on käytäntö + riippumaton tutkimus. On lukuisia käytännön esimerkkejä, myös minulla, että kolesteroliarvot saadaan oikeasti hyväksi aivan muulla kuin lääkärin suosituksilla. LDL ei kannata irroittaa kokonaisuudesta, sillä terveyteen vaikuttaa niin moni muukin asia. Tätä ei tue lääkäriliitto, vaan tutkimukset ja ennen kaikkea käytäntö. Sama pätee diabetekseen. Ja moneen muuhun toki.
 
Vesalla on hyvää juttua, mutta silloin kun kaikkeen on yksi lääke eli carnivore, paleo, ketoosi, niin ei pysty ymmärtään. Hiilari paha. Samaa juttua jauhaa dr berg, jonka juttuja oot linkkaillut. Ihan kaikkiin sairauksiin lääkkeeksi ketoosi ja if. Ja hiilari paha. Onko jotain esim. 50v kestäviä tutkimuksia carnivore/paleo/ketoosi. Minä en käsitä, että mikä siinä hiilarissa on niin kamalaa? Mikä insuliinissa on niin paha? Äläkä ala jauhaan mistään matala-asteisesta tulehduksesta. Seki on semmoinen muoti hokema. On se nyt kumma, jos ei sais enää syödä riisiä, perunaa, kaurapuuroa, hedelmiä, marjoja, kasviksia. Nuoko ne on meidät sairastuttanu?
 
Vesalla on hyvää juttua, mutta silloin kun kaikkeen on yksi lääke eli carnivore, paleo, ketoosi, niin ei pysty ymmärtään. Hiilari paha. Samaa juttua jauhaa dr berg, jonka juttuja oot linkkaillut. Ihan kaikkiin sairauksiin lääkkeeksi ketoosi ja if. Ja hiilari paha. Onko jotain esim. 50v kestäviä tutkimuksia carnivore/paleo/ketoosi. Minä en käsitä, että mikä siinä hiilarissa on niin kamalaa? Mikä insuliinissa on niin paha? Äläkä ala jauhaan mistään matala-asteisesta tulehduksesta. Seki on semmoinen muoti hokema. On se nyt kumma, jos ei sais enää syödä riisiä, perunaa, kaurapuuroa, hedelmiä, marjoja, kasviksia. Nuoko ne on meidät sairastuttanu?
Tämäpä tämä. ja jokainen voi verrata näitä carnivoren fanittajia, sekä heidän laittamiaan "tutkimuksia" + muuta ulosantia vaikkapa nyt tämän vegevaliolla olevan kaverin sivuston antiin. Hieman on erilainen ulosanti (+ tutkimukset juttujen perässä) Ei tarvi olla kovinkaan einstein kun osaa erottaa ne oikeasti asioista tietävät.

Eipä tuo ole mikään uusia asia että carnivore uskovaiset luottaa vaan omaan höpölöpöönsä vaikka tois kuinka laadukkaita tutkimuksia nenän eteen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom