Terve ihminen on lääketeollisuudelle huono business.
Tämä on koko homman juoni.
Mites Vesa noi linssit ja pavut?
Oon tykästyny tollaisiin kana/liha/tomatti patoihin joissa hiilarit tulee noista.
HH % aika korkea mutta sit kaloreita kuitenkin melko vähän että en itse ole kokenut sitä pahana.
Muutenkin haen noita sillä fiiliksellä ettei tule ns ähkyn tunnetta vaikka söisi isomman satsin.
Fiilispohjalta voi syödä mitä tahansa kohtuudella. Enkä takerru nyt käytännön elämän tilanteisiin, omiin tottumuksiin tai mieltymyksiin, vaan vastaan lähes pelkästään ravintotieteen näkökulmasta.
Linssit ja pavut on fermentoituna ihan hyvää, ja uskaltaisin väittää että tietyin ehdoin jopa terveellistä ruokaa.
En olisi huolissani hiilarimäärästä, jos et ole pyrkimässä ketoosiin ja olet metabolisesti terve.
Pavut sisältää melkoisen paljon lektiiniä, mikä on yksiselitteisesti huono asia terveydelle. Erittäin huono. Aiemmin mainittu fermentointi tuhoaa sen riittävällä voimalla. Myös kunnollinen kypsennys ja kalttaus on omiaan vähentämään lektiinin määrää.
Pavuista ei ilman käsittelyä irtoa kehoon juuri mitään hyödyllistä. Ikävä kyllä. Kypsennys tuhoaa herkät ainesosat, mitkä eivät muutenkaan olisi kehomme käytössä, mutta se parantaa proteiinin ja hiilihydraatin hyväksikäyttöasteta oleellisesti. Eli sillä voidaan makroja täydentää kohtuullisesti, mutta en laskisi niitä aukottomasti ravintoarvoihin.
Fermentonti tekee makroista ja mikroravinteista paljon paremmin hyväksikäytettäviä, minimoi haitat sekä lisää joukkoon suolistolle hyvän määrän terveellisiä bakteereja.
Eli valinta olisi helppo tämän suhteen. Mutta pavun maku näissä eri valmistustavoissa tulee olemaan hyvin erilainen, eivätkä ne oikein kilpaile keskenään sijoituksista lautasella.
Sanoisin, että jos et koe niistä mitään haittaa etkä halua biohakkeroida itseäsi, niin anna mennä kohtuullisina määrinä. Mutta tiedosta papujen ominaisuudet, etenkin jos sinulla on mitään ongelmia suoliston, ihon tai vastustuskyvyn kanssa.
???? Listen to Dr Paul Mason, Sports Medicine and Exercise Physician, Talk All About Lectins & How They Could Be Contributing To Various Health Issues
www.biohackerslab.com