Tiptonin ym. (2001) tutkimuksen mukaan, johon kaikki viittaa kun puhutaan pre-workout supplementeista, ennen harjoitusta nautittu aminohappohiilariyhdistelmä (6 välttämättömiä AH ja 35 g sakkaroosia) itseasiassa EI vähentänyt lihasproteiinien hajotusta verrattuna paastotilareeniin, mieluumminkin päinvastoin. Eli pre-workout-protskujen merkitys ei ole proteiinien hajotuksen vähentäminen vaan proteiinisynteesin lisäys, sama juttu itseasiassa kyllä ton post-supplementin osalta. Protskujen vaikutus lihasanaboliaan ei ole siis lihasten hajotuksen vähentäminen vaan synteesin lisäys. Lihaksia pitää hajottaa jotta ne kasvaa. Lihasproteiinien hajoamisen ja synteesin määrällä onkin erittäin korkea korrelaatio. Synteesi > hajotus, muulla ei ole väliä kun anaboliaa haetaan. Lihasten hajotustilalla usein käsitetään kai tuo hajotus > synteesi. Todellisuudessa lihas siis hajoaa koko ajan eikä se ole paha juttu ollenkaan...
Toki mm. insuliinin erityksen lisääntymisen myötä myös hieman hajotuksen estoa voi ehkä tapahtua proteiineja nauttimalla, mutta se lienee aika mitätöntä. Borsheimin ym. (Tipton ym. mukana) pian julkaistavassa tutkimuksessa saatiin muuten tällaista tietoa (EAA = välttämättömät aminohapot):
"The apparently delayed action of insulin on net muscle protein anabolism, as opposed to the rapid effect of amino acids, suggests that delayed intake of amino acids relative to carbohydrates could amplify the potential interactive effect. With this approach, amino acids would be taken up at the peak of insulin action on muscle. With such a staggered approach, a physiologically significant effect of carbohydrate intake after exercise might be evident. However, when given alone, or at the same time as free EAA, carbohydrates seem to have little effect on net muscle protein synthesis."
Cristophe ym. (2002) tutkimuksessa, johon tässäkin viestiketjussa viitattiin, hera ja kokomaito 1h ennen rottien reeniä piti rasvojen hapetuksen yhtä suurena vs. plasebo, mutta proteiinien hapetus lisääntyi enemmän vs. plasebo, erityisesti heran kohdalla. Proteiinien hapetuksen lisääntyminen kertoo siitä, että aminohappoja oli saatavilla enemmän hapetukseen, mikä taas kertoo että niitä on varmasti saatavilla enemmän myös synteesiin --> rasvaton kehonpaino ylös juuri heralla, ei kokomaitoprotskulla. Syy tähän ilmeisesti ajoitus: heran protskut nopeasti aminohapoiksi ja vaikuttamaan lihaksissa tärkeimpinä hetkinä eli lähinnä heti reenin jälkeen, ehkä tulos olisi ollut eri, jos maito olisi otettu hieman ennen heraa?