protsku sanoi:
Kerro ihan konkreettisesti esimerkein mitä toimenpiteitä Keskustapuolue ja Esko Aho halusivat tehdä 1990-luvulla.
Luepa se laittamasi kolumni. Muutamia ehdotettuja toimenpiteitä:
- Kolmikantaperiaatteesta luopuminen. Valtiovallan, työnantajajärjestöjen ja työntekijäjärjestöjen talouspoliittisen yhteistyön tilalle ehdotettiin "uutta työnjakoa, jossa Suomen Pankki vastaisi raha- ja korkopolitiikasta, hallitus finanssipolitiikasta ja työmarkkinajärjestöt hoitaisivat keskenään vain palkkapolitiikan."
- Syksyllä 1992 hallitus esitti työttömyysturvaan suuria leikkauksia. Esillä olivat myös työlainsäädännön muutokset.
- Keväällä 1993 ehdotettiin muutoksia työlainsäädäntöön.
- Vuoden 1995 talousarvioesitystä valmistellessaan hallitus esitti, että työttömyysturvaa tulisi leikata ja että ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeus poistettaisiin.
protsku sanoi:
Millä tavalla Matti Vanhanen on ollut Keskustapuolueessa suuri vaikuttaja talousasioissa? Anna joku konkreettinen esimerkki ja kerro mitä vaikutuksia sillä on ollut Suomen kansantalouteen. Entä mikä oli Matti Vanhasen rooli työreformia laadittaessa? Mitä hän teki?
Tiesitkö, että puolueiden sisällä on tapana keskustella asioista? Vanhasella on tätä kautta ollut mahdollisuus vaikuttaa Keskustan ajamaan talouspolitiikkaan jo 90-luvulla. Eräs konkreettinen esimerkki on työn verotuksen keventäminen, joka on toteutunutkin Vanhasen hallituksessa. Matti Vanhanen oli työreformin pääarkkitehteja yhdessä Maria-Kaisa Aulan kanssa. Mitä hän teki? Tunnisti selkeitä parannuskohteita työmarkkinoiden toiminnassa ja kehitti ehdotuksen niiden ratkaisemiseksi.
protsku sanoi:
Nyt kun sana on vapaa niin ole hyvä ja kerro mitä työreformi pitää sisällään ja kerro miten se auttaa Suomen kansantaloutta.
Työreformin pääkohdat:
1. TYÖTTÖMYYSTURVAN UUDISTAMINEN - TYÖTTÖMYYSVAKUUTUS
- Keskustan tavoitteena on uudistaa työttömyysturvaa niin, että se tukee työttömän omaa aktiivisuutta sekä kattaa nykyistä sujuvammin erilaisia työikään liittyviä riskejä ja tilanteita työmarkkinoiden muuttuessa.
2. VEROTUKSEN UUDISTAMINEN TYÖLLISYYDEN EHDOIN
- Porrastetaan työnantajan sosiaali- ja työeläkemaksuja matalapalkkaisia suosivalla tavalla
- Tuloverokevennykset painotetaan pieni- ja keskituloisiin
3. TYÖNANTAJAMAKSUJEN PORRASTAMINEN PALKKATASON MUKAAN
- Työnantajamaksuja pitäisi pudottaa tuntuvasti pienipalkkaisten henkilöiden osalta, jotta voitaisiin vauhdittaa työpaikkojen syntymistä erityisesti palvelualoille. Nykyisistä maksuporrastuksista luopumalla säästettäisiin lähes se sama summa, joka tarvitaan tämän uuden porrastuksen rahoittamiseen.
4. YRITYSTEN PERUSTAMISEN HELPOTTAMINEN JA YRITYSTEN KASVUN VAUHDITTAMINEN
- Yrittäjien maksurasitusten keventäminen, työn verotuksen alentaminen ja perusturvan varmistaminen myös yrittäjille tähtäävät kaikki samaan lopputulokseen; yrittäjyyden ja työnteon kannattavuuteen.
5. PAIKALLISTA SOPIMISTA LISÄTTÄVÄ
Tarkemmin työreformista täällä:
http://www.keskusta.fi/tietopankki/?gid=7&ref_gid=&action=show_document&action_param=465
Ehdotukset tähtäävät työnteon kannattavuuden lisäämiseen ja yrittämisen edellytyksien parantamiseen. Näiden yhteys kansantalouteen on selvä sokeallekin.
protsku sanoi:
Nykyään puhutaan kyllä ihan erilaisista rakenteellisista muutoksista kuin Esko Ahon hallituksen aikana.
Olet väärässä. Suuret linjat ovat edelleen samat. Lue esimerkiksi, mitä sanottavaa Piipolla on järjestelmän kehittämisestä:
Mistä muutos pitäisi aloittaa?
"Kolmikannasta! Se on välttämättömien rakenteellisten uudistusten pahin jarru."
http://www.talouselama.fi/doc.te?f_id=801564
Saisinko nyt vastauksen tähän kysymykseen:
MC Aropupu sanoi:
Olet protsku postaillut noita muiden kirjoituksia asiasta, mutta voisitko omin sanoin ja tarkemmin yksilöiden kertoa, että mitä asioita Ahon hallitus teki väärin?