Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Voisko se ensimmäinen epävarma äänestäjä jo ilmottautua? Mä olen rasvannut näppini jo moottoriöljyllä, harjoitellut säkenöivän nopeaa kymmensorminäppäilyä, pahvi-sauli seisoo vieressäni ja olemme valmistautuneet lukemalla Roope-Ankan taskukirjoja sekä tanskan kielistä Sun Tzu:ta.

Me tullaan sitten muuten Pahvi-Saulin äärioikeistosiiven kanssa vaatimaan laajakaistojen korvaamista 12kbit/s modeemeilla kaikkien Tarjan äänestäjien osalta.

Edit: Voisixä Mike ohjata tuolta yleisen keskustelun puoleta tänne jonkun pärssilmääsen käännytettäväksi? Eihän tätä threadia kukaan vaalinoobie lue. :lähetyssaarnaaja:
 
MC Aropupu sanoi:
Jos homma toimisi noin, niin siinä tapauksessahan Suomen kannattaisi laskea tuloverotus vaikka kymmeneen prosenttiin ja verokertymä olisi silti suurempi kuin nyt, eikö? Miksei samantien laskettaisi viiteen prosenttiin tai vaikka nollaan? Ja rahaa virtaisi valtion kassaan koko ajan enemmän? Tuo olisi melkoinen ikiliikkuja. En ole kuullut kenenkään asiantuntijan tosissaan väittävän noin. Takaisin saadaan tietty osa ja se vaihtelee monesta tekijästä riippuen ja sitä on todella vaikeata mitata. Itse en noihin ikiliikkujiin ainakaan usko ilman todella vakuuttavaa faktaa. Linkkejä, anyone?

No ei tietenkään :jahas: Mikään ikiliikkujahan yhtälö ei tietenkään ole.
Tietyt kertoimethan tähänkin pätevät millä veronalennusprosenteilla ostoivoima kasvaa oikeassa suhteessa veronalennuksiin nähden ja nämä ovat ihan kansantaloustieteen perusteita.

Edit: lej ansiokkaasti toikin edellisellä sivulla esiin yhden asiaan liittyvän tutkimuksen. =)
 
Ruokalusikka sanoi:
Kriisitilanteessa saatava apu Natolta ei ole mitenkään hämärän peitossa. Saatavan avun sisältö sovitaan jo jäsensopimusta neuvoteltaessa ja silloin määritellään niin tarpeemme kuin sekin, että mistä ja kuka meitä kriisitilanteessa auttaisi. Se on sen sijaan aivan varma, että kukaan ei auta konkreettisesti mikäli ollaan ulkopuolella.
Kun mietitään historiaa, niin noilla sovituilla sopimuksilla ei välttämättä ole mitään painoarvoa sotatilanteessa. Melkeinpä väittäisin, että varsinaisella muodollisella sopimuksella ei ole juurikaan väliä, vaan enemmänkin maiden keskinäisillä suhteilla. Toki puolustusliittoon kuuluminen ja yhteistyö voi lähentää maiden suhteita niin, että ne ovat halukkaampia auttamaan toisiaan.

Historiasta myöskin näemme, että maat ovat auttaneet toisiaan myös ilman ennalta sovittuja sopimuksia. Johtuen oikeudenmukaisuudentajusta, maiden välisistä suhteista, taloudellisista syistä, jne. Myös Suomen on mahdollista saada apua ilman sopimusta.

Ruokalusikka sanoi:
Liittoutumattomuudesta on haittaa ei-hankalissa tilanteissa. Melkein kaikki muut EU-jäsenet ovat Natossa. On naivia kuvitella, etteikö Suomi olisi jossain mielessä hivenen ulkopuolella sisäpiiristä ja etteikö se vaikuttaisi päätöksiin ihan muissa asioissa, vaikkei periaatteessa saisi.
Useimmeat EU-maat ovat valinneet puolustuksekseen Naton. Miksi he kehittäisivät puolustusyhteistyötä ulkopuolisen maan kanssa?
Kyllä, liittoumaan kuuluminen voi tuoda Suomelle myös joitain etuja rauhan aikana, tuo on mahdollista. Ja on tietysti tavallaan aina parempi olla mukana tekemässä päätöksiä, kuin päätökseteosta ulkona. Nuo ovat Naton positiivisia puolia, mutta silti ei pidä kieltää niitä negatiivisiakaan. Jälleen tulemme siihen arvokysymykseen, miten kukin punnitsee keskenään positiiviset ja negatiiviset puolet.

Useimmat EU-maat kuuluvat Natoon, mutta ovat silti myös luomassa omaa kriisinhallintaa ja yhteistä puolustusta. Joillakin mailla on näkemys, että pitäisi tukeutua enemmän Natoon, joidenkin mielestä vähemmän. Minusta Suomen tulisi nykyisessä tilanteessa keskittyä nimenomaan Eurooppalaiseen yhteistyöhön.
 
MC Aropupu sanoi:
Jos homma toimisi noin, niin siinä tapauksessahan Suomen kannattaisi laskea tuloverotus vaikka kymmeneen prosenttiin ja verokertymä olisi silti suurempi kuin nyt, eikö? Miksei samantien laskettaisi viiteen prosenttiin tai vaikka nollaan? Ja rahaa virtaisi valtion kassaan koko ajan enemmän? Tuo olisi melkoinen ikiliikkuja. En ole kuullut kenenkään asiantuntijan tosissaan väittävän noin. Takaisin saadaan tietty osa ja se vaihtelee monesta tekijästä riippuen ja sitä on todella vaikeata mitata. Itse en noihin ikiliikkujiin ainakaan usko ilman todella vakuuttavaa faktaa. Linkkejä, anyone?
Kysehän on optimoinnista. Kai tiedät mitä se tarkoittaa? Training addict on tainnut usemampaa kertaan laittaa sen lainauksen, jossa vasemmisto oli kritisoinut Niinistölle jotain veronalennusta, niin perustelu alennukselle oli se, että sillä alennetulla veroprosentilla tuotto on suurin.

Se pitäisi aina muistaa, että jos verot ovat todella korkeat, niin pienelläkin alennuksella on suuri vaikutus. Eihän se enää niin paljon vaikutakaan, jos veroprosentti on 20 ja sitä lasketaan yhdellä prosenttiyksiköllä. Mutta Suomessa kokonaisveroaste on niin korkea (yli 45 %), että silloin muutoskin on vielä suuro. Mitä lähemmäksi mennään vaikka kahtakymmentäprsoenttia niin silloin tietysti vaikutuskin heikkenee. Ja tietyssä pisteessä kääntyy negatiiviseksi.

Suomessa on vallalla sellainen tapa, että ei jostain syystä haluta ymmärtää sitä, että esim. bruttopalkan nosto parilla prosentilla tuo palkansaajalle vähemmän rahaa käteen, kuin verotuksen lasku prosentilla.
 
DayOne sanoi:
Minusta kaikilla on samat tavotteet, mutta keinot millä niihin päästään eri. Siksi en tue vasemmistoa, koska uskon heidän olevan täydellisen utopian perässä heikoin eväin. Mutta ei se heistä sen tyhmempiä kai tee kuin muistakaan. Tai fiksumpia.

Oletko tosiaan sitä mieltä että Suomen kehitys 1980-luvulta 2000-luvulle on ollut pelkkää utopiaa presidenttien ollessa Koivisto, Ahtisaari ja Halonen? Perustele!

Minä ymmärrän kyllä Suomen lähihistorian sillä tavalla että juuri voimakas ammattiyhdistysliike ja demarihallitukset ovat saaneet aikaan kehityksen maatalousyhteiskunnasta korkean teknologian teollisuusvaltioksi. Suomen kansantuote on tällä hetkellä väkilukuun suhteutettuna yksi maailman parhaimmista.

SDP on ainoa puolue joka pystyy yhdistämään hyvinvointivaltion ja kilpailukykyisen talouden ideat toisiinsa.

Jos meillä olisi ollut Kokoomuksen presidentti viimeiset 25 vuotta niin kertokaahan mikä olisi toisin? Olisiko oikeiston vaaliteemoilla saatu tähän maahan vielä toinenkin Nokian kaltainen suuryritys? Ja jos näin olisi käynyt niin mille teollisuudenalalle tämä toinen rahasampo olisi voinut syntyä?

Perehtykääs muuten Pohjoismaitten menestystarinaan noin laajemminkin. Kyllä se kaikki on ollut demareiden ja ammattiyhdistysliikkeen ansiota! :)
 
protsku sanoi:
Kyllä se kaikki on ollut demareiden ja ammattiyhdistysliikkeen ansiota! :)

Tämä on uskomatonta, kuinka eri silmin maailmanmenoa voi todistaa kaksikin pientä kuntopyöränpolkijaa.:eek:

Tuo ylläoleva julistus kyllä nyt hakkasi naulat mun arkkuun. Mutta olihan siellä tuo hymiö vitsin merkiksi lopussa. :lol2:
 
:offtopic:

Pertti 123 sanoi:
Training Addict pitäs melkeen tavata luonnossa, sen verran positiivisella tavalla hullu se näyttää olevan :hyper: :D :thumbs:
Musta olis kiva nähdä livenä sellainen eräänlainen ihmiskoe, jossa training_addict ja Protsku suljettaisiin pieneen lasikoppiin. He olisivat kuitenkin erotettuna toisistaan niin, että he eivät pystyisi fyysisesti vaihngoittamaan toisiaan, vaan ainoastaan puhumaan toisilleen. Sitten vaan yleisö ulkopuolella katsomaan ja kuuntelemaan, että mitä tapahtuu ja kummalta lähtee taju ensin. Vois tulla melkoinen aivomyrsky... :D

Mike varmaan voisi järkätä tuollaisen tapahtuman pakkiksen kaupalle? Suosio olisi varmasti taattu. Porukat voi vaikka lyödä prodepusseista vetoa kumpi voittaa.

PS. Todellista extremeä saataisiin heittämällä Kuljetusala myöskin kuutioon ja matsaamalla kaikki kaikkia vastaan -periaatteella. :hyper:
 
protsku sanoi:
Oletko tosiaan sitä mieltä että Suomen kehitys 1980-luvulta 2000-luvulle on ollut pelkkää utopiaa presidenttien ollessa Koivisto, Ahtisaari ja Halonen? Perustele!
Koivisto (vaikka en hänelle täyttä synninpäästöä todellakaan anna) ja varsinkin Ahtisaari ovat sentään pyrkineet ajamaan Suomen etuja, toisin kuin Halonen. Ja Ahtisaari varsinkin on tajunnut myös sen, että sitä taika-arkkua ei ole olemassa. Oletko muuten ihmetellyt miksi Ahtisaari ei Halosta tukevia kommentteja ole antanut yhtään.

Kokoomus ei välttämättä pyri saamaan maahan uutta Nokiaa, koska se ei ole realistista, mutta paljon enemmän ihmisiä voisi työllistää pk-yritysten kautta, jota Kokoomus ajaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
lej sanoi:
Kokoomus ei välttämättä pyri saamaan maahan uutta Nokiaa, koska se ei ole realisitista, mutta paljon enemmän ihmisiä voisi työllistää pk-yritysten kautta, jota Kokoomus ajaa.

Aivan, ja niin, että työllistäminen olisi nykyistä helpompaa ja työnteko itsessään kannattavaa
 
"Oletko tosiaan sitä mieltä että Suomen kehitys 1980-luvulta 2000-luvulle on ollut pelkkää utopiaa presidenttien ollessa Koivisto, Ahtisaari ja Halonen? Perustele!"

No nyt puhuttiinkin mikä se stereotypia vasureista on, minun mielessä. Toisekseen, otetaanko nyt sellainen konsensus että presidentti voi vaikuttaa näihin asioihin vai ei?

"SDP on ainoa puolue joka pystyy yhdistämään hyvinvointivaltion ja kilpailukykyisen talouden ideat toisiinsa."

Minä kun luulin että nämä oli henkilövaalit eikä puoluevaalit? Ja millä perustelet tämän SDP on ainoa puolue jutun muutenkaan? Kyllähän me massiivinen lama saatiin aikaan, ei siinä mitään :) Massiivinen työttömyys, rakenteellinen sellainen. Saatiin myös EU-alueen heikoimpia ostovoimia, tosin sehän ei varmaan laskenut, ei vaan noussut samalla tasolla. Onko SDP:n vika vai ei, paha sanoa, mutta tämä SDP-hegemonia taitaa olla nyt vähän kaukohakuista. no ainakin minun mielestä on.

Historian tulkinnalla tarkoitin maailmanlaajuista tulkintaa, ei pelkästään Suomen historian. Sitäpaitsi kuulostat jo ihan Himaselta, jonka teesit on yhtä maanläheisiä kuin fasismin kolmas valtakunta. Hänhän laittaa Rasmuksen ja HIMinkin menestyksen sosialismin piikkiin.

Nythän on kyse että verrataanko me itseämme Afrikan maihin vai menestyneisiin länsimaihin. Afrikan vertailussa pärjätää, lännen vertailussa ei pärjätä. Minä ainakin laittaisin riman korkealle, kun puhutaa kuitenkin yhteisestä hyvästä ja hyvinvoinnista.

Se, olisiko meillä Nokia tai pari lisää, sitä on mahdoton sanoa. Tämä kysymys onkin aika monisäikeinen ja siihen liittyy monta asiaa, joista läheskään kaikki ei ole poliittisia. Suomessa on ollut kovaa osaamista monilla aloilla ennenkin, mutta ne on monesti myyty nopeasti ensi tilanteen tullen pois, lähinnä Amerikkalaisille sijoittajille ja muille. Kyseessä aika pitkälti tietynlainen eräiden alojen infrastruktuurin puute, jolloin alkuviritelmissä oleva hyvä juttu on kannattanut myydä, mutta monesti on myyty hyvääkin liian aikaisin. Sen sijaan että kehittäjä nyt sai pari miljoonaa, olisi hän myöhemmin saanut monta kertaa enemmän, ja tämän ympärille olisi voinut rakentua lisää korkean osaamisen yrittäjyyttä, ala Nokia, joka työllistää myös muita yrityksiä ja innovaatiota, koska tänne sen avulla mobiili-laitteiden infrastruktuuri on luotu.

Se, miten tätä estettäisiin, on vaikea kysymys, mutta pitää tehdä Suomesta houkutteleva maa myös ihan omille nyrkkipajoille ja ideanikkareille. Niiden ulkomaalaistenkin lisäksi siis. Täällähän ei kannata myydä, mutta täällä kannattaa vielä osittain ehkä valmistaa (kun ei ole piilokuluja tai muita ylläripylläreitä). Se, että lisätään hyvälle idealle lisää rahantekomahdollisuutta, josta myös tuotto jää käteen, tekee vain hyvää pienille ihmisille. Ei minua hetkauta Nokian uhkaukset korkeista veroista, minua hetkauttaa se, että nykypäivän yrittäjä jolla on hyvä idea ja meininki, ei välttämättä ksokaan pääse eteenpäin. Riskit on liian kovat, tuotto on liian pieni. Tämä teesi ei todellakaan ole SDP:n sen enempää kuin joku SDP vahva teema Kokoomuksen.

Mutta se on vaan yksi seikka, poliittinen ilmapiiri, suunta ja tahto. Ei sekään mitään takaa. Eikä meillä välttämättä olisi toista Nokiaa vaikka joku muukin olisi hallinnut. Mutta ihan turhaa alkaa ylistämään Dear Leader-tyyliin että kaikki hyvä nyykään on sen ja sen ansiota ja jos näin ei olisi, kaikki olisi huonommin.

Yhteistyöllä vaa voidaan päästä eteenpäin, mun mielestä suuntaa voisi muuttaa vaihteeksi, että siihen yhteiseen tavoitteesen päästäisi.
 
modified sanoi:
Paljonko sillä presidentillä on oikeasti valtaa päättää kansalaisten asioista. Ei käytännössä yhtään. Eiköhän pidetä eduskuntavaalit tästä erillään.

Presidentti edustaa Suomea virallisesti ulkomailla ja Niinistö kelpaa siihen ihan hyvin.

Tää oli jo esillä jokin aika sitten, mutten jaksanu sillon kommentoida, mutta nyt on pakko. Miettikää IHAN OIKEASTI hetki presidentin vaikutusmahdollisuuksia?

Mä väitän, että presidentillä on mielipidevaikuttajana valtava mahdollisuus viedä yhteiskunnallista keskustelua eteenpäin, ja nostaa tärkeiksi kokemiaan "pöydälle" jos presidentti vain haluaa!

Eli toisin sanoen presidentin rooli on juurikin niin suuri kuin hän haluaa ottaa!
Tarja Halosella on ollut 6v. aikaa ottaa sitä vaikuttajan roolia -hiljaista on pidelly.

(Jos joku on erimieltä tuosta mielipidevaikuttamisesta, niin miettikääs lööppien ja kahvipöytäkeskustelujen määrää kun Sitran yliasiamies Esko Aho vaati taannoin elintaparenttuja maksamaan omat sairastelunsa... Väitänpä, että istuvan presidentin mielipide painaisi vielä enemmän kuin Eskon)
 
protsku sanoi:
Niin, mistä tosiaan johtuu sellainen vaikutelma että nuoret 20-25 -vuotiaat Kokoomuksen kannattajat tuntuvat olevan juuri näitä isän bemarilla kuntosalille ja solariumiin kaahaavia egoisteja joilla on loppuiäksi turvattu työpaikka faijan firmassa? Helppohan sieltä on sitten huudella suu vaahdossa Tarja Halosen vastaisia kommentteja. Tähän olisi mukava saada vastaus.

kävisikö vastaukseksi se, ettet sä noiden punalasien läpi nää totuutta. Itse osun ikähaarukkaan 20 - 25, molemmat vanhemmat hieman vasemmalla ja juu, mä opiskelen. Ei oo isillä firmaa ei, eikä äidillä ja bemariakaan ei talosta löydy. Silti kannatan saukkia ja vieläpä ihan asiallisin perustein. Eihän tarja kovin hirveää jälkeä aikaan saanut, mutta Saukki on vaan niin paljon parempi.''

Mitä vikaa siis oikeasti on tuloeroissa? Voisiko joku nyt oikeasti vastata miten se vaikuttaa heikentävästi sen yhteiskunnan tuilla elävän ihmisen asemaan jos naapiri sattuukin tienaamaan 100x enemmän? Jos siis peruspalvelut säilytetään ja annetaan niiden ihmisten tienata jotka siihen pystyvät niin suomi olisi mun mielestä parempi paikka.

Protsku kuulostaa vaan niin katkeralta. Eikä se voi olla kovin yllättävää että nuoret kannattavat Saukkia. Mehän täällä joudutaan pidempään SDP:n mokia korjailemaan.
 
Protskun kootut, osa X :wall: :wall: :wall:

lej sanoi:
1. Sauli on sentään joskus elämässään tehnyt duunarihommiakin - Tarja Halosen CV:ssä näyttäisi olevan enemmän rehellistä palkkatyötä
2. Sauli on työväen presidentti, Halonen vain työläisten - Mistä tällaista olet keksinyt? Kokoomus ajaa rikkaiden asiaa, ei työväen asiaa
3. Sauli haluaa koko kansalle hyvää luomalla työpaikkoja - missään ei ole kerrottu niitä toimenpiteitä joilla uusia työpaikkoja luodaan
4. Halonen haluaa vain osalle kansasta hyvää lisäämällä pelkkiä yhteiskunnan tukia (jotka kustannettaisiin jostain pohjattomasta taika-arkusta) - Mistä tällaista olet keksinyt? Halonen on koko kansan presidentti ja tämä käy selvästi ilmi myös hänen vaaliohjelmasta

Vain työnteko lisää hyvinvointia. Hyvinvointi ei lisäänny sillä, että taika-arkusta annetaan rahaa kaikille. - Ainoastaan Tarja Halosen vaaliohjelmassa on esitetty selvät keinot millä luodaan uusia työpaikkoja tähän maahan

protsku sanoi:
Lej, toivottavasti et enää postita samanlaisia rimanalituksia. Quoten sisällä on boldattuna vastaukset pöyristyttäviin ja populistisiin kommentteihisi.

Protsku, onko lukutaitosi jotenkin valikoiva? Kuinkakohan monta kertaa tällä pasltalla sinulle on yritetty selittää noita Niinistön vaaliteemoja? Etkö edes haluaisi yrittää ymmärtää?

"Niinistö on tehnyt duunarihommia", se osoittaa sille vitun tyhmälle perusdemarille/vasemmistolaiselle sen että Niinistö ei yritä teeskennellä mitään eikä yritä kusettaa ketään, vaan niiden yllätykseksi tämä kaksipäinen käärmekin on tehnyt joskus sitä "oikeaa työtä". Toivottavasti tällaiset heitot osaltaan madaltavat niiden umpikalloisten demareiden kynnystä kurkistaa Sauli Niinistön vaaliteemojen taakse ja yrittää oikeasti ymmärtää niiden merkitystä.

"Kokoomus ajaa rikkaiden, ei työväen asiaa": Kokoomus ei aja rikkaiden asiaa vaan koko Suomen kansan. Juuri tämä on sitä vastakkainasettelua joka tuo tehottomuutta hyvinvointivaltiomme päätöksentekokoneistoon.

"Missään ei ole kerrottu toimenpiteitä millä työpaikkoja luodaan": tärkeintä on lähteä oikeanlaisista arvoista ja asenteista, ja sitten niiden päälle kehittää keinot. En nyt tiedä onko Sauli esittänytkään mitään kovin konkreettisia keinoja, eikä tarvitsekaan sillä näistä asioista päätetään hierarkiassa alemmilla tasoilla. Kaikista tärkeimpiä ovat oikeanlaiset arvot ja asenteet, ja sitten vasta keinot!!

"Halonen haluaa vain osalle kansasta hyvää lisäämällä pelkkiä yhteiskunnan tukia" - Näin todellakin on, Halonen tukeutuu ääniä saadakseen siihen ikivanhaan demariläppään keinotekoisesta hyvinvoinnista, jossa hyvinvoinnin ei anneta aidosti muodostua työstä ja kuluttamisesta, vaan tulonsiirroista ja sosiaalipummeuden mahdollistamisesta.

Aimo sanoi:
Onko SDP:n tärkein tavoite varmistaa oma hyvinvointi vai parantaa huono-osaisten asemaa?

protsku sanoi:
Aimo, nämä eivät ole puoluevaalit vaan presidentinvaalit. Vastaan kuitenkin provosoivaan kysymykseesi:

1.Sekä SDP että Tarja Halosen vaaliohjelma korostavat sitä seikkaa että vain uusia työpaikkoja luomalla voimme säilyttää hyvinvointivaltion.

2.SDP on koko kansan puolue joka haluaa hyvinvointia kaikille.

3.Tarja Halonen on koko kansan presidentti, jopa Kokoomuslaisten eli rikkaiden presidentti.

4.Huono-osaisten asemaa parannetaan lisäämällä työpaikkoja.

Kerrohan nyt meille että kuinka Kokoomus on valmis auttamaan huono-osaisia? Paljon esillä ollut työn sivukulujen leikkaaminen vähentää valtion verotuloja eikä se hyödytä suoraan muita kuin työnantajaa. Tämä on kuitenkin tähän mennessä ainoa toimenpide jota Kokoomus on tarjonnut äänestäjille!

Kokoomus auttaa huono-osaisia ajamallaan ideologialla. Koska näissä vaaleissa ei äänestetä kokoomusta vaan Niinistöä, niin kerron miten Niinistö auttaa huono-osaisia. Ne löytyvät tasan kahdesta vaaliteemasta:

Vastakkainasettelun aika on ohi - hyvinvointivaltio toimii tehottomasti Suomessa. Presidentti voi puuttua tähän tehottomuuteen yrittämällä kitkeä ihmisten välisiä näkemyseroja pois ja saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen. On kaikkien etu että Suomessa ei väkisin yritetä pitää yllä mielikuvaa luokkayhteiskunnasta, kun Suomi ei sellainen ole.

Työväen presidentti - Sauli Niinistö ajaa kaikkien työtätekevien asiaa, sillä aito hyvinvointi syntyy työnteosta, ei tulonsiirroista ja sosiaalietuuksista. Rahan käyttö on tehokkaampaa jos ihmisten annetaan itse pistää se talouden kiertokulkuun valtion ohjaavan käden sijasta.

lej sanoi:
Miksi eriarvoisuus on lisääntynyt juuri Halosen kaudella, vaikka Halonen muka niin ponnekkaasti on sitä vastaan taistellut.
protsku sanoi:
Kansantaloudessa on yleisesti tunnettu tosiasia että nousukauden aikana alussa vain rikkaat hyötyvät talouskasvusta.

Jesus Christ! :wall:

protsku sanoi:
Niinistöhän sitä paitsi sanoi itse eilisessä vaalikeskustelussa että vie aikaa ennen kuin talouskasvun hyödyt ennättävät saavuttaa huono-osaiset palkansaajat. Matalapalkkaiset työt ovat Niinistönkin mukaan niitä jotka saavat hyödyn vasta viimeisenä.

Tähän voi sanoa sen minkä olen joskus ennenkin sanonut, eli oletko sinä protsku valmis vaatimaan itsellesi hyvinvointia tulevien sukupolvien kustannuksella? Ihmetyttää edelleen se että ne ihmiset jotka vaativat ottamaan tulevat sukupolvet huomioon energiakysymyksissä ovat samoja jotka eivät osaa talousasioissa tuijottaa omaa napaansa pidemmälle. Tottakai se vie aikaa että talouskasvusta päästään hyötymään, mutta se on ainoa vaihtoehto. Tarja Halosen ajamalla politiikalla siihen ei ikinä tulla pääsemään.
 
jurpo sanoi:
Jotenkin naurattaa tälläset neutraalit (otin neutraalin vaan esimerkisi kun sanoi äänestävänsä niinistöä vaikka vaalikoneesta tuli Halonen. Eli ei pahalla...kai) yms. jotka ei oikeasti tiedä eikä oo yhtään ottanut selvää politiikasta ja noiden ehdokkaiden ajamista asioista ja mielipiteistä. Sitten ne äänestää niinistöä sen takia kun "Halonen on sellanen saatana kommarilesbo" tai koska niinistö on saanut Karpelalta pillua.

En usko että tälläkään boardilla on montakaan tyyppiä jonka etua niinistö ja kokoomus ajaa. Ainakaan yksikään portsari ei kuulu niihin, eikä muutkaan perusduunarit. Teille tiedoksi että niinistö siis ajaa aika suoraan palkanMAKSAJAN etuja eikä suinkaan palkanSAAJAN, joita luultavasti suurin osa täälläkin on.

Ja niille Soinin äänestäjille tiedoks että Soini on niiltä osin kun sillä jotain fiksuja mielipiteitä on niin paljon lähempänä Halosta kun niinistöä. esim. verotuksen, NATOn yms. suhteen. Joten kannataa unohtaa se naurettava kommunismin (btw Halonen ei oo lähelläkään kommunistia) ja neuvostoliiton pelko ja äänestää sitä joka oikeesti ajaa sen pienen ihmisen asioita.

Jotenkin vituttaa tämmöiset jurpot jotka ensin haukkuvat jonkun ymmärtämättömyydestä politiikkaa kohtaan ja sitten todistavat, ei pelkästään oman tietämättömyytensä, vaan oman asennevammaisuutensa.

Oksettaa tuommoiset mielipiteet, muttei todellakaan sinun takiasi, vaan niiden demareiden takia jotka ovat tuollaisia asenteita tähän maahan istuttaneet :curs: Vastakkainasettelu on todella haitallista, ja siitä on korkea aika päästä eroon.
 
jurpo sanoi:
Tämä ei sitten ollut provosointia vaikka se siltä ehkä kuulostaa, vaan oikeasti rehellinen kysymys johon kiinnostaisi selkeä vastaus. Koska oon tähän asti pitänyt lähes kaikkia niinistön ja kokoomusen äänestäjiä lähinnä itsekeskeisinä kusipäinä joiden poliittiset intressit liittyy lähinnä siihen ettei faijan tarvii maksaa niin paljon veroja ja voisi korottaa viikkorahaa parilla tonnilla. Mutta jos asia ei näin ole niin sittenhän tääkin keskustelu muuttaa mun silmissä muotoa aika radikaalisti lähemmäs tavallista mielipidekeskustelua.

Olet todella väärässä. Niinistö tulee saamaan yli 50% kannatuksen ensiviikon sunnuntaina ääntenlaskennassa, ja se on sen vuoksi että suurin osa suomalaisista on vihdoin ymmärtänyt juuri sen että

a) vastakkainasettelusta tulee päästä eroon
b) hyvinvointi syntyy työtä tekemällä
c) kokoomuslainen presidentti edustaa koko kansaa
 
Panzerfaust sanoi:
Eikö tätä threadia voisi siirtää vaikka sinne salaisiin kansioihin? Taso alkaa lähestyä jo uhkaavasti Suomi 24:sta.

Pelkäätkö että loputkin Pakkiksen lukijoista ymmärtävät miten huono vaihtoehto Tarja Halonen on?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom