Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kumma kun höpötetään lihasten palamisesta, ihan kuin ei olisi luettu aloitusviestiä ollenkaan. Siellä sanotaan, että vain 4% täyspaaston aikaisesta energiasta on peräisin lihaskudoksesta. En ota tietenkään kantaa siihen onko näin vai ei, mutta 4% olisi kyllä ihan saatanan vähän ja tuohan tuntuisi olevan lihasta säästävä tapa.
Millä laskukaavalla? Lihaksessa on vähemmän energiaa kuin rasvassa joten saman energian ottaminen lihaksesta tarkoittaa isompaa määrää? Ei se ero kyllä noin järjetön ole silti, että 4% muuttuu 33%:ksi.Neljä prosenttia kuulostaa vähältä, mutta käytännössä tuo kuitenkin tarkoittaa, että joka kolmas menetetty kilo on lihasta. En sanoisi lihaksia säästäväksi.
Mitä? Tätä ei tarvitse edes tarkistaa mistään vaan tiedän jo muutenkin että asia ei ole näin. Tämähän tarkoittaisi, että lihaksessa on 100 Kcal 100 grammassa ja läskissä 900 Kcal sadassa gramassa. Oikeasti lihaskudoksessa on kyllä hitusen enemmän ja läskissä vähemmän. Puhtaassa proteiinissa olisi 400 Kcal sadassa grammassa ja rasvassa 900. Molemmissa on kuitenkin reilusti vettä mukana kun puhutaan lihas- tai rasvakudoksesta.Läskissä on melkein 9-kertainen määrä energiaa lihaksen proteiinien energiasisältöön verrattuna, eli kyllä se ero tuota suuruusluokkaa on.
Puhtaassa proteiinissa olisi 400 Kcal sadassa grammassa ja rasvassa 900. Molemmissa on kuitenkin reilusti vettä mukana kun puhutaan lihas- tai rasvakudoksesta.
E: Niin ja jos mietitään, että myös lihaksessa on rasvaa jonkin verran, niin ero tasoittuu entisestään.
Jos nyt unohdetaan ne vedet ja keskitytään rasvan ja lihaksen käyttöön energiana. Jos lihasta menetetään 4%, niin miten ihmeessä joka kolmas kilo on lihasta? Rasvagrammassa tosiaan on n 9kcal ja proteiinissa n.4 kcal.
Ja jos dokumentissa sanottiin että käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin 9000 kcal polttamiseen lihasta käytettäisi 360kcal, mikä tarkoitaa 90g lihasta ja rasvaa palaisi 8649kcal, mikä tarkottaisi 960g rasvaa (suurin piirtein laskettuna). Joten voidaan sanoa että jokaista poltettua 10 rasvakiloa kohden menetettäisi alle 1 kilo lihasta.
Ja tässä sä unohdat ne kaikki muut paitsi proteiinin. Ne pitää myös laskea siihen mukaan jos kerran lihaksesta otetaan energiaa. Silloin sieltä otetaan muutakin kuin proteiinia. Ja edes naudan sisäfileessä ei ole niin vähän energiaa kuin 80 Kcal / 100 g. Todellinen keskimääräinen lihaskudoksen energiamäärä lienee noin tuplat tuohon. Eli laskes vielä kerran uudestaan niin ollaan aika lähellä totuutta ja aika kaukana 33%:sta.enimmäkseen vettä. Kilossa lihasta on 200 grammaa proteiinia, loppuosa on enimmäkseen vettä. Eli kilossa lihasta on 800 kcal energiaa proteiinin muodossa ja proteiinin osuus lihaksen painosta on 20 %.
Vaikka lihaksessa ja rasvakudoksessa onkin vettä, niin vedessä ei ole energiaa. Dokumentissa puhutaan käytetystä energiasta, ei pudotetuista kiloista.
Sulla meni vähän puurot ja vellit sekaisin.
En. Mutta meinaan sitä, että jos käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin edes aku ankan laskuopin mukaan kolmasosa painosta ei lähde lihaksesta.En oo kysesitä dokkaria katsonut. Olen osallistunut keskusteluun siitä, paljonko lihasta lähtee paastolla oletten, että 4 % energiasta otetaan proteiinista. Meinaatko että se vesi jää lillumaan sinne kudokseen kun rasva palaa läskistä tai proteiini palaa lihaksesta?
Ja tässä sä unohdat ne kaikki muut paitsi proteiinin. Ne pitää myös laskea siihen mukaan jos kerran lihaksesta otetaan energiaa. Silloin sieltä otetaan muutakin kuin proteiinia. Ja edes naudan sisäfileessä ei ole niin vähän energiaa kuin 80 Kcal / 100 g. Todellinen keskimääräinen lihaskudoksen energiamäärä lienee noin tuplat tuohon. Eli laskes vielä kerran uudestaan niin ollaan aika lähellä totuutta ja aika kaukana 33%:sta.
En. Mutta meinaan sitä, että jos käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin edes aku ankan laskuopin mukaan kolmasosa painosta ei lähde lihaksesta.
Sä lasket ensin pudotetun painon, siis kiloina ja sitten siitä lasket noita osuuksia. Laske ensin käytetty energia ja siitä kilo/gramma -osuudet.
Jos ihminen käyttää 1000 kcal ja tästä käytetystä energiasta 4% on peräisin lihaksesta, niin lihaksesta peräisin olevaa energiaa käytetään 40 kcal. Loput käytetään rasvakudoksesta, siis 96% = 960 kcal. Vaikka lihassolussa tai rasvakudoksessa oleva vesi poistuukin samalla, ei menetetystä massasta kolmannes tai neljännes ole lihasta.
Se pitääkö nämä dokumentin prosentit paikkaansa, onkin jo ihan oma juttunsa, mutta ny spekuloidaan dokumentissa mainituilla tiedoilla.
Leangains on varmasti järkevämpi ja mielekkäämpi tapa bodailutarkoitukseen kuin paasto. Dokumentissa paaston hyötyjä pohdittiin kemoterapian yhteydessä.