Pitkien paastojaksojen vaikutukset terveyteen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Elksu
  • Aloitettu Aloitettu
Ois varmaan hyvä hypätä ketoosidietistä paastoon.

Kone on jo valmiiksi rasvanpoltossa, jäisköhän nuo ekan viikon huonot olot pois?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tää ei oo varmaan opiskelun kanssa samaan aikaan toteutettuna hirveen kannattavaa puuhaa? Ainakin luulisi, että aivotyöskentely voisi hieman kärsiä? Muuten kyllä aikas mielenkiintoista asiaa tuli tuossa dokumentissa esille.
 
Matzu, kyllä minä ainakin lopetan aina syömisen kun sairstun. :) tai ainakin noin 2500 kcal muuttuu noin viideksi sadaksi. erinomainen huomio kyl tuokin.

Dokkari oli tosi mielenkiintonen. Pitääki viel toiste väijyä se tässä jos vaika meni jotain ohi ekalla kerralla.

Liittyen paastoon ja bodaukseen: eikös dokumentissa ihan puhuttukin siitä että täyspaasto vaikuttaisi säästävän proteiineja vain tiettyyn pisteeseen, eli että alhaisilla rasvoilla alkais sitten se lihasten polttaminen mutta ei korkeammilla? Eli tuskinpa todellakaan missään seiskan rasvoissa kannattaa vesipaastollle lähteä. Itseni kaltaisten parinkymmenen rasvaprosentin laihaläskien varmaan kanattaskin. Itteeni aikaki kiinnosti enemmän nuo terveysvaikutukset ja mielihyvän kokeminen kuin se että saavutetaanko sillä kireyttä. Voisin periaatteessa haluta kokeilla tällaista joskus mutta tuskin tulee tapahtumaan, koska en ihan helpolla saa järjestettyä elämääni sellaseks että voisin sitten elää sen pari viikkoa sen paaston edellyttämällä tavalla.

Maailmanhistoriassa on varmaan ollut lukuisia kulttuureja joilla olis tietoa tällasista asioista jos vain tosiaan jollakulla rahallisesti kykenevällä taholla olisi motivaatiota kerätä sitä tietoa ja kääntää länsimaisille kielille. Dokumenttia katsoessa kyllä hyvin tajusi heti sen miksi just tällanen meidän nykykullttuuri ei osaa suhtautua paastoamiseen niin huomioivasti kuin kannattaisi. Meillä vastaus kaikkeen on aina "enemmän, kovempaa, nopeammin".
 
Kumma kun höpötetään lihasten palamisesta, ihan kuin ei olisi luettu aloitusviestiä ollenkaan. Siellä sanotaan, että vain 4% täyspaaston aikaisesta energiasta on peräisin lihaskudoksesta. En ota tietenkään kantaa siihen onko näin vai ei, mutta 4% olisi kyllä ihan saatanan vähän ja tuohan tuntuisi olevan lihasta säästävä tapa.

Neljä prosenttia kuulostaa vähältä, mutta käytännössä tuo kuitenkin tarkoittaa, että joka kolmas menetetty kilo on lihasta. En sanoisi lihaksia säästäväksi.
 
Neljä prosenttia kuulostaa vähältä, mutta käytännössä tuo kuitenkin tarkoittaa, että joka kolmas menetetty kilo on lihasta. En sanoisi lihaksia säästäväksi.
Millä laskukaavalla? Lihaksessa on vähemmän energiaa kuin rasvassa joten saman energian ottaminen lihaksesta tarkoittaa isompaa määrää? Ei se ero kyllä noin järjetön ole silti, että 4% muuttuu 33%:ksi.
 
Läskissä on melkein 9-kertainen määrä energiaa lihaksen proteiinien energiasisältöön verrattuna, eli kyllä se ero tuota suuruusluokkaa on.
 
Läskissä on melkein 9-kertainen määrä energiaa lihaksen proteiinien energiasisältöön verrattuna, eli kyllä se ero tuota suuruusluokkaa on.
Mitä? Tätä ei tarvitse edes tarkistaa mistään vaan tiedän jo muutenkin että asia ei ole näin. Tämähän tarkoittaisi, että lihaksessa on 100 Kcal 100 grammassa ja läskissä 900 Kcal sadassa gramassa. Oikeasti lihaskudoksessa on kyllä hitusen enemmän ja läskissä vähemmän. Puhtaassa proteiinissa olisi 400 Kcal sadassa grammassa ja rasvassa 900. Molemmissa on kuitenkin reilusti vettä mukana kun puhutaan lihas- tai rasvakudoksesta.

E: Niin ja jos mietitään, että myös lihaksessa on rasvaa jonkin verran, niin ero tasoittuu entisestään.
 
Kun elimistö on paastolla, elimistö pyrkii kaikesta turhasta eroon, myös niistä myrkyistä.

Maksan tehtävä on hajottaa myrkyt vesiliukoisiksi jotta ne poistuu kehosta luontaisin menetelmin eritteiden kautta. Maksa tarvitsee haitallisten aineiden tuhoamiseen aminohappoja joita kehossa oleva proteiini ei tuota.

Tästä syystä voi tulla "selkäkipuja" paaston aikana kun maksa/munuaiset on kovan rasituksen alla.
 
Puhtaassa proteiinissa olisi 400 Kcal sadassa grammassa ja rasvassa 900. Molemmissa on kuitenkin reilusti vettä mukana kun puhutaan lihas- tai rasvakudoksesta.

E: Niin ja jos mietitään, että myös lihaksessa on rasvaa jonkin verran, niin ero tasoittuu entisestään.

Eihän vararenkaassa vettä ole kuin noin viidennes.

Lehmässähän rasva on enemmän lihaksen sisällä, possussa lihasta erillisenä kerroksena. Olen ollut tietävinäni, että ihminen muistuttaa tässä(kin) enemmän sikaa.
 
Jos nyt unohdetaan ne vedet ja keskitytään rasvan ja lihaksen käyttöön energiana. Jos lihasta menetetään 4%, niin miten ihmeessä joka kolmas kilo on lihasta? Rasvagrammassa tosiaan on n 9kcal ja proteiinissa n.4 kcal.




Ja jos dokumentissa sanottiin että käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin 9000 kcal polttamiseen lihasta käytettäisi 360kcal, mikä tarkoitaa 90g lihasta ja rasvaa palaisi 8649kcal, mikä tarkottaisi 960g rasvaa (suurin piirtein laskettuna). Joten voidaan sanoa että jokaista poltettua 10 rasvakiloa kohden menetettäisi alle 1 kilo lihasta.
 
Vuosia sitten paastosin muutamia viikon jaksoja. Ensimmäinen paastoni oli Biottan mehuilla ja se hankalaa. En pitänyt siitä. Tein suolihuuhteluita myöten kaiken mitä pitää, mutta
olo oli tukala miltei koko ajan. Seuraavat paastoni toteutin vaahtera-palmusiirapilla, joka ainakin mulla toimi todella hyvin. Lisää tietoa löytyy mm. tuolta:
Sitruunamehupaasto | Days Of V

Pisin paastoni on ollut 19 päivää, juuri tuolla vaahtera-palmusiirappi-sitruuna-cayennepippuri -juomalla. Piti ensin olla vain viikko, mutta olo oli viikon jälkeen niin loistava, että
päätin kokeilla toista viikkoa samaan putkeen. Ja kahden viikon jälkeen olo oli vielä parempi (petollista), joten eikun kolmas viikko käyntiin. Suolihuuhtelut tein aluksi joka päivä,
mutta toisen viikon alusta alkaen vain joka toinen päivä. Olin koko paaston ajan aktiivinen ja kävin kävelylenkeillä ja töissä normaalisti. Virtaa riitti todella hyvin. Kolmas viikko
oli pakko lopettaa kesken, kun yöllä vessaan herätessäni pomppasin sängystä ylös ja oli jalat lähteä alta. Verenpaine laski sen verran alas, että alkoi huimata. Ei auttanut kuin
seuraavana päivänä marssia kauppaan ja ostella muutamia purkkeja bonaa/pilttiä, ja niillä käynnistellä pikkuhiljaa elimistöä.

Loistava kokemus sinänsä, mutta kannattaa kuunnella kroppaa, ennenkuin kokeilee. Aika extremeä oli, pilvissä leijuin toisesta viikosta alkaen. Ehkäpä keväällä ennen kesää
kovan treenitalven jälkeen otan viikon paaston samalla juomalla. Pidempää jaksoa en kuitenkaan enää ala kokeilemaan, kun on tuota läskiä vaihtunut jo niin paljon kunnon
lihoiksi.
 
Jos nyt unohdetaan ne vedet ja keskitytään rasvan ja lihaksen käyttöön energiana. Jos lihasta menetetään 4%, niin miten ihmeessä joka kolmas kilo on lihasta? Rasvagrammassa tosiaan on n 9kcal ja proteiinissa n.4 kcal.




Ja jos dokumentissa sanottiin että käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin 9000 kcal polttamiseen lihasta käytettäisi 360kcal, mikä tarkoitaa 90g lihasta ja rasvaa palaisi 8649kcal, mikä tarkottaisi 960g rasvaa (suurin piirtein laskettuna). Joten voidaan sanoa että jokaista poltettua 10 rasvakiloa kohden menetettäisi alle 1 kilo lihasta.

OK, eilen kun päässä tuota laskeskelin niin tuli vähän virhettä, mutta nyt kun otin laskimen käteen niin tarkistuslaskennan perusteella väitän entistä kovemmin, että täyspaastolla joka neljäs menetetty kilo on lihasta. Minusta edelleen niin huono suhdeluku, että en kutsuisi paastoa lihasta säästäväksi.

Sinun laskelmassasi on vielä enemmän virhettä, joten korjataan sitä. Ei niitä vesiä voi unohtaa.Kilossa läskiä energiaa on 7000 kcal, loppuosa on enimmäkseen vettä. Kilossa lihasta on 200 grammaa proteiinia, loppuosa on enimmäkseen vettä. Eli kilossa lihasta on 800 kcal energiaa proteiinin muodossa ja proteiinin osuus lihaksen painosta on 20 %. Tuo laskelmasi 90 grammaa proteiinia vastaa siis 450 grammaa lihasta. 8640 kcal energiaa rasvasta vastaa 1,23 kiloa läskiä. Eli menetetään 450 grammaa lihasta ja 1,23 kg läskiä, jolloin lihaksen osuus menetetystä painosta on suunnileen neljäsosa.
 
Vaikka lihaksessa ja rasvakudoksessa onkin vettä, niin vedessä ei ole energiaa. Dokumentissa puhutaan käytetystä energiasta, ei pudotetuista kiloista.

Sulla meni vähän puurot ja vellit sekaisin.
 
enimmäkseen vettä. Kilossa lihasta on 200 grammaa proteiinia, loppuosa on enimmäkseen vettä. Eli kilossa lihasta on 800 kcal energiaa proteiinin muodossa ja proteiinin osuus lihaksen painosta on 20 %.
Ja tässä sä unohdat ne kaikki muut paitsi proteiinin. Ne pitää myös laskea siihen mukaan jos kerran lihaksesta otetaan energiaa. Silloin sieltä otetaan muutakin kuin proteiinia. Ja edes naudan sisäfileessä ei ole niin vähän energiaa kuin 80 Kcal / 100 g. Todellinen keskimääräinen lihaskudoksen energiamäärä lienee noin tuplat tuohon. Eli laskes vielä kerran uudestaan niin ollaan aika lähellä totuutta ja aika kaukana 33%:sta.

Ja sit kun alat miettiin mitä tavallinen dieetti mahtaa kuluttaa lihasta niin silloin vasta saadaan suhteutettua tämä asia. Voidaan siis miettiä, että vaikka asia olisi niin, että paastolla lihasta palaa kymmenen kiloa yhtä rasvakiloa kohti, niin sehän ei toden totta kuulosta kovin hyvältä, mutta mitä jos normaalilla dieetillä sitä palaisikin 11 kiloa, niin toi paastohan on silloin parempi, aivan sama miltä se kuulostaa.
 
Vaikka lihaksessa ja rasvakudoksessa onkin vettä, niin vedessä ei ole energiaa. Dokumentissa puhutaan käytetystä energiasta, ei pudotetuista kiloista.

Sulla meni vähän puurot ja vellit sekaisin.

En oo kysesitä dokkaria katsonut. Olen osallistunut keskusteluun siitä, paljonko lihasta lähtee paastolla oletten, että 4 % energiasta otetaan proteiinista. Meinaatko että se vesi jää lillumaan sinne kudokseen kun rasva palaa läskistä tai proteiini palaa lihaksesta?
 
En oo kysesitä dokkaria katsonut. Olen osallistunut keskusteluun siitä, paljonko lihasta lähtee paastolla oletten, että 4 % energiasta otetaan proteiinista. Meinaatko että se vesi jää lillumaan sinne kudokseen kun rasva palaa läskistä tai proteiini palaa lihaksesta?
En. Mutta meinaan sitä, että jos käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin edes aku ankan laskuopin mukaan kolmasosa painosta ei lähde lihaksesta.

Sä lasket ensin pudotetun painon, siis kiloina ja sitten siitä lasket noita osuuksia. Laske ensin käytetty energia ja siitä kilo/gramma -osuudet.
 
Ja tässä sä unohdat ne kaikki muut paitsi proteiinin. Ne pitää myös laskea siihen mukaan jos kerran lihaksesta otetaan energiaa. Silloin sieltä otetaan muutakin kuin proteiinia. Ja edes naudan sisäfileessä ei ole niin vähän energiaa kuin 80 Kcal / 100 g. Todellinen keskimääräinen lihaskudoksen energiamäärä lienee noin tuplat tuohon. Eli laskes vielä kerran uudestaan niin ollaan aika lähellä totuutta ja aika kaukana 33%:sta.

Laskettiin sitä, että lihaksesta poltetaan proteiinia. Ei sitä, että paljonko lihaskudos sisältää energiaa. Onko se kudos enää lihasta sen jälkeen, kun proteiini on sieltä poltettu energiaksi? Minun maailmankatsomuksen mukaan ei ole, joten esitäppä vaihteeksi oma laskelmasi.

Enkä ole tässä esittänyt vertailua mihinkään muuhun dieettiin. Mutta heitetäänpä vaikka aviopuolisoni tulos lean gainssilla: viisi kiloa menetettyä rasvaa ja 100 grammaa menetettyä lihasta. Eli tällä minun laskentatarkkuudellani puoli promillea energiasta otettiin lihaksesta. Paljon parempi tulos kuin paastolla.
 
Jos ihminen käyttää 1000 kcal ja tästä käytetystä energiasta 4% on peräisin lihaksesta, niin lihaksesta peräisin olevaa energiaa käytetään 40 kcal. Loput käytetään rasvakudoksesta, siis 96% = 960 kcal. Vaikka lihassolussa tai rasvakudoksessa oleva vesi poistuukin samalla, ei menetetystä massasta kolmannes tai neljännes ole lihasta.

Se pitääkö nämä dokumentin prosentit paikkaansa, onkin jo ihan oma juttunsa, mutta ny spekuloidaan dokumentissa mainituilla tiedoilla.

Leangains on varmasti järkevämpi ja mielekkäämpi tapa bodailutarkoitukseen kuin paasto. Dokumentissa paaston hyötyjä pohdittiin kemoterapian yhteydessä.
 
En. Mutta meinaan sitä, että jos käytetystä energiasta 4% otetaan lihaksesta, niin edes aku ankan laskuopin mukaan kolmasosa painosta ei lähde lihaksesta.

Sä lasket ensin pudotetun painon, siis kiloina ja sitten siitä lasket noita osuuksia. Laske ensin käytetty energia ja siitä kilo/gramma -osuudet.

Ei kun Tinyn korjatun laskuopin mukaan neljäsosa. Kyllä meillä yliopistossa opetettiin, että laskelman pitää olla yhtäpitävä, laskettiinpa alusta loppuun tai lopusta alkuun. Mutta opeta sinä nyt vaihteeksi minua ihan rautalangasta vääntäen, kun minä en ilmeisesti osaa?

- - - Updated - - -

Jos ihminen käyttää 1000 kcal ja tästä käytetystä energiasta 4% on peräisin lihaksesta, niin lihaksesta peräisin olevaa energiaa käytetään 40 kcal. Loput käytetään rasvakudoksesta, siis 96% = 960 kcal. Vaikka lihassolussa tai rasvakudoksessa oleva vesi poistuukin samalla, ei menetetystä massasta kolmannes tai neljännes ole lihasta.

Se pitääkö nämä dokumentin prosentit paikkaansa, onkin jo ihan oma juttunsa, mutta ny spekuloidaan dokumentissa mainituilla tiedoilla.

Leangains on varmasti järkevämpi ja mielekkäämpi tapa bodailutarkoitukseen kuin paasto. Dokumentissa paaston hyötyjä pohdittiin kemoterapian yhteydessä.

Kuinka suuri lihasöykky sisältää 40 proteiiniperäistä kaloria? 50 grammaa.
Kuinka suuri läskimöykky sisältää 960 rasvaperäistä kaloria? 137 grammaa.
Mitä muuta tässä pitäisi verrata, kuin näitä painoja?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom