Pesäpalloilijan voimaohjelma

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Kun tekee tuon alavartalo-ohjelman kahdesti viikkoon, niin oisko seuraava systeemi järkevä, nyt kun ajattelin kuitenkin jättää maven pois, kun on ahdistavaa tehdä sitä, kun pelkää joka kerta, että selkä poksahtaa. Eli siis...

Rinnalleveto: 3x5x75, 3x3x80
Etukyykky: 3-4x6-8
+apuliikkeet ja keskivartaloliikkeet

Rinnalleveto: 5x3x70
Syväkyykky: 3x5x75, 3x3x80
+apuliikkeet ja keskivartaloliikket

Eli kovan riven jälkeen etukyykky ois vähän kevyempi ja kovaa syväkyykkyä ennen tehdään nopeus rive
 
En ole ainoa, jolle on käynyt tuon rinnallevetoennätyksen kanssa samalla tavalla. Aivan, päästähän se on kiinni.

Onko maksimijakson palauttavalle viikolle nimenomaan hyvät tuollaiset 3x3x75 3x2x80 raudat?

Kyllä minäkin toivon Tahkolle voittoa, ihan jo pesäpallonkin kannalta. Hyvinkäällä oli muuten yli puolet enemmän katsojia kuin Sotkamossa.

Simo otti nyt ekan voiton finaalipeliisä... ei kai sitä nyt kerralla mestaruuteen asti:D

Tuli tuosta Raitalan fyysisyydestä mieleen, että kyllä pesäpallossakin fysiikka ratkaisee todella paljon. Esim. nämä kovat heittäjät Komulainen, Kohonen, ..., heillä liikku esim. penkissä painot aika mukavasti. Ilta-Sanomissa oli joskus Komulaisesta juttua, jossa toimttaja ihmetteli kun kaveri näyttää mailerilta ja nostaa penkistä 150 kg.


Viime kesänä Komulaiselta kysyin paljonko se ottaa. Vastaukseksi tuli että 120 kg. ;)
 
No pikku liioitteluilla saadaan aina vähän iskevämpiä juttuja:rolleyes:... Eikö tosiaan Komulainen nosta tuon enempää. En uskoisi, jos ei kerran itse olisi sanonut
 
ei pesäpalloilija tarvi välttämättä mitään erityisiä fyysisiä ominaisuuksia ollakseen hyvä. kyseessä on kuitenkin hyvin pitkälle taitolaji. suhteellisen kohtuullisilla voima-arvoillakin pärjää tosi hyvin, joihin sitten rakennetaan sitä nopeutta. mitä se kohtuullisuus sitten tarkottaa? kertoimina esim. voimanostosyvynen kyykky 1.5x, penkki 1x, rinnalleveto 1x oma paino. tietenkään ylimääräsestä voimasta ei oo haittaa, mutta ei se ole ko. lajin pääasiallinen harjoitusalue lainkaan.

syväkyykkyä en tekis, mutta takakyykkyä kylläkin. toi harjoituspari näyttää ihan hyvältä. tietenkin noita sarja-, toisto- ja rautamääriä tulee vaihdella kauden edetessä.
 
Mitä ootte mieltä pitäiskö rivessä tehdä joka toisto maasta asti vai silleen, että veto lähtis vähän polvien alapuolelta. Eli painot käy siis n. 5 cm päässä maasta. Ottaako jotenkin eritavalla? Tuossahan jälkimmäisessä pysyy ainakin jännitys päällä kokoajan. Tero Pitkämäen kotisivulla hän tekee riven jälkimmäisellä tavalla.

Hulkki teki jossain videoklipissä maven tuolla samalla systeemillä. Ja ei, ei se ollut SJMV. Mitäs siitä ootte mieltä?
 
riipunnasta selkeestä stopista eikä joustosta saa hieman apuja siihen lähtöön lisääntyneen staattisen osan takia. suurimman osan tekisin kuitenkin stopista maasta asti. joustolla polven alle laskien vaikutus on enemmän lantion työn nopeusvoimaan, mikä ei tietenkään ole huono asia. tällöin vaan jätetään se reisien työ ja eka veto pois. jouston tulis olla räväkkä ja dynaaminen, mutta selän ei saa notkahtaa. maastavedossa tekisin kaikki aina maasta asti ja ilman pomppuja. hulkin treenin funktio on tietenkin bodarina hieman eri kuin voimapuolen treeni.

voit tehdä myös osissa eli eka toisto maasta, toinen polvien alta ja kolmas reisiltä. jälkimmäinen on hyvä nopeusvoimaliike ja opettaa meneen aktiivisesti alle.

kokonaisvoimalle tekisin perusversiota maasta. vaihdellen ja kontrastivaikutusta hakien tekisin sitten polven alta joustolla. esim. kontrastitreeni nostajalle, jonka ykkönen raakana on 100 kg:

lämppä +
4+1*70 maasta + polven alta
3+1*80 maasta + polven alta
2*90 maasta
3*70 polven alta
1+1+1*85 maasta + polven alta + reideltä
3*70 polven alta
1*95 maasta
3*70 polven alta
1+1+1*85 maasta + polven alta + reideltä
3*65 polven alta
 
Sen verran tarkentaisin, että...

tehdäänkö nuo + jutut, siis esim. tuo 1+1+1x85 samassa sarjassa, eikä siis erillisinä ykkösinä?

Mahtaakohan 85% nousta reisiltä... no kokeillaan...

Pitkämäkikin alotti sarjan normaalisti maasta, mutta loput sitten roikunnasta...
 
samassa sarjassa putkeen. no toi nyt on vaan esimerkki. raudat kannattaa hakea muutaman ekan treenin perusteella. pääasia, että tulis se vipakin kunnolla ylös, eikä jäis miksikään ihmeväännöksi.
 
Kiitoksia vaan taas informaatiopaketista! Tässähän oppii kokoajan jotain uutta, vaikka luulin tietävänikin aika paljon.

Meillä on joskus ohjelmistossa ollut noita rive pohjasta/reisiltä pompseja, mutta kukaan ei koskaan kertonut mikä siinä on ideana. Joskus myös ollut syväkyykky/puolikyykky juttuja samalla idealla.

Muutenkin pesäpallossa ollaan vasta viime vuosina siirrytty fysiikkapuolella siihen, että kaikki ei joukkueessa treenaa voimaa samalla tavalla. Tärkeät ominaisuudet on kuitenkin esim. etenijällä ja lyöjäjokerilla aika erilaiset.

Tosin, kun katsoo vaikka jalka... siis potkupallon pelaajien voimatreenejä, niin ne vasta mitättömiä onkin. Kyllä se nyt oma paino pitää 90 asteen kyykystä nousta, vaikka miten se kestävyys on tärkeää.
 
no aika usein "valmentajat" teettää asioita, joista ne on kuullu/lukenu, mutta tietoo niiden käyttötarkotuksesta ei ole tai se on pelkkää oletusta. mun mielestä se, ettei tehdä yksilöllisiä ohjelmia on täysin älytöntä. sen pitäs olla ihan itsestäänselvää. älä yleistä futaajien treenejä :) siel on vahvoja ukkoja myös ja paljon tietämystä aina joskus. toki potku- ja seisoskelupallon välillä on aina ollut kova vääntö :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kyllähän joukkuelajiessa toi fysiikkapuoli on vähän lasten kengissä, eteenkin suomessa. Tietysti jossain SM lätkässä vedetään varmaan aika hyvin, mutta ne onkin ammattilaisia. Yleensä kun näkee joukkuelajien edustajia tekemässä "fysiikka" treenejä, niin naurussa/itkussa on pitelemistä. En siis "naura" heidän fysiikalleen, vaan sille asenteelle ja tekemiselle. Varmasti on niitäkin seuroja, joissa homma toimii, mutta tällainen käsitys on kuitenkin päässyt mun päähän pesiytymään.
 
se on ehkä hieman koulukuntajuttu eli onko valmentaja millä asenteella liikkeellä. kerran tein omaa treeniä ja katselin, miten juniorifutaajat laitettiin kyykkimään 60 kilolla. joku sai tehtyä kympin ja joku ei ees ykköstä, kas kun ei itteensä tappanu. hieman sitten kysyin "mielenkiinnosta", millasia harjoitustavoitteita nuorille oli... "valmentaja" sitten sanoi, että jahas, täällä ei näköjään saa treenata rauhassa. lähetääs pojat muualle!

just...

mutta kuten sanottua, tietotaitoo kyllä yleensä löytyy paljon yleensä suomalaisesta valmennuksesta. me ollaan kuitenkin vaan aika pieni kansa.
 
Pieni kansa ollaan ja tietotaitoa löytyy, mutta kun sitä ei tietotaitoa ei jaeta.

jto:n esimerkissä fiksu valmentaja olisi varmasti kehdannut kysyä jto:lta neuvoa, eikä ottanut itseensä.

Suomessa ei tehdä juuri minkäänlaista yhteistyötä lajien välillä, ollaan vaan niin pirun mustasukkaisia toisia kohtaan ja kilpaillaan, että kenellä on eniten harrastajia.

Muistan lukeneeni Jeremy Warrinerista, että kaveri harrasti ennen jenkkifutista, muttei ollut siinä kovinkaan hyvä. Valmentaja oli sitten sanonut, että tässä lajissa sinusta ei huppua tule, mutta kannattaa kokella juoksemista, siinä olet nimittäin pirun hyvä. Samaa ei varmasti tapahdu Suomessa.

Menee vähän asian vierestä, mutta kerrankin pääsee purkamaan tuntojaan...
 
Hemppa555:ltä hyviä ajatuksia.

Suomessa ei voi myöskään kyseenalaistaa toisen valmentajan käsitystä valmennuksesta ja harjoittelusta ilman, että siitä tulee sota.

Sitten on tää "en kerro" -mentaliteetti joillain. Esim. eräs kova suomalainen ex juoksija ei suostunut antamaan haastattelua harjoittelustaa. Siinäpä on lajirakkautta tihkuva päätös.
 
Eihän ne pihdatut treenimenetelmät liity vaan tanssimiseen:hyper:
No hän ei taida olla vielä entinen...

Varmaan tuo lajikateus liittyy juuri siihen, että on niin vähän harrastajia. Ei se jenkkilässä ole ongelma, jos joku siirtyy jenkkifutis puolelta yleisurheiluun. Jengiä kyllä riittää. Suomessa sen sijaan pidetään jokaisesta harrastajasta kiinni kynsin ja hampain ja otetaan kaikki mahdolliset maksut pois vaikka urheilija olisi kuinka lahjaton tahansa. Ei sillä harrastaahan saa ja pitääkin.

Niin on se kumma, että oman maan sisällä ei voida puhua avoimesti. Eikös Suomessakin Frank(ie) Frederiks ole käynyt luennoimassa pikajuoksuvalmennuksesta ja omista kokemuksistaan. Ja O-P Karjalaisen heittotekniikan pisti kuntoon joku entinen maailanmestari, muistaakseni venäläinen. Että näin suuressa maailmassa.
 
Niin tosiaan, vähän offtopicilla vielä liittyen siihen Komulaisen ja koko Sojyn penkkiin niin Salmela tai Kuosmanen penkkas eniten, en muista kumpi oli nyt. Tentattiin silloin oikein kunnolla. :) 140 sano että tiimin kesken kovin tulos.:offtopic:
 
se ei tietenkään ole kisapenkkitulos, eli vertailut sikseen. hassuintahan on joskus nähdä ukon penkkaavan esim. 130kg, vetävän rinnalle 90kg ja kyykkäävän 80kg...
 
Sehän siinä treenimetodien pihtaamisessa juuri onkin, että jos on saanut itse tehdä kovan työn siinä että etsii, tutkii ja kehittelee sitä harjoitteluaan, niin eihän sitä tee mieli muille alkaa jakelemaan samoja juttuja 'ilmaiseksi'. Juontaa juurensa tästä yleisestä jurosta ilmapiiristä siis, missä juttuja ei alkujaankaan siirry valmentajalta tai edes urheilijalta toiselle.
 
Sehän siinä treenimetodien pihtaamisessa juuri onkin, että jos on saanut itse tehdä kovan työn siinä että etsii, tutkii ja kehittelee sitä harjoitteluaan, niin eihän sitä tee mieli muille alkaa jakelemaan samoja juttuja 'ilmaiseksi'. Juontaa juurensa tästä yleisestä jurosta ilmapiiristä siis, missä juttuja ei alkujaankaan siirry valmentajalta tai edes urheilijalta toiselle.

Vaikeinta tota on ymmärtää silloin, kun urheilijan ura on jo ohi. Eli ne muut urheilijat ei enää kilpailis sen kertojan kanssa. Eli ei ole itelle vahinkoa, vaikka muut sais hyötä siitä tiedosta (ellei nyt sitten pelkää menettävänsä SE:n tai vastaavaa).

Yleensä ihmisillä on lajirakkautta ja sitä oman lajin tasoa halutaan nostaa kotimaassa. Mieluummin mä olisin 100m:llä pronssilla ajalla 10,20, kuin mestari ajalla 10,70.

No kukin tyylillään...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom