personal trainerin ohjelma

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja pååtta
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Eiköhän tuo ole. Luulen vain että tarkoituksena on vaan "pehmeä lasku". Olisiko silti parempi että saman tien heittää vapaita painoja kehiin vaikka lihaskunto on täysin olematon? Mm. 15 kilolla ojentajat taljassa onnistuin satuttamaan ojentajani, sattui tosin vaan hetken... :david: Saan kyllä uuden ohjelman pyytämällä ja omia toiveita voi esittää.
 
Kokemattomuus ei ole este liikkeiden oppimiselle. Johan sen järkikin sanoo. Kaikki ovat olleet aloittelijoita joskus. Pienillä painoilla liikkeelle ja maltillisesti. Hyviä ohjelmia löytyy paljon, kun jaksaa etsiä.
 
Tottakai aloittelijan pitää panostaa tekniikkaan. Mutta ei se tekniikan opettelu mitään monijakoista ohjelmaa vaadi, ihan yhtä hyvin (ellei paremmin) saa sitä tekniikkaa hiottua koko kroppa kerralla treenilläkin.

Jep jep. Lisäksi tärkeät liikkeet kyykky, mave, penkki ja kulmis tulee tutuiksi varsin nopeasti, kun niitä tahkotaan useita kertoja viikossa. Niissä koneissa voi sitten kitkutella kun perusvoima, tekniikka ja tukilihaksisto on hankittu. Monijakoisempaan treeniin voi siirtyä sitten vaikka alun nopean voima/massa -pyrähdyksen jälkeen.

Aloittelijalla kuitenkin sitä kehitystä tulee nopeasti ja 1-jakosella palautuminen on nopeaa. Näin saadaan aikaan monta harjoituskertaa per lihasryhmä viikkoon, ei tarvitse odotella viikkoa siihen seuraavaan kertaan. Niitä rahkeita kun aloittelijalla on, eikä edes välttämättä vielä osaa vetää lihasryhmää kerralla piippuun.

Suoraan sanoen mä en voi ymmärtää miten neutris voi edes ehdottaa 5-jakosta treeniä aloittelijalle. :eek:

NGV sanoi:
Ensin tekniikat opetellaan kuntoon vimmoisen päälle ja sen jälkeen murehitaan millä ohjelmalla sitä kehitystä eniten siunautuisi.
1-jakonen opettaa tekniikat liikkeisiin tajuttoman hyvin. Kyllä kyykky, penkki, kulmis ja mave mun mielestä kuuluu jokaisen saliharrastajan osata. Ilmeisesti tarkotat että murehditaan ohjelmaa sitten kun perusvoima on hankittu/kehitys on pysähtynyt/pysähtymässä.

Alussa sitä kehitystä kuitenkin tulee nopeimmin vaikkei ruokajutut oliskaan ihan kondiksessa, niin miksi suotta jarruttelemaan?

Tomppa85 sanoi:
Amen, plus kehitys on parempaa alusta lähtien.
...ja suoritustekniikka isoissa liikkeissä aivan eri luokkaa :thumbs:

Jaiko sanoi:
Itse olen kokenut 1 jakoisen ohjelman ongelmalliseksi aloituksessa, koska haluan tuntea "yleensä aina" että treeni on toiminut johonkin lihakseen/ryhmään.
aloittelija tuntee 1-jakosella treenin vaikutuksen siten että 5 viikkoa sitten käytetyt treenipainot tuntuvat höyheniltä. Ja kyllä sen kropassakin tuntee ellei tekniikka ole persiillään.
 
Aika rankkaa, osin hyvin perusteltua, mutta osin myös hyvin kapeakatseista arvostelua tulee ohjelmille. Käytönnön ohjaustyöhön liittyy niin paljon muuttujia, että homma ei ole monesti ihan niin yksinkertaista..

Vaikka kyykyt, vedot, penkit ja leuat on kunkkuliikkeitä, kyllä esim. tuo kaksijakoinenkin on jossain tapauksissa aivan käyttökelpoinen ja varmasti lihaa tuottava.
 
Tarkoitin alkuperäisessä viestissäni että kun tulee kuormaa samoille tukilihaksille niin jokin iso lihas ei välttämättä saa kunnon treeniä. No tämä oli vaan henk koht kokemus.
:kippis1: :urjo: :hyper:
 
esim. tuo kaksijakoinenkin on jossain tapauksissa aivan käyttökelpoinen ja varmasti lihaa tuottava.

eikä ole käyttökelpoinen. se on ihan naurettava ohjelma, jolla ei ole mitään järkeä aloittaa yhtään mitään urheiluharrastusta.

jos mä haluan oppia uimaan, niin en mä ui käsipohjaa kellukkeet päällä. jos haluan oppia pyöräilemään, niin en käytä apupyöriä ja päristintä pinnojen välissä. aika ihmeellinen asiakas täytyy olla, jos ei osaa seistä ja heilua tangon kanssa.

ja miksi ihmeessä aina vedotaan siihen, että miten vaikeaa painonnostoliikkeiden opettelu on? normaali ihminen pääsee ihan hyvään vauhtiin kolmella treenillä, jos vähänkään on rytmitajua ja urheilutaustaa. loppu on sitten vaan viimeistelyä.

jokainen yleisurheilija ja jääkiekkoilija tekee punttinsa suurelta osin painonnostoliikkeillä, eikä ne osaa niitä läheskään yhtä hyvin kuin painonnostajat. silti ne tekee ihan hyvin ja turvallisesti, ja homma on todella kehittävää. osaako kaikki saliharrastajat muka penkata kuten maailman huiput? osaako juuri kukaan? miksi ihminen muka teloo itsensä, kun nostaa jotain päänsä päälle? luolamiehet olis ollu ihmeissään nykymaailman vellipöksyistä.
 
Aika rankkaa, osin hyvin perusteltua, mutta osin myös hyvin kapeakatseista arvostelua tulee ohjelmille. Käytönnön ohjaustyöhön liittyy niin paljon muuttujia, että homma ei ole monesti ihan niin yksinkertaista..

Vaikka kyykyt, vedot, penkit ja leuat on kunkkuliikkeitä, kyllä esim. tuo kaksijakoinenkin on jossain tapauksissa aivan käyttökelpoinen ja varmasti lihaa tuottava.

Missä tapauksissa? Kiinnostaisi kyllä tietää, kuka tuollaisesta tekeleestä hyötyy, paitsi ohjaaja, jonka ei tarvitse alkaa selitellä "monimutkaisia" moninivelliikkeitä.

Näen pelkästään koneisiin perustuvassa treenauksessa pitkällä tähtäimellä paljon riskitekijöitä. Se ei ole luonnollista, ja tekee treenaajasta pahimmanlaatuisen "diskobodarin", jolla ei ole hajuakaan kehonsa hallinnasta ja jonka "voimilla" ei ole minkään asteista luonnollista funktiota. Puhumattakaan vaivoista, joita tulee, koska lihakset ovat epätasapainossa ja tukilihaksisto alikehittynyt.

Edit: pevelius ehätti sanomaan saman ja paljon paremmin.
 
jos mä haluan oppia uimaan, niin en mä ui käsipohjaa kellukkeet päällä. jos haluan oppia pyöräilemään, niin en käytä apupyöriä ja päristintä pinnojen välissä. .

jaa. mutta silsti lähes jokainen meistä noin tekee tai on tehnyt:hyper: . hyvä tapa oppia.

kyllä mää ainakin mielellään opettelen apurattaiden kanssa pyöräilyä että saa tuntumaa siihen hommaa eikä oo joka paikka rullalla heti kättelyssä. samoin uin mielummin käsipohjaa aluksi entä hörpin vettä keuhkoihin ja välillä saadaan elvytystä.
 
Tuossapa vain on se ero, että jonkun jalkaprässin ja peck deckin hallitsemisesta ei saa mitään apuja kyykkyyn, maveen ja penkkiin. Liikkeen voi oppia vain liikettä tekemällä.
 
jaa. mutta silsti lähes jokainen meistä noin tekee tai on tehnyt:hyper: . hyvä tapa oppia.

kyllä mää ainakin mielellään opettelen apurattaiden kanssa pyöräilyä että saa tuntumaa siihen hommaa eikä oo joka paikka rullalla heti kättelyssä. samoin uin mielummin käsipohjaa aluksi entä hörpin vettä keuhkoihin ja välillä saadaan elvytystä.

lapsi on eri asemassa kun aikuinen. en mä lapselle opettaisi painonnostoa tangolla, vaan kepillä.

aikuisten kanssa voi kahlata vähän syvemmälle.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Tuossapa vain on se ero, että jonkun jalkaprässin ja peck deckin hallitsemisesta ei saa mitään apuja kyykkyyn, maveen ja penkkiin. Liikkeen voi oppia vain liikettä tekemällä.

Lisäksi jollekin prässiä tehneelle on melkoinen satsi kylmää vettä niskaan kun selkä ja syvät tukilihakset ei ookkaan kyykyn tasalla. Eli huitastaan prameesti 120kg kyykkyyn kun sitä ekaa kertaa tehdään, nousihan prässissäkin kevyesti 350kg sarjassa. Sitten väkisin vedetään sarja loppuun hampaat irvessä tekniikka persiillään. Polvet lyö loukkua ja nikamat rutisee, "kyykky" näyttää jullelta, niskaankin sattuu... pitäis varmaan laittaa pehmuste tangon ympärille. Seuraavana päivänä onkin alaselkä vitun kipeenä. Ollaan tuhannen jumissa ja vannotaan ettei ikinä enää tehdä kyseistä paskaliikettä. Kerrotaan kavereillekki, ettei sitä kyykkyä kannata tehdä kun siinä rikkoo ittensä. :jahas:

Peck-deckin "hallitsemisesta" verrattuna vapailla painoilla tehtyyn penkkiin en ees jaksa kirjottaa.

Maastavetoon en osaa sanoa yhtään konetta/laitetta josta olis hyötyä. On vaan mentävä ja laitettava vaikka kaks 20kg levyä tankoon ja pyydettävä joku kattomaan miltä näyttää. Ja lisäiltävä painoa sitten vanhat painot tuntuu höyhenille.
 
Heh, aika tiukka linja jatkuu..;) Se ei useinkaan ole ohjaaja, joka tuollaisesta hyötyy vaan sali, mutta ei siitä sen enempää..

Painonnostoliikkeet ovat hyviä juttuja, mutta kyllä niitä myös tehdään niin paljon päin hanuria, että mukava ärsyke saadaan lähinnä lähinnä epäkkäille ja forkuille. Monesti toimivat hyvin, mutta monet urheilijat saattaisivat myös saada parempia tuloksia joillain muilla liikkeillä. Tämäkin tietty riippuu myös monesta tekijästä.

Tää juttu on mun osalta over and out, kunnes löydetään tapa opettaa aloittelijalle painonnostoliikkeet ja niiden variaatiot, mave ja kyykky sekä kulmasoutu vaikkapa 30 min ohjauksessa ja laittaa heidät hyvällä omalla tunnolla niitä tekemään. (olkoonkin, että monet em. liikkeet perustuvat samoille perusliikemalleille). Jatkuva valmennus/ohjaus on tietysti täysin eri asia.
 
Aivan samaa mieltä. Minusta aloittelijan pitäisi keskittyä niiden liikkeiden suorittamis tapaan eli tekniikoihin kuin miettiä millä ohjelmalla tuli parhaiten kehitystä. Ensin tekniikat opetellaan kuntoon vimmoisen päälle ja sen jälkeen murehitaan millä ohjelmalla sitä kehitystä eniten siunautuisi.

On kyllä niin hyvä quote mottona, ettei mitään rajaa! En tiedä, onko se ollut pitkäänkin, mutta nauratti niin pirusti! :lol2:
 
Lisäksi jollekin prässiä tehneelle on melkoinen satsi kylmää vettä niskaan kun selkä ja syvät tukilihakset ei ookkaan kyykyn tasalla. - -

Ihan totta! Se on karu todellisuus, mikä iskee, kun siirtyy koneista vapaisiin painoihin. Toisaalta itse olin onnesta pyöreenä, kun kaikki kyljen, alaselän ja vatsan lihakset oli ihan tuhannen säpäleinä, kun vähänkään lisäsi painoa. :D Voisiko kuitenkin ajatella, että aloittelijalle voisi edes jossain määrin olla ihan hyvä tehdä turvallisesti koneillakin?

No, en tiedä. Tein täysin treenaamattomalle serkulleni 1-jakoisen treeniohjelman pelkästään siitä syystä, ettei hän välttis sen useampaa kertaa viikossa salilla käy. Pyrin näyttämään kaiken vapailla painoilla kropan koordinaation ynnä muun yhteispelin ja parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi. Jos ei tee paljon mitään, eikö kannata tehdä sitten sellaisia liikkeitä, jotka mahdollisuuksien mukaan koskettaa koko kroppaa?
 
Heh, aika tiukka linja jatkuu..;) Se ei useinkaan ole ohjaaja, joka tuollaisesta hyötyy vaan sali, mutta ei siitä sen enempää..

Painonnostoliikkeet ovat hyviä juttuja, mutta kyllä niitä myös tehdään niin paljon päin hanuria, että mukava ärsyke saadaan lähinnä lähinnä epäkkäille ja forkuille. Monesti toimivat hyvin, mutta monet urheilijat saattaisivat myös saada parempia tuloksia joillain muilla liikkeillä. Tämäkin tietty riippuu myös monesta tekijästä.

Haluaisin vieläkin kuulla että minkälainen urheilija hyötyy enemmän laitteista kuin vapaista painoista? Ja jätetään nyt vaikka ne painonnostoliikkeet huomioimatta tähän.
 
Kyse ei ole sinänsä liikkeistä, vaan siitä, että niiden valintaan vaikuttaa erittäin suuri määrä tekijöitä. Lähtökohtaisesti urheilijoilla vapaiden painojen käyttö on tietenkin suositeltavaa, mutta myös laitteilla voi olla paikkansa. Asian ydin on se, kuka tämä urheilija on ja mikä on hänen lajinsa. Liikevalinta on yksi muuttujista.

Nyt kuitenkin puhuttiin käsittääkseni aloittelevasta kuntoilijasta. Esim. tuota kaksijakoista ei oikein voi (joka 3-4xvko toteutettuna ja pienellä toistojen syklityksellä voi tietyssä tilanteessa olla kuntoilijalle ihan ok ratkaisu) teilata totaalisesti tietämällä henkilön fyysisistä ja psyykkisistä ominaisuuksista, vammahistoriasta, tavoitteista, ajankäyttömahdollisuuksista, ohjauksen aika- ja tilaresursseista jne. jne. niinkin paljon kuin hänen pakkotoisto -nimimerkki ja status "aloittelija".
 
personal traineri teki kaverilleni (20v) ,aloittanut juuri salilla käynnin, seuraavan ohjelman:

päivä 1
Penkkipunnerrus 3 8-12
Pystypunnerrus 3 8-12
Ristikkäistalja 3 8-12
Vipunosto sivulle 3 10-12
Vinopenkki käsipainoille 3 8-12
takaolkapäät 3 10-12
vatsarutistus 3 12-15

päivä 2
takakyykky/prässi 3 8-12
reiden ojennus 2-3 10-12
reidenkoukistus 2-3 8-12
pohkeet seisten 3 8-12
leuanveto 3-4 10-15
kulmasoutu 3 8-12
alataljasoutu 3 8-12
selän ojennus 3 15

päivä 3
hauiskääntö laitteessa 3 8-12
dippi 3 8-12
hauiskääntö käsipainoilla 3 8-12
ranskalainen punnerrus 3 8-12
hauiskääntö tangolla 2 8-12
ojentajapunnerrus laitteessa 3 8-12
vatsarutistus 3 12-15

mielipiteitä?


Täyttä :anssi: .Aloittelijan EI IKINÄ pidä lähteä liikkeelle jaotellulla ohjelmalla. Kuka näin väittää ei tiedä treenauksesta mitään..poislukien Ronnie Colemanin geenit omaava.
Omillekin uusille asiakkailleni teen AINA ohjelman jossa koko kroppa läpi kolmesti viikossa. Liikkeinä perusliikkeet, jotka kuormittavat mahdollisimman paljon koko kehoa. Esim..kyykyt, penkki, maastaveto, pystypunnerrus ja leuanveto. Tekniikkahan kehittyy sitä nopeammin mitä useammin kyseistä liikettä tehdään. Jos aina annetaan sen tietyn lihasryhmän levätä viikko, niin keho oppii siihen ettei sen edes tarvitsekaan palautua nopeammin. Sarjoja 2-3 ja toistot voi vaihdella esim 5-15, päivästä riippuen. Muutenkin ihmiset saleilla treenaavat aivan liian paljon lihaksia mitkä näkyvät peilistä...se johtaa tähän:david:
 
:down:

Jos mahdollista, niin vielä paljon huonompi tuo ohjelma. Yhtään isoa liikettä vapailla painoilla ei ole, ellei tuo "rintapunnerrus" esitä penkkiä. Aivan syvältä sieltä. Siis onko tuo salinpitäjä koskaan edes harrastanut punttailua? :david:


Eipä kyllä tule täällä koskaan suutaan avattua, vaikka melko pitkään ja aktiivisesti olenkin foorumia lueskellut. Pakko kuitenkin sanoa pari sanaa tähän yhteyteen, ihan vain antaakseni toisenlaista näkökulmaa näihin saliohjelmiin ja tekijöihin.

Ensinnäkin 'vittu että on perseestä' tai 'ihan paska' ei ole palautetta. Se on lähinnä pätemistä ja/tai vittuilua niin ohjelman noudattajalle kuin tekijällekin. Kritiikkiä voi antaa rakentavasti, reilusti ja lempeästi, ilman että saa toisen tuntemaan itsensä typeräksi ja huonoksi ihmiseksi. Ei varmasti motivoi hirveästi, jos on viikkoja/kuukausia (jotkut jopa vuosia?) treenannut ihan tyytyväisenä ja joku tulee sanomaan, että ihan hukkaan on mennyt ja paskat treenit sulla.

Myönnettäköön, joskus kritiikin ja ***lun ero on hyvin pieni. Itse yritän noudattaa (aina kun vain kykenen, liian harvoin) periaatetta, että jos minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa asiasta/ihmisestä ja tiedän sen mahdollisesti loukkakaavan, jätän sanomatta. Ainakin kunnes keksin myös jotain positiivista tai edes neutraalia sanottavaa samalla. Näissäkin tässä threadissa puiduista ohjelmista löytyy _myös_ paljon hyvää. Jos haluaa esittää kritiikkiä, voi aivan hyvin sanoa, vaikka jotain tyyliin 'Tuo xxxx ja yyy ovat todella hyviä ja tehokkaita perusliikkeitä, niitä kannattaa tosiaan tehdä. Mutta miksi muuten tuo käsipäivä/liike xxx tähän?' Näin annetaan mahdollisuus perustella asioita ja keskustella, eikä lytätä heti omalla painavalla mielipiteellä. Erityisestä tätä pitäisi varoa jo pitkään harrastaneiden, joilla on paljon luulemaansa enemmän vaikutusvaltaa aloittelijoihin.

Aivan varmasti _myös_ personal trainerit tekevät virheitä ja enemmän tai vähemmän huonoja tai hyviä ohjelmia asiakkailleen. Syitä tähän on kuitenkin yhtä monta kuin on ihmistäkin. Koulutukset ovat kirjavia, aivan kuten alalta saatu tietokin - kuten kaikki näitä keskusteluita seuraavat varmaan tietävätkin. Jotkut ovat erikoistuneet eri osa-alueisiin. Joillakin on vuosien kokemus, jotkut ovat itsekin vasta aloittelemassa tai tieto on vain 'kirjoista' hankittua. Sitten on niitä, joilla on taustalla paljon tietoa anatomiasta ja fysiologiasta ja laaja-alaista koulutusta monipuolisesti. Tässä kuitenkin irrallisena pari pointtia saliohjelmista yleisesti - PT:n näkökulmasta..

PT näkee henkilökohtaisesti asiakkaan ja kuuntelee hänen tarpeitaan ja mahdollisuuksiaan (pitäisi ainakin). Työ, perhe, harrastukset, kulkumatkat, harjoituspaikat yms. vaikuttavat oleellisesti siihen, millaisia treeniohjelmia asiakas voi/haluaa noudattaa.

Asiakkaan lihastasapaino ja lähtötaso: Vaikka onkin aloittelija, he eivät ole homogeeninen ryhmä ripakinttukynäniskoja(tm), vaan lähtötasot voivat vaihdella hurjasti. Joiltakin pitää korjata ryhtivikoja, joillakin voi olla synnynnäisiä epäsopusuhtaisuuksia. Löytyy sairauksia, kuntoutustarpeita, esteettisiä toiveita. (Juurikin niitä 'haluan ison haban ku kaverillakin on ja se scorettaa aina!1') Hyvä PT kertoo myös rehellisesti, mitkä ovat asiakkaan mahdollisuudet ja tarpeet. Joskus voi olla paikallaan patistaa asiakas ensin lääkärin tai fysioterapeutin pakeille. (On esim. hyvin haastavaa tehdä kunto- ja saliohjelmaa vaikkapa rankasti ylipainoiselle ja vanhalle ihmiselle, jolla on niin sydän- kuin nivelvaivojakin.)

Joskus asiakas vaatii jotain (mielestäsi) täysin naurettavaa. Silloin voit hienovaraisesti vihjata ja ohjata oikeaan suuntaan, että tämä ei ole hyvä tapa, koska: blaa blaa.. Kuitenkin viime kädessä isoin sana on asiakkaalla. Jos hän sanoo, että ehtii salille 2x viikossa tunnin ajaksi ja viikonloppuna _ehkä_ tunniksi lauantana tai sunnuntaina, ohjelma on tehtävä sen pohjalle - oli miten mielekästä tahansa.

Usein asiakkailla on taustalla yksi tai useampi urheiluharrastus, jotka täytyy ottaa huomioon. Täällä mielellään hoetaan vaikka tuota mantraa, että 'jalat treenataan puntilla' mikä on melkoinen yleistys niinkin monimutkaisesta asiasta. Jos asiakas saa vaikkapa hyvin paljon treeniä pohje- ja reisilihaksiin, mutta tahtoo lisää massaa (yleensä nuori mies, herutusta varten o/) ylävartaloon, tietenkin punttiohjelmassa _painotetaan_ sitä yläkroppaa. Ohjelma saattaa näyttää 'typerältä' tai epätasapainoiselta nopeasti silmäiltynä, kun katsotaan vain toistoja yms. näkyvää paperilla. Se voi kuitenkin todellisuudessa vastata erittäinkin hyvin asiakkaan todellisia tarpeita.

Lisäksi täällä joillakin hyvin usein unohtuu, että monet käyvät punttisalilla ihan vain yleiskuntoaan kohottamassa, parantamassa lihastasapainoa, kuntouttamassa kehon tiettyjä osa-alueita tms. 3-jakoinen massakausi (tai 1, 4 tai 5), vit*** rautaa ja vapaat painot eivät ole heille kaikille se oikea tapa treenata - vaikka se itsellä toimiikin.

Kuntosalit ovat hyvin erilaisia eri paikoissa. Esim. omalla salillamme (tainno, siinä missä itse useimmiten käymme) on trendikkäästi keskitytty laitteisiin. Löytyy kaikki vitkuttimet Orbi-Trekistä 'hauisvemputtimeen' ja monenlaisiin rintakääkkääjiin. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että perinteisiä penkkejä on vain muutama kappale ja vapaita painoja melko vähän (käyttäjämäärään nähden). On turha tehdä asiakkaalle ohjelmaa, jos tietää että hän ei voi sitä millään noudattaa, koska tunnin treenistä menisi 25 minuuttia odotteluun. Siksipä ehdolle pistetään yleensä useampi samankaltainen liike varalle, että voi jotain tehdä, pelkän seisoskelun tilalla.

En tiedä millainen PT nuo tässä käsitellyt ohjelmat on tehnyt, mutta suosittelen lämpimästi, että niistä esitetty (asiallinen) kritiikki viedään eteenpäin. Ehkä hän oppii jotain mitä ei ole tiennyt tai osaa perustella aloittajalle - ja hänen ystävälleen - miksi ohjelma on sellainen kuin on. Jos aloittaja esittää kritiikin nätisti ja rakentavasti, he voivat yhdessä muokata ohjelmaa uusiksi..

Järjettömän pitkä teksti ja tuskin monikaan lukee kokonaan. Anywho.. when humans are involved, shit happens.. no can do. Hyvää keskustelua täällä käydään, välillä vain särähtää korviin joidenkin asenne. Ehkä luin itse liian herkkämielisesti tuolta rivien välistä tuollaisia 'Paska PT sulla!!' -mielipiteitä, joita siellä ei välttämättä ollutkaan. Hyvää reeni-intoa kaikille alkutalveen. Vielä ehtii polttaa paljon kaloreita ennen joulusikailua.
 
PilgriMage:

Ehkä todellakin luit nyt vähän turhan kriittisesti itse näitä kommentteja, sillä ei tossa Tomppa85:n tekstissä ainakaan mitään loukkaavaa allut. Asia oli sanottu suoraan siten miten se on ja oli vielä perustelukin. Voisihan sitä aina sanoa kaikki hienovaraisemmin. Mutta jos joku tulee kehonrakennusfoorumille (no on tää toki paljon muutakin) ja haluaa kommenttia PT:nsä tai kenen tahansa tekemään ohjelmaan, on kysyjällä jo itsellään epäilys ohjelmasta ja jos yhtään on palstaa seurannut, osannee varautua että tuomio voi olla jyrkkäkin jos fakta on että ohjelma on sieltä minne aurinko ei paista.

Ja jos on jotain lähtökohtia jotka määräävät ohjelman tietynlaiseksi, eikä näitä määrittele, voi syitä hakea vain itsestään. Me emme ketään täällä ole selvännäkijöitä ja itsellä vastauksissa on se AINA se lähtökohta että treenaaja on perusterve ja hakee lihamassaa ja/tai voimaa jos ei ITSE muuta mainitse. En lukenyt nyt uudelleen aloituspostia ja en siis muista onko siinä nämä asiat mainittu, vastasin vain sun postaukseesi.
 
PilgriMage:

Ehkä todellakin luit nyt vähän turhan kriittisesti itse näitä kommentteja, sillä ei tossa Tomppa85:n tekstissä ainakaan mitään loukkaavaa allut. Asia oli sanottu suoraan siten miten se on ja oli vielä perustelukin. Voisihan sitä aina sanoa kaikki hienovaraisemmin. Mutta jos joku tulee kehonrakennusfoorumille (no on tää toki paljon muutakin) ja haluaa kommenttia PT:nsä tai kenen tahansa tekemään ohjelmaan, on kysyjällä jo itsellään epäilys ohjelmasta ja jos yhtään on palstaa seurannut, osannee varautua että tuomio voi olla jyrkkäkin jos fakta on että ohjelma on sieltä minne aurinko ei paista.

Ja jos on jotain lähtökohtia jotka määräävät ohjelman tietynlaiseksi, eikä näitä määrittele, voi syitä hakea vain itsestään. Me emme ketään täällä ole selvännäkijöitä ja itsellä vastauksissa on se AINA se lähtökohta että treenaaja on perusterve ja hakee lihamassaa ja/tai voimaa jos ei ITSE muuta mainitse. En lukenyt nyt uudelleen aloituspostia ja en siis muista onko siinä nämä asiat mainittu, vastasin vain sun postaukseesi.

Tomppa85 sanoi:
Yhtään isoa liikettä vapailla painoilla ei ole, ellei tuo "rintapunnerrus" esitä penkkiä.

Nojoo. En sanoisi tuota mielipidettä mitenkään erityisen (hyvin) perustelluksi. Lähinnä hain tosin sitä tapaa ilmaista asiat. Ehkä tuonkin olisi voinut muotoilla vaikka jotenkin tyyliin: 'Ainakin olisi hyvä ottaa edes yksi iso (perus?)liike vapailla painoilla, KOSKA: blaablaablaa' Ihan jo/varsinkin sen takia, että kyseessä olivat aloittelevat harrastelijat ja perustelut ovat aina paikallaan.

(Toki sitä voi omalle kaverilleen tai suoraan pidempään harrastaneelle vähän partaansa naureskella, notta "eihän sillä edes ollu vapailla painoilla yhtään liikettä :kippis1: " .. )

Mitä kysyjän omaan epäilyyn tulee, niin kyllä täällä saa jokainen aika raivokkaasti omaa ohjelmaansa ja menetelmiään puolustaa vaikka miten olisi hyvin toiminut. Siitä mukava aihe, että jokainen voi _perustellusti_ olla täysin päinvastaista mieltä mistä tahansa :)

Mutta kyllä.. kritiikkiäkin pitää osata ottaa vastaan, siinä missä antaakin. Pahempaa kuin hävitä on olla huono häviäjä :nolo:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom