Penkkiä 5 kertaa viikossa...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SP-TEAM
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
mun sävy on 99% tapauksista neutraali (ei siis neutraaliN). mulla ei ole yhtään mitään tarvetta mollata ketään/olla ikävä ja kirjotan täällä täysin vapaaehtosesti ja mun juttuja myös siten luetaan. en vois kuvitellakaan käyttäväni aikaani huonommin kuin haukkumalla perusteetta jotain. en mollaa ohjelmia ilman perusteita ja yleensä anna palautteen objektiivisesti. olen siis eri mieltä saamastasi käsityksestä.

mä en ole arvioinut kenenkään tuloksia suoraan onnettomiksi, vaan perustin tekstini lähinnä oletuksiin mm. sun kommenteista ko. ohjelman tekijän fyysisiin kykyinen. ne ON suht huonot, ellei 120 kg jenkkifutari kyykkää yli 200 kg huolimatta pelipaikasta. tämä on siis yleinen mielipiteeni, eikä perustu sp-temin tuloksiin, koska en herraa tunne. sitten taas sen verran läheltä seurasin mm. seinäjoen sisiliskojen treenejä aikanaan, että kummastutti, kun pojat penkkas 140kg, mutta kyykkäs 80kg...
 
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
älä nyt jarre oo noin tiukka noiden määrien suhteen, vaikka ite et oo tiuhaa systeemiä käytellyt. ei se suuret määrät mitää fuulaa ole. niinku tiedät, on kovia tuloksia nostettu hyvin erilaisilla systeemeillä. treenaahan painonnostajatkin lajiaan tosi usein.

kun katellaan ton nostajan ikää ei tää nyt niin kummallista ole. tossa iässä sitä voi penkkailla vaikka yöt ja päivät jatkuvasti ja hyvin menee :) sama se oli velipojallakin. kaikki kehittää mikä jollain tapaa liittyy rautaan :) jos kerran innostusta piisaa, antaa pojan nostaa. kyllä se jossain vaiheessa jotain oppiikin. toivottavasti pysyy ehjänä.

Onhan se näinkin.

Mutta itellä on kokemusta 70-luvun alusta, kun Zeebis Laaksosen opeilla nostettiin...usein ja paljon! Jopa 6 kyykkyä viikossa, kun kuulemma itä-eurooppalaisetkin teki niin.:rolleyes:

Koko ajan otiin tukossa, lihakset kireinä. Pinna myös!

Aloittelija kehittyy vaikka se pelkästään tankoa katselisi. Mutta mitä pidemmälle lajissa päästään, sitä intensiivisempi jokainen yksittäinen treenikerta on...ja sitä vähemmän jää mahdollisuutta palautumiseen.

Lihakset voi palautua. Mutta hermosto ei. Eikä päänuppi.

Useat treenikerrat / vko ovat hyviä oikeiden nostotekniikoiden opettelussa.

Lähes kaikki vammautumiset lajissa johtuvat ylikunnosta. Suosittelen, että kukaan harjaantunut nostaja ei esim. penkkaa koskaan kovaa, jos rinnassa on yksikin kipupiste havaittavissa. Nimittäin siellä kipupisteessä muhii aikapommi!:evil:
 
Sen verran voin sanoa et olen viime kesänä viimeksi kyykännyt ja silloin meni 220kg suht kevyesti. En vain saa mitään tyydytystä jalka reeneistä. Lähinnä oli pakko pullaa mulle. Itse en myöskään todellakaan hae riitaa täällä, joten kaikki kommentit on jokaisen omia mielipiteitä.
 
suurin ongelma noissa suuren frekvenssin ja työmäärän ohjelmissa on yleensä se, ettei pidetä niitä kevyitä viikkoja/jaksoja lainkaan. ihmetellään, kun ei kulje, vaikka on hakattu 3kk putkeen hirveillä määrillä ja kovilla tehoilla.

hermoston palautuminen on yleensä nopeempaa tiuhemmassa, mutta suhteellisen intensiteetin skaalalla (peräsuoli-indeksi) kevyemmissä treeneissä kuin harvemmin treenatessa tosi kovaa samalla skaalalla. toki hermosto yms. tekijät reagoi koviin määriinkin. ratkaisevaa näissäkin se treenien rytmittäminen. ei voida koko aikaa mennä ylöspäin ja eteenpäin.

lisäksi harvemmin treenatessa päänuppi on usein kovemmalla koetuksella, koska voidaan harvemmin tehdä niitä enkkoja jne. tulee niitä blokkeja ja jatkuva tarve ylittää itsensä, jota taas noissa tiuhemmissa jutuissa ei niin tule, koska treenejä on paljon. sarjoja ei juurikaan tehdä ihan tappiin asti volyymipohjaisissa systeemeissä, joten se psyykkinen rasituskaan ei kasva vääränlaiseksi.

zeebiksen ohjelmia en kommentoi mitenkään :D

... ja selvishän se sp-teamin kyykkykin, mikä on ton painoselle kainalopalloijalle ihan hyvä. penkki sais olla hieman parempi eli noin 160-170 kilon paikkeilla. toisaalta ellei kyykkiminen kiinnosta, ei kukaan sitä pakota tekemään. hyvin yksinkertaista. ite en edes kommentoinut sen poisjättämiseen. toki hyvä kyykky tuo yleisvoimaa penkkiinkin, mutta en siihen erityisesti panostais samaan aikaan kuin penkkiin.

anyway noita tiuhoja treenejä kun toteuttaa pitäs edelleen jakaa sitä treeniä kausiin, jolloin saadaan paras tulos. pieni yksinkertanen esimerkki peruskauden viikosta samalla rytmillä eli la-su vapaa:
ma: 2*6*75, 2*5*80, 2*4*85
ti: 4*8*70
ke: 3*4*75, 3*3*80, 3*4*75
to: 6*4*80
pe: 2*8*70, 2*6*75, 2*4*80
la: -
su: -
 
niin, kun justiin löysin nämä foorumit niin oli pakko varmistaa että eikös esim. "Sarjat 5 x 6" tarkoita 5 kertaa 6 toistoa? Oli pakko varmistaa vaikka niin tyhmältä tuntuikin :F entäs sopisiko minkäänlainen lenkkeily tämän ohjelman kanssa?
 
lisäksi harvemmin treenatessa päänuppi on usein kovemmalla koetuksella, koska voidaan harvemmin tehdä niitä enkkoja jne. -

Enkat tehdään vasta kisoissa.

Treeneissä joka sarjassa jätetään toisto-pari takataskuun.;)

Jatkuva, lähes päivittäinen salillaolo on sitä joka päänuppia rassaa. Moni ajattelee itsensä ylikuntoon.

Mitä enemmän muuta elämää salin ulkopuolella, sitä kauempana ylikunto.
 
samaa mieltä enkoista. toki se päänuppijuttu on aika yksilöllistä. joillekin se sali on se henkireikä ja varsin intohimon kaltainen juttu. jotkut taas käväsee siellä mahdollisimman nopeesti :) kukin tyylillään. pääasia, että treenit maistuu.
 
hempsauttaja: Aivan väärä tredi ton kyselyyn, mutta juuri noinkin se on.
 
Oho kylläpä keskustelu ryöpsähti:)
Niin siinä helposti käy kun suhtaudutaan asiaan intohimoisesti...
Vanha voimailupiirien ongelma näköjään nostaa päätään:thumbs:
Henkilöt painii keskenään eikä asiat:rock:
Muuten JTO:n kommentti 65 sisälsi asiaa kiteytettynä. Itsellä monesti se paha vika että jotta kehittyisi, täytyy ennätysten parantua jatkuvasti. Ennätyksiä pitää tehdä harjoituksissa; mielellään jatkuvasti. Se lisää kovasti harjottelun rasittavuutta (eikä se koske pelkästään lihaksia). Jos viikon ainoa (ennätys)treeni menee jostain syystä pieleen on koko viikon treenit pilalla jne...
Edelleenkin se mikä harjoittelu rassaa on suhteellista. Urheilija on edelleenkin kokonaisuus (ei lihas, ei hermo, hei psyyke?):kippis1:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kerronpa vähän verrokiksi omasta treenistäni, vaikkei se penkkiin liitykään.

Treenaan tällä hetkellä kovilla viikoilla 5-6 treeniä ja kevyillä 3-4.
Joka treenissä on tempausta, tempausvetoa tai riipusta allemenoja, sarjoja n.8-16.
Joka treenissä on työntö tai jokin työnnön osa-alue. sarjoja 4-8.
Joka treenissä on etukyykky, takakyykky tai kova veto. sarjoja lämmittelyineen 5-10, työsarjoja yleensä 3-4. Joskus sekä kyykky että veto.
Vaihtelun teen kuormilla, teho:määrä-akselilla jouhevasti liikkuen sekä kovien treenien määrällä per viikko (sekä niiden paikalla viikko-ohjelmassa)
Homma menee täysin fiilispohjalta, mutta kova:kevyt-jako on 2:1, 1:1 tai 2:2 (fiiliksellä myöskin). Kausijako ei ole kovin selkeä, mutta periaatteessa volyymiä lisään 3-6vko ja sen jälkeen tehoa 2-4vko.
Toistaiseksi tavoite on ainoastaan parantaa tekniikoita ja tottua kovempiin määriin, mutta sivutuotteena on tullut myös voimaa.
Treenipäivinä treeniä tulee 1,5-2,5 tuntia tangon parissa. Viikkotasolla siis 6-15 tuntia.
Lisäksi kävelen 1-2 tuntia lähes joka päivä.

Olen voimaillut alle 3 vuotta, josta 1 vuoden painonnostoa. Ikää on 34. Kyllä lähes joka päivä voi treenata ja minulle se itseasiassa sopii paremmin kuin mikään muu systeemi. En vaan kehity muilla tavoilla juurikaan, sen huomasin ensimmäisen 2 vuoden aikana.

Nuorena treenasin jääkiekkoa, salibandyä ja karatea yhteensä 12-14 treeniä viikossa. Jos väsytti, kävin aikaisemmin nukkumaan.
 
3xviikossa koko ruho läpi viikossa ei mitenkään mahdottomuus. Treeninä tuollaista jto:n kertoman tyylistä volyymitreeniä. Kehitys ainakin tasaista ja kevvysjaksojen avulla ei ylikuntovaarana. Onnistuu hyvin, kun muistaa pitää järjen mukana eikä hinkkaile ylimääräisiä settejä.
 
kyllähän se niin on tietenkin, ettei voi mennä paljon ja kovaa. silti voimatreeneissäkin on mahdollisuus kehittää kestävyysominaisuuksia. tää ei tietenkään tuu samoilla mekanismeilla kuin esim. oikeessa kestävyysharjoittelussa eikä pidäkään, sillä sen kaltasia systeemejä ei juuri voimailussa tarvita. kuitenkin suuret määrät on erinomanen keino lisätä esim. sarjakestävyyttä, mikä on hyvin tärkee kilpailevalle nostajalle lajista riippumatta.

esimerkkinä mainitsen erään kaverin, jolla aiemmin oli vaikeuksia saada enempää kuin kaksi kovempaa maksimisarjaa treeniin saati sitten kisaan. hetken panostamisen jälkeen tuli tietoa, että oli tehnyt kyykyssä 10*1*90% ja 6*1*95% peräkkäisissä treeneissä. peruskaudella tuli mm. 10*6*80%. kuulemma kisoissa vaan nauratti, vaikka oli tehny enkkakyykyn hulluna vapisten. olis kuulemma voinu yrittää ihan hyvin uudelleen muutaman minuutin päästä. vetoon tullessa enkat paukkui edelleen eikä tulos tippunut niinkuin ennen. kisan jälkeen sanoi, ettei ollut lähellekään hakattu olo niinkuin aina, vaikka suhteellinen intensiteetti nostoissa oli paljon kovempi kuin mitä aiemmin oli saanut irti.
 
...niin ja tämän treenitavan ansiosta olen päässyt penkissä aivan uusille luvuille =) Vihdoinkin se kaksi markkaa taitaa mennä rikki.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom