Penkkiä 5 kertaa viikossa...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SP-TEAM
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
:jahas:, sul on tosissaa varmaan jotain parempaakin tekemistä?

Tuolla siis tarkoitin sitä, että kannattaa lähteä tekemään pienillä painoilla pitkiä sarjoja, edeten kohti maksimia, samalla toistojen määrään luonnollisesti vähentyessä. Säästäen myös niitä voimia 90-100% nostoihin, eli esim. 70% maksimista ei tarvitse todellakaan tehdä niin monta kuin jaksaa.

No itse en kyllä suosi tehtävän läheskään joka viikko edes 90-100% @ max nostoja. Vetää kyllä tukkoon ja pahasti.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Sivuhuomiona, muistaakseni itäblokin nostajat hylkäsivät volyymiohjelmissaan ns. nopeusnostot, koska ne ajoivat tuolla työmäärällä nostajat ylikuntoon. Nopeusreeni vaati hermoston palautumiselta huomattavan paljon.
Siis esim. 10x3x50-55% kolmelle oteleveydelle jaettuna, palautukset 30-45sek.? Vai millä systeemillä nuo räjähtävyyttä reenasivat? Tuo esimerkkisarja on käsittääkseni melko pitkälle Westside-oppien mukainen, bulgaareista sun muista en tiedä. (jto vaikka korjaa jos puhun ohi suuni)


Ja Grulox, mitä pyramideihin tulee, niin lämmittelyt on lämmittelyjä eikä niitä tarvitse sotkea ohjelmaan merkittyihin työsarjoihin. Kun on noin monta treeniä viikossa, on ehkä parempikin ottaa kaikki yksittäisen treenin työsarjat yhdellä painolla ja vaihdella kuormaa (ja volyymia) viikoittain.
 
Eivät treenanneet sitä, nostivat vain mielettömän määrän volyymia. Se meni juurikin muistaakseni niin, että valmentajat vähän sitä kokeiluttivat eivätkä havainneet merkittävää hyötyä suhteessa palautumisiin.
 
noi selkeen hermostolliset treenit (maksimi- ja nopeusvoima) on aika rankkoja nimenomaan hermoston palautumisen kannalta, joten niiden pohjalla pitää olla riittävästi perustreeniä. nopeusvoima (joko syklisenä (pikavoima) tai asyklisenä (räjähtävä voima)) kehittää kyllä hyvin myös maksimivoimaa, mutta yleensä vain jälkimmäisen kanssa yhdessä treenattuna. siis samalla jaksolla tai samassa treenissä lähinnä. kaikenlaiset kontrastivoimajutut jne toimii hyvin. nopeusvoimatreeneissä pätee samat säännöt kuin maksimitreeneissäkin eli hyvät levot ja totaalinen henkinen panostus. käytännössä se henkinen stressi on vielä kovempi kuin maksimitreeneissä, koska se tanko pitäs saada liikkumaan kunkin kilomäärän ennätysnopeudella aina. se näennäinen nopeus siis ei ratkaise, vaan teho.

jos treenataan hyvin suurilla volyymeilla ei sen nopeusvoiman treenaaminen oikein ole kannattavaa jo senkin takia, että ko. ominaisuus vaatii melko levänneen kropan tarttuakseen kunnolla. ei ylettömien bodailujen jälkeen tanko liikahda kunnolla ei. tän vuoksi peruskaudella voidaan ihan hyvin keskittyä määrän (sarjat*toistot*kilot) lisäämiseen ja sitten suorituskykyä piikkaillessa panostetaan enemmän sinne hermostolliseen puoleen. en kuitenkaan nää kauheesti haittaa tehdä peruskaudellakin sarjoja edes näennäisesti nopeusvoimaperiaatteella.

veli treenasi aikanaa parissa vuodessa itelleen ~180 kilon penkin n. 90-kilosena tekemällä sitä lähes joka päivä 1-2 treeniä. yleensä aina 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 ja usein takasin alas myös. tää ei millään tavalla tarkota, että pyramidimalli ois tehokas yleisesti. se merkkaa vaan sitä, että veli teki ihan pirusti määrää ja laajalla tehoalueella. jos ois tehny fiksulla ohjelmalla, ois myös rautakin liikkunu kovempaa. edelleen tää merkkaa kaikkein eniten sitä, että jannu oli ihan pirun lahjakas. semmosten ukkojen treenivinkkejä ei kannata kuunnella läheskään niin paljon kuin sellasten, jotka on kehittyneet hyvin, mutta pirun kovalla työllä.

ja: jalat ei todellakaan ole kunnossa jollain menneisyyden palloiluilla. ellei niitä treenaa ne kyllä jää jälkeen. jos threadin aloittaja kyykkää mittasyvyydestä yli 170kg, ei niin pahaa hätää ole, mutta muuten kannattaa ehdottomasti pitää ne kintut mukana treeneissä. fillari ei treenaa mitään, kun voimasta puhutaan.
 
mun on nyt pakko sanoa tähän, et mun mielestä toi menee jo vähän yli.hermotus ei varmaan ole kovin tukossa 2-3 viikon päästä, jos tosissaan treenaat tota ohjelmaa.musta tää on kyl aika :down:
 
Tai ainakin pitää olla jo kova ylämäki ja painava polkija :)

"fillari ei treenaa mitään, kun voimasta puhutaan."
 
No itse en kyllä suosi tehtävän läheskään joka viikko edes 90-100% @ max nostoja. Vetää kyllä tukkoon ja pahasti.


No tää minun treenikaverini vetää tosiaan 5 kertaa viikossa sen kutakuinkin samanlaisen treenin ja aina maksimeihin saakka ja tosiaan tulos noussut ihan kivasti (135kg, 75kg, 17-vuotias), ettei hänellä ainakaan ole kovin tukkoon voinut lihakset mennä. Mainittakkoon myös, että hän teki parin viikon peruskuntokauden, jolloin teki pidempiä sarjoja, esim. 4x12 ja jne. Pian penkki olikin laskenut 125 kiloon. Samalla ohjelmalla poika on vielä painanut kuusi kuukautta ja silti tulokset noussut, että tiedä sitten mistä johtuu.
 
No sinun treenikaveri on sitten poikkeuksellinen tapaus. Joka tapauksessa toi sen "systeemi" on aivan paska, eikä sitä kannata kenellekään suositella IMO
 
Pistää tosiaan ihmetyttään, että kuinka kenelläkään voi kestää paikat edes 3 kertaa viikossa penkkiä, saati sitten 5 :eek:
 
Zone-sarja -42%

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jokaisen olisi syytä uskoa että "enempi ei ole parempi" voimanostossa.

Totaalista :anssi:ja :anssi: puheet 5xvko penkistä!

Jos haluaa ylikuntoon tai loukata itsensä pahasti niin siitä vaan!
 
onko tämä provo ?
 
itse penskana kun aloitin tietysti rhp-tyylillä, hymiö, niin treenasin makuuhuoneessani sängyn vieressä olevalla kotitekoisella penkillä ja tangolla, polttoleikattujen rautalevyjen kilkattaessa varmaan parhaimmillani kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja noin kolmenakymmenenä päivänä kuukaudessa. en tiennyt, että mikä on edes lepopäivä. se treenailu alkoi joskus 13 vuotiaana ja muutaman kuukauden päästä oli poika ihan tukossa. kai siinä tuli väkisinkin pakkotaukoa kun kädet eivät enää nousseet rinnankorkeudelle seistessä. tulos koheni nopeasti alkuunsa. mitä lie painoin aluksi, noin 55 ehkä ja penkkasin n. 60 kg. siitä pari kuukautta niin penkkasin jo 80 kg ja melko pian meni satanenkin rikki. sitten kehitys hidastui ja ilmeisesti opin jonkun verran pitämään taukojakin vaikka penkki olikin sängyn vieressä, mutta aina kun joku kaveri tuli kylään, niin piti sen kanssa treenata ja niinku "näyttää" että katoppa ku nousee paljon jo penkistä.

onnekseni toinen kova ja monta kertaa päivässä treenaamani laji oli samaan aikaan leuanveto. se sentään taspainotti yläkropan kehitystä jonkin verran. sitten oli ja on vieläkin sellainen voimalaite kuin "bullworker" aikansa hittituote kotivoimailijoille. isometriset harjoitukset ja hirmulihakset kahdessa viikossa, niinkuin mainostettiin sitä, vain varttitunnin harjoittelu päivässä riittää. no en siihen ihan uskonut kuitenkaan.

joskus silloin 15 vuotiaana pukkasin 117,5 kg penkistä 67,5 kg sarjassa. se taisi olla kovempi kuin vastaava suomen ennätys silloin alle 17 vuotisissa alle 67,5 sarjassa, jopa viisi kiloa enemmän, mutta oli vain salipena, joten se siitä.

nykyään treenaan kovana viikkona kolme kertaa penkin ja löysempänä viikkona kaksi kertaa. sitten kerran kahteen viikkoon, jos selkä antaa luvan, maven ja kaikenlaisia apuliikkeitä kerran viikkoon kans. leukoja vielä oheen hieman.

esim. eilen tein kevyen leveän penkin, vain enintään 80% ja pitkiä sarjoja, noin kymppejä, ei kuitenkaan loppuun. tein myös yläselän ja hartiat plus erikseen leuanvetoa kevyesti, myös vatsan. solttuna esim. 40% ja kymppejä, 70% kymppejä.

tänään tein kapean tai midipenan melko raskailla ja sarjat pitemmälle kuin eilen. myös leukoja jonkin verran. solttuna 40% 40 kertaa, 85% X 7, 95% X 2

loppuviikolla teen kovan leveän penkin ja sarjat aika loppuun. teen myös solttuna lähes kaikki penat.

välillä voi sopia itse kukin kokeilla rajojaan, kyllä se lähes oikea rytmi löytyy, jos on löytyäkseen ja neuvoja kannattaa kysellä kokeneemmilta, niin kuin jto jo mainitsikin. toisille sopii niin erityyppinen treeni kuin kolmansille ja neljänsille taas aivan joku muu - lajikin.
 
Minkäs verran se punttibatan penkki nyt on ? Itse jouduin jättämään 3x viikossa penkkauksen kun rinta vaan ei palautunut millään. Nyt otetaan kerran viikossa normaali ja kerran kapea vähän kevyemmin.

e: enkä siltikään ota sarjoja loppuun asti läheskään aina.
 
älä nyt jarre oo noin tiukka noiden määrien suhteen, vaikka ite et oo tiuhaa systeemiä käytellyt. ei se suuret määrät mitää fuulaa ole. niinku tiedät, on kovia tuloksia nostettu hyvin erilaisilla systeemeillä. treenaahan painonnostajatkin lajiaan tosi usein.

kun katellaan ton nostajan ikää ei tää nyt niin kummallista ole. tossa iässä sitä voi penkkailla vaikka yöt ja päivät jatkuvasti ja hyvin menee :) sama se oli velipojallakin. kaikki kehittää mikä jollain tapaa liittyy rautaan :) jos kerran innostusta piisaa, antaa pojan nostaa. kyllä se jossain vaiheessa jotain oppiikin. toivottavasti pysyy ehjänä.
 
Kyllä tosiaan voi kehittyä hyvinkin erilaisilla harjoitusmenetelmillä. Paljon on kiinni omista henkilökohtaisista ominaisuuksista. Aikanaan oli joku Weiderin pekkipunnerruskurssi, jossa oli erilaisia ohjelmia. Äärimmilleen viety ohjelma oli joku huippu Jenkki -punnertajan ohjelma, jossa penkkiä oli 5x viikossa. Oli vielä niin, että joka päivä pyritään kunkin päivän maksimiin:wtf:
Nostaja oli vielä raskassarjalainen. Apuliikeinä oli lähinnä vain vipunostoja. Sarjoja oli vähän kussakin harjoituksessa ja lähinnä vain noustiin ylös. Muita liikkeitä treenattiin täydennysmielessä (myös jalkoja).
Menetelmä on minusta jonkinlainen sovellutus Bulgaarien painonnostopyramiidista (kevennettynä). Varmaan voi sopia huipputuloksen "piikkaamiseen".
Menetelmä vaatii asennetta ja antaumusta (sekä ehjät paikat). Nuorella iällä kyllä sopeutuu vaikka minkälaisiin systeemeihin. Bulgaarit aloittivat tehovalmennuksen jo nuorena (vähän päälle 10 v). Lisäksi huipun tuntumaan piti nousta (jos pysyi systeemissä) 4-6 vuodessa:eek:
Treenasivat porukoissa, jolloin toiset samalaiset fanaatikot kannustivat toisiaan ja samalla auttoivat pysymään systeemissä. Lisäksi harjoituksissa oli kannustimena keskinäinen kilpailuhenkisyys;)
Totalitaarisuus ja hermotus olivat perusideat. Lihashuoltoon satsattiin myös tosi paljon...
Toisille systeemi toimii, toisille ei. Angel Spassov kävi aikanaan neuvomassa Suomen painonnosto maajoukkuetta em. systeemin saloihin. Pääsääntöisesti Suomalaiset menivät kyllä jumiin ja Grönmannin Joni esim. jäi olympialaisissa ilman tulosta. Voimaa olisi ollut mutta suuresta ärsytyksen määrästä johtuen hermosto iski hanttiin (ei uskaltanut vetää tempauksen aloituspainoa nivusista).
Hermoston rajun ylirasittumisen palauttelu kesti reilut pari vuotta. Tänä aikana Joni oli tavallinen kuolevainen, työnnössä 150 tiukkaa (kun olympialaisissa tempauksen alkupaino oli 147,5; 67,5: sarjaan).
Itse kokeilin syteemiä ja nuorempana ainakin toimi:). Vaatii kyllä sen että treenaaminen on ykkös asia elämässä:worship:
 
no ei se hermosto kyllä tollasta aikaa vaadi palautteluun treenattiin sitä miten kovaa tahansa :) ei se ihmiskeho nyt sentään noin herkkä ole. grönmaninkin pohjat oli ihan hyvät tuolloin, mutta ihan hölmöähän se oli lähinnä liiton painostuksesta tollasiin lähteä.

bulgarialaisten surullisenkuuluisa ykkössysteemihän (esim. 2*80, 2*90, 3*1*100, 2*80, 3*1*100, 2*80, 3*1*100, 2*80) ei ollut kuin pieni osa treeniä ja lähinnä ns. stressijaksojen sisältö. suurin osa kautta tehtiin vakautustreenejä ja pohjaa maksimiraudoille eli tolla menolla ei treenattu koko aikaa. treenejä oli kuitenkin tosi paljon ja usein (4-7/pvä), mutta ne kestivät vain 30-45 minuuttia, mikä on ihan hyvä ja jota mm. kreikkalaiset hyödyntää. liikevalikoima on tosi suppea, mutta vaihtelu saadaan kuormitusta yms. vaihtelemalla.

bulgarialaisten ja muiden vastaavien systeemien idea oli kieltämättä melko totaalinen myös poliittisten syiden takia. heikot sortuu ja niistä friikeistä, jotka sen kesti tuli mestareita.
 
Ilmeisesti lyhyillä tehoharjoituksilla pyrittiin myös stimuloimaan kasvu- ja testohormoonien eritystä (jos harjoitus venyi, tasot rupesi laskemaan). Eli pohjalla oli jonkinlaista fysiologista perustaa.:whip:

Hyvä kun JTO täydensit asiaa. Treenisysteemi on kyllä kokonaisuutenakin varsin poikkeuksellinen:kippis1:
 
juu kyllä niillä oli/on hyvin selkee tieteellinen tausta siinä. ja miksei olisi. ihan turhaan mollataan ns. tieteellisiä perusteita, jotka kuitenkin pohjautuu kenttätutkimukseen isolla jengillä.

käytännössähän se on ihan asumista harjoittelupaikalla. tauot nukutaan, pelaillaan shakkia tai lueskellaan :) kreikkalaisten päivä menee suurin piirtein näin:

9-9.30 etukyykky
11-12 tempaus, tempausveto
14-14.30 takakyykky
16-17 rinnalleveto, työntöveto
19-19.30 työntö telineistä
21-21.30 takakyykky

jokanen päivä on aikalailla samanlainen. työntö- ja tempausvedotkin tehdään vain lantiolyöntiin asti eli kädet ei koukistu. ei juuri voi vaihtelevuudesta puhua ja siihen se ärsykevaihtelu pitää sitten saada muilla keinoin, kun periaatteessa ei lajiliikkeitä voi/kannata vaihdella.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom