Paastoaminen

Katsoin eilen videopätkää jossa haastateltiin Professoria joka on tutkinut autophagiaa 30v ajan. Videolla sanottiin että autophagia alkaa kun veren aminohappopitoisuus laskee tietyn rajan alapuolelle. Siitä tuli vain mieleen että periaatteessa jos paastoaa vain proteiinipitoisesta ruoasta niin käytännössä autophagian pitäisi toimia vaikka ei nälässä olisikaan. Olen tästä "protein fastingistä" kuullut kyllä ennenkin mutta ei ole tullut ajateltua että mihin tämä perustuu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Katsoin eilen videopätkää jossa haastateltiin Professoria joka on tutkinut autophagiaa 30v ajan. Videolla sanottiin että autophagia alkaa kun veren aminohappopitoisuus laskee tietyn rajan alapuolelle. Siitä tuli vain mieleen että periaatteessa jos paastoaa vain proteiinipitoisesta ruoasta niin käytännössä autophagian pitäisi toimia vaikka ei nälässä olisikaan. Olen tästä "protein fastingistä" kuullut kyllä ennenkin mutta ei ole tullut ajateltua että mihin tämä perustuu.
Keskustelu siitä, milloin autofagia mahdollisesti alkaa on mun mielestä täysin turhaa, kunnes voidaan todeta, onko siitä autofagian mahdollisesta tehostumisesta jotain hyötyä ihmiselle.

Ja uskaltaisin väittää, että jos autofagiaa lähdetään tehostamaan proteiinin rajoittamisella, niin enemmän siitä on haittaa kuin hyötyä.
 
Keskustelu siitä, milloin autofagia mahdollisesti alkaa on mun mielestä täysin turhaa, kunnes voidaan todeta, onko siitä autofagian mahdollisesta tehostumisesta jotain hyötyä ihmiselle.

Ja uskaltaisin väittää, että jos autofagiaa lähdetään tehostamaan proteiinin rajoittamisella, niin enemmän siitä on haittaa kuin hyötyä.
David Sinclair, joka lienee about niin hyvä näissä ikääntymiseen ja sen kääntämiseen liittyvissä kysymyksissä kuin mahdollista, sanoo haastattelussa näin:
Loss of proteostasis: “This is a loss of protein homeostasis due to misfolded proteins—old proteins [at the cellular level]. What people can do for that is to fast. Fasting a little bit is good, fasting for three days is even better at reversing misfolded proteins and inducing chaperone-mediated autophagy [cellular regeneration], which helps maintain cellular proteostasis.”

 
Katsoin eilen videopätkää jossa haastateltiin Professoria joka on tutkinut autophagiaa 30v ajan. Videolla sanottiin että autophagia alkaa kun veren aminohappopitoisuus laskee tietyn rajan alapuolelle. Siitä tuli vain mieleen että periaatteessa jos paastoaa vain proteiinipitoisesta ruoasta niin käytännössä autophagian pitäisi toimia vaikka ei nälässä olisikaan. Olen tästä "protein fastingistä" kuullut kyllä ennenkin mutta ei ole tullut ajateltua että mihin tämä perustuu.

Tää Valter Longon kirja pitäis lukea tuosta aiheesta.

Amazon product ASIN 0525534075View: https://www.amazon.com/gp/product/0525534075/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=adnume-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=0525534075&linkId=aeece7eacac26a4a5c6f07685744a922
 
David Sinclair, joka lienee about niin hyvä näissä ikääntymiseen ja sen kääntämiseen liittyvissä kysymyksissä kuin mahdollista, sanoo haastattelussa näin:
Loss of proteostasis: “This is a loss of protein homeostasis due to misfolded proteins—old proteins [at the cellular level]. What people can do for that is to fast. Fasting a little bit is good, fasting for three days is even better at reversing misfolded proteins and inducing chaperone-mediated autophagy [cellular regeneration], which helps maintain cellular proteostasis.”

Sinclair vaikuttaa mun silmään samanlaiseltä ylihypettäjältä kuin Rhonda Patrick. Paljon viitataan joihinkin eläintutkimuksiin ja/tai erilaisiin mekanismeihin ja vedetään siitä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Parempaa näyttöä odotellessa.
 
Sinclair vaikuttaa mun silmään samanlaiseltä ylihypettäjältä kuin Rhonda Patrick. Paljon viitataan joihinkin eläintutkimuksiin ja/tai erilaisiin mekanismeihin ja vedetään siitä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Parempaa näyttöä odotellessa.
No hetkinen, hetkinen... Ethän sinä nyt siirtänyt tässä niitä maalitolppia ja vaihtanut kritisoinnin varsinaisesta tieteellisestä näytöstä stilistiseen kommentointiin kyseisen henkilön tavasta ilmaista ajatuksiaan?

Muuten mielenkiintoisin ajatus, joka hänellä ja labrallaan on, liittyy biologisen kellon kääntämiseen taaksepäin kemikaalisesti. Esimerkkinä hän käyttää lähes täysin ikäsokeaa rottaa, jonka silmät he onnistuivat parantamaan. Seuraavaksi vuorossa ihmiskokeet. Muutaman vuoden kuluessa saanemme lisää.
 
No hetkinen, hetkinen... Ethän sinä nyt siirtänyt tässä niitä maalitolppia ja vaihtanut kritisoinnin varsinaisesta tieteellisestä näytöstä stilistiseen kommentointiin kyseisen henkilön tavasta ilmaista ajatuksiaan?

Muuten mielenkiintoisin ajatus, joka hänellä ja labrallaan on, liittyy biologisen kellon kääntämiseen taaksepäin kemikaalisesti. Esimerkkinä hän käyttää lähes täysin ikäsokeaa rottaa, jonka silmät he onnistuivat parantamaan. Seuraavaksi vuorossa ihmiskokeet. Muutaman vuoden kuluessa saanemme lisää.
Hetkinen itselles, missä se tieteellinen näyttö on?
 
Hetkinen itselles, missä se tieteellinen näyttö on?
Etkös sinä itse kirjoittanut tätä ennen:

.Paljon viitataan joihinkin eläintutkimuksiin ja/tai erilaisiin mekanismeihin ja vedetään siitä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Parempaa näyttöä odotellessa.

Nämä sinun mainitsemasi siis eivät ole se vakuuttava näyttö. Kyllä minäkin mieluummin ihmistutkimuksia näkisin, kuin eläimillä tehtyjä, ei siinä mitään.
 
Etkös sinä itse kirjoittanut tätä ennen:



Nämä sinun mainitsemasi siis eivät ole se vakuuttava näyttö. Kyllä minäkin mieluummin ihmistutkimuksia näkisin, kuin eläimillä tehtyjä, ei siinä mitään.
No, eivät ole vakuuttavaa näyttöä. Vakuuttavaa näyttöä ehkä rotille ja hiirille. Tätä palstaa he tuskin lukevat.
 
Just näinhän se menee.

Sulla ainoa johdonmukaisuus kannanotoissa on "jos juttu on positiivinen mun karppaus-karnivore-paasto-uskonnon kannalta, se on myös totta". 😂

Ja sulla on ihan yhtä johdonmukaiset kannanotot toiseen suuntaan. Mikään ei voi olla totta, jos jossain muussakin on jotain hyötyä kuin perinteisessä CICO:ssa.
 
Tutkimusnäytön vahvuus yleisesti ottaen:

1612691268014.png


Hiirikokeet ovat siis näyttöarvoltaan heikoimmassa asemassa eikä niiden perusteella pitäisi tehdä mitään päätelmiä ihmisten suhteen. Voivat kai lähinnä näyttää suuntaa jatkotutkimuksille.

Mielestäni solu- ja eläinkokeista ei kannattaisi uutisoida suurelle yleisölle lainkaan, koska niiden painoarvon vähäisyyttä harva ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:
Tutkimusnäytön vahvuus yleisesti ottaen:

katso liitettä 226472

Hiirikokeet ovat siis näyttöarvoltaan heikoimmassa asemassa eikä niiden perusteella pitäisi tehdä mitään päätelmiä ihmisten suhteen. Voivat kai lähinnä näyttää suuntaa jatkotutkimuksille.

Mielestäni solu- ja eläinkokeista ei kannattaisi uutisoida suurelle yleisölle lainkaan, koska niiden painoarvon vähäisyyttä harva ymmärtää.

Niin vaan aika paljon eläindataa on toistettu ihmisillä paaston kohdalla, joten ei sitä kannata sivuttaa.

 
Niin vaan aika paljon eläindataa on toistettu ihmisillä paaston kohdalla, joten ei sitä kannata sivuttaa.
Kannattaa sivuuttaa, jos ei muuta näyttöä ole.

Tässä lainaus aivosumutorvi.fi:stä. Tuo punainen liha on nyt vain esimerkkinä tässä.

"Osa kokonaisuutta, ei koko totuus​

Maallikkotulkitsijan voi olla vaikea ymmärtää, mitä yksittäinen tutkimus oikeastaan kertoo. Hänellä ei luultavasti ole tarvittavaa tietoa tieteenalan tutkimusasetelmista ja -menetelmistä, jolloin yksittäisen tutkimuksen asettaminen kokonaiskuvaan on haastavaa. Erityyppiset tutkimukset (ks. kuva tutkimusnäytön hierarkiasta) tuottavat erilaista näyttöä, ja kaikkia ”näytön tasoja” tarvitaan kokonaisuuden arvioimiseksi. Otetaan esimerkiksi punaisen lihan syönnin ja syöpäsairauksien välinen yhteys.

  • Solu- ja eläinkokeilla voidaan selvittää, millä fysiologisilla mekanismeilla punaisen lihan syönti voisi mahdollisesti kasvattaa syövän riskiä
  • Poikkileikkaustutkimusten avulla voidaan todeta väestötason yhteys (huom., yhteys ei tarkoita syy-seuraussuhdetta) runsaan punaisen lihan syönnin ja syöpäriskin kasvun välillä
  • Seurantatutkimuksilla voidaan osoittaa esimerkiksi yhteys punaisen lihan syönnin vähentämisen ja syöpäriskin pienenemisen välillä (tässä päästään jo lähemmäksi syy-seuraussuhdetta)
  • Satunnaistetuilla tutkimuksilla voidaan puolestaan näyttää, että verrattuna pienempään punaisen lihan käyttöön, suurempi punaisen lihan käyttö kasvattaa jotakin syövän riskitekijän arvoa (syy-seuraussuhde yhä varmempi)
  • Systemaattinen katsaus tai meta-analyysi voi osoittaa, että suurin osa punaisen lihan käyttöä ja syöpäriskiä selvittäneistä tutkimuksista on löytänyt samansuuntaisen yhteyden"
Solu- ja eläinkokeissa voidaan myös tehdä tuo koe käyttämällä valtavia annostuksia, jotta saataisiin mahdollinen mekanismi esille. Tällaiset kokeet eivät millään lailla vertaudu enää ihmisiin normaaliannostuksilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kannattaa sivuuttaa, jos ei muuta näyttöä ole.

Tässä lainaus aivosumutorvi.fi:stä. Tuo punainen liha on nyt vain esimerkkinä tässä.

"Osa kokonaisuutta, ei koko totuus​

Maallikkotulkitsijan voi olla vaikea ymmärtää, mitä yksittäinen tutkimus oikeastaan kertoo. Hänellä ei luultavasti ole tarvittavaa tietoa tieteenalan tutkimusasetelmista ja -menetelmistä, jolloin yksittäisen tutkimuksen asettaminen kokonaiskuvaan on haastavaa. Erityyppiset tutkimukset (ks. kuva tutkimusnäytön hierarkiasta) tuottavat erilaista näyttöä, ja kaikkia ”näytön tasoja” tarvitaan kokonaisuuden arvioimiseksi. Otetaan esimerkiksi punaisen lihan syönnin ja syöpäsairauksien välinen yhteys.

  • Solu- ja eläinkokeilla voidaan selvittää, millä fysiologisilla mekanismeilla punaisen lihan syönti voisi mahdollisesti kasvattaa syövän riskiä
  • Poikkileikkaustutkimusten avulla voidaan todeta väestötason yhteys (huom., yhteys ei tarkoita syy-seuraussuhdetta) runsaan punaisen lihan syönnin ja syöpäriskin kasvun välillä
  • Seurantatutkimuksilla voidaan osoittaa esimerkiksi yhteys punaisen lihan syönnin vähentämisen ja syöpäriskin pienenemisen välillä (tässä päästään jo lähemmäksi syy-seuraussuhdetta)
  • Satunnaistetuilla tutkimuksilla voidaan puolestaan näyttää, että verrattuna pienempään punaisen lihan käyttöön, suurempi punaisen lihan käyttö kasvattaa jotakin syövän riskitekijän arvoa (syy-seuraussuhde yhä varmempi)
  • Systemaattinen katsaus tai meta-analyysi voi osoittaa, että suurin osa punaisen lihan käyttöä ja syöpäriskiä selvittäneistä tutkimuksista on löytänyt samansuuntaisen yhteyden"
Solu- ja eläinkokeissa voidaan myös tehdä tuo koe käyttämällä valtavia annostuksia, jotta saataisiin mahdollinen mekanismi esille. Tällaiset kokeet eivät millään lailla vertaudu enää ihmisiin normaaliannostuksilla.

Paastossa se on vähä eri juttu, koska about kaikilla nisäkkäillä aktivoituu samat mekanismit paastossa. Eläinkokeissa voidaan melko hyvin päätellä mitä myös ihmisen elimistössä tapahtuu paaston aikana.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom