Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pelles sanoi:ahneudella ei tunnu olevan nykypäivänä mitään rajaa..
Tässä Hesarin artikkelissa oli kyse kyllä nimenomaan palkasta, rahabonuksista, osakkeista ja optioista mitkä menevät kaikki palkkaverotuksen piiriin - varsin muikealla prosentilla vielä.setae sanoi:Sen sijaan tämä nykyinen "tapetaan verotuksella tuloerot" johtaa varsin vääristyneeseen tilanteeseen, missä et voi sitä tuloa hirveästi päästä tekemään sen verotuksen vuoksi.
Ton kyllä ymmärtää jokainen. Dopey (tai Sarasvuo) jo kiteyttikin hyvin, minkä takia näin.Timba79 sanoi:Mutta ymmärtää sen nyt varmaan jokainen, ettei se duunari paljon perusta puheista maltillisista palkankorotuksista jos kuitenkin yrityksessä jotkut vetää kymmenienkin prosenttien korotuksia palkkoihin vuodessa.
Kaikkien olis myös hyvä sisäistää, minkä takia duunarin ja johtajan palkkoja, etuja tai edes palkankorotusprosentteja ei voi suoraan vertailla toisiinsa. Siinä ei välttämättä ole mitään ristiriitaa, että sille palkansaajalle tuputetaan vaikka kuinka malttia, potkitaan 3 000 henkee pihalle ja samalla pomo vetää 50% palkankorotukset ja nostaa 100 000€/kk. Siis mitään muuta, kuin se kateus.Timba79 sanoi:En siis halua missään nimessä sanoa, että sen duunarinkin palkan pitäisi 3% sijasta nousta 30%, mutta sen maltin tuputtaminen menee vähän kuuroille korville jos se johtoportaan korotus on jättiluokkaa kuitenkin.
Dopey sanoi:Muuten en paljoa Sarasvuosta perusta mutta kommentti Suomesta ainoana maana jossa kateus voittaa kiimankin on taas osoitettu oikeaksi niin Hesarin toimituksessa kuin tällä palstallakin.
training_addict sanoi:Ton kyllä ymmärtää jokainen. Dopey (tai Sarasvuo) jo kiteyttikin hyvin, minkä takia näin.
Kaikkien olis myös hyvä sisäistää, minkä takia duunarin ja johtajan palkkoja, etuja tai edes palkankorotusprosentteja ei voi suoraan vertailla toisiinsa. Siinä ei välttämättä ole mitään ristiriitaa, että sille palkansaajalle tuputetaan vaikka kuinka malttia, potkitaan 3 000 henkee pihalle ja samalla pomo vetää 50% palkankorotukset ja nostaa 100 000€/kk. Siis mitään muuta, kuin se kateus.
Vaikka se niiiin lohduttavalta monesta tuntuiskin laittaa tollaset erot moraalittomuuden, arvojen puutteen tai jonkun mystisen epäoikeudenmukaisuuden piikkiin.
Timba79 sanoi:Totta hitossa hyvän johtajan pitää saada huippuliksaa, jotta yritys menestyy ja hyvä johtaja pysyy yrityksessä.
Mutta ymmärtää sen nyt varmaan jokainen, ettei se duunari paljon perusta puheista maltillisista palkankorotuksista jos kuitenkin yrityksessä jotkut vetää kymmenienkin prosenttien korotuksia palkkoihin vuodessa.
En siis halua missään nimessä sanoa, että sen duunarinkin palkan pitäisi 3% sijasta nousta 30%, mutta sen maltin tuputtaminen menee vähän kuuroille korville jos se johtoportaan korotus on jättiluokkaa kuitenkin.
Juupas, eipäs....ok, no niin voidaankin. Kun noin hyvin perustelet, niin oot täysin oikeessa.Riihitonttu sanoi:Tottakai voidaan vertailla.
Huonoa johtamista.
Nyt nyt taitaa kyllä jommalla kummalla meistä muisti vähän pätkiä...rulla-apinoiden tapauksessahan kyse oli juurikin samasta perusteettomasta porauksesta, johon saatoin joo kommentoida, että onkohan niillä karvapalleroilla kuitenkaan varaa moralisoida osakkeenomistajia/johtajia. Mutta mikäli joku pätkä nyt erityisesti mieltä painaa, niin quottaa se ihmeessä tähän, ja voidaan sitten kaikki yhdessä naureskella sille...Riihitonttu sanoi:Millä tavoin mystisten, noitahan ne juuri ovat. Muistaakseni sinäkin olit vaatimassa paperimiehiltä moraalia, arvoja ja oikeudenmukasuuta, miksi ne nyt ovat mystisiä ja eivät koskekaan johtajia?
setae sanoi:Näinhän se on. Sitä kuulee vähän väliä itkua siitä, kuinka johtajat tienaavat niin ja niin paljon enemmän ja miten väärin se on. Oikein olisi, että johtajat tienaisivat saman verran, tai mielummin vähemmän, kuin ne työläiset. Vastuuhan nyt on vain yksi nimi paperissa, eikä minuutin irtisanomisaikaakaan kannata mainita, mitäs lähtivät johtajiksi.
Mutta onneksi meillä on Halonen, joka taistelee viimeiseen hengenvetoon asti tuloeroja vastaan, joskin nyt hänen valtakaudellaan ovat nuo tuloerot venähtäneet suurimmilleen.
Minä en näe terveitä tuloeroja niin pahana asiana. Jos niitä tuloeroja ei olisi, niin kuka hitto viitsisi nähdä vaivaa asioiden eteen (vrt. neuvostoliitto), kun vähemmälläkin pään vaivaamisella pääsisi samaan? Puhutaan hienoja liirumlaarumeita johtajuudesta kutsumusammattina; kun kutsumusammattihan on se työ, josta ei tarvitse maksaa palkkaa.
Sen sijaan tämä nykyinen "tapetaan verotuksella tuloerot" johtaa varsin vääristyneeseen tilanteeseen, missä et voi sitä tuloa hirveästi päästä tekemään sen verotuksen vuoksi. Pitää olla sen verta korkealla pallilla, että voit kierrättää ne tulot tuloverotuksen ohi.
Riihitonttu sanoi:Älä vääristele, kukaan ei ole vaatinut että samanverran tai vähemmän kuin duunarit.
Kyllä johtajilla on ihan kohtuulliset irtisanomissopimukset.
Täälläkin on mainittu että palkka ei ole ainoa kannustin, kyllä titteli, arvoasema, arvostus, työn haastavuus ym ovat myös. Monet ovat valmiit jopa maksamaankin tuosta tittelistä, tai yleenshän ne maksaa joku yritys tai yhteisö.
Tuloerojen kasvattaminen ei myöskään korreloi yleisen hyvinvoinnin nousun kanssa, voisi sanoa että päinvastoin. Suurien palkkaerojen maita Intia, Brasilia, yleensä Etelä-Amerikan maat ja Venäjä esim.
Kyllä todellakin Suomessa kannatta hankkia koulutusta, pääset parempiin töihin ja paremalle palkalle ja ylitöitä kannattaa todellakin tehdä ja muutenkin tienata hyvin tällä Suomen verotuksella.
Kyllä se on juuri sitä kateellista marinaa jos häiritsee että toisilla menee hyvin vaikka sen kuinka naamioisi arvo- ja oikeudenmukaisuuskeskusteluksi.Riihitonttu sanoi:Odotinkin jo milloin kateuskortti otetaan esille kun ei muuta keksitä. Suomalaiset eivät ole sen kateellisempia kuin muutkaan, se on vain väite jolla yritetään leimata arvo- ja oikeudenmukaisusuus keskustelu kateellisten marinaksi. Ainakaan minä en ole havainnut täällä "kateellisten" marinaa, mutta jos sinun mielstäsi sitä on keskustelu palkoista niin sitten.
okortepu sanoi:Tällä pallolla on tilaa rajallisesti ja viimeistään se rajoittaa talouskasvun. Tietysti voidaan pistää pari mittavaa sotaa pystyyn ja taas saadaan lisää tilaa talouskasvulle.
okortepu sanoi:Ennen tilan loppumista on myös se vaara, että alle promille tulee omistamaan yli 99,9 % kaikesta jolloin enemmistö toteaa, ettei heidän asemansa oikeastaan ole maaorjaa parempi.
okortepu sanoi:Mainitsemani 10 % ja 15 % arvot ovat toki tuulesta temmattuja, mutta ne kuvastavat hyvin tämänpäivän menoa. Hassuinta koko hommassa on se, että niin duunari, johtaja kuin omistajakin haluavat sen suuremman prosentin, vaikka on ilmiselvää, että mitä suuremmaksi prosentti halutaan, sen enemmän eriarvoisuutta syntyy. Mitä kovempaa juostaan sen useampi kaatu ja jää jalkoihin.
okortepu sanoi:Jos tilannetta vertaisi urheiluun, voidaan kysyä mitä järkeä on doubata itsensä niin loppuun, että kuolema korjaa ennen neljääkymppiä? Ilmeisesti kilpailuvietti vain on niin kova, että joidenkin on se pakko tehdä. Sama kai pätee taloudessakin. Harmillista vain, että talouden himodoubbaajat eivät tuhoa omaa terveyttään (tosin työnarkomaaneilla saatta mennä terveyskin), vaan yhteiskunnan hyvinvointia.
Raejuusto sanoi:Heitäppä jotain muutakin perustelua kuin mutuilua sen perusteeksi, että tuloerot heikentävät "yleistä hyvinvointia". Eikä kannata esittää vertailua täysin erilaisten maiden ja kansantalouksien kanssa, kuten Intia (kehitysmaa), Etelä-Amerikan maat (kriisitalouksia) tai Venäjä...
Mitä väärää on siinä ajatuskulussa, että tuloerojen kasvu vaikkapa ansioverotusta keventämällä johtaa suurempaan kulutukseen, suurempiin verotuloihin, työpaikkojen syntyyn ja hyvinvoinnin lisääntymiseen? Minkä muun syyn voit esittää "pahoinvoinnin" syntymiselle tuloerojen myötä kuin kateuden?
training_addict sanoi:Juupas, eipäs....ok, no niin voidaankin. Kun noin hyvin perustelet, niin oot täysin oikeessa.
Tuliko nyt hyvä mieli? :kylläsesiitä:
Nyt nyt taitaa kyllä jommalla kummalla meistä muisti vähän pätkiä...rulla-apinoiden tapauksessahan kyse oli juurikin samasta perusteettomasta porauksesta, johon saatoin joo kommentoida, että onkohan niillä karvapalleroilla kuitenkaan varaa moralisoida osakkeenomistajia/johtajia.
Mitä mun asenne kertoo musta ihmisenä? Vähän nyt vuorovaikutusta, ohjaa mua oikeaan suuntaan.Riihitonttu sanoi:Tuo asenne on kyllä paistanut läpi kaikista viesteistäsi ja monen muunkin viesteistä täällä. Rulla-apinoita, karvapalleroita, amisilaisia ym. Kertoo aika paljon sinusta ihmisenä ja arvomaailmastasi.
Käsittäkseni minä en taas ole syyttänyt mitään ammatti- tai ihmisryhmää tarpettomaksi tai huonommaksi.
Kyllä kelpaavat, koska tuloerojen kasvattamisteorian mukaan noissa pitäisi tapahtua hyvinvoinnin tasaantumista, olisiko teoria sittenkin väärä.
Heitäppä jotain muuta kuin mutuilua siitä, että tuloerojen kasvu vaikkapa ansioverotusta keventämällä johtaa suurempaan kulutukseen, suurempiin verotuloihin, työpaikkojen syntyyn ja hyvinvoinnin lisääntymiseen.
Palkansaajien tulot menevät yleensä kulutkseen, joka luo sitä kautta hyvinvointia. Ja mitä enemmän noita kuluttajia on sitä enemmän kulutusta kun taas harvoille paljon mallissa nuo harvat eivät pysty kuluttamaan määräänsä enmmän.
En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla kateus kysymyksellä. Mutta mielestäni tuloerojen kasvatus ei lisää hyvinvointia, en tiedä siitä yhtään esimerkkiä.
Olen sitä mieltä sen sijaan että nostettaisiin hyvätuloisten runsaasti, jaettaisiin tuota kasvua vähän tasaisemmin, niin päästäisiin parempaan tulokseen.
Sinä taas olet käsittääkseni, että annetaan niille lisää, joilla ennestään on.
Ja ehkä paras tapa tukea pienyrityksiä, kasvattaa kulutusta ym. on alvin lasku vaikka 10 prosenttiin. Vikuttaisi heti kaikkeen ruoka, autot, bensa ym halpenisi ja menentyt verotulot saataisiin piristyneen kansantalouden tuotossa.
Järkevää palkkakeskustelua olisi mielestäni sellainen, missä mietitään miten saisi isompaa liksaa itselle tai omalle ammattiryhmälle. Kateuden värittämäksi homma menee, kun isoin vaiva on siinä että joku muu saa liian paljon itseä enemmän.Riihitonttu sanoi:Odotinkin jo milloin kateuskortti otetaan esille kun ei muuta keksitä. Suomalaiset eivät ole sen kateellisempia kuin muutkaan, se on vain väite jolla yritetään leimata arvo- ja oikeudenmukaisusuus keskustelu kateellisten marinaksi. Ainakaan minä en ole havainnut täällä "kateellisten" marinaa, mutta jos sinun mielstäsi sitä on keskustelu palkoista niin sitten.
Tottakai on paljon dirikoita joilla ei ole ison liksan ja statuksen lisäksi mitään vaadittuja ominaisuuksia. Yleensä ovat aika pian joko entisiä johtajia tai sitten työllistävä firma on entinen firma - ja näinhän sen pitääkin mennä. Isoon putiikkiin tietty mahtuu väliin jemmaan muutama vedenpolkijakin ilman isompaa vahinkoa.Riihitonttu sanoi:Mutta minä en usko että johtajat ovat jotain neroja, pyhiä ja erehtymättömiä.