uga sanoi:
2003: 56%
2002: 55%
2001: 54%
Olen joskus nähnyt tilaston joka lähtee jostain 90-luvun alusta asti, ja siinä on nähtävissä se, minkä voisi tietysti päätellä pitkän matikan kirjoittajien määrän kehityksestä ja sisäänottojen määrän kehityksestä. TKK:lle on nykyään todella helppo päästä.
Luulisin, että kaikki tietävät seuraavan jutun, mutta selitetään kuitenkin.
Teknillisiin yliopistoihin ja Teknilliseen korkeakouluun pyritään sisään erillisille osastoille, kuten Tietotekniikka, Teknillinen fysiikka, Konetekniikka jne. Kullekin osastolle on oma sisäänpääsykiintiönsä, mikä sitten määrää sisäänpääsyyn vaadittavat pisteet.
Osastojen välillä sisäänpääsypistemäärät vaihtelevat paljonkin. Vuoden 2003 yhteispistevalinnassa (pääsykokeet + lähtöpisteet) maksimipisteiden ollessa 66 pistettä (23 pistettä lähtöpisteillä, 2 x 20 pistettä pääsykokeista ja 3 ensisijaisuuspistettä sille linjalle jonka on asettanut ykköshakukohteekseen)
esimerkiksi uudelle Bioinformaatioteknologian osastolle vaadittiin 57,33 pistettä ja toisaalta esimerkiksi Materiaali-ja kalliotekniikan osastolle pääsi sisään 29,44 pisteellä. Huomatkaa, että kyseiset osastot eivät edustaneet sisäänpääsypisteissä aivan ehdottomia ääripäitä, eli kyseessä ei ollut "korkeimmat sisäänpääsyrajat vastaan alimmat sisäänpääsyrajat" -asetelma.
Lisäksi eri koulujen välillä on suuria eroja jopa samojen osastojen välillä. Vuonna 2003 esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston Tietotekniikan osastolle pääsi sisään 16,89 yhteispisteellä, kun taas Otaniemeen tietotekniikkaa pääsivät lukemaan vain ne, jotka saivat vähintään 41,45 pistettä 66 mahdollisesta pisteestä.
Teknillisiin yliopistoihin ja Teknilliseen korkeakouluun pyrkiessä voidaan yhden vuoden haussa pyrkiä maksimissaan 5 eri osastolle, jotka asetetaan omaan mieluisuusjärjestykseen (oma ykkösvaihtoehto saa ylimääräiset 3 ensisijaisuuspistettä). Vaikka hakija ei pääsisi sisään yhteenkään neljästä mieluisimmasta hakuvaihtoehdostaan mutta saisi paikan viidenneksi asettamastaan vaihtoehdosta, laskettaisiin hänet sisäänpäässeeksi (tietysti). Eli nämä koko koulun sisäänpääsytilastot ottavat huomioon vain, onko hakija päässyt ylipäätänsä sisään jollekin osastolle, joka ei välttämättä ole ollut hakijan ykkösvaihtoehto.