- Liittynyt
- 10.8.2005
- Viestejä
- 698
- Ikä
- 38
Alienii, kiitos ohjeiden kirjoittamisesta tänne. Voisinko kysyä yhtä asiaa. Olen yrittänyt löytää sellaista solidia peruspeliä, jolla voi pelata useampaa käteispöytää pelaamalla lähes täysin vain omia kortteja. Voitan pieniä potteja, joskus isojakin, mutta tuntuu, että seuraavanlainen tilanne toistuu liian usein: Mulla on joku ässäakka. Lyön pf 3-5x bb riippuen limppereistä. Floppi ei osu. Flopin jälkeen jatkolyönti 3/4 pottia. Turnilla ja vedän 1/2 - 3-4 pottia. Edelleen maksajia. Riverillä yritän sökötellä ässähaillani ja häviän showdownin. Kysymys siis kuuluu, mikä on solidi perustapa pelata tuo perustilanne, missä pf on hyvät kortit joilla ei ikinä osu ja mukana on sitkeitä roikkujia.
Toinen kyssäri. Kuinka suurilla panoksilla pitää pelata käteispelejä, jotta voi luottaa suurimman osan jo pelaavan "oikein". Eli esim jos lyön negatiiviset pottikertoimet flopin jälkeen värin tai suoran vetelijöille, niin voi olettaa, että maksaja ei vetele pelatessaan peruspeliä.
Kolmas kyssäri: Toisin kuin kirjat neuvoo, olen sittareissa suosinut alkuun blindien ollessa pieniä, systeemiä jolla maksan pf lähes aina ison blindin. Poikkeuksena huonosta positiosta ihan roska. Tuntuu, että pääsee halvalla hyviin arvontoihin mukaan ja paskakortit taskussa piilottaa käden hyvin kun floppi osuu. Sitten kun blindit on vähän kasvaneet ja väki vähentynyt niin sirryn normipeliin. Onko järkee vai hukkaanko vain rahojani?
Ei kannata cbetata liikaa. Varsinki familypotteihin on tosi turha cbetata useesti. Ellei boardi o tyyliin parilllinen (667, 22T) tai sitten todella blanko (K72 rainbow). Yhtä vastaan (jos vihu ei calling station) voit cbetata n. 80-90% hanskoista. Tosin monesti joudut sitten ampumaan toisen ja kolmannen barrelin, tai luovuttamaan suoraa turnilla. Uskoisin, että cbettaat liikaa. Vaarallisiin boardeihin on tosi monesti turha cbetata (789, TJQ jne.)
Toiseen kyssäriin ei oikeen voi antaa mitään vastausta, mutta tasolla kun tasolla on paisteja ja se on enemmän pelaajakohtanen (onko vihu calling station jne.) vai ei.
Sittarikommenttiin en viitti vastata kun en tiedä sittaristrategioista mitään. Mutta muistaakseni monet sanoo et alkuu vaa tiukkaa, jotta vihut luulee, että oot tiukka pelaaja. Sitku blindit nousee ni ei muutaku varastelemaan. Blindie varasteleminen on sittareissa ja turnauksissa kaiken a ja o.
Kysymys. Olen ymmärtänyt, että turnilla pitäisi lyödä isompi prosenttimäärä potista kuin flopilla. Miksi? Eikö vetokäsillä ole turnilla huonommat pottioddsit, joten oikeastaan riittäisi vähän pienempikin määrä taaloja lyödä (itellä ei vetoa ollaan johdossa). Tän nyt löytäisi itekkin aika nopeaan, mutta kirjotellaan nyt tässä ajan kuluksi.
Tämmössestä en o kuullukkaan. Mutta mutta... Flopilta turnille ja turnilta riverille on samat prosentit samalla määrällä outteja. Mutta ehkä toi on sen mukaan, että useesti turnilla on niitä vetomahollisuuksia paljon enemmän ja ns. scarecardeja (jos suora / värioutit täyttyy) joten on hyvä lypsää mahdollisimman paljon vastusta.
Mikset vain unohda pyrkimystäsi johon standarpeliin kaikkia vihuja vastaan ja käytä vastustajan virheitä hyväksesi? Jos vastassasi on totaalinen calling station, niin turha iskeä päätä seinään yrtittämällä ostaa jokaista pottia. Mitä enemmän vihu makselee, niin sitä enemmän löydään valueta ja sitä vähemmän bluffataan.
EDIT: Pikkutasoilla on paljon pelaajia, jotka eivät ymmärrä ollenkaan ajatella vastustajien peliä. Tällaisia vastaan ei liian paljon kannata huolehtia pyötäimagostaan. Näitä vastaan voit vaikka foldailla tunnin ja sitten korottaa reilusti ennen floppia, niin kyllä siellä joku maksaa jollain semi-kädellä. Eli suittareilla ja pikkupareilla ei kannata liiaksi hävitä rahaa.
Viisaita sanoja...