Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tottakai tuntumaa eri liikkeissä voi kohdistaa lihaksen eri osiin, mutta tämä tuntuma ei kasvata lihasta eri kohdista eri tavalla. Fysiologinen fakta kun edelleen on, että lihas supistuu koko pituudeltaan eikä vain joistain osista.Wildemar sanoi:Toki pientä eroa voi tehdä käden asennolla. Vaikkapa pushdownissa tuntuma vaihtelee ojentajan sisä- tai ulkosivulla riippuen otteesta kahvassa. Myötäotteen kohdalla voimakkaampi supistus käden sisäsivulla, kun taas vastaotteella kipinää iskee selvästi myös ulkosivun puolella.
Hulkki sanoi:Tottakai tuntumaa eri liikkeissä voi kohdistaa lihaksen eri osiin, mutta tämä tuntuma ei kasvata lihasta eri kohdista eri tavalla. Fysiologinen fakta kun edelleen on, että lihas supistuu koko pituudeltaan eikä vain joistain osista.
Jos sulla on sisäsivulla enemmän lihaa kuin ulkosivulla, ojentajaliikkeet ja supistus tuntuvat tietysti siellä sisäsivulla sitä voimakkaammin mitä enemmän siellä on lihassoluja verrattuna ulkosivuun. Ja se, että sulla on sisäsivulla enemmän lihassoluja kuin ulkosivulla, johtuu sun geeneistä. Eri liikkeiden ja kädenasentojen muuttama tuntuma kun johtuu venytyksestä / sen vähyydestä.Wildemar sanoi:Sisäsivulle helpompi saada tuntumaa jo käden oteasennon perusteella, mikä näkyykin mielestäni muodossa.
Hulkki sanoi:Jos ei fysiologia kelpaa todisteeksi, otetaan käytännön esimerkki:
Lyhyistä hauiksistaan tunnettu Franco Columbo teki yli 10 vuotta oikeastaan joka hauistreenissä monta sarjaa scott-hauiskääntöä siinä uskossa että se auttaisi häntä kasvattamaan hauiksen alaosaa...
Hulkki sanoi:Ja se, että sulla on sisäsivulla enemmän lihassoluja kuin ulkosivulla, johtuu sun geeneistä.
TommyTiger sanoi:Kapea penkkipunnerrus on hyvä liike ojentajille. Ranskakalinen punnerrus on myös hyvä, jos pitää molemmat kyynärvarret ylöspäin suunnattuina, eli ei saa päästää otetta leviämään. Etunojapunnerrus on myös hyvä.
Powerhousu sanoi:Ja näitä ihme uskomuksia kyllä riittää. Jotkut luulee että hauiskääntö myötäotteella auttaa samaan vaivaan, jotkut luulee että se vetä hauista "ulospäin", eli auttaa siihen jos hauis on isompi käden sisäsyrjän puolella. Näitä vois keksiä vaikka kuinka. Tosi asia vain on se että lihas supistuu koko pituudeltaan kun sitä jännitetään.
Proteos sanoi:Kapea penkkipunnerrus vastaotteella on mielestäni hyvä vaihtoehto tavalliselle kapealle myötäotteelle. Kyynärät on väkisinkin lähellä kylkeä...
Tottakai erillisten lihasten välinen spesifinen kasvu on mahdollista. Mutta tuo brachialiksen kasvattaminen ei kasvata nimenomaan hauislihaksen huippua, vaan nostaa hauislihasta sen kyynärpään puoleisesta päästä hieman korkeammalle. Yksittäisen lihaksen kasvattaminen sen eri osista on mahdotonta.strike sanoi:Puolustuspuhe esimerkiksi 'hauiksen' muodon vaikuttamiseen. Tai toisin sanoen olkavarren hauiksen puoleisen puolen muodon vaikuttamiseen. ELI, itse biceps brachiin muotoon ei pysty vaikuttamaan eri liikkeillä / kulmilla. Mutta vaikkapa brachialikseen keskittyvät treeniliikkeet aikaan saa suhteessa brachialiksen suurempaa kasvua. Tällöin lopputulos ulkomuodollisesti (ja voimienkin kehityksen suhteen) on eri, kuin vaikka pelkillä biceps brachiihin kohdistuvien liikkeiden tekemisellä.
Unohda nyt jo se tuntuma, sillä jos tsekkaat asian mistä tahansa lääketieteellisesti perustellusta fysiologian oppikirjasta, päädyt ennen pitkää lukemaan että lihas supistuu koko pituudeltaan eikä vain joistain osista. Vaikka se liike kuinka tuntuisi jossain erityisessä kohdassa enemmän kuin muualla, ei se kuitenkaan tarkoita että lihas supistuisi kyseisestä kohdasta paremmin.Wildemar sanoi:Jos tuntumasta tai voimakkaammasta supituksesta päätellen voi todeta rasittavan jotain lihaksen osaa/lihassoluja enemmän kuin toisaalla, tapahtuu kasvu tässä koko lihaksessa epätasapainossa (?). Tällöin siis tuntumalla ja rasituksen kohdistumisella olisi muotoa muokkaava vaikutus. Kö?
Hulkki sanoi:Unohda nyt jo se tuntuma, sillä jos tsekkaat asian mistä tahansa lääketieteellisesti perustellusta fysiologian oppikirjasta, päädyt ennen pitkää lukemaan että lihas supistuu koko pituudeltaan eikä vain joistain osista. Vaikka se liike kuinka tuntuisi jossain erityisessä kohdassa enemmän kuin muualla, ei se kuitenkaan tarkoita että lihas supistuisi kyseisestä kohdasta paremmin.
Etureisi on lihasryhmä eli se koostuu useasta eri lihaksesta, ojentaja on yksi ainoa lihas.Wildemar sanoi:Ajatellaan kyykkyä ja reidenojennusta. Sama lihas ja samankaltaiset supistukset yllä olevaan quoteen nojaten. Kuitenkin näiden liikkeiden erilaisiin ns. tuntumiin perustuen pystytään keskittymään spesifisiin kohtiin, kuten täällä porukka ainakin olettaa. Mites tämä sitten? Miksei samoin ojentajan kohdalla. Huuhaata?