Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mielestäni hyvä veto nimetä puolue hieman provosoivasti. Silloin saa ilmaista promoa ja koko kansa tietää puolueesta. "Liberaalipuolue"- nimellä tuskin olisi vastaavaa efektiä vaan se vaipuisi unholaan hyvinkin nopeasti.
Minä en usko, että Viskipuolueen nimellä on paljoakaan merkitystä...
Koko kansa ei todellakaan tiedä puolueesta. Tuon nimen mahdollisesti kuulleet ajattelevat sen todennäköisesti olevan yhden asian puolue. Piraattipuolue taistelee tekijänoikeuksia vastaan ja Viskipuolue haluaa rukata alkoholilainsäädännön uudelleen. Tuossa noiden kahden puolueen nimistä tulevat mielikuvat. Uuden puolueen nimi on tärkeä asia. Sillä pitää saada sitä sanomaa vähän paremmin perille kun taustalla ei ole vuosikymmenten työtä eikä selkeää puoluekenttään sidottua asemaa.
Ja suuren yleisön puoluettahan tässä ei olla missään vaiheessa haettu, niitä on jo enemmän kuin yhdessä kädessä sormia. Kyseisen puolueen on tarkoitus ajaa agendaa, jolla (valitettavasti) ei ole kovin paljoa kannatusta Suomessa.
– Meillä on joku sellainen kummallinen käsitys, että sellainen myötäkarvaan meneminen joka asiassa tuottaisi hirveän hyvän tuloksen. Se voi olla jossakin ulkopolitiikassa ja diplomatiassa, mutta kun puhutaan rahasta, se ei tuota yhtään mitään. Siellä pitää lyödä nyrkkiä pöytään ja olla kovana. Muuten ei saa mitään ilmaiseksi. Jokaisesta eurosta on taisteltava ja se asenne puuttuu virkamiehiltä totaalisesti.
Viskipuolue on paljon parempi nimi kuin Edistyspuolue, koska se on persoonallisempi ja räväkämpi. Edistyspuolue on taas itsekehuva ilman että määrittelee itseään. Edistyksen nimiin sitä paitsi pahimmat totalitaristitkin Suomessa vetoavat. Progressiivisetkin maailmalla ovat yleensä kaukana aidosti liberaaleista. En ole Viskipuolueen ohjelma vielä lukenut mutta jos se on liberaali, niin sitten odottaisi räväkästi ajavan esim tuloveron poistamista ja tulonsiirtojen lopettamista ja oikeastaan demokratian lakkauttamistakin.
Lindholmin mielestä ensiavuksi kävisi se, että valtio antaisi pienyrittäjille avoimen lähdekoodin ohjelmistopaketin. Se sisältäisi kaiken, mitä firman pyörittämiseen tarvitaan - kassan, laskutuksen, ajanvarausjärjestelmän, varastonhallintajärjestelmän, verkkokaupan, tilastotyökalut, kirjanpidon. Jokainen ohjelmiston osa juttelisi sujuvasti ja reaaliaikaisesti toisille osille. Lindholmin mukaan tällaisen ohjelmistopaketin voisi rakentaa noin vuodessa, ja se tuskin maksaisi edes promillea valtion jakamista yritysavustuksista.
Tohna Lindholmin haastattelussa pistää myös silmään, että varusteleka olisi oikeutettu parin sadan tonnin yritystukiin. Jos näin on niin käsittämätöntä paskaa, että rahat ensin verotetaan pois kaikilta ja jaetaan takaisin jo menestyville yrityksille.
Huom. Tuen suuruus siis lindholmin ilmoittama, hällä voi olla oma sonni ojassa..
Tosin itse poistaisin kaikki yritystuet ja keventäisin niillä rahoilla yrityksiin kohdistuvia veroja. Toki tuo veisi tuhansia työpaikkoja julkiselta ja julkisen tukemalta sektorilta jotka pyörivät pelkästään tukien ja yritysten avustamisen ympärillä. Ja perustaisin jonku valtion pyörittämän riskirahoitus härvelin rahoittamaan hyvin kohdennetustki start uppeja joissa valtiolla on oma lehmä ojassa. Kuten nyt vaikka toi Lindholmin mainitsema toiminnanohjausjärjestelmä. Yritysvetoisena hyvä. Valtion tekemänä paha.
^Tuota yritystukijärjestelmän tarkoitusta on hankala itsellenikin sisäistää. Miksi ylläpitää tukijärjestelmää, jossa yrittäjä maksaa ensin veroja valtiolle, ja valtio palauttaa ne X prosenttisesti tuen muodossa, olettaen että yritys jaksaa tähän yllä kuvailtuun rumbaan lähteä. Maalaisjärjellä ajateltuna, olisi valtion puoleltakin helpompi karsia vain yritysten lakisääteisiä kuluja eikä niin, että virkamiehet suht mielivaltaisin perustein palauttavat jo kertaalleen maksettuja veroja. Luulisi myös, ettei nyky-Suomessa ole muutenkaan kovin paljon varaa nirsoilla mitä tulee yritystoimintaan.
Kyseessä on sama itsensä ruokkiva julkisen sektorin byrokratia härveli joka toimii myös palkansaajien puolella. Ei ole järjen häivää siinä että pienituloiset ja jopa osa keskituloisista joutuvat hakemaan erilaisia harkinnanvaraisia tukia tullakseen toimeen kun kuitenkin he maksavat myös veroja joita keventämällä toimeentulo pitäisi onnistua. Ainut mitä saadaan aikaan on byrokratia hässäkkä joka syö valtavasti euroja miettiessään kenelle työntekijälle tai mille yritykselle tuet kuuluu. Jotkuhan tosin väittää että kun tuonne byrokratia viidakkoon euron työntää niin kaksi saa takaisin. Itse en usko.
Mitäs pakkiksen raati on mieltä: onko valtiovetoinen toiminnanohjausjärjestelmä kasvun veturi vai sosialistien salajuoni?