Miten maamme talous oikein saadaan kuriin?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Timba79
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hoh hoijaa. Tulee näistä jutuista mieleen omalta työpaikalta yksi kollega, muuten ihan ok tyyppi, mutta puhuu aina "tulevista irtisanomisista" jne siihen malliin että oikein odottaisi sitä että pääsee sanomaan "mitäs minä sanoin". Tää on se tyyppi jolla on rahaa tilillä, mutta ei uskalla omaa kämppää ostaa, kun oottaa aina vaan sitä "kuplan puhkeamista".
 
http://anttihalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199207-ek-ajaa-maahanmuuton-kautta-tyottomyysreservia

"Näennäinen järjettömyys asettunee aika lähelle totuudenmukaisia uomiaan EK:n intressien kautta. EK:n jäsenet ovat suuria vaalirahoittajia sekä työllistäjiä ja heidän ääntä poliitikot kuuntelevat hyvin herkällä korvalla. Ei varmaan olla siis kaukana totuudesta, jos spekuloidaan, että EK:n intresseissä on luoda suuri työttömyysreservi, jotta palkat pysyvät niin sanotusti kurissa. Kaiken tämän lystin maksaa sitten itse se työväki veroistaan. Kaunista."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://yle.fi/uutiset/sak_torjuu_ekn_maahanmuuttoehdotuksen/7008854

"SAK:n Tukiaisen mielestä lausunnoissa on kyse vain sumuverhosta, jolla elinkeinoelämä haluaa ajaa palkka-alea.
– Syntyisi uusi paarialuokka, joka tekee selvästi pienemmällä palkalla töitä ja tämmöistä emme kannata, Tukiainen sanoo."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.suomenuutiset.fi/ajetaanko-suomeen-kaksia-tyomarkkinoita/
"
”Halpatyövoimapula”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Lindström peräänkuuluttaa EVA:n ja EK:n motiiveja julistaa, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttoa työvoimareservin kasvattamiseksi, vaikka meillä on jo 400 000 työtöntä.
– Ei meillä ole työvoimapulaa, meillä on halpatyövoimapula. EVA:n raportissa omat työttömät nähdään ongelmana, vaikka juuri heidän työllistämiseensä ja kuntouttamiseensa pitäisi panostaa. Kansallisuus ei saa olla palkan määräytymisen peruste. Raportista tulee sellainen olo, että Suomeen ollaan ajamassa kaksia työmarkkinoita, ja sitä me emme tule missään nimessä hyväksymään, Lindström painottaa."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Missään tapauksessa ei ole EK intressissä että kaikilla tai mahdollisimman monella suomalaisella oli töitä(sellaista mitä valkoinen mies suostuu tekemään) tai menisi muutoin (taloudellisesti)hyvin. Päinvastoin heillä "on unelma", että saisi halvalla koulutettua, osaavaa, ahkeraa, ja ennenkaikkea nöyrää työvoimaa, ja sellaiset olosuhteet missä ei tule mitään toimintojen keskeytymistä, vaikka mikä olisi. Ei lakkoja eikä mitään muutakaan. Mikään Intia tai Kiina ei silti kelpaa, vaan ne olot olisi saatava tänne Suomeen mahdollisimman pian.
 
Niinkauan kuin joku vakuutusyhtiö 500 miljoonan euron tuloksen tehneenä irtisanoo väkeä, ja ministerit ja kanisterit johtavat veroparatiisiyhtiöitä, on aivan turha syyttää työväkeä yhtään mistään.
En usko, että täällä kukaan syyttää työväkeä. Jokainen toki haluaa maksimoida oman hyvinvointinsa, mikä pätee niin AY-pomoon, osakkeenomistajaan kuin kuluttajaan ja työntekijäänkin. Tää vakuutusyhtiökeskustelu on mielestäni jo käyty, vai onko sinulla jotain uutta tietoa aiheesta?
Ettei kannata, kun vaativat elämiseen riittävää palkkaa, ja asiallista kohtelua työelämässä muutoinkin, kuten työturvallisuutta, suojaa mielivaltaiselta irtisanomiselta ym.
Lue tuo Lepomäen kirjoitus. Suurin osa suomalaisista yksityisen sektorin työpaikoista on alle 10 hengen palveluyrityksissä. Jokaisen työntekijän palkan maksaa (tai ei maksa) asiakas. Ellei palvelu kelpaa asiakkaalle, miksi ko. palvelua tuottavan työntekijän pitäisi pysyä palkkalistoilla? Vaatimalla itselleen irtisanomissuojaa tulee vaatineeksi itseltä tulonsiirtoa tuottamattomille työnteijöille (ellei ole itse sellainen), sekä lisäksi heikompia mahdollisuuksia löytää parempi työpaikka. Suomessa on elämiseen vaadittu palkka liian suuri, koska eläminen on liian kallista. Elämisen kalliiksi tekee sääntely ja verotus, eli periaatteessa eduskunnan päätettävissä olevat asiat. Eduskunnassa on vaan kyky päättää asioita kadonnut jonnekin.
Se mitä EK ja kumppanit oikeasti haluavat, on itselleen lisää valtaa
EK juuri muutti omia sääntöjään niin, ettei se enää mitään yhteiskunnallista valtaa voi käyttää. EK:n kumppaneihin eli AY-liikkeeseen väittämäsi pätee kyllä.
Ideana on, että valtiolta ei saa mitään tukea kukaan, koska se tuli jouduttaisiin kustantamaan veroilla, joita taas pääomassa kieriskelevät eivät halua maksaa. He itse eivät verorahoilla kustannettuja palveluja haikaile, rahaa löytyy sen verran että on varaa(ja pakko) asua aidatuilla ja vartioiduilla alueilla, pistää lapset yksityiskouluhin jne.
Montako yksityistä koulua Suomessa on? Minä tiedän yhden, jossa on lähinnä ulkomaisten diplomaattien ja yritysjohtajien jälkikasvua. Verotulot on Suomessa tulleet valtaosin keskiluokalta. Aidosti rikkaita on niin vähän, että ei juuri valtion tuloissa näkyisi vaikka veroprosentti olisi heillä 100%. Keskiluokan ansiotason duunit ovat kovaa vauhtia yksityissektorilta katoamassa, joten ei niitä voi pitkään olla julkisellakaan.
 
En usko, että täällä kukaan syyttää työväkeä. Jokainen toki haluaa maksimoida oman hyvinvointinsa, mikä pätee niin AY-pomoon, osakkeenomistajaan kuin kuluttajaan ja työntekijäänkin.

Tässä juuri on se homman pointti.

Ja se mistä en ole aikaisemmin varmaan edes maininnut, eli se että halpatuotantomaiden toiminta tuhoaa ja saastuttaa tätä maapalloa ihan eri lailla kuin Suomessa toimivat yritykset. Tässä on sellainen osasyy halpoihin hintoihin mistä ei paljon edes puhuta. Oman hyvinvoinnin maksimointi menee kaiken edelle, ihan sama vaikka kaikki räjähtäisi kunhan saa itse vaan sen uuden iPhonen tai mitä vittua nyt kukin haluaa.

Tarvitsisi miettiä pitääkö jokaisen tosiaan MAKSIMOIDA ihan kaikki, tulos ja nousu ja hyvinvointi, vai riittäisikö vähempi? Mihin joku 1 ihminen tarvitsee miljardeja?
Nyt varmaan joku sanoo että sellainen tyyppi työllistää niin monia että siitä nyt vaan tulee sitä mania sen verran.

Olen sanonut tämän jo tuolla maahanmuuttoketjussa, mutta ottaisin ihan mielelläni vaikka takkiin kunhan esim. kasvua ei haettaisi millään kehitysmaalaisten invaasiolla tänne.
 
Taitaa olla Maon Kiina tai Stalinin Neukkula olla sitten hyviä esimerkkejä joita kohti pyrkiä. Siellä ei paljon satamia pysäytelty jos epämiellyttävä laki sattui tulemaan valmisteluun.

Heh, eiköhän se riittäisi lainsäätäjän mandaatiksi vapaassa demokratiassa, että voittaa vaalit.
 
Ja se mistä en ole aikaisemmin varmaan edes maininnut, eli se että halpatuotantomaiden toiminta tuhoaa ja saastuttaa tätä maapalloa ihan eri lailla kuin Suomessa toimivat yritykset. Tässä on sellainen osasyy halpoihin hintoihin mistä ei paljon edes puhuta.
Sulla on varmaan tämän väittämän tueksi jotain faktaa? Jos nyt esimerkiksi otetaan vaikka hiilidioksidipäästöt, niin googletas huviksesi vaikka "carbon dioxide emissions per capita".

Kiinalla on tällainen tavoite: http://www.bloomberg.com/news/artic...gigawatts-of-solar-power-to-cut-coal-reliance
 
Ei yksien vaalien voittaminen anna todellakaan mitään valtakirjaa tehdä mitä huvittaa ilman, että siihen voisi kansalaiset mitenkään protestoida.

"Kansalaiset" on aika laaja titteli muutamalle lukutaidottomalle rekkakuskille ja satamatrukin kuljettajalle. Muillahan ei juuri samantasoista "protestoinnin" mahdollisuutta ole suotu.

Näkisin myös jonkinlaisen eron protestoinnissa siinä, että marsittaan kadulla ja heilutellaan banderolleja, joissa lukee "Porvari nukkuu huonosti" verrattuna siihen, että vahingoitetaan jonkun satunnaisesti valitun yrityksen täysin laillista toimintaa. Useinpa vielä ihan härskisiti omien jäsenten etujen ajamiseen. Eikä tästä rankaista mitenkään.

Maassa on kuitenkin esimerkiksi laki aiheutettujen vahinkojen korvaamisesta, joka koskee meitä kaikkia muita.
 
Viimeksi muokattu:
Älkää nyt ihan oikeasti väittökö että EK:n tarkoitusperät on yleinen hyvinointi? Se on työantajapuolen AY mafia, samaan kastiin voi niputtaa muiden jäärien kanssa.

Mitään halua ei EK:lla ole ollut neuvotella yhtään mistän, on vaan huudettu pakkolakeja nopeaan toteutukseen.

Jos ongelma on se julkinen niin miksi kyykyttää varmuuden vuoksi kaikkia palkansaajia? Sipilä on EK:n talutusnuorassa.

Itse pyrin liikaa olemaan edustamatta kumpaakaan leiriä. Osakesäästäjänä tai sijoittajana tai minä kukin kutsuukaan ois varmaan kannatettava kaikkea mikä hyödyttää omistajaa eli laskee kuluja ja nostaa osinkotuloa. Mutta taas kun on säästönsä tyhjästä tehnyt tekemällä duunia ja säästänyt ja aina hoitanut pestinsä vaikka välillä vituttanut ja siitä täälläkin avautunut (joskus tosi usein eikä välillä, mutta ei takerruta siihen) niin osaa vähän miettiä tuotakin puolta. Kyllähän EK ja työantajaleiri ylipäätään haluaisi Saksan mallin että on näitä minijobeja vai mtä ne olikaan josta saa n. 5 euroa tunti. Duunari sitten USA malliin painaa kahta tai kolmea hommaa että saa ruokaa pöytään. En mä haluaisi ainakaan sellaista elämää elää. Katkeruutta on ollut myös se että duunarilla on omakotitalo, ihan kun se ois tällaiessa harvaan asutussa maassa joku yleellisyyshyödyke. Ei täällä tarvi asua 200 kerroksisessa pilvenpiirtäjässä kun tilaa on.
 
Ettei kelleen tulis paha mieli..

No tällä tavalla se on kaikilla ja työpaikoilla aikaa kuluu kun asioit vatkotaan ja työteho kärsii kun asia koetaan vääräksi esim. meillä missä talo takoo ennätystulosta ja kun tiedossa on että kaikki tällaiset siirtyy heti täysimääräisenä käytäntöön.
 
Tässä juuri on se homman pointti.

Ja se mistä en ole aikaisemmin varmaan edes maininnut, eli se että halpatuotantomaiden toiminta tuhoaa ja saastuttaa tätä maapalloa ihan eri lailla kuin Suomessa toimivat yritykset. Tässä on sellainen osasyy halpoihin hintoihin mistä ei paljon edes puhuta. Oman hyvinvoinnin maksimointi menee kaiken edelle, ihan sama vaikka kaikki räjähtäisi kunhan saa itse vaan sen uuden iPhonen tai mitä vittua nyt kukin haluaa.

Tarvitsisi miettiä pitääkö jokaisen tosiaan MAKSIMOIDA ihan kaikki, tulos ja nousu ja hyvinvointi, vai riittäisikö vähempi? Mihin joku 1 ihminen tarvitsee miljardeja?
Nyt varmaan joku sanoo että sellainen tyyppi työllistää niin monia että siitä nyt vaan tulee sitä mania sen verran.

Olen sanonut tämän jo tuolla maahanmuuttoketjussa, mutta ottaisin ihan mielelläni vaikka takkiin kunhan esim. kasvua ei haettaisi millään kehitysmaalaisten invaasiolla tänne.
Olen periaatteessa osittain samaa mieltä ahneudesta ja hevostelusta.

Toisaalta voidaanko me sanoa miljardeille kehitysmaiden asukeille et sori, pallo ei kestä länsimaisen elintason tarjoomista teille?
 
No tällä tavalla se on kaikilla ja työpaikoilla aikaa kuluu kun asioit vatkotaan ja työteho kärsii kun asia koetaan vääräksi esim. meillä missä talo takoo ennätystulosta ja kun tiedossa on että kaikki tällaiset siirtyy heti täysimääräisenä käytäntöön.
Näinhän se taitaap olla.

Mut mietippä jos ny sanottais et leikataan vaan julkiselta, kukaanbei sais enää ikinä rakennuslupaa tms :)
 
Mun puolesta voidaan lopettaa työehtosopimusten yleissitovuus eli ottaa valta pois ek:lta(joka sen jo antoikin pois) ja sak:lta. Sitten demokraattinen elin eli hallitus kehittää työlainsäädännön siltä osin paremmaksi kuin nähdäät tarpeellisena (minipalkka jne). Eipähän tarvi kenenkään enää puhua mafioista.
 
Älkää nyt ihan oikeasti väittökö että EK:n tarkoitusperät on yleinen hyvinointi? Se on työantajapuolen AY mafia, samaan kastiin voi niputtaa muiden jäärien kanssa.

Mitään halua ei EK:lla ole ollut neuvotella yhtään mistän, on vaan huudettu pakkolakeja nopeaan toteutukseen.

Jos ongelma on se julkinen niin miksi kyykyttää varmuuden vuoksi kaikkia palkansaajia? Sipilä on EK:n talutusnuorassa.

Itse pyrin liikaa olemaan edustamatta kumpaakaan leiriä. Osakesäästäjänä tai sijoittajana tai minä kukin kutsuukaan ois varmaan kannatettava kaikkea mikä hyödyttää omistajaa eli laskee kuluja ja nostaa osinkotuloa. Mutta taas kun on säästönsä tyhjästä tehnyt tekemällä duunia ja säästänyt ja aina hoitanut pestinsä vaikka välillä vituttanut ja siitä täälläkin avautunut (joskus tosi usein eikä välillä, mutta ei takerruta siihen) niin osaa vähän miettiä tuotakin puolta. Kyllähän EK ja työantajaleiri ylipäätään haluaisi Saksan mallin että on näitä minijobeja vai mtä ne olikaan josta saa n. 5 euroa tunti. Duunari sitten USA malliin painaa kahta tai kolmea hommaa että saa ruokaa pöytään. En mä haluaisi ainakaan sellaista elämää elää. Katkeruutta on ollut myös se että duunarilla on omakotitalo, ihan kun se ois tällaiessa harvaan asutussa maassa joku yleellisyyshyödyke. Ei täällä tarvi asua 200 kerroksisessa pilvenpiirtäjässä kun tilaa on.

Suomessa on isona ongelmana ettei täällä ole töitä. Jos täällä ei olisi kauhea työttömyys mm. Työhönsä vittuuntunut tyyppi (en osoita kenellekään henkilölle vaan yleisellä tasolla) ei joutuisi vuosia katselemaan vittumaista työtä vaan voisi suht inhimillisesti vaihtaa parempaan (=työnantajat ei voisi olla ihan kauhean vittumaisia henkilöitä koska työväki vaihtuu jos liikaa äksyilee)
Sen lisäksi jos pienituloiset tienaisi vaikka viisi euroa (= Saksassa on minimipalkka oliko 8.50 e, jos en väärin muista) niin palveluihin tulisi ihan erilailla kilpailua ja niitä saattaisi olla jopa varaa useammalla käyttää. Eli ei se vitosen homma olisi ihan niin huono kuin vitosen homma nyt kuulostaa tällä hintatasolla.

Nythän Suomessa nähdään lähinnä että työttömyyttä pitäisi valtion jotenkin hoitaa aktivointitoimilla ja muunlaisella tempputyöllistämisellä.

Kysyn vaan: olisitko ennemmin 5-6 euroa tunti ihan markkinaehtoisesti ilman että sun täytyy olla minkäänlaisten viranomaisten kanssa tekemisissä VAI teetkö siellä missä sinut on viranomaiset käskeneet, missä et saa työkokemusta etkä euroakaan palkkaa vaan sosiaalietuuksia korotettuna 9 eurolla päivässä. Vaihtoehto matalapalkkatyölle ei ole 80 k e vuosi maksava pakkisduuni missä koodataan it sovelluksia ja johdetaan liiketoimintoja vaan vaihtoehto minijobille on työvoimatoimiston määräämä paikka missä on toisen luokan kansalaisena ilmaiseksi.
Sen sijaan markkinaehtoisen saa valita ja markkinaehtoisessa ainakin palkka on oikeudenmukainen korvaus tehdystä työstä eikä minkäänlainen sosiaalietuus mitä annetaan säälistä.

Ja minijob työkin nähdään ihan oikeana työnä tulevaisuudessa sen sijaan sosiaalipalvelun kohteena olo ei sitä ole.
Ei ole oikeastaan mahdollista työllistää satoja tuhansia ihmisiä näin pienessä maassa korkeatuloisiin tehtäviin Vielä kun suurin osa ihmisistä ei ole rakettininsinöörejä. Kannattaisi sallia työttömien palkkaaminen aivan millä palkalla hyvänsä ja vastaavasti koeajan jälkeen vaikkapa tes mukaan. Ja lopettaa kaikki rahaa nielevät ja erinomaisen tehottomat demarimeininki tukitoimet. Työn vastaanottovelvollisuusalueeksi EEA-maat. Olisi itseasiassa tärkeämpää niille ketkä eivät ole työttömiä edes olleetkaan. Sillä kyllä se vaan haittaa jos ei voi niin helposti vaihtaa parempiin töihin kun kaikkiin työpaikkoihin on 200 hakijaa..
Sitä ei ole otettu tarpeeksi esille että tällaiset ajat luo ison luokan viksua porukkaa joilla on ihan vitun olematon urakehitys ja tympivä ja kiinnostuksia vastaamaton työ. Kun markkinat on tukossa moni joutuu leipäpappina olemaan ja kuinka hyvä se on sitten taas tuottavuuden kannalta.

jos meillä olisi tilanne kuin 2007 en kannattaisi minijobtöitä. Sen sijaan meillä on NIIN valtava ja PYSYVÄ ongelma työllisyysasteen kanssa. Se ei tule merkittävästi paranemaan kymmeniin vuosiin. Eli kyllä kannattaisi muutoksia tehdä.

Olen periaatteessa osittain samaa mieltä ahneudesta ja hevostelusta.

Toisaalta voidaanko me sanoa miljardeille kehitysmaiden asukeille et sori, pallo ei kestä länsimaisen elintason tarjoomista teille?

Ei se ole meidän asia ja ongelma. Kehitysmaalaiset saa tasan sen elintason mitä ne ansaitseekin. Ja ne ei vaan ole tarpeeksi tuottavia, viisaita, työteliäitä, innokkaita, työhaluisia, osaavia, koulutettuja ja kyvykkäitä. Ei meidän asia ole sen enempää auttaa rikastumaan ei myöskään haitata.jos ne vaurastuu niin heidän onnensa jos ei niin niiden ihan OMAA vikaa.

Mun puolesta voidaan lopettaa työehtosopimusten yleissitovuus eli ottaa valta pois ek:lta(joka sen jo antoikin pois) ja sak:lta. Sitten demokraattinen elin eli hallitus kehittää työlainsäädännön siltä osin paremmaksi kuin nähdäät tarpeellisena (minipalkka jne). Eipähän tarvi kenenkään enää puhua mafioista.

Kyllä.
Mutta pitää vähän miettiä kannattaako minimipalkkaa olla ollenkaan. Markkinat ne hinnoittelee kuitenkin palkan oikeudenmukaiselle tasolle ja ilman minimipalkkaa työllisyys maksimoituu. Mitä harvempi syrjäytyy lopullisesti sitä parempi.

Ja paremmat työt on aivan eri markkinat kuin huonot työt.
 
EK on ihan yhtä lailla syyllinen yleissitovuuteen kuin AY-liikekin. Siinä missä se loi työntekijäpuolen liitoille myyntikartellin, sama systeemi antoi EK:ssa valtaa käyttävillle firmoille työvoiman ostokartellin. Muutama iso firma sopii työehdoista, joita kaikkien alan yritysten on sitten pakko noudattaa, joten pelkoa pienten kilpailijoiden kasvusta isoiksi ei juuri ollut.

Isojen yritysten työllistämän työntekijämäärän pudotessa yleissitovuus tarkoittaa sitä, että yhä pienempi osa työmarkkinoista päättää kaikkia koskevista säännöistä. Sitten kun EK vihdoin tajuaa hypätä kelkasta pois, niin AY-liike saa työntekijät uskomaan, että kyseessä on peliliike työntekijöiden etuja vastaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom