Mihin armeijaan?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Aarne
  • Aloitettu Aloitettu
Toivon vaan todellakin, että olkapäässä ei ole mitään vakavempaa ja näin pääsen suorittamaan intin ajallaan ja täydellä teholla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nyt on vain hämärää, missä laivaston hommissa tullaan olemaan 12kk sekä että kannattaako rannikkojääkäriksi ja sitä kautta AUK-> RUK sissinä

Käsittääkseni rannikkojääkärit käyvät Haminassa mosuripuolen RUKin. Ainakin näin oli kun itse olin Haminassa.
 
Just tämä tiedusteluhomma kiinnostais, mutta enemmän laivaston puolelta. Eikö laivastosta juuri tule meritiedustelijat? Ihan hukassa näistä...
 
Kyllä tuolla PsvK:ssa on myös muutama kuljettaja, jotka alun perinkin sieltä. Kävivät kuitenkin kurssinsa AutoK:ssa. En sitten tiiä minkä kortin tuolta saavat mutta zilpalla ajelevat.
 
Käsittääkseni rannikkojääkärit käyvät Haminassa mosuripuolen RUKin. Ainakin näin oli kun itse olin Haminassa.

Uudenmaan Prikaatissa koulutettavat rannikkojääkärit menevät samaan RUK:iin kuin nämä "tavalliset jääkärit" muista prikaateista, vaikka hommat onkin hieman erilaisia :)
Mutta jos lähdet AUK 1:sen jälkeen RUK:iin niin etpäs pääse AUK 2:seen jossa on rannikkojääkäreiden oma erikoiskoulutus :rock: ja sama pätee sisseihin.
 
Kyllä tuolla PsvK:ssa on myös muutama kuljettaja, jotka alun perinkin sieltä. Kävivät kuitenkin kurssinsa AutoK:ssa. En sitten tiiä minkä kortin tuolta saavat mutta zilpalla ajelevat.

C kortin omaavat jo siinä vaiheessa kun lähtevät AutoK:hon PsvK:sta. Ziliin kun riittää C, eikä koko HämPsP:ssä ole tarvetta E-kuskeille. ainoastaan silloin tällöin vaunuja liikutellaan laveteilla, jolloin kuskit hommataan muualta.
 
Meillä ei ainakaan toi kunto vaikuttanut oikeastaan yhtään RUK:iin lähtöön. Esim. yksi muija lähti rukkiin, joka ei kertaakaan pystynyt vetämään mitään marssia loppuun asti, ei edes P-kauden totuttautumismarssia.
 
komppaan tuota zeizei89:ä. Ei RUKkiin pääsy ole niinkään siitä kiinni kuka on komppanian kovin rambo. RUKkiin etsitään tavallisia tervejärkisiä miehiä jotka kestää paineita eikä liiemmin pelkää kantaa vastuuta. Tiedä sitten johtuiko vain omasta palveluspaikasta, mutta meidän kurssilla valtaosa oli lukion käyneitä ja nykyään yliopisto/AMK-opiskelijoita.
 
Lohduttavaa tietoa sinäänsä, että ei tarvitse päätään puhki miettiä siitä, miten nostaa kunto mahdollisimman hyväksi. Ei siitä tietenkään haittaa ole jos fyysiset ominaisuudet ovat kunnossa.
Ovatko jotkut käyneet AUK:n laivaston puolella? Olisi mielenkiintoista saada vähän juttua sieltäkin suunnalta. Korkeammat pisteet vaaditaan vissiin ainakin sinne pääsyyn?
 
mikä ois nykyään joku sellanen komppania, joku erikoisjoukko tms. johon on aika kovat kuntovaatimukset(ei ljk)
kuulin joistain valmiusjoukoista vaimikäköhänseoli
 
Ei valmiusjoukkoihin mitkään kovat kuntovaatimukset ole. Cooperin karsinta raja oli 2300m ja lihaskuntoteisteillä ei ollut rajoja, jotka piti ylittää.
 
Mitäs kaikkia mahdollisia hommia olis laivastossa tarjolla, kun haluaisin vuoden armeijassa viettää? Upinniemeen siis pääsin, kuten halusinkin. Mieli tekisi laivalle päästä ja jos rahkeet riittää niin AUK -> RUK.
Uimataito on aika heikko, mutta ei kuitenkaan täysin nolla, joten rannikkojääkäriksi ja sitä kautta tiedustelu-AUKiin vois olla hankalaa mennä?
Millainen tuo meritiedustelu mahtaa olla? Sieltäkin pääsee AUKiin?
Olis hienoa jos enemmän tietävät vois kertoa kokemuksiaan ja ehdottaa jotain tällaselle jampalle. Lyhyesti, laivastoon -> AUK -> RUK, mutta mikä linja?

Kaikilla on sama 8 viikon peruskoulutuskausi, jonka lopuksi päätetään minne joutuu (maalle vai merelle). Laivaston miehistöpuolen pestit ovat kaikki 9 kuukautta (vaihtoehtoja muistaakseni taisteluväline, merkinanto, konealat sekä laivakokit). Lisäksi on laivasto-AUK, jonka kävijöistä osa valitaan veneenkuljettajiksi ja osa normaaliksi aliupseereiksi laivalle. On myös laivaradisti-AUK. Laivasto-AUK:sta pääsee sitten Merisotakouluun Suomenlinnaan (eli laivasto-RUK). Kaikki AUK:t ovat 12kk pestejä. Laivasto-AUK:iin on ainakin peruskoulutuskauden pisteiden perusteella vaikeinta päästä, sillä se on halutuin AUK-linja. Mikään superihminen ei tarvitse kuitenkaan olla, vaan pieni särmäily kannattaa. Miehistöpuolen pesteihin pääsee kuka tahansa normijamppa.
Kaikilla laivaston jannuilla (ml. AUK) on p-kauden jälkeen 5 viikon pituinen "kiväärikausi", jonka aikana ollaan vielä maalla ja opetellaan perustaistelutaitoja. Tämän jälkeen siirrytään laivoille.

Rannan puolella on 6kk pesteistä vaihtoehtona
- Rannikkoviestimies (jollaisena itse palvelen, gona-tj 71 :D)
- Pyörätraktorinkuski
- Sotilaskeittäjä
- Esikuntamies (kirjurit yms., yleensä vain B-miehille)
- Tuliasemamies (=rannikkotykistö, P-kauden jälkeen siirto Isosaareen)

9kk:
- SPOL, merivalvonta, meripioneeri, lääkintämies, C-kuskit

12kk: CE-kuskit, rannikkojalkaväki-AUK, viesti-AUK, lääkintä-AUK. Jotkut rannjv-aukin käyvät lähtevät RUKiin Suomenlinnaan, jotkut Haminaan. Ei mitään hajua millä perustein

Unohtui varmaan joitain nakkeja, mutta tuossa yleisimmät. 6kk nakkeja on 15%, 9kk nakkeja 45%, 12kk nakkeja 40%. Luvut voivat heittää, mutta 6kk nakit ovat suhteellisen harvinaisia.
 
Kolmen viikon päästä olis kutsunnat ja mulla vielä täysin auki mihin aselajiin aion hakea. Pieni paniikki alkaa iskeä. Mikään kun ei tunnu täysin omalta. Panssariprikaatiin aion kuitenkin mennä, koska asun Hämeenlinnassa.

Panssarihommat vaikuttaisivat ihan mielenkiintoisilta. Onko pakkiksella panssarimiehiä tai -jääkäreitä? Millainen niiden koulutus on? Mitä eroa on panssarijääkärikomppanialla ja panssarivaunukomppanialla(:david:)? Noista Panssariprikaatin sivujen suppeista esittelyistä kun ei tahdo saada erkkikään selvää.

Olisin erittäin kiitollinen jos joku voisi vähän selventää näitä minulle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom