Meinasipa lässähtää koko seiskaseiskan kisa Xiaojun Lun ME-tempauksen jälkeen. Työntö meni kovemmalla Lulla kyykkytyöntöineen lähinnä voimailunäytöksen antamiseksi. Sääli, että Haojie Lu loukkasi ME-tempausyrityksessään ranteensa, kaksikko olisi voinut esittää todella kovan kamppailun kullasta.
Sääntö, jota käytettiin Xiaojun 175 kilon tempauksen jälkeen, on kyllä täysin järjenvastainen. Jos Nostaja1 nostaa yrityksen ja tämän jälkeen Nostaja2 tulee nostovuoroon, mutta tämä ilmoittaa jättävänsä yrityksen käyttämättä tai korottaa ja Nostaja1 onkin uudelleen nostovuorossa ilman, että kello lähtisi käyntiin Nostaja2:lle, pitäisi se aina tulkita niin, että Nostaja1 suorittaa peräkkäiset suoritukset ja aikaa pitäisi olla minuutin asemesta kaksi. En tiedä, tiesikö kiinalaisvalmennusjohto koko säännöstä vai tuliko heillä keskenään kommunikaatiokatkos, mutta kokonaisuudessaan käsittämätöntä. No, teknisenä tarkastajana ollut Taisto Kuoppala pääsi pyörimään, ei jees-, mutta nou-miehenä.
Ei Etelä-Korean olympiakultaa puolustanut Sakaan olisi tänään mahtanut Xiaojun Lulle mitään. Kyynärpään sijoiltaanmeno on hurjannäköistä hommaa, toivottavasti ura ei loppunut kuitenkaan siihen.
Kuuban vahvan jässikän Ivan Cambarin pronssi oli iloinen yllätys, vaikka se tulikin San ei-toivotun loukkaantumisen kautta. Samoin Thaimaan Chinnawongin suoritukset olivat pirteitä. Thaimaalainen joutui viimeisessä 195 kilon työnnössä saman säännön uhriksi kuin Xiaojun Lu viimeisessä tempauksessa. Palautumisaika jäi liian lyhyeksi ja pronssiromut eivät siirtyneetkään suorille käsille.
Naisten 69-kiloisissa Jong-Sim Rim jatkoi Pohjois-Korean erinomaista painonnostomenestystä nappaamalla maalleen kolmannen kullan.