Lontoo 2012 painonnosto

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tempaus
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Taitaa Suomella olla yksi paskimmista urheilujärjestelmistä koko pallolla?
Menee off-topiciksi, kun kyseessä ei ole enää painonnosto, mutta suomalainen urheilujärjestelmä on tavallaan sitä, että rahat kiertää paljolti olympiakomitean kautta lajiliitoille, jotka järjestää touhunsa ihan miten itse haluaa. Käytännössä siis kaikella rahalla rahoitetaan ensin kahta järjestöä ja vasta sen jälkeen seuroja, valmentajia ja urheilijoita.

Lontoon kisoja varten järjestelmätukea jaettiin ammunnalle, painille, judolle, purjehdukselle ja yleisurheilulle. Muistivaraisesti neljän vuoden aikana näille liitoille jaettiin noin miljoona kullekin. Tämän päälle sitten huippuyksilöille jaettiin vuotuista rahaa, ja kai sitäkin noin miltsi yhteensä vuodessa. Summanmutikassa voisi siis sanoa, että näihin olympialaisiin pistettiin siis noin 10 miljoonaa (kohteliasta ois kai kaivaa näitä lukuja olympiakomitean sivuilta, mutta ei nyt kerkeä). Mun mielestä se on rahana ihan riittävästi ja vastuu siirtyy "järjestelmästä" tonne lajiliittoihin ja seuroihin ja valmentajiin yms. Toki selvää on, että noilla rahoilla tosi harva urheilija pystyy treenaamaan ammattimaisesti, mutta lähes jokainen noiden viiden lajin huippuyksilöistä kyllä siihen yltää. Parhaimmat mitalitoivot myös tienaavat urheilulla jonkun verran.

Mutta tosiaan. Olympiakomitea on tietysti itsessään kallis instanssi, mutta suomessa on oikeastaan ihan samat systeemit kuin muissakin maissa. Valtion tukea tippuu mun mielestä riittävästi lajiliitoille, ja (jälleen mun mielestä) siitä ne ongelmat sitten vasta alkaakin.
 
Urheilua ei pitäisi tukea verovaroin lainkaan. Ne jotka haluavat urheilla, niin maksakoot matkansa kisoihin itse tai hankkikoot sponsorit. Sama tietty pätee kaikkeen muuhunkin kulttuuriin.
 
Kuinkahan Holley Mangold mahtaa pärjätä? Mitali tulee aika varmasti, mutta minkä väristä veikkaatte.
 
Kukas tuossa sarjassa on kova luu? Pitää ainakin katella miten p-korealainen pärjää. :) Tientcheulla pomppas kaikki tempaukset..
 
Nyt pomppas taas toinen.

Aika hidas ykkösveto tuolla Matamilla. Ilmeisesti loukkasi jotain.
 
Kiinalaiset on helvetin kovia, ei voi muuta ku ihalla niiden nostamista. Ja onko toi Qingfeng Lin vain 63kg, mitä toi sivu väittää? Olikohan peräti tarkoitus kilpailla sarjaa alempana, muttei päässyt tavoitepainoon?
Tempaus meni kyllä ihan persiilleen monilla. Mikähän ranskalaisiakin mahto vaivata?
 
Huh hu, olipa vihasen näkönen ruutitynnyri toi kiinalainen, ei ollu työnnön WR mikään paska tohon loppuun.

Korjaus: siis yritys.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mikähän tolle ranskikselle tuli tossa tempauksessa, nimeä en muista mutta joku tumma ukko se oli.. Nivusiaan piteli aika kivuliaasti ainakin, tokassa nostossa tais mennä mutta kävi sitten yrittämässä viel kolmatta, aika vaivallosta oli kävely. Joku revähdys tjs varmaan.

Moni kyllä jätti nostot puoliväliin. Tempaus alkoi olemaan tylsää katsottavaa kun hyvin vähän porukasta löytyi niitä jotka sai sen ylös asti. Rive ja työntöä katseli sitten jo ilokseen.
 
Kiinalaismiehet olivat kahdessa alimmassa sarjassa pikkusen unessa, mutta tänään ruuti oli kuusysissä kuivaa ja ilmeinen tekijämies Qingfeng Lin voimaili vakuuttavaan voittoon. Indonesian Triyatno yllätti hopeallaan siitä huolimatta, että sijoittui Pekingissä olympiapronssille, samoin kuin vuoden 2009 MM-kisoissa. Viime vuoden MM-kisoissa miehen sijoitus oli 21:s 311 (137+174) kilon yt:llä. Romanian Razvan Martin hävisi hänelle omaa huolimattomuuttaan.

Anna Everi olisi muuten ollut EM-yhteistuloksellaan 188 (82+106) kiloa tänään nostetun naisten 63-kiloisten seitsemäs. Sarjassa oli 10 osanottajaa.

Painonnoston osalta Opetusministeriön myöntämä vuosittainen tuki (ulkomuistista jotain vähän päälle 100 000 euroa) ja toisaalta saadut vähäiset sponsorieurot ynnä muut tulot eivät missään nimessä riitä suomalaisen painonnostotason nostamiseen lähemmäksi kansainvälistä kärkeä. Ne menevät pienen, mutta välttämättömän organisaation pyörittämiseen sekä toisaalta joka tapauksessa eteen tuleviin kilpailumatka- ym. kustannuksiin. Riittävän kokonaisvaltaista, kattavaa ja tehokkaan menestysorientoitunutta harjoittelu- ja leiritysjärjestelmää noilla pelimerkeillä ei yksinkertaisesti pysty rakentamaan eikä ylläpitämään.

Maailman huipulle halajavan nuoren suomalaisnostajan käytännössä ainoa vaihtoehto on siirtyä harjoittelemaan suurimmaksi osaksi vuotta johonkin parhaimmista painonnostomaista, maailman parhaiden nostajien pariin. Se taas kysyy mittavahkoa taloudellista panostusta. Maksumies olisi nostaja itse ja/tai hänen omat taustajoukkonsa.
 
Pari pikkukysymystä jotka on varmasti jo esitetty ja esitetään vielä uudestaankin, mutta asiaan: Mistä se johtuu, että nuo aasialaiset ovat noita kovimpia nostajia? Ja miten samassa sarjassa voi olla noin selviä voimaeroja? Jos nyt oikein muistan niin 62kg miesten sarjan tempauksessa oli ensimmäisen ja viimeisen henkilön välillä lähes 50kg ero
 
Karkea yleistys on se että aasian suunnalla löytyy lyhyitä nostajia paljon enemmän kuin muualta. 155cm varteen kun pakkaa 62k räjähtävää voimaa saa selvän eron 167cm kaveriin verrattuna.
 
Karkea yleistys on se että aasian suunnalla löytyy lyhyitä nostajia paljon enemmän kuin muualta. 155cm varteen kun pakkaa 62k räjähtävää voimaa saa selvän eron 167cm kaveriin verrattuna.

Lyhyyden hyöty on yksinkertaisempi ja ilmeisempi. Pitempi joutuu nostamaan raudat korkeammalle. Pitempi tekee enempi työtä "samassa lajissa". Painoluokkien sijaan painonnostossa pitäisi olla pituusluokat sen mukaan, että kuinka korkealle rauta nousee. Painoluokille ei ole mitään urheilullista perustetta.
 
Älä ny puhu höpöjä.. olisipa tasainen kilpailu kun sarjassa 185cm mittaa toisistaan ottaisi 2 nostajaa joista ensimmäinen painaa 100kg ja toinen 160kg.
Jos kokee olevansa liian pitkä lajiin niin pelatkoon koripalloa..ei sieläkään pätkille mitään tasoituspisteitä jaella. Eikä kuulukaan..
 
En usko että tuolla pituudella itsessään on niin paljon vaikutusta, vaan yksinkertaisesti lyhyemmät painaa vähemmän ja voivat näin rakentaa enemmän lihasta tuohon painoluokkaan. On selvää että 62-kiloset olynostajat ovat menninkäisiä, koska 190-senttinen on 62-kiloisena melkonen ruipelo auttamatta. Sitten kun katsotaan isompia painoluokkia niin lyhyys ei näytä antavan merkittävää etua.

Sama voimanostossa, aina mussutetaan että lyhyillä on hirveän suuret edut, mutta parhaimmat voimanostajat eivät kuitenkaan ole puolitoista metriä leveitä ja korkeita lihalaatikoita.

Painoluokkien sijaan painonnostossa pitäisi olla pituusluokat sen mukaan, että kuinka korkealle rauta nousee. Painoluokille ei ole mitään urheilullista perustetta.

Sehän olisikin hupaisaa katsoa telkusta pelkkiä 200-kiloisia bulkkisikoja nostelemassa omaa painoaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom