Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
JatkoaHulmilta hyvä artikkeli maastavedon tekniikasta.
Maastaveto osa I: Teoria ja mekaniikka – Granlund ja Hulmi | Lihastohtori
Tämä tuli tarpeeseen, kiitos jakamisesta.Pillars of Squat Technique - Juggernaut Training Systems
Tossa kakkoskohdassa käsitellään sitä keskikropan tiukkana pitämistä. Muutenkin erinomainen opas kyykkytekniikkaan.
En keksi yhtäkään syytä miksi jompi kumpi tapa vaikuttaisi millään tavalla buttwinkiin, mutta sen keksin, että jos selkä on yliojennettu, niin alas laskeutuessa se jossain vaiheessa suoristuu ennen kuin mennään sinne buttwink-osastolle. Ja se neutraaliin asentoon meneminen voi näyttää buttwinkiltä, koska alaselkähän liikkuu. Se on ihan loogista.Joku tästä juuri mainitsi jossain ketjussa, mutta nyt tuli omatoimisestikin kokeiltua, että kropan suorassa pitäminen ylikorostetun notkon sijasta todella vähentää buttwinkia, ainakin mun kohdalla. Sinänsä jännää, intuitiivisesti päättelisi toisin. Mahtaisikohan sitten johtua siitä, että ehkä suorana saa paremmin pidettyä kropan kasassa.
En mäkään.En kyllä ymmärrä miksi jotkut kyykkää selkä notkolla.
Hyvää pohdintaa Powerhousulta. Tuosta vaikutuksesta taisi olla maininta jollain buttwink fix -videolla, joka ei tosin tarkoita, että sillä on välttämättä mitään tekemistä totuuden kanssa.En keksi yhtäkään syytä..
Yksi vaihtoehto on muuttaa perusasenne "tiukasta" tai työsarjoista fyysisestä tekniseen, mene tekniikan rajoille eikä fysiikan ja lähde nostaa tuota rajaa lähemmäs fyysistä. Tekeminen tekniikan ehdoilla. Sitten kun tekninen raja on selkeesti yli 90% 1RM maxista niin fyysisesti tiukatkin tulee nätisti.Liikerata edelleen hajoaa kun painoa lisätään ja mennään tiukahkoihin 4-5x5:iin.
Kyllä tuo keveämmillä painolla treenaaminen tuntuu tekevän hyvää tekniikalle. Olen päätynyt viime aikoina tekemään kahdenlaista kyykkytreeniä. Joka toinen treeni nopeuskyykkyä, kuormat 50 - 70 % 1 RPM, mahdollisimman puhdas ja dynaaminen suoritus syvältä vauhtia hakien, toistot välillä 5 - 8. Joka toinen kerta kuorma 70 - 90 % 1 RPM ja lyhyemmät sarjat, kuormaa tai toistojen määrää näissä lisään vasta kun saan jokaisen toiston tehtyä kisasyvyyteen ja tarpeeksi hyvällä tekniikalla.Yksi vaihtoehto on muuttaa perusasenne "tiukasta" tai työsarjoista fyysisestä tekniseen, mene tekniikan rajoille eikä fysiikan ja lähde nostaa tuota rajaa lähemmäs fyysistä. Tekeminen tekniikan ehdoilla. Sitten kun tekninen raja on selkeesti yli 90% 1RM maxista niin fyysisesti tiukatkin tulee nätisti.
Mennääs vielä tuohon kyykyyn; boxikyykystä juttua:
Louie Simmons - What a Gym REALLY Needs
Eli: mulle se kyykky on edelleen vaikea. Tekniikan puolesta, treenipainotkin vastasyntyneen tasolla.
Kyykkypäivä on nyt keskiviikkona, otin boxikyykyn ohjelmaan maanantaille ja lauantaille. Sillai kevyenä. 3-5x3
Maanantaina treenin loppuun ja lauantaina ennen mavea.
Tein siis boksin joka "ohjaa" mut siihen optimisyvyyteen itselle.
Kysymys kuuluukin; saisiko tuosta boxista enemmän hyötyä jos ottais kauden että tekisi pelkästään sitä?
Esim. sen 3krt/vko. Normikyykky kokonaan pois hetkeksi. Tekis vaikka tuon linkatun jutun ohjeistuksella; 8-12x2. Lyhyet paussit. Vai saadaanko enemmän vahinkoa aikaiseksi?
Kyykyssä sain nyt ensimmäiset toistot tehtyä lähes vertikaalisella tangon liikeradalla, lämppäpainoilla tosin. Mutta kuitenkin.
Juggernautin ohjeet antoi paljon apua.
Liikerata edelleen hajoaa kun painoa lisätään ja mennään tiukahkoihin 4-5x5:iin.
Tämähän voisi olla hyvä lähestymistapa. Otetaan mietinnän alle. Tosin nykyäänkin sarjan jäätyä aiottua lyhyemmäksi merkkaan treenipäiväkirjaan vain sen, mitä tuli tehtyä - ei sinne tule mitään epäonnistumiseen viittaavaa merkintää. Eikä sellaista jää myöskään korvien väliin. Kun sarja on riittävän tiukka, niin onhan se silloin oikean mittainen.mä ohjeistan suuren osan valmennettavieni tekemisistä sarjatiukkuuden osalta käyttämällä tuntematonta toistolukua. ei siis tavoitella tiettyjä toistoja, vaan tiettyä sarjatiukkuutta ja keskitytään enemmän nostamisen tehokkuuteen. joillekin tää on ollu aika mullistava juttu ja poistanut pään sisältä paineita "riittämisestä", "treenin läpi menemisestä" jne. käytännössä siis lähes aina onnistutaan ja treeni on riittävä.
No joo, ovat ilmeisesti ainakin räjähtävän voiman hankintaan pitkän puoleisia. Pikavoimaa? (Sikäli kuin käytät tätä termiä?)aikamies: 5-8 toiston sarjat harvemmin on enää nopeusvoimaan suuntautuvia.
TämäSen jälkeen sitten paljon sarjoja ja toistoja niin teet vielä 7-kymppisenäkin tyylipuhtaan kyykyn vaikka sut revittäis keskellä yötä sängystä ylös ja iskettäis power-rackiin.
Sä käytät ihan älyttömän paljon aikaa sun kyykyn analysointiin.
Mun ehdotus olisi, että palkkaat hyvän valmentajan joka kattoisi sun tekniikan kuntoon.