- Liittynyt
- 16.11.2008
- Viestejä
- 13 127
Onko tässä nyt joku väittänyt jotain muuta? Jos hätävarjelupykälä koskee tilannetta, jossa toiseen kajotaan. Ts. pahoinpitelytilanne/tappelu. Menet väliin ja hätävarjeluperustein puutut tilanteeseen. Oikeudeton hyökkäys oikeuttaa hätävarjeluun. Kun taas pakkotilalla voisi perusteella, niin epätodennäköiseltä kuin se kuulostaakin, kun joku yrittäisi esimerkiksi toimillaan saattaa tilan tuleen tai vaikkapa muutoin aiheuttaa vakavia vaaroja tilalle. Näinollenhan pienempi lainrikkomus kumoaa suuremman => voimakeinojen käyttäminen tilanvalvojana ilman riittäviä toimivaltuuksia estäen vahingonteko tai törkeä vahingonteko.
Voimakeinojahan tuollaisissa tilanteissa ei voi käyttää kuin sen verran kuin on perusteltua. Esimerkiksi tappelutilanteessa erottaa riitapukarit ja siitä sitten jatkaa suullisella selvitellyllä. Jos taas joku käy em. tilanteen yhteydessä minun itseni päälle, niin taas, hätävarjeluperusteisesti voin puolustautua.
Miten muuten tuollaisessa tilaisuudessa, voiko siellä edes toimia järjestyksenvalvojana? Kun yksityistilaisuudessahan voi olla jv, mutta sotiiko laki tuossa liikaa vastaan? Kun tarkoitus on valvoa osin alaikäisten juhlimista, mutta mahdollisuudet puuttua nuorten alkoholinkäyttöön ovat rajalliset.
Voit tosiaan vain mennä väliin et voi ottaa edes mitään otetta lain mukaan tuossa kohtaa, vain se joka on hyökkäyksen kohteena voi turvautua hätävarjeluun ei joku muu. Sinä olet yhtä lailla hyökkääjä jos käyt johonkuhun kiinni kun sinua ei ole alueelle määrätty järkkäriksi. Jos on taas tilanne että joku haluaa tehdä liikaa tuttavuutta vastakkaisen sukupuolen maitorauhasiin tms niin siitä voi vain sanoa että soo soo.
Vaikka kuinka hienosti voi itselleen perustella kaiken että kyllä mä tälleen saan vähän ohjata niin se on laitonta ilman sitä järkkärilupaa.