Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mut jos salille pääsee vain 3 x vkossa, niin silti tuo olisi jako? Eli treeni 1-3 ja seuraava viikko alkaisi 4. treenillä?No ei nyt kummempia. Esim:
1. Rinta, selkä, ojentajat, hauikset, hartiat
2. Etureidet, takareidet, suorat vatsat, forkut, pohkeet
3. Selkä, rinta, hartiat, hauikset, ojentajat
4. Takareidet, etureidet, kiertovatsat, forkut, pohkeet
Niim eli pyörivä ottaa enemmän ranteen koukistajiin kuin kiinteä? Näin oon sen ite kokenut myös. Ja tuo wrenchi ottaa oman tatsin mukaan vielä enemmän ranteeseen, kun suoralla ranteella nostaminen on liikaa sormille?Jos se paine sormenpäillä on sama, sitten se vaikutus on aikalailla sama. Pyörivää tietenki joutuu vastustamaan enemmän, joten kyllä se sillai tehokkaampi on. Jos pyörivän maksimi on paljon pienempi, esim 100kg ja kiinteän 120kg, kyllä se kiinteellä enempi osumaa antaa. Mutta siis, jos se paksuus on sama ja paine on sormenpäillä kiinteessäkin. Tässä hieman merkkaa se, haluutko enempi treenata ranteen vai sormien koukistajia.
Painopistekahvoja voi tietenki käyttää eli ei laakeroitua pyörivää, vaan nauhoilla kiertovastusta lisääviä versioita. Sitten se yks mietittävä juttu on, halutaanko kehittää staattista vai dynaamista voimaa... Aika paljon erilaisia nivelkulmaspesifejä staattisia juttuja tekisin vääntäjänä kyllä.
Huomannu että esim Rollaria voi nostaa hieman eri tavoilla, riippuen onko sormet vai ranne se vahvuus. Sillaa hankala liike tietyllä tapaaJos sulla on ranne koukussa tai se on sen liikkeen intentio, sinne ranteen koukistajiin se väkisinkin osuu. Pyörivään joudut laittamaan enempi efforttia kuin kiinteeseen, ettei ranne aukee. Sen takia se on hieman toimivampi kyllä. Kiinteelläkin kyllä kannattas tehdä semmosta aktiivista työtä sen staattisen asennon voittamiseksi, ettei ikäänkuin vain pidetä. Ja aina, jos pystyy pitämään, lisätään romua. Wrenchit jne lisää sitä kiertovastusta entisestään ja sen takia ovat kyllä hyviä värkkejä. Käyttäsin näitä ensisijaisesti.
Hyvää tekis mitata, mikä on dynaamisen ja staattisen voiman ero. Ne ei aina korreloi ja kuitenki kumpaakin lajissa kaivataan. Eli ranteenki kanssa pitäs tehdä 2-3 kulmassa staattista treeniä eikä pelkkiä kääntöjä.
Riittääkö sarjamääriksi 2 x työsarjaa kaikkiin liikkeisiin?No ei nyt kummempia. Esim:
1. Rinta, selkä, ojentajat, hauikset, hartiat
2. Etureidet, takareidet, suorat vatsat, forkut, pohkeet
3. Selkä, rinta, hartiat, hauikset, ojentajat
4. Takareidet, etureidet, kiertovatsat, forkut, pohkeet
Mikä pudotussarjoissa saa sarjapainot kärsimään? Oon tehny kahden työsarjan jälkeen yhden pudotussarjan niin että pudotan painoa pois 20-30 % ja teen failureen. Oon kelannu et se on vaan hyvää lisärasitusta lihakselle, etenkin kun työsarjoja oon tehny vaan kaksi.Kyllä kahdella hyvällä työsarjalla 2-3x viikossa mennään jo pitkälle. Kummatkin saa olla 0-1RIR. Unohda ne pudotukset. Sarjapainot vaan kärsii. Jos on kiire, tee kahta liikettä vuorosarjoina minuutin pausseilla. Tai mieluummin: vähennä liikkeitä ja keskity isompiin moninivelliikkeisiin paremmin.
Sori ehkä mä tässä nyt viilaan pilkkua, mut meinaatko että 2 työsarjaa on parempi lihaskasvulle, kuin 2 työsarjaa + pudotussarja? Vai ymmärsinkö nyt ihan väärin..No se lyhyt/olematon palautushan se niitä pudottaa ja 20-30% on jo paljon se. Lisärasitusta joo kuvitteellisesti, mutta voimaa ja lihaskasvua ajatellen se pidempi lepo ja isompi rauta on tärkeempää.
Jos pidetään mielessä kiireempi aikataulu ja kolmatta työsarjaa ei kaikkiin liikkeisiin ehdi ottaa, niin mitä mieltä rest-pause sarjoista? Aikaisemman viestisi perusteella oletan, että parempi vaihtoehto kuin pudotussarja, koska siinä ei pudoteta painoa.Ei kun 3 työsarjaa eli pidempi paussi pudotussarjan sijaan. Joskus kyllä se pudotussarja kyllä voi olla huonokin vaihtoehto, jos haittaa palautumista ja treenien nousujohteisuutta. Ei treeneissä pidä lihaksia tuhota tai väsyttää liikaa.