Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Aikasemmin tehnyt lisäpainoleuatkin remmeillä mutta jätin pois nimenomaan viime syksynä ja voi olla että siinä kävi just niin et tuli liikaa rasitusta
 
juu ranteen koukistajat ylirasittunu. nehän on lisäksi eri asia ku sormien koukistajat, joten semmonen yleisluonteinen heikkouskin siellä on pohjalla. sama sitten ojentajapuolella, millä on silläkin iso osa gripissä.
 
golfari on tosi yleinen kiipeilijöillä myös. niitäkin on tullu kuntouteltua jengiltä aika iso pino vuosien saatossa. iteltäkin pariin otteeseen. ilkee vaiva ja jokanen on omansa aina. vaikka se on ylirasitusvamma, lepo tuntuu olevan se, mikä ei juuri tehoa. vaiva voi olla pirun sinnikäs ja pahentua se ei kyllä saa. täs vaiheessa siellä tuskin tulehdusta enää on, vaan ennemmin rappeumaa.

yleisesti aatellen parhaiten on toiminu seuraavat:
- PALJON hierontaa, venyttelyä, tärinää (autonvahauskone) kummallekki puolelle forkkua. älä koske siihen mediaalinastaan, vaan jätä semmonen 2cm suoja-alue. kinesioteippi voi hieman auttaa pitään rentona.
- vältä ranteen koukistamista varsinkin käsi koukussa. hauiskäännöt ja leuat siis pitäs tehdä sillä ajatuksella, että rannetta ennemmin yrittää hieman ojentaa, jos yleensä tekee niitä ees.
- hyvin kevyttä lähes jatkuvaa jumppailua erittäin monipuolisesti koko forkulle: sormien ja ranteen koukistajat ja ojentajat, sisään- ja uloskiertäjät
- voimaisampaa treeniä lisänä kivun rajoissa. rannekoukistuksen negat päätreeninä.
- yleislämmön lisääminen forkuille eli joku lämppäsukka siihen jatkuvasti käyttöön.
- treenin jälkeen jääpalahierontaa 10min ite kohteelle.
Hyvän oloisia ohjeita. Toimivatko nämä sellaisenaan myös tenniskyynärpäälle vai meneekö joku detalji eri tavalla ? Sehän on samantapainen vaiva, saa vain alkunsa eri puolelta forkkua kuin golffari. Itselläni vaivan taisi saada aikaan liian nopea määrän ja kuorman lisääminen rinnalle vedossa. Liekö suoritustekniikkakaan ollut ihan optimaalinen.

Päälle viisikymppisen sopeutumis- ja palautumiskyvyllä pitää meikäläisenkin yrittää pärjätä. Tarkoitus olisi kuitenkin päästä reilusti parempiin voimatasoihin kuin nuorempana, jolloin en tullut koskaan treenanneeksi kovin pitkäjänteisesti. Osassa liikkeistä tämä on jo onnistunutkin, mutta nostan rimaa koko ajan ylöspäin. Kun vaan saisi paikat pysymään kunnossa.
 
toimii samat. lateraali epikondyliitti on käytännössä sama vaiva, mutta just siellä ulkonastassa. ranteen ojennuksen negat se päätreeni tietenkin sit.

rinnallevedon tekniikassa voi olla ongelmaa ja katohan, jääkö sulla kyynärpää ns. alas tokassa vedossa. toi voi tulla ihan pienestäkin jutusta toki verrattuna koviin määrälisäyksiin. sainpahan kerran tennarin ite yhen ainoan mattojentamppaussession jälkeen :) toki tuli aika huolella hakattua ja ei ihan paria mattoa...

nää on semmosia vaivoja, että vaativat yleensä todella paljon ja lähes jatkuvaa huomiota poistuakseen. hyvin harvoin lähtevät itekseen pois ja se lepo on yleensä liikkuvalle ihmiselle aika turhauttavaa. kortisonipiikin sinne voi pamauttaa, mutta se on vaan se alkusysäys ja kroonistuneeseen vaivaan ei ollenkaan se paras apu.

mulla on tällä hetkellä muistaakseni kuusi yli 50v valmennettavaa plus minä itte. onhan niitä muuttujia hieman lisää, mutta fiksu treeni tuo tulosta hyvin kyllä.
 
ranteen ojennuksen negat se päätreeni tietenkin sit.
Juuri tätä mietinkin, että mennäänkö tässä nyt sitten toisinpäin kuin golffarin kanssa, kun vaivakin on toisella puolella forkkua. Loogista sinänsä.

Pitääpä tarkastella tuota rinnallevedon tekniikkaani, kunhan taas uskallan ottaa sen takaisin ohjelmaan. Kiitos vinkistä.

Hyvä tietää, että sinulla on ikämiestenkin valmentamisesta kokemusta. Ja omakohtaistakin kokemusta yli viisikymppisenä treenaamisesta. Otan tämänkin seikan huomioon, jos jossain vaiheessa tulee valmentajan tarve :)
 
sainpahan kerran tennarin ite yhen ainoan mattojentamppaussession jälkeen :) toki tuli aika huolella hakattua ja ei ihan paria mattoa...

Miksköhän mattojen piekseminen mattopiiskalla muuten hapottaa niin maan vimmatusti varsinki ojentajia ja haukkareita riippuen lyökö sisä vai ulkokautta? Kaikkee hapokasta yleensä aika hyvin siedän, mut mattojen tamppaaminen on kyl pahin. Lapiointiin tottuu, moottorisahahommiin tottuu, puiden pilkkomiseen tottuu ja niitä voi sitten tehdä vaikka koko päivän ikään ku vaikka tuskanhikeen turtuneena kaikki 5 mottia kerralla loppuun. Mut mattoihin ei sitten totu millään.

Sit jos antaa mennä sydämensä kyllyydestä ajan säästämiseksi niin naapurin 75-vee eläkeläisetkin nauraa pensasaidan takana, että eikö nuorimies jaksa kymmentä mattoa enempää kerralla. Salilla tavoitteellisesti voimaa treenaava aikuinen on omituinen kokonaisuus - vaikka mitä jaksais nostaa penkistä, kyykystä tms. niin sit kuolee eniten bambuisen kepin heilutteluun.
 
heh... tottumattomuutta vaan ja epätaloudellisuutta eli energian tuhlaamista. vaikka itelläki kohtuullisen vahva ja kestävä grippi on, en usko pärjääväni esim kerman vispaamisessa jollekki vispaajamummolle :)
 
heh... tottumattomuutta vaan ja epätaloudellisuutta eli energian tuhlaamista. vaikka itelläki kohtuullisen vahva ja kestävä grippi on, en usko pärjääväni esim kerman vispaamisessa jollekki vispaajamummolle :)

55515807.jpg
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Voiko yleisesti ottaen arvoida, miten PK-hölkkälenkit (keskisyke <135 bpm) vaikuttavat kropan kokonaisrasitukseen, jos pääasiallinen harjoittelu on BJJ/lukkopaini 4 kertaa viikossa ja yksi punttitreeni viikossa juuri ennen yhtä painitreeneistä?

Tällaisenaan treeneistä pystyy vielä palautumaan, mutta epäilen, että ei pystyisi ottamaan esim. yhtä normaalitehoista painitreeniä lisää ilman että palautuminen kärsisi.

Kerran tai kaksi viikkoon tehtyä matalasykkeistä PK-hölkkälenkkiä ovat tuntuneet hyvältä lisäykseltä viime viikkoina, eikä tunnu, että hölkkälenkit lisäisivät merkittävästi kokonaisrasitusta, pikemminkin päinvastoin. Voiko olla niin, että noista voisi olla jopa hyötyä palautumisessa?

Jos välttämättä haluaa ottaa hölkkälenkkejä mukaan ohjelmaan, kumpiko on kropan kokonaisrasituksen kannalta kevyempi vaihtoehto 1) tehdä lenkit jonain kolmesta välipäivästä 2) yhdistää lenkit joihinkin neljästä treenipäivästä, jolloin jäisi kokonaisia "lepopäiviä" enemmän?
 
jos ne on oikeesti pk eli selkeästi huohotustasoo alempana ja kesto reilusti alle tunnin, menee enempi palautumisen hyödyksi.
 
Noista kyynärpäävaivoista vielä, yksi mitä kannattaa kokeilla, niin nukkuu pitkähihaisessa paidassa. Tai jos se ei onnistu niin hankkii käteen pelkän hihan/lämmittimen. Yön aikana ääreisverenkierto heikkenee, niin pysyy silti forkku ja käsi lämpimänä.
 
Noista kyynärpäävaivoista vielä, yksi mitä kannattaa kokeilla, niin nukkuu pitkähihaisessa paidassa. Tai jos se ei onnistu niin hankkii käteen pelkän hihan/lämmittimen. Yön aikana ääreisverenkierto heikkenee, niin pysyy silti forkku ja käsi lämpimänä.

Itse aloin nukkumaan paita päällä niin olkapääkivut väheni niin ettei niitä enää paljon ole ollut. Niska oli myös monesti jumissa. Välillä nukuin pitkähihainen päällä kun tuo toinen kyynärpää on kipeä mutta ei tainnut auttaa. Vois vielä jotain villasukan vartta testata muutaman viikon. Taitaa kyllä olla jokin ylirasitus tuossa kyynärpään päähän kiinnittyvässä ojentajan päässä. Aika sitkas kyllä.
 
no heikkohan se liha on, ku rikki menee. ei se kuitenkaan noilla suoraan parane ollenkaan, enkä noita sen erikoisemmin kyllä kuntoutukseen suosittele. grippitreeneissäkin se monipuolisuus on tärkeetä, vaikka joku tietty ote oliskin tärkein, esim maastavedon otevoima.
 
Onko sellainen vaiva jto:lle tuttu että mavessa alkaa kipeytyyn pakaran päältä? Jotain videota joskus katsoin missä selitettiin että alaselkäkipu mavessa johtuukin yleensä jostain lihaksesta pakaran päällä. Jotain ylirasitusta vissiin. Ethän sinä mikään lääkäri ole mutta ajattelin että jos kovin yleinen vaiva niin saattaisit asiasta tietää. Tuossa pakaran päällä tuntuu hieman kipeälle kun pallolla pyörittelee seinää vasten. Joskus kesällä kun aloitin maven niin oli muistaakseni molemmin puolin kipeä ja jonku paikan reväytin tuolta alueelta. Jätin sitte maven pois pidemmäksi aikaa ja selkä tuli kuntoon. Sopivasti tehtynä mave tuntuis pitävän selän hyvässä kunnossa vaan ei ole malttanut lopettaa ajoissa kun reeni kulkee hyvin ja silloin se monesti kipeytyy. Viimeksi raskaat mavet meni hyvin mutta alatalja sen jälkeen oli liikaa.
 
pakara on aika iso lihas ja niitä on vielä kolme. mistähän kohtaa millilleen? älä kirjota, laita kuva. mediuksen kireys ja toispuoleisuus varsinkin tuppaa noita vaivoja aiheuttaan.
 
pakara on aika iso lihas ja niitä on vielä kolme. mistähän kohtaa millilleen? älä kirjota, laita kuva. mediuksen kireys ja toispuoleisuus varsinkin tuppaa noita vaivoja aiheuttaan.

Kun nuita kuvia katselee niin luultavasti gluteus mediuksen yläosa. Heti lonkkaluun alta tuntuu kipeälle. Joku aika sitten reväytin samalta alueelta, mutta toiselta puolen kun tein jalat kapealla mavea. Sen jälkeen tehnyt leveällä koska tuntuis kestävän paremmin.
Oisko tämä sitten jotain lihaskireyttä mistä kaikki johtuu? Ethän sä tietysti mitään varmaa voi sanoa mutta voithan sinä arvata. Perse on kyllä välillä melko jumisen tuntoinen. Oisko mitään ohjeita mitä kannattaa itse tehdä vai hierojako on ainut vaihtoehto? Jotenkin ei innosta lähteä persettä hierotuttaan..
 
hierojalle se on lihas siinä ku muutkin. ei gynekologikaan erotiikan takia töitään tee. pesäpallolla sille kyllä saa itekin hyvin huomioo ja autonvahauskone sulla tietenki on, niinku kaikilla itseään kunnioittavilla urheilijoilla :) kato että liikkuvuus on sama per puoli ja tee töitä sen eteen paljon. tää osuu siihen mediukseen hyvin:
kapha_cowsFace2.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom