Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Oisko mitään syväluotaavaa analyysiä pystäristä ja miten saada se mahollisimman olkapää-ystävälliseks liikkeeks? Mä en oo käytännössä KOSKAAN tehny pystäriä ees etäisen aktiivisesti, koska ei oo tuntunu hyvältä. Olennaisin ongelma tossa on se, että alaslasku vaihe jotenki tuntuis ikävästi repivän olkapäitä. Pitäis ainaki keksiä, miten ton välttää, eli joko jollain radikaalilla muutoksella(vajaa liikerata esim. vaan 90 asteeseen), tai sit joku ei niin radikaali pikku kikka, millä muuttuu ergonomisemmaks.
Sit kanssa se, että pitäiskö pystäri ojentaa suoraks tonne ihan pään yläpuolelle, ellei jopa vähän taakke? Eli työntö ei suoristus kropan eteen. Mulla just tollasessa liikeradassa näkyy selkeiten, mun olkapäiden tiukkuus.
Epäkkäillä kanssa rutistaa yläasennossa yms. Otan videota täst vielä.
Näkyiskö lapojen yläkierron puutteellisuus myös etukyykyssä, jos tanko on välillä vaikee ängetä oikeeseen asentoon, ilman että kyynärpäät tippuu?
Jep. Pitää ny koittaa viel, vaikka väkisin vähä aikaa, ni pääsee johki loppuratkasuun. Korvaamatonta liikettä ei oo olemaskaa, mut on kyl TODELLA harvassa ns. isot liikkeet olkapäille. Punnerrukset yms. dipit ottaa tietenki, mut ihan erilailla kuitenki.
Korvaamatonta liikettä ei oo olemaskaa, mut on kyl TODELLA harvassa ns. isot liikkeet olkapäille.
...ei se nyt kovin ideaali keskikroppaliike pitoina ole kuitenkaan, vaikka oon käyttänyt ton kaltasia kyllä simuloimaan kyykyn ja vedon keskikroppatyötä. vaihteluna kuitenki ihan hyvä.
jppp: missä liikkeissä näkyy eniten ja millai? subscapularis on kuitenki kaikkee muuta kuin olkavarren prime mover vaikka hartian eniten käyttöö saava lihas onkin. enempi tukilihas "vaan" muiden kiertäjäkalvosimen lihasten kanssa.
lapoihin se tuki tehdään isommilla liikkeillä toiseen suuntaan ja yleensä se lavanlähennys on monilla suhteessa heikompi kuin esim. latsit. olkavarren ulkokierto on yleensä se tukitoimi, mitä kaivataan, ei sisäkierto.
kummarit, taljat, käsipainot... ei se kroppa tiedä mikä se vastus on, kunhan sitä on. hieman edelleen epäilen ton heikkoutta, koska se on niin monessa punttiliikkeessä mukana apuna ja enempi kireä kuin inaktivoitu.
kyynärpää jos karkaa ulos se merkkaa, että hartia on suhteessa vahvempi ku ojentaja. ei niinkää kiertäjäkalvosinongelmaa. jos siel sisärotaatiossa olkavarsi ylhäällä tai kyljessä on selkeitä vajauksia, sit tietenki kannattaa pyrkii tasaamaan niitä eroja. mikä penkissä on tällä hetkellä voimataso?
ehkei edes yleisesti, mutta suhteessa heikko vrt. toinen puoli ja nimenomaan hartia. kiertäjäkalvosin kokonaisuudessaan on melkosen pieni ja heikko lihasryhmä, joten vaikka se ainoa sisäkiertäjä niistä (subscapularis) saatais yhtä vahvaksi per puoli se harvemmin ratkaisee tuota kyynärpään aukeemista. lapatuki tehdään sitten ihan muilla lihaksilla kuin olkavarren sisärotaatiolla.
"Kiitos vastauksesta. Tuleepahan samalla tasattua hanskojen puolieroa käsipainoilla treenaillessa.
Subscapulariksen roolia lapojen toiminnassa ei kuitenkaan kannata liikaa vähätellä. Lapaluuhan ei ole mitenkään muuten kiinni rintarangassa kuin AC-nivelen ligamenteilla sekä serratus anteriorin ja subscapulariksen tuottaman "imun" ansiosta. Vaikka ko lihaksen tekemä lihastyö onkin vähäinen, niin näyttelee se silti isoa roolia lapaluun toiminnassa.