Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
paremmalta näyttää eikä mitenkään huono ns. yleiskyykyksi. tällä tarkotan että polvet menee eteen paljon ja se syö syvyyttä. tää ei tietenkään oo mikään huono asia ja tolla tyylillä rakennat enempi reisiä. alaselkäkin näyttää pysyvän kuosissa aika kivasti.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olen tehnyt perus vetävät/työntävät/jalat ohjelmaa nyt jonkun aikaa. Kohtuu aloittelijana on sarjapainot kehittynyt tasaiseen tahtiin, mutta nyt isoimmilla rojuilla on kyykyssä ja mavessa on alaselän vaurio spondylolysis alkanut vaivaamaan käytännössä joka jalka/veto treenin jälkeen.

Ajatuksena olisi säästää selkää ja korvata normi mave yhden jalan mavella ja takakyykky yhden jalan "luistelija" kyykyllä. Ehkä vähän suuremmilla toistoilla kuin nyt. Mitä mieltä olet?

Mieli tekisi myös palata yksijakoiseen jossain vaiheessa. Millasta runkoa voisi ajatella noiden yhden jalan liikkeiden kanssa siihen? Tuntuu että menee helposti aika takareisi painotteiseksi.

Nykyinen ohjelma:

Vetävät
Sumo mave 5x5 (muutos esim 4 x 8 yhden jalan mave)
vaihteleva vetoliike 5x5
leuat 5x5

Työntävät
penkki 5x5
olkapäät 5x5
dipit/ojentajat 4x8

Jalat
t
akakyykky 5x5 (muutos 4 x 8 luistelijakyykky)
romanialainen askelkyykky 4x8
pohkeet 4x10


Kiitokset avusta etukäteen.
 
suuremmilla toistoilla=pidemmillä sarjoilla? ootko saanu fysioterapiaa tai muuta hoitoo vaivaasi? https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/2903/Riipinen.pdf
pahentuahan se ei sais. missä se on tullu? yksjakonen on erittäin tehokas aloittelijasta huippuun. esim.
1. etukyykky, kapea penkki, leuat vasta, vatsa suoraan
2. yhden jalan maastaveto, dippi, leveä soutu, vatsat kiertäen
3. yhden jalan kyykky, penkki, leuat myötä, lankkuvariaatio

eli samat lihasryhmät per treeni, mutta liikkeet vaihtelee.
 
Kiitokset linkistä. Pitää lukea ajatuksella läpi. Ortopedi tuon noin 4 vuotta sitten diagnisoi, kielsi suurinpiirtein kaiken liikunnan. Fysioterapiaa en ole saanut. Se on tullu todennäköisesti junnuna (reilu kymmenen vuotta sitten) erittäin nopeasta kasvuspurtista yhdistettynä kovaan koristreeniin.

Mutta ihan selkeesti huomasin, että jossen vähään aikaan mitään liikuntaa tee niin selkä alkaa oireilemaan. Kevyellä puntilla on ollu oikeestaan täysin oireeton nyt vuosia. Muuta urheilua kuin punttia ja pyöräilyä en ole oikeastaan tehnytkään, ettei pahenis. Nyt olen vaan kesällä koittanut vähän enemmän nostella, ja kun sarjapainot on noussut yli sadan kilon mavessa ja kyykyssä, niin se on näköjään liikaa. Kai sitä vaan pitää ottaa iisimmin ja unohtaa isommat painot.
 
kannattaa kyl tutkituttaa uudelleen. hyvin harvoin pelkkä lepäily parantaa yhtään mitään. jos ruoto pysyy hyvässä asennossa se kestää paljon. käypäs siis kunnon urheilulekurilla tms. pyytääs uus arvio.
 
On varmaan kysytty jo aiemmin mut missä kohtaa on paras ottaa paineet kroppaan vedossa? Ylhäällä ennenkuin ottaa tangosta vai alhaalla? Otan ylhäällä
 
Edelliseen liittyen; varsinkin ensimmäisissä toistoissa vedossa meinaa taju karata. Miten tätä saisi estettyä?
Treenin viimeisissä toistoissa jo helpompaa. Johtuuko liioitellusta hapen otosta?
 
Teetkö toistot sillai että jokanen myös kuolleutuu lattiassa? Siis pysähtyy ettei oo pomppua? Mä teen iana sarjat ykkösinä jolloin helpompi hengitellä
 
Suositteletko tekemään maastavedon laskuvaiheen kontrolloidusti vai voiko tangon "tiputtaa" maahan?
Olisiko vinkkejä yhden käden leuanvetoon?
 
esetku: riippuu paljonko työstät asentoo alhaalla. ei liian kauaa. pari sekkaa ennen nostoo.

rati: päästele ilmaa kevyesti ulos noustessa.

yoda: bodyt mielessä voi jarrutellakki mutta voimanostajan ei erityisemmin tarvi. ykl kehittyy parhaiten yhden käden variaatioilla. esim eritasovedot, talja, osatoistot jne.
 
Hei jto,

millaisia sarjataukoja suosittelet aloittelijoille tai muutoin voimatasoiltaan vielä heikommille?

Omat vaatimattomat tulokset pp115, jk 125, mave 155. Olen tehnyt jo liian pitkän tuollaista aika tiukkaa (4-6 toistoa) pääliikkeissä suosittelemallasi 2-jakoisen rungolla, sarjataukojen ollessa todella pitkiä 5-7min pääosin. Tämä on johtanut siihen, että yksittäiset sarjat ovat todella todella tiukkoja ja ehkä jo liian loppuun tehtyjä (tulee "seinä" aina vastaan). Lisäsi treenit sellaista "istuskelua" jopa kun niin paljon odottelua väleissä :)

Nyt sekoitin pakkaa ihan totaalisesti ja aloin tekemään tuota pitkää 4-6 x 8 - 12 toistoalueiden treeniä 1-jakoisella 1min palautuksilla ja siten, että aina vähintään toisto usein jopa 2 varaa. Tuntuu todella kivalta vaihtelulta kun sykkeet kokoajan korkealla ja en ota mitään "stressiä" sarjapainoista, vaikka sarjapainoja sai tiputtaa todella radikaalisti (ilmeisesti kroppa ei ole tottunut yhtään tälläiseen). Meen oikeastaan joka treenin vain fiiliksen mukaan painoihin, ja ainakin nyt tuntuu toimivan. Nyt olen noin 3 kk tahkonnut tätä ja kroppaan on aivan selkeästi tarttunut lihaa. Ajattelin nyt siirtyä vähän taas tuonne alhaisemalle toistoalueelle, kannattaako myös tällöin mielestäsi jatkaa tälläistä 1min sarjatauottelua pääliikkeissä? Päätavoitteeni on saada voimaa, mutta saahan sitä lihaakin tarttua sivutuotteena :)

Kiitos jälleen.
 
bodailuun toimii lyhyemmät tauot mutta voiman hankintaan ei. sun tauot on kuitenki olleet aika ylimitoitettuja. peruskaudella isoillekin liikkeille sun tasolla riittää 3-4min. jätä varaa sillai että liikkeen vipaanki sarjaan jää se toisto vielä.
 
Minkä tasoinen leuanvetäjä tulisi mielestäsi suurin piirtein olla, että voi haaveilla Muscle upista? Toisto- ja maksimivoimatasoilta?
 
Mitä kaikkia hyödyllisiä sumon apuliikkeitä on. Siis yleisesti vetoliikkeitä eikä esim etukyykky. Hyötyykö esimerkiksi polvien alla stoppi vedosta, jos alaosa on heikompi kuin yläosa. Tai sitten pelkästään polviin asti veto ja siitä laskee tangon, ainakin luulis saavan maasta irtiottamiseen voimaa. Pieneltä korokkeelta veto jo tiedossa.

Jos mietitään että tekisi normaalisti esim sinun progressio mallilla jonkun treenin vaikka 3x4x170 tms niin paljonko tuohon tarvitsee (kannattaa) tiputtaa painoa jos heittää vaikka vyön veks ja ottaa polvi stoppeja.
 


Mitä mieltä olet tuosta Thibaudeaun tekniikasta 1:10 alkaen? Olen ollut siinä uskossa, ettei tuollaista ankanperse-asentoa saisi olla, vaan lantion pitäisi olla yläasennossa edessä.
 
Meillä olisi kavereiden kesken tarkoitus järjestää jotkut pienimuotoiset sotilaspenkki toistokisat tuossa tammi-helmikuun taitteessa, tarkkaa päivämäärää ei ole lyöty lukkoon vielä. Kuinka tärkeänä pidät pitkien sarjojen harjoittelua tällaista koitosta varten? Mietin tossa että panostaisin perusvoimaan tuolla 4-8 toiston alueella enkä juuri noita pitkiä tekisi.

Olen aina ollut hyvä pitkissä +20 toiston sarjoissa kun taas tuolla 4-6 toiston alueella on selkeitä puutteita (jos niitä nyt sellaiseksi voi kutsua) ykkösmaksimiin nähden, eli hyvä irtiottokyky. Rintani ei myöskään tykkää kovista 1-3 toiston sarjoista sotilaspenkissä, satunnaisesti niitä voi koittaa mutta aina kun alan piikkaamaan tuntuu loukkaantuminen olevan oven takana vaikka huolehdin kevyistä viikoista.

Teen toki soltun (tai siis voimapunnerruksen) lisäksi myös normipenkkiä ja siinä pyrin kehittämään maksimia.
 
yoda: vaikka tietty voimataso on hyödyksi, on MU hyvin paljon tekniikkalaji. kaveri veti 70 kilolla ykkösen ja ei mitään jakoja. sitten kun kateltiin hieman tekniikkaa meni putkeen yli 10. oon myös nähny nättejä muscle uppeja kavereilta, jotka ei saa 30 kilolla leukaa vedettyä.

ton: se korokeveto on alkuosalle se paras. stopit toimii mutta niiden käyttöö ei voi yleistää. mis kohtaa ja kuin pitkään...? yksilöllistä. rautamäärän määrää sun taso juuri siinä kohtaa nostoa. alota vaikka sillai, että pidät rautaa x paikallaan 5s ja meet sit ekassa treenissä 10kg välein ylöspäin että löytyy raja. voit tehdä noissa toistojakin. esim. 5x5s per sarja. levee boksikyykky ja läpiveto on kans kokeilemisen arvoisia apuja.

gunship: ei tossa kovin korostettua ankanpersusta ole kyl. lantio liikaa edessä voi viedä selältä tuen ja aiheuttaa iloisia vammajuttuja. ihan hyvä pystykyykkyohje toi oli.

täysii: perus- ja maksimivoimaa melkolailla pelkästään koko syksy. pari kk ennen testiä voi alotella kehittään kestovoimaa ja piikkailla se sit kisaan. ei sun normipenkissäkään pidä pelkästään maksimiin keskittyy. jos sulla on soltussa hyvä asento, niinku pitäs olla, et paljo jää siinä normipenkistä.
 
Kiitos vastauksesta! Joo siis teen toki normipenkissä perusvoimaakin, tarkoitin lähinnä että siinä pystyn myös tekemään lyhyempää sarjaa koska saan kaaren myötä lyhennettyä nostomatka juuri sen verran että ne kriittiset 5cm lähdössä eivät venytä rintaa samalla tavalla kun soltussa, yritän mä soltussakin tietysti mahdollisimman tukevan kaaren ottaa.
 
no mitään ylikorostusta alaselässä ei sais olla. mun mielestä tossa sitä ei juuri oo, mutta ehkä toi haluaa korostaa sitä oppisisältöö tekemällä noi osat noin näkyvinä. joillakin on myös kumma tapa vetää maha sisään ku laskeudutaan. niinhän se ei saa mennä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom