Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Ok.

Tuohon vaivaan ilmeisesti oot aika paljon suositellut sitä penkillä tehtävää venytystä. Eli istut penkillä apaut kyykky asennossa ja jalkaterät osoittaa reikusti ulospäin. Sitten taivutetaan napaa kohti penkkiä?

Itse en tuota saa tuntumaan oikeen kuin nivusissa... Teenköhän jotain väärin?

Entä onko muita ykkösvenytyksiä tuolle alueelle?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Alotin taas kerran maastavetoprojektini, jossa teen n. 3-5 kertaa viikossa vetoa vain 1x5. Mutta: Ennen kun on tullut tehtyä sen yhden vitosen jälkeen myös 20kg pudotus ja sillä vielä 1x5 kevyempänä, niin tuli vaan mieleen, että onko siitä kevyemmästä loppusarjasta edes mitään hyötyä, tai jopa haittaa? Hyvin on toki toiminut systeemi ennen, mutta voisiko siis toimia paremminkin?

Ja onko yleensäkkään missään liikkeessä järkeä/hyötyä tehdä jotakin "räjähtävää" kevyempää sarjaa loppuun? (jos tavoitteena vain voiman kehitys eikä esim. jokin lajiharjoittelu)?
 
directions: pääasia on et pidät polvet koukussa ja napaa alas ei päätä. sulla voi olla liika leveekin asento penkillä. jalkaterät vaan vähä ulos. semmonen normi kyykyn ala-asento tai vähä leveempi.

henryjarv: nopeus ei kehity niin hyvin jos teet sen raskaan sarjan jälkeen. eli mieluummin teet noita kevyempiä säännöllisesti vaikka joka toinen päivä nopeudelle.
 
Eli kannattaa siis jokatapauksessa tehdä niitä kevyempiä ja nopeampia sarjojakin, mutta eri päivinä vaan, ettei kokonaan jätä pois? Olisko siihen olemassa jottain järkevää prosenttia noin suunnilleen siitä raskaammasta 1x5:stä? Kun ennen tehnyt vaan sen -20kg pudotuksen oli paino mikä tahansa. Ja jos nyt vielä kyselen tyhmiä, niin onko mitään ajatusta siinä että pitäisi sen kevyemmän päivän painon vaikka aina samana? Jossakin venälääsessä ohjelmassa oli joskus jotenkin noin.

...Ja kiitti vastauksesta!
 
no vetoo ei kehittyäkseen oo pakko noin usein tehdä. en näkis pakolliseksi. painot 60-80% raw ykkösestä. jos se on aina sama etkä ees tiä miksi ei se niin hyödytä.

mies847: noin lyhyet tauot ei kuulu tehokkaaseen nopeusvoimatreeniin. kuormissakin saa olla vaihtelua laajasti. näennäisen nopea liike ei aktivoi nopeita soluja.
 
etkä ees tiä miksi

..No vähän sen takia tässä kyselenkin, ettei turhaan vääntelis mitään kevyempiä sarjoja jos niistä edes ei mitään hyödy. Ennen siis tullut tehtyä (vaikkakaan ei omana päivänään), ja mietin vaan että jätänkö pois vai en.

Vetoa oon tehnyt tyylillä "usein mutta vähän", mikä tuntunut toimivan aika hyvin. Ja varaa jäänyt se 1-2 toistoa aina. Idea tuohon tuli jostakin Pavel Tsatsoulinen kirjotuksesta joskus...
 
Yleensä nopeusvoimaa vähintään 5 sarjaa, enimmillään pitkälle päälle kymmenen. Sarjojen pituus yleensä niin, että kokonaiskesto on korkeintaan 10 sekuntia eli käytännössä 1-3 toistoa, koska kreatiinifosfaatti. Sarjatauot yleensä ainakin pari minuuttia, taaskin koska kreatiinifosfaatti.
 
Yleensä nopeusvoimaa vähintään 5 sarjaa, enimmillään pitkälle päälle kymmenen. Sarjojen pituus yleensä niin, että kokonaiskesto on korkeintaan 10 sekuntia eli käytännössä 1-3 toistoa, koska kreatiinifosfaatti. Sarjatauot yleensä ainakin pari minuuttia, taaskin koska kreatiinifosfaatti.

Kiitos! :)
 
Moro! Onko mitään haittaa nopeuden/ketteryyden (siis ihan juosten) kehittymiselle jos samaan harjoituskertaan yhdistää muutakin. Eli esim nopeutta 45min ja lihaskuntoliikkeitä 30 min. Entä haittaako kunnon venyttelysessio heti nopeusharjoituksen jälkeen? Siis nyt halutaan nimenomaan sitä nopeutta kehittää ja päälle vähän ylläpitävää treeniä muille ominaisuuksille
 
Joo mulkkain asentoa ja nyt sai tuntumaa paremmin. :)

Jos jaksat vielä niin tuuppaan veto ja penkki videonkin. Noissa ei nyt hirveästi painoa ole, mutta saa varmaan jotain ajatusts tekniikalle?

Veto - YouTube

Penkki - YouTube

Entä mitäs ajatuksia tän hetkinen treenailu herättää. Tavotteena ois jotain pikkusia voimamies kisoja käydä nostelemassa taas ensikesänä. Ja keväällä aloittaa lajiharjoittelu...

Harjoitus 1 :

Kapeapenkki
Pystypunnerrus seisten tangolla
Hauiskääntö tangolla
Jumppaa / semi kevyesti hartioita (vaihtelen liikkeitä 3-4vk välein)sis.
-vipareita vaihdellen istuen, seisten, vuorotellen jne.
-takaolkapäille soutuja ja vipareita
-epäkkäitä
-kiertäjiä

Harjoitus 2 :

Veto korokkeella seisten, ei vyötä
Ylä/alataljaa
Istumaannousuja lisäpainoilla
Kylkitaivutuksia/kiertoja

Harjoitus 3 :

Aerobista (uinti/pyöräily/kuntofillari/sisäsoutu/kävely) 45-60min
Pohkeita
Staattisia pitoja eriasennoista vattoille
Selänojennuksia

Harjoitus 4 :

Takakyykky
Maastaveto
Vattoja ylätaljassa
Jalkojennostot maaten / riipusta

N.3-4vk kovempaa ja sit huili viikko jollon hierontaa ja kävin viimeksi osteopaatilla myös. Keveitä venyttelyjä tosiaan mukana on päivittäin jo ihan töidenkin takia..

Vedossa heikoin lenkki on ehdottomasti irroitus. No liikkeet ja nuohan ei kerro mitää itse treeneistä. Vetoa, kyykkyä ja penkkiä oon tehnyt oikeastaan sun ja saken juttuja miksaamalla. Punnerrustreenissä pystyynpunnerrus tietysti ykkösjuttuna tukkia ajatellen... Siinä oon pikku hiljaa nostanut sarja ja toisto määriä ja kiloja aika monotonisesti, mutta on noussut tähän asti hyvin.

Ajattelin, että lajitreenien aloitukseen saakka tekisin vaan tommosta perusvoima jumppaa. Pähkäilin, että on turhaa alkaa piikkailaan mitään ykkösiä, ehkä jotain kevyitä välikokeiluja.

Lajeissa heikoimmat lenkit oikeastaan :

Renkaat
Kivet
Säkit

Hyviä :

Punnerrukset
Krusifixi
Merimies

Keskitasoa :

Farmarit
Taakanvedot
Lastaukset

Kiitos vielä, kun jaksat näihin aina vastailla! :)
 
Kiitos vastauksista vielä kysyisin että jos haluan tehdä toisen kyykyn etukyykkynä niin minkälaisilla sarjoilla/toistoilla/kuormilla sitä kannattaisi tehä esim. vaikka Maven jälkeen?
 
Mitä mieltä sellaisesta, että pitkien rinnallevetosarjojen sijaan tekee yhdistettynä riveä ja mavea? Mulla oli tässä ideana, että pitkät sarjat sopii syksyyn, mutta pitkät rivet on vähän riskialttiita tekniikan suhteen. Näin saa pitkät sarjat, mutta vähän turvallisemmin ja isommilla raudoilla.

https://www.youtube.com/watch?v=CaggZhgIaoE
 
Kattelin tossa Elliott Hulsen pätkiä youtubesta, kaveri treenailee pääliikkeitä ilmeisesti tähän tyyliin:

1. viikko 5x5
2. viikko 3x3
3. viikko 6x1
4. viikko kevennys

Ja kierto alusta isommilla raudoilla. Onko järkee vai ei?
 
luimu: ei juuri haittoja kunhan nopeus/ketteryys ekana.

directions: tollanen vaatii jo aika paljon aikaa ja analyysiä. äkkiseltään suht ok. lajitreenimahdollisuudet ois kova juttu. videossa penkki ok, vaikka taas liian kevyt rauta. vedossa persus varastaa joka toistossa enemmän. polvi ja lonkka pitäs ojentuu yhtäaikaa.

thesituation: kauheen pitkiä sarjoja ei kannata tehdä, koska keskikroppa on vedon jäkeen aika väsy. korosta pystyy asentoa. 3-6 on aika jees alue.

art2: millai aattelit yhdistellä? pitkissä (toistot?) rv-sarjoissa se tekninen osaaminen loppua kohti on haaste. melki parempi ois korkea veto, jos ei rive varsinaisesti oo se haluttu liike kehittyä. eli jos oot vaikkapas yleisurheiolija tai crossfittari ja teet riveen perusvoimaa. siinä kyllä onnistutaan lyhyilläkin sarjoilla. toki jos teet vaikka 5x rv + 10x mv samalla raudalla saat ihan kiva yhdistelmän. mutta hyöty on vähä niin ja näin jos noi raudat ei oo kohillaan.

mehustaja: no toi on semmosta pelailua perusvoimatasojen pysymisen kanssa. se mikä toimii jollekin (huipulle) ei välttämättä onnistu sulle. hieman samanlaista oon täälläki esitelly kuitenkin, joten mee ja tee 2-3 kiertoo ja huomaat jotain jo.
 
Eli tarkoitatko vedossa sitä, että tällä jalat suoristuu liian aikaisin ja loppuveto tulee suorin jaloin?

Eli pitäisikö hanuria laskea alemmas, selkää suorempaa ja koittaa saada lantio ja polvet oikenemaan samaan aikaan, jottei tule suorinjaloin vetoa?

Onko pää kuitenkin ok? Eli ei ole liian taakse taivutettuna?

Kiitos kun jaksoit vastailla :)
 
art2: millai aattelit yhdistellä? pitkissä (toistot?) rv-sarjoissa se tekninen osaaminen loppua kohti on haaste. melki parempi ois korkea veto, jos ei rive varsinaisesti oo se haluttu liike kehittyä. eli jos oot vaikkapas yleisurheiolija tai crossfittari ja teet riveen perusvoimaa. siinä kyllä onnistutaan lyhyilläkin sarjoilla. toki jos teet vaikka 5x rv + 10x mv samalla raudalla saat ihan kiva yhdistelmän. mutta hyöty on vähä niin ja näin jos noi raudat ei oo kohillaan.

Yleisurheilija olen. Olen yhdistänyt ne samaan sarjaan, kuten tuossa videossa. Ensin esim 4 rinnallevetoa ja samaan sarjaan samalla painolla 4 maastavetoa. Ja pisimmät sarjat on rivess olleet 8 tai 10 toistoa.
 
no vetoo ei kehittyäkseen oo pakko noin usein tehdä. en näkis pakolliseksi. painot 60-80% raw ykkösestä. jos se on aina sama etkä ees tiä miksi ei se niin hyödytä.

Jos nyt vielä häiriköin, niin jäin miettimään että kun sen painon laskee vaikka tuon 60% ykkösestä, niin silloinhan se pysyisi samana kunnes taas tietää uuden ykköskokeilun jälkeen missä mennään..? Joten katonko jollakin kalasen sarjapainolaskurilla välillä mikä se ykkösmaksimi voi teoriassa olla ja lisään sen mukaan painoa?
 
directions: et sä päällä nosta. ei tarvi lähtee peffa alempaa. kunhan polvi ja lonkka ojentuu yhtäaikaa...ok. hätäilet tossa vaan. ja yhä liian kevyt paino mihinkään kunnolliseen tekniikka-analyysiin.

art2: ja haet tällä mitä? yhdistelyllä ja pitkillä sarjoilla?

henryjarv: ei sulla oo aavistustakaan onko toi 60% sulle oikee nopeusrauta. vitosmaksimi on about 85% ykkösestä. pidempiä sarjoja ei kannata arvioida.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom