jeesus: kunnollinen 2-3kk perusvoimajakso alle ja sitten maksimivoimaa suoraviivaisesti 1-2 kk. pyramideissa jos jokanen sarja on työsarja, ei sinne loppuun jää irtiottokykyy taatusti niin hyvin. mieluiten sitten eka sinne kovimpaan rautaan ja päälle pidempää.
voimaton: puhui. toisaalta ei. kyllähän ne rintalihakset roikkuu, ellei ne jännity. tietenkin. mitä isommat, sen enempi. ei ne silti mitkään gynotissit ole. rento lihas tottelee maan vetovoimaa ihan samoin ku läskikin. 15% rasvoilla ei pitäs roikkuu rasvan takia, ellei oo hieman hormonivinoumaa. vinopenkki on ok liike, mutta kyllä se treenaa koko rintalihasta sekin. murehdit nyt kyllä ihan turhia. pavel nyt höpöttää usein mitä sattuu.
tade: lue tää mun 3*4 -> 6*6 -systeemin pääidea hyvin tarkasti ensin:
3*4 -> 6*6 -SYSTEEMIN IDEA LYHYESTI:
- kyseessä on 2-3 kk:n perusvoimakauden systeemi, mutta sitä voi eri variaatioineen käyttää ympärivuotisesti.
- ota alkuun sellanen rauta, millä saat suht hyvin tehtyä 3*4, eli hieman varaa saa vipaan sarjaankin jäädä.
- pyri kauden aikana pääasiassa sarjojen ja toistojen lisäämiseen tavoitteena esim. 6*6 hieman isommalla raudalla kuin alussa.
- esim: 3*4*200 kg -> 6*6*220 kg tai 8*5*225 kg.
- sarja- ja toistomäärät voivat olla ihan jotain muutakin, mutta yllämainitut suht lyhyet sopivat pääasiassa kokeneempien voimailijoiden käyttöön.
- aloittelijoille suosittelen hieman pidempiä sarjoja, esim. 2*8 -> 4*10 ekalle PV-kaudelle ja perään toinen, missä sitten käytellään tota alkuperäistä systeemiä.
- systeemi toimii modattuna erinomaisesti myös bodareille ym. sisällöillä riippuen kauden tavoitteesta.
- ehdottomasti kokeilun arvoinen variaatio on tehdä tätä systeemiä voimakestävyyspohjaisesti (volyymi kasvaa ja sarjatauot lyhenee). esim. 4*10*150 kg/ 2´ -> 5*12*160 kg/ 1´30". varsinkin tämä tuppaa aiheuttaa runsaasti patin kasvua
- systeemiä on käytetty erinomaisella menestyksellä monien urheilulajien voimaharjoittelussa etuinaan mm. suuren määrän antama kestävä pohja ja siitä huolimatta hyvin vähäinen tukottava vaikutus esim. juoksunopeuteen tai muuhun lajiharjoitteluun. tämä johtuu lähinnä siitä, ettei ole tarvetta tehdä sarjoja juurikaan hamaan loppuun saakka. toki satunnainen testailu harjoitusalueella on ihan ok.
- peruskaudella kovien ja kevyempien viikkojen suhde 3:1. kevyemmillä viikoilla on yleensä kaksi perusvaihtoehtoa:
a) volyymi pieni, teho kohtalainen
b) volyymi kohtalainen, teho pieni
hyvin selkee kaavahan tuossakin on, mutta paljon muokattavampi ja enemmän kiinni sun oikeessa sen hetkisessä kunnossa. jos sä haluat orjallisesti mennä jonku prosenttikaavan mukaan, mikä ei välttämättä lainkaan huomioi noita seikkoja, siitä vaan. ei tossa mitään hankalaa ole.