Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
mansikkakeitto: riippuu täysin tarpeesta. jos on selkeetä gorillaryhtii, kannattaa kyllä priorisoida tota asentokorjausta hetkeksi aikaa enemmän, ettei tuu isompia vaivoja. eli voi olla, että saman verran tai enemmän. vaikutukset pitäs näkyä kuitenkin jo parissakin viikossa.

Selvä homma. Kiitoksia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miksi valakyykyssä ala-asennossa kyynärpäät alkavat kääntyä taaksepäin? Vartalo alkaa kallistumaan hiukan eteenpäin, jolloin myös olkapäätkin hiukan kääntyvät eteenpäin.
Niin kuin tässä ensimmäisessä kuvassa, jossa naisella osoittavat hauikset enemmän eteenpäin kuin ylöspäin:
A Philosophy of Strength and Health: Shoulder Position for the Snatch Grip

Jos yritän väkisin samaan asentoon kuin toisessa kuvassa niin alan tuntea lapojen välissä alaosassa painetta. Ilmeisesti liikkuvuudessa puutteita mutta tuntuu silti, että jalkojen ja olkapäiden liikkuvuuden puolesta onnistuisi mutta tuon lapojen välissä olevasta paineesta homma tyssää. Miten ja mitä alkaa venyttelemään, jotta pääsen toisen kuvan kaltaiseen asentoon?

Kiitos jo etukäteen!
 
Maastavedosta

Rakas JTO <3

Kysyn täällä kun kyseessä on tällainen yleisluontoinen kysymys maven tekniikasta.

Eli minulla aina tuppaa mavessa, varsinkin sarjojen viimeisissä toistoissa, nousemaan pjärse hieman alussa ja veto tulee sitten pitkälti selällä. Olen aina kuvitellut että tätä pitäisi korjata sillä että koittaa vaan saada saada asento pysymään ja sitä kautta voimaa kinttuihin enemmän. Eilen kuitenkin sain sellaisen ohjeen että muuttaisin alkuasentoa niin että takapuoli olisikin jo lähtöasennossa sen pari senttiä korkeammalla jolloin tuo turha liike jäisi pois ja asento olisi tukeva alusta asti. Ihan sama vaikka menee selälle, selkäliike kun on. Kumpi siis on oikein, oikeemmin vai onko kumpikaan sinne päinkään?

Ja toinen kyssäri. Mitä mieltä olet vastikää edesmenneen H.R Gigerin taiteesta?

Rakkaudesta en tällä kertaa uskalla kysyä mitään, vaikka kevät onkin. Kiipeilykysymyskin saa vielä odottaa parempaa hetkeä.
 
mjölk: kumpiakin näkee maailmalla huipuillakin. asennolla vaan korjataan tasapainoa. venyttelyt ei niinkään auta, mutta tietty liikkuvuustreeni on aina hyväksi. tangolla, kepillä jne haet ja pidät asentoa eli lähtee lihasvoimasta myös. lisäksi kyykyn leveys ja jalkaterät oikeeseen suuntaan, että pääset pystympään kyykkyyn ja tanko on helpompaa saada tukialueelle.

taratin :) lähtöasentoja on monia, mutta lähtökohtasesti polvessa tulis olla suurempi kulma kuin lonkassa. jos viimeset toistot menee ns. huonommin, jossain sillon alkaa heikottaa. useimmiten etureisissä ja keskikropassa. voidaan toi kyl katella, jos tuut tääl tekeen treenin.

gigerin taide on ihan hienoa lajityypissään, mutta pelkkä tekninen osaaminen ei saa multa pisteitä. kuitenki ukko on luonu kiinnostavan maailman ja selkeesti tunnistettavan tyylin. noista vois jopa tehdä elokuvaki ;)

kiipeily ja rakkaus ja hyvin lähellä toisiaan varsinkin näin keväällä :) jos haluu vahvan ja komeen selän sekä käsivarret ja forkut, kiipeily on siihen aika hyvä laji kyllä. lappeenrannassa on mukavuudenhaluisille sisäpaikkakin nykyään.
 
Kiitos! Toi polvi/lonkkakulma avas silmiä selvästi. Miulla on ollut virheellinen käsitys siitä että pitäis yrittää lähteä jotenkin enemmän kyykystä se liike. Kokeilen ens kerralla niin että lähtöasento on jo jalat suoremmassa. Ja katsotaan ihmeessä tekniikka sit livenä kuntoon!

Silleen hassua että mie en ennen ihan viimevuosia edes tiennyt että Giger oli raapustanut jotain johonkin random leffaan. Jos leffassa ei oo Dolph Lungrenia tai Steven Seagalia ni en pidä minään :D Olin vaan muuten tykästynyt sen tekeleisiin.

Boulder Saimaan on tarkoitus testata, kunhan vaan joskus sais aikaseks... Täytyy vaan varoo ettei innostu liikaa.
 
Onko nesteytyksellä sun mielestä väliä venyttelyn kannalta? Eli aamuvenyttely hyvä vai huono?

Pitäiskö venytellä (pyritään lisäämään liikkuvuutta) päivää ennen/ennen treenii/treenin jälkeen/päivä jälkeen? Varmaan kaikki jossain määrin, mutta mikä olis se prioriteetti?

Sama juttu rullauksen kanssa. Lihat kuivana/normitilassa/pumpissa ja lyhyenä?

Lähinnä kysymys heräs siitä, ku ajattelin, et aamulla olis "hyvin" aikaa venytellä nopeesti, mut rupesin miettii et kuinka paljon hyötyä/loukkaantumisriskiä muihin ajankohtiin verrattuna.
 
jotkut kiistävät venyttelyjen hyödyt kokonaan riippuen lajista. miten lihas reagoi venytykseen kuivana ei varmaan oo niin kriittistä kuitenkaan sun tapauksessa. eri asia ois, jos olisit ollu pari päivää juomatta. venyttelyjä on monenlaisia ja moniin tarkoituksiin. liikkuvuuden lisäämiseen ei se ainoo keino myöskään. älä venyttely pitkiä toistoja ennen treenipäivää ko. lihoille. doms-kipeet lihat ei nekään oo niin fiksuja kovaa venytellä. ethän sä haavaakaan auki kisko. mieluummin iisimpää jumppaa tilalle. tää on ihan tyyppikysymys. jotku tarvii venyttelyä, jotku ei missään nimessä. loukkaantumisriskiä ajatellen venyttelyn ajankohdalla ei oo väliä, kunhan et oo lentokapteeni ja ala venytteleen laskeutumisvaiheessa.
 
Dear jto,

Pari kysymystä kevyistä viikoista:

1. Kannattaako kevyet viikot päättää etukäteen esim. kolme kovenevaa viikkoa ja yksi kevyt? Toinen vaihtoehto olisi kai katsoa kevyet viikot sen mukaan miten kulkee. Eli jos kolmannen kovan viikon jälkeen tuntuu, että vielä yksi kovempi viikko menisi ennen kevennystä niin kannattaako tehdä vielä kova viikko ja keventää sitten vai pitää suunniteltu kevennys? Kolmas vaihtoehto ehkä olisi vielä mitoittaa treenit niin, että kolmas kova viikko on niin kova, että neljättä ei voi tehdä.

Miten neuvoisit tässä?

2. Onko kevennyksestä myöhästytty kun huomaa, että treeni ei kulje vai onko se hyvä merkki pitää kevennys?

3. Voiko kevennyksiä järkevää tehdä eri aikaan eri lihasryhmille tai pääliikkeille? Esimerkiksi jos tuntuu vaikka, että mave kulkee ja penkki ei niin keventäisi penkin, mutta jatkaisi mavea vielä nousujohteisesti.

Kiitokset jo etukäteen!
 
1. mieluiten määräajoin niin ei tuu ylläreitä pitkällä aikavälillä. jonkinlainen intuitio siellä kuitenki aina taustalla pitää olla.
2. ideaalisti vipa kova viikko menis vielä nousujohteisesti, mutta kovan työn kanssa. ei se kuitenkaan aina mee niinku leffoissa.
3. paljo mahdollista.
 
Kiitoksia sinulle henkilökohtaisesta valmentamisesta vuosi sitten. Olin sen jälkeen liki puoli vuotta saikulla, ja pääsin aloittamaan reenit uudelleen vuoden vaihteessa. Sinun opeilla mentiin ja nyt pääsin vähän parempiin tuloksiin kuin vuosi sitten. Nyt loppu maksimi jakso.

Nyt taasen mielessä pyörii noi pelastusopiston testit ja kysymys kuuluu, missä vaiheessa kannattaisi aloittaa kestovoima reenit. Aloitanko heti (elokuun puolessa välissä pitäis olla suoritettuna) vai onko liian pitkä aika hakata kestoa?

tilanne nyt:
penkki 1*97, 6*80,
kyykky 1*145, 6*125
leuat 1*op+40 (toistot menee op jo reilusti yli tavoitteen 14)
 
tack tack. jos sulle tulee kestoo suht helpolla sit kk riittää...paljon nyt menee testisarjat noilla voimatasoilla?
 
Nyt kun kesäloma on alkanut ja kaikenlaista tekemistä on niin punttailulle ei hirveästi aikaa ole. Kotoa löytyy kyykkyhäkki, mave/rive paikka, penkkipunnerrus penkki, leuanveto tanko ja levytanko+käsipainot. Mietinkin että olisiko mahdollista soveltaa jotain tuon sinun leuanvetoon suositellun volyymitreenin tyylistä koko kropalle? Tai vaihtoehtoisesti esim. 1 liike päivässä (kyykky/mave/penkki/leuat?) Tavoitteena perusvoiman kasvatus ja saleilua vasta puolisen vuotta takana. Eli siis aikaa en haluaisi paljoa käyttää kerralla, mutta treenejä voisin tehdä vaikka kolmekin päivässä, ja olen ihan hukassa miten kannattaisi menetellä.

Sana on vapaa ja toivottavasti keksit jotain! :thumbs:
 
olis varsin suositeltavaakin soveltaa. sulla tuntuis olevan hyvä setti kotona, joten tollanen onnistuis hyvin. mieluiten joka lajia usein kuin lajia koko päivä kerran viikossa. esim. jos sulla ois kolme treeniä p'ivässä à ½-1h, ne vois mennä viikossa vaikka näin:
1a: penkki, 1b: niskakyykky, 1c: vastaleuat
2a: rive, 2b: vatsaliike, 2c: grippi, pohkeet
3a: kapea penkki, 3b: etukyykky, 3c: myötäleuat
4a: mave, 4b: vatsa kiertäen, 4c: grippi, pohkeet
5: -
6a: medium penkki, 6b: leveä kyykky, 6c: eritasoleuat
7a: rive, 7b: polvien nosto, 7c: grippi, pohkeet
...jne...

eli sulla ois kaks eri päivää, joissa toimii semmonen modattu kaksjakonen. samoja lihasryhmiä, mutta kierrätetään 2-4 eri liikettä. millon pidät lepopäiviä jne riippuu sitten fiiliksistäkin. vaikka joka toinen, mutta sillon liikevalikoimaa kannattaa supistaa kahteen eri treeniin, joissa on samat liikkeet per treeni. toi oli vaan hypoteettinen esimerkki.
 
Loistavaa!! Minkälaisia toisto- ja sarjamääriä tuossa suosittelisit? Otin saleilun alkuun noin kolme kuukautta starting strengthillä eli 5 toiston sarjoja ja sitten 3kk hieman muunnellulla G6, eli noin kymmenen toiston sarjoja.

Edit. Ja varmaan failurea välttäen, vai mitä mieltä olet? Tavoitteena tosiaan lähinnä perusvoimajakso, kesän jälkeen sittem maksimivoima ja piikkailut.
 
jos oot aloittelija, 6-12 penkit, kyykyt, leuat. 4-7 mave, rive. 10-20 keskikroppa. failure on ok sillon tällön, mutta se pitää sit aina huomioida muussa treenissä. riippuu täysin kaikesta muusta treenistä tossa.
 
Mitä mieltä oot vyön paikasta, kun kyykätään tai vedetään kovaa? Itellä on ollut vyö melko alhaalla , mutta thompzon ja eräs jenkki kehottavat pitämään vyötä hieman ylempänä, ja vielä siten että vatsapuolella vyö on hieman ylempänä kuin takana? Kokeilin tänään tuota jälkimmäistä tyyliä kyykyssä, ja ainakin erilaista on kyykkiä kuin ennen..

Entäs stoppikyykky, pitäisikö syvyyttä lisätä, nyt kun on sarjapainoissa menty ohi jo normikyykyn? tai ylipäätään pitäisikö syvyyttä vaihdella silloin tällöin?
 
blazer: vyön ei pidä tukea suoraan selkää, kuten joskus aatellaan. sen pitää tukea vatsaonteloa, joka sitten puolestaan tukee rankaakin. ylävatsalla se toimii tossa hommassa erittäin hyvin. vyön paikka on kuitenkin täysin yksilöllinen, mutta ala-asento on yleisempi varmaan ihan senkin takia, miten vyötä käytetään pukeutumisessa. housujen kannattelulla ja voimaharjoittelulla ei kuitenkaa oo kauheesti yhtäläisyyksiä :)

stoppikyykyn ei kyl pitäsi mitenkää olla parempi ku dynaamisella suunnanvaihdolla tehdyn kyykyn. sitten on jotain kummallisesti pielessä! stopit on staattista voimatreeniä ja suht nivelkulmariippuvaisia. niitä tulis tehdä pääasiassa noston kriittisissä vaiheissa, ei mitenkään säännönmukasesti siellä ala-asennossa.
 
Okei, no mä luulen että pitää hieman laskea tuota stoppia alemmas, ehkä siihen noston ala-asentoonkin alkaa tulla sitä varmuutta. Ja luultavasti ne painotkin tippuu aikalailla :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom