Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
aesma: ei tää mikään painonnostoalue ole. ihan yleinen voimatreenialue.

27: kyllä se bodailu kannattaa mukana pitää, jos haluu lihat säilytellä mahdollisimman hyvin. hermostollinen treeni liika äärimmäisenä voi jopa pienempää lihaksia, vaikka voimaa tuliskin lisää. apuliikkeet ei kyl koskaan pitäs olla mitään satujumppaa. miks ne sillon ois apua yhtään mihinkään...

tompsu: no sun tarkotusperät tossa hieman ihmetyttää. mihin sitä kestoo tarviit? pitkiä 15-30 toiston sarjoja ja intervalleja on aika hyvä combo. jälkimmäisissä 6-10x6-10x n kg/ 20-30s tauko.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kiitos ja kumarrus. Itsellä ei ole, niinkuin kerroin, kokemusta näistä voimanostoohjelmista. Ihmettelin tässä ohjelmassa sitä "keveyttä", vain yksi sarja tappiin. Perus boditreenin jälkeen tuntuu no, kevyehköltä. Ja joo, en ole nähnyt tän kaltaista komboa missään, dieetti ja voimanosto. Lähdin mielenkiinnosta sitä toteuttamaan et katotaan mitä tapahtuu.. Mut ruuvaamisen paikkahan tässä on ja syytä jättää se voimailu plussakaloreille sitten.
 
no kyl useemmalla sarjalla menisin. tappiin tehdyt tuppaa oleen aika herkkää dieetillä. voimasysteemeis erityisesti.
 
Oon huomannut et hyvinkin vaihtelevat treenivko toimii itsellä parhaiten, ainakin plussilla. Miksei sama toimisi dieetilläkin.. funtsataan ja säädetään. Kiitoksia
 
Semmosta, että onko painnonostajille hyötyä lajiomaisesti vetää maastavetoa painnonostokengät jalassa?

Mikä on voimailijalle hyödyllisin 20min huoltava jumppa, jos tulee päivän mittaa luppohetkiä?
Kävelylenkki, kiertäjänkalvosin kuntopiiri, venyttely hetki, 20-40% palauttavat sarjat...?
 
en teetä painonnostajille maastavetoa juuri lainkaan. työntövedot on ne raskaimmat touhut oikeestaan.

huoltojumppien hyöty on tarpeesta kiinni. kiertäjät voi jumpata vaikka missä, eikä siihen mee 5min kauempaa. kuuluu joka tapauksessa treeneihin. kevyet hapottomat koko kropan jumpat on parhaita. niiden päälle venyttelyt tms. ulkona noi jumppailut tietenkin parhaita ois.
 
jos vedät 200 maasta ja teet ne rinnallevedot vähintään satasella, sittenkin aika hiinä ja hiinä. riven erityinen nopeusosa lähtee reisiltä ja maastavedon liike loppuu jo siihen. yhtään mun juttuja lukeneena arvaat lopullisen vastauksen: tee nopeus maastavedolle maastavedolla.
 
Ok. Sillä kysyin, kun tulin lukeneeksi erään voimanosto-oppaan/lehtisen 80-luvulta ja siinä oli ehdotettu raakariveä maastavedon apuliikkeeksi. Arvelinkin, jotta vastauksesi voi olla em. tyylinen:)
 
beginner

Ja mitenkäs ne sarjatauot menikään nopeustreeneissä? Muistelen, että WSB-tyylisessä tehtiin jotain 7-10*1-3*50-65% ja 30-45 sekunnin tauot, mutta tuntuu, että voisi olla ihan kunnon palautukset kun on tehot niin kovat.

beginner: kyl nopeutta kunnolla treenatessa palautusten pitää olla hyvät.

JTO, onko voimanosto harjoittelussa lyhyistä sarjojen välisistä palautuksista hyötyä (noin 90sek palautukset)? Jos on niin missä yhteydessä käyttäisit niitä harjoittelun tehostamiseen?
 
jos voimaa tehdään, en kyl kiirehtis niiden palautusten suhteen. teho heikkenee ja homma menee kestävyyden puolelle. tietenki pienemmissä yhen nivelen liikkeissä voi lepäillä vähemmän. voimailijan kestävyystreeniä on enempi sarjakestävyyden kehittäminen eli kyky tehdä paljon suht kovia sarjoja.
 
maksimivoima ei suoraan kasvata lihasta juuri kellään, mutta kohonneet voima-arvot tuo kyllä niihin perusvoimatreeneihin ja pumppailuihin lisää romua. siihen se lihaskasvu kuitenkin suureksi osaksi perustuu. aika-ajoin, sillon tällön tai omina kausinaan. ei mitään erityistä määrää voi sanoa.
 
ei kannata samantien mihinkään ehdottomaan maksimiin mennä, vaan herätellä kroppaa ajan kanssa. kuukausi kerrallaan on aika jees noin yleisesti. voimailijalle esim.
perusvoima 2kk
hybridijakso 1kk
perusvoima 1kk
maksimivoima 1,5kk

Kun tuon on saanut loppuun ja jokin muu kuin raudan nostaminen on päälajina, niin sitten suoraan tuon jälkeen kentälle entistä vahvempana? Voimailijan tai saliharrastajan kohdalla kierros alusta vai jotakin muuta?
 
jonkun muun lajin harrastajalle puntti on tietenkin sivulaji, joten se lajitreeni ratkasee kyl eniten, miten siel kentällä sujuu. mutta toi nyt on yks hyvä tapa lisätä yleisvoimaa. maksimivoima on suurimmalle osalle niistä muista lajeista suht tarpeeton itessään. sen osuus on perusvoimatasojen nostaminen ärsykevaihtelun kautta. enempi toi siis on kuitenkin voimailijoille suunnattu.
 
maksimivoima ei suoraan kasvata lihasta juuri kellään, mutta kohonneet voima-arvot tuo kyllä niihin perusvoimatreeneihin ja pumppailuihin lisää romua. siihen se lihaskasvu kuitenkin suureksi osaksi perustuu. aika-ajoin, sillon tällön tai omina kausinaan. ei mitään erityistä määrää voi sanoa.

Kiitos vastauksesta! Kysyisin vielä onko bodarin välttämättä edes tarpeellista käydä alle kutosessa kuin aniharvoin, jos kuitenkin toistoja vaihdellaan säännöllisesti alueeella 6 - 20. Eikös voima kasva noilla kutosillakin aika hyvin?
 
voima kasvaa aina, jos lihas paksunee. jos kuitenkin parannetaan hermoston työkykyä, saadaan enemmän irti jatkossa niistä bodyraudoista. esim.

jos maksimi on nyt 1*200 ja sarjana tulis vaikkapas 10*140, 70% siis. semmonen ok perusvoimailijalle. jos nostat maksimin 220 kiloon, 140 ois enää 64% ja toistoja tulis taatusti enemmän. 70%:kin ois nyt jo 155kg.

en nää mitään erityistä syytä olla laajentamatta toistoaluetta alemmas. vamma-alttius ei lisäänny yhtään enempää. ei niitä lyhyitä sarjojakaan tarvi loppuun asti tehdä. pahemmin se loukkaantumisalttius kasvaa, jos lykitään vaikka jotain kyykkyä hamaan loppuun asti pitkillä sarjoilla.
 
Tervehdys

Tuli tuossa testailtua vetokuntoa (kapea veto) ja sieltähän löytyi vanha ongelma eli tanko irtoaa kohtuu hyvin lattiasta mutta säärenpuolessa välissä hidastuu rajusti ja jalat tärisee rajusti. Sitten kun pääsee polveen asti niin veto alkaa kiihtymään ja loppu on todella helppo. Ja tuohon säären puolenvälin yläpuolelle tanko on ennenkin pysähtynyt.

Kuuden viikon päästä olisi kilpailu ja arvelinkin kysyä vieläkö kannattaa yrittää peliliikkeitä heikon kohdan vahvistamiseksi näin lyhyellä aikataululla. Esim. pysäytys ongelmakohdassa pariksi sekunniksi ja siitä sitten loppuun asti veto / vedot polviin / veto 5cm pukeilta.
Vai pyrkiä vaan tekemään normisuorituksia mahd. hyvällä tekniikalla
Kovin montaa kovaa vetotreeniä ei tässä ajassa kerkeä enää tekemään ottaen huomioon tarvittavat kevyet viikot /kisaan kevennyksen.
 
ite tekisin apuna tohon ongelmaan polvenalta vetoja. heikoimmasta kohdasta ja 5cm ylä- ja alapuolelta. en kylläkään ole jto :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom