Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Treenini on suurimmaksi osaksi kehonrakennuspainoitteista, mutta nyt on silläkin treenillä voimaa tullut sen verta että alkaa penkkipunnerruksessa ykkösmaksimi olemaan 1.5x omapaino luokkaa. Ihan selvää pässinlihaa tuon raudan nostaminen ei minulle kuitenkaan ole. Siksi ennenkuin yritän tuota uutta maksimia nostaa niin kyselisin että kuinka voisin vähän hermottaa/piikata lihaksia jotta uusi maksimi nousisi varmemmin? Käsittääkseni piikkaus on progressiivista totuttelua suurempiin rautoihin, mutta onko mitään "kaavaa" kuinka tuo kannattaa suorittaa? Ja jos teen penkkipunnerruksen ensin, voinko tehdä massanhakuista hapottavaa treeniä vielä perään, ilman että piikkaus suuremmin siitä kärsii?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tottakai ne voimaominaisuudet kärsii jos hapottaa vielä rintaa ja ojentajia ja olkapäitä hermostollisen treenin päälle mutta kuinka paljon riippuu paljon nostajasta ja treenin treenin intesiteetistä.

Tästä(kin) ketjusta löytyy hyviä piikkausmalleja valmiina paljon.
 
Olisiko antaa vinkkiä, miten korjata jalkaterien ja sitä mukaa koko jalan asento tempauksen/riven ala-asentoon pudottautumisessa. Tuntuu oikean jalan jalkaterä jäävän enemmän "auki" ja olen huomannut tuon rasittavan enemmän nilkan ulkosyrjää ja polvea.

Onko mahdollisesti jäykkyyttä oikeassa koivessa enemmän?
 
'lillav: ei se arvostuksesta johdu. pienimmissäkin naisissa on karmeen kova taso maailmalla. painoluokkavalinnassa kisoja ajatellen on enempi kyse myös taktiikasta. jos haluu mitalin, menee semmoseen luokkaan mis on siihen paremmat mahikset ja heikompia vastuksia odotettavissa.

joonus: ihan yksinkertasimmillaa, muttei huonoimmillaan ollenkaan se voi mennä ihan sillai, että nyt kun oot tehnyt semmosia bodysarjoja paljon, teet parisen kuukautta sen penkin ekoiksi työsarjoiksi lyhyempää settiä. kuukausi vaikkapas 3-5 toiston huippusarja ja seuraava sit 1-2 toiston alueelle. käytännössä, jos olettas, et oot tehny 10*100kg, joka antas suoraan oletuksena about 150kg:
lämppä, nousut 5*90, 100, 110, 115, 3*120, 125 ekassa treenissä ja pikkusen lisää jatkossa. ideana että sarjoissa jää varaa alussa parikin toistoa. keskityt vaan nostaan kovalla teholla. noiden perään voit tehdä 1-2*8-10 perusvoimien ylläpidoksi, ellet kisaan oo menossa. 2-3 nousujohteista viikkoa ja sit iismpi tyyliin 3*6*105, 10*90.

viittis: tekemällä oikein. selkee fokus siihen hommaan vaan ja se kyl korjaantuu. painot hetkeks vähemmällä ajatukselle ja tekniikka kuntoon.
 
Mulla 10x100kg oli penkissä noin 135kg, tarkoititko jto 10x110kg kenties?
Ei viisasteluna ihan asiallisena kysymyksenä..

Teen muuten tällä hetkellä tuota tekemääsi kyykky 3x viikossa ohjelmaa http://www.pakkotoisto.com/voimailulajit/20639-kyykky-3-kertaa-viikossa/ hyvin on kulkenut kiitoksia siitä..

Sellaista voisin vielä kysyä että mitkä olisi parhaita liikkuvuusharjoituksia, kyykyn syvälle saantiin. Itselläni ei tätä ongelmaa ole, vaan kaverin puolesta kyselen.
Kysymyksessä tuollainen hartioita leveämpi voimanostokyykky ja tarkoitus tietty päästä ilman kipuja voimanostosyvyyteen..
 
en tarkottanu sen kummemmin mitään, kirjotin: "jos olettas, et oot tehny 10*100kg", kun et kertonut mitään lukuja ite. jos ei oo tehnyt maksimitreeniä, kymppi on semmonen 65-75% maksimista, muttei noin pitkillä sarjoilla kannata laskureita juuri vaivata. toi oli vain hypoteesi katellen sun tulevia treenejä.

kyykyn liikkuvuuden suurin ongelma tuppaa oleen ylätakareidet. eli selkä pyöristyy alhaalla. passiivisen liikkuvuuden keinoista yks hyvä on mennä hajareisin penkin päälle, jalat hieman kyykkyä leveemmälle, selkä normikaarella ja sit napaa kohti penkkiä. ylätakareidet on siis se kohde. asentoo voi hakea myös smithissä pakottamalla se selkä pysyyn kuosissa ilman tasapaino-ongelmia. toki nyt tietenkin vois kysyä missä se liikkuvuuden heikkous näkyy?
 
Enpä mie tuota ylempää penkkikysymystä esittänytkään, vaan nimim joonus.. Kuulosti vaan hurjalle tuo 10x100 ja 150kg..

Tuo kyykyn liikkuvuuden ongelma on kyseisellä kaverillani juuri tuo selän pyöristyminen alhaalla..
Smithiä ei meidän salilla ole, mutta noita penkillä tehtyjä venytyksiä voi toki tehdä..

Kiitoksia tästä.
 
en tarkottanu sen kummemmin mitään, kirjotin: "jos olettas, et oot tehny 10*100kg", kun et kertonut mitään lukuja ite. jos ei oo tehnyt maksimitreeniä, kymppi on semmonen 65-75% maksimista, muttei noin pitkillä sarjoilla kannata laskureita juuri vaivata. toi oli vain hypoteesi katellen sun tulevia treenejä.


Enpä mie tuota ylempää penkkikysymystä esittänytkään, vaan nimim joonus.. Kuulosti vaan hurjalle tuo 10x100 ja 150kg..

Otin tasan 2kk sitten penkissä 12x100kg. Sen jälkeen en ole oikeastaan edes mitään sarjamaksimia kokeillut, mutta oman arvion mukaan tuolla 100kg menis todennäköisesti 15 toistoa, +/- 1 mahdollisesti. En ole menossa kisoihin vaan omaksi ilokseni ajattelin tuon maksimin kokeilla. Oma paino on nyt noin 89kg, eli 135kg olisi nostettava jotta 1.5x oma paino ylittyy. Minulla vaan tuppaa olemaan juuri sellaista bodytreenin tuomaa kestävyyttä että raskaillakin painoilla tulee melko pitkiä sarjoja, mutta koska voimatreeniä en ole juuri tehnyt niin maksimi on varmasti sarjoihin nähden alakantissa. Mutta kiitosta vaan vinkeistä! En epäile etteikö nyt näillä ohjeilla saataisi sitä voimaa kaivettua vähän esiin, voi olla että parin kk päästä tuo 135kg ei tunnu missään, mutta sitten nostetaan tietenkin niin paljon mitä tulee ;)
 
kumikörmy: juu tais mennä nimet sekasin. eipä toi mikään erityinen suhde kuitenkaan ole. jos se sun 10*100 toi 1*135 on se maksimi hieman heikko suhteessa sarjaan.

joonus: kyl sitä maksimia kannattaa hakee sillon tällön. saa perusrautoihin paremmin tehoja myös. korkee maksimi takaa aina korkeemmat perusraudat joko saman tien tai hetken päästä. toi maksimijakso sun kohdalla kannattaa vaan tehdä suht maltillisesti ja tollai hybridimallisesti, eli eka ne raskaat ja sitten perusvoimaa päälle. ei ainakaan toisin päin. kyl sun sarjoilla pitäs vähintään toi 150 tulla.
 
Jto, mitä eri liikkeitä suosittelet näin yleisesti tukemaan työnnön ylöstyöntövaihetta. Onko tärkeintä vain varmistaa, että jaloista löytyy sitä jerkkua? Lisäksi, mitä suosittelet avuiksi, kun raskaammissa raudoissa (n. 90% ylöspäin) ylöstyönnön allemeno (saksaamalla teen) tuppaa jäämään liian ylös. Onko se jotain, joka pitää vain opetella uusiksi?
 
jaloillahan se tehdään, keskivartalo tukee ja kädet vaan pyrkii pysyyn mukana :) mitä isommat romut sitä huonompi tekniikka, kun aletaan meneen sinne yli 90%:n. senpäs takia se fokus kovissa raudoissa tulis olla hyvin tiukalla moraalilla myös tekniikassa aina. keskity yhteen asiaan kerralla ja tossa tapauksessa se tarkottaa joka ainoolla raudalla tarpeeks aktiivista allemenoa. sama syvyys, oli kyseessä sitten 60 tai 100%. kyse on ajoituksesta, joten mahdollisimman vähän muuttujia kehiin. sä teet kevyemmillä selkeesti jotain eri tavalla, jos se isommilla romuilla jää myöhäseks. ota videoita itestäs ja tarkkaile just tota eroa.
 
Juu näin ounastelinkin, kiitoksia :) Tässä, kun videoita tsiigailen nii huomaan että raskaammissa raudoissa mul näyttää olevan paha tapa koittaa "puskea" sitä tankoa liian pitkälle, eli alotan sen allemenon näköjään liian myöhään. Pitää siis enemmän keskittyä siihen ajotukseen, juuri niinku sanoitki.
 
Moikka jto. Ajatus olisi tästä päivästä lähtien alkaa kehittämään progressiivisesti otevoimaa, kun se meinaa rajoittaa maastavetorautoja. Olen tähänasti tehnyt sarjojen päälle 5-10 sek pituisia pitoja sormi/nyrkkiotteella myötäotteella useita sarjoja, ja jumpannut selkäliikkeet fat gripz kahvoilla. Koitin etsiä antamiasi ohjeita jo etukäteen foorumilta, mutta tarvitsisin vielä selvennystä näppireeneihin.

grippiä kannattaa lähestyä lajinomaisesti joko roikottamalla tai ite roikkumalla. käytä kahta otetta; normi nyrkki ja sit rystynen suorana eli tanko 1. ja 2. nivelen välissä. tee treenit toistoperiaatteella. pieni läpileikkaus:
- toiston pituus 5-15"
- toistoja sarjassa yht. 20-50", esim. 8*5" = 40"
- toistotauko 5-10"
- sarjoja/grippityyli 2-10
- sarjatauko 2-5´

Tarkoitatko tällä kirjoituksella siis että otetreeni voisi näyttää tältä:
Liike 1. Roikkuminen vastaotteella tangossa nyrkkiotteella
8 x 5 sek roikkuminen x 30kg lisäpainoa / 2 kierrosta

Eli roikutaan 5sek, levätään 5-10 sek, toistetaan vielä 7 kertaa ja levätään 2-5min ja toinen kierros?
Miten grippihommissa on helpoin lähteä hakemaan progressiivisuutta? Löytyisiko jotain helppoa yleisohjetta maallikolle?
 
jep. eli käytännössä sama systeemi, ku normi punttitreenissäkin eli toistoilla mennään. toiston pituus ja määrät/ sarja sit merkkaa, halutaanko suunnata vaikutuksia perus- tai maksimivoimaan tai voimakestävyyteen. jos on liikaa painoo, roiku yhdellä kädellä. grippejä maastavetäjänkin kannattaa käyttää ainakin noita kahta, nyrkki ja avokäsi.

progressiot menee ihan helposti samoilla kaavoilla ku muissa treeneissä, vaikka onhan mulla kymmenittäin erilaisia kummallisuuksia näppivoimien kehittämiseen. mutta esimerkiksi, jos sun alkutaso ois vaikka toi 8*5s*30kg/ 5s ja vaikka 3 sarjaa saisit tehtyy... se vois näyttää 3kk:n päästä semmoselta, et teet 5 sarjaa, joissa kussakin 10*7s*35kg/ 3s.

treenisisältöinä voi käyttää esim. erilaisia pyramideja, vakiosarjoja, edellisten yhdistelmiä. nousevana määreenä joko painot tai roikuttu aika. vaihtoehtoja on ihan karmee määrä vrt. yksi suora toisto esim. 15s*30kg.
 
Nyt kun aloitin kyselemään niin kyselläänpäs lisää.. Kokeilin tuossa pari päivää sitten ensimmäistä kertaa leveää eli sumomavea, onkohan miten normaalia, että vedin suorilta lähes samat raudat kuin normaali kapeassa maastavedossa? Ykkösiä siis huvikseen kokeilin ja noin 10kg jäi sumo perinteisestä.. Muutenkin tuntu paremmalle tuo sumo, kun oon aika lyhkänen ja kapea mave aina ollu heikohko..

Pitkilleen en mavea ole tehny, vaan kyykkyjä reilusti sinun kyykky3x viikkoon ohjelmalla..
Auttaako leveä kyykky tosiaan noin paljon leveään maastavetoon?

Kannattaisiko kyykyn piikin jälkeen ottaa lyhyt piikki sumomaveen kanssa, vai mitenkä?
Luulisi ainakin tuossa olevan nopean kehityksen varaa paljonkin, kun ensiyrittämällä tuntui noinkin hyvälle?

Vai olisiko sulla joku muu hyvä ohje kyykkyohjelman jälkeen leveään maveen?
 
ihan mahdollista. välitykset vaan sopii nappiin. eli kisamielessä melko varmasti sun tyyli ois sumo. perinteistä kannattaa kyl tehdä ihan vaan avuksi selälle. jos kyykkää paljon, niinku nyt oot tehny, se auttaa hyvinkin paljon sumovetoo. tiettyjä juttuja voi vielä tehdä ihan spesifisti sen takia, mutta periaatteessa pelkkä kyykkiminen jo on kova apu. ehdottomasti sun kannattaa nyt hieman keventää kyykkyä ja piikata huiput ulos sumovedolla myös. sumovedon ongelmakohta on se maasta lähtö, toisin ku normivedossa, joten ei siihen erityisesti tarvi mitään varsinaista apua kyykkyjen lisäksi. tää tietenkin sit ratkee aina jokasen kohdalla erikseen.
 
Joo, tuo maastalähtö tuntui vaikeimmalta tuossa sumossa. Auttaisiko tohon jos seisoisi vaikka 5cm korokkeella ja vetelisi siitä vaikka joka toisen vetoreenin, siis perussarjoissa?

Taidan vetästä tuon kyykkyohjelman läpi, ottaa piikin kyykkyyn ja sitten keventää kyykkää ja piikata sumon heti perään?

Toimiikos kyykyssä ja mavessa ihan samat piikit kuin penkissä vaikkas näin? 2 vkoa kolmosia, kevyt, 2 vkoa kakkosia, kevyt, 2 vkoa ykkösiä
Ja toinen reeni vaikkas nopeutena 6x2x65% tai joku muu vastaava nopeusreeni?
 
kyykkyjen ohella sumoja voi vedellä korokkeelta joo, korokkeen ei kannata olla kauheen korkee, just joku 3-5cm on jees ja tietenkin pelkästään jalat ja sama asento ku muuten, mutta syvempi. tee sumovedon piikkaus tollai. uskosin, et 2-3 treenii nousujohteisesti ykkösillä on riittävä. sulla on maksimipohjat kyykystä jo, joten ei kannata kauheen pitkään tehdä sumoo enää. nopeustreenin kannattaa olla ihan kyykkyä sitten.
 
Tarkoitit siis ilmeisestikin että kun kyykky on saatu piikattua huippuunsa, kevennetään kyykkyjä, esimerkiksi nopeus kyykky kerta pari viikkoon ja otetaan sumomave ykkösillä nousujohteisesti ylöspäin 3viikon ajan? Sitten pitäisi olla enkat irti ja siirrytään takaisin perusvoima treeniin?
 
jep. tai sitten pari viikkoo ylös, kevyt ja viel ykkönen. sit perustreeniin takas.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom