Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
daddaraa: ehdottomasti alkuun rauhallisia ja priimateknisiä heittoja useemmin viikossa. hermosto väsyy määräänkin, joten otas 2-3 vkoa nousevilla määrillä ja sit iisisti neljäs viikko. sit sama juttu, mut hieman kovemmilla tehoilla JOS homma kulkee rennosti ja OIKEIN. syliväli riittää. lähtönopeus ja tekniikka on tärkein.
Tekniikan oletan olevan suht hyvällä mallilla, vaikken sitten kolmeentoista ikävuoden jälkeen kisoissa olekaan heittänyt. Muutamaan otteeseen kesäsin käynyt viskomassa. Eli ei löydy kuin 600 grammanen kiekko. Tulis varmaan investoida 1,5 kiloseen ellei kahteen jo?
Mukava laji siinä suhteessa, että saa pitää voimalun mukana ja samalla saa heitellä, pomppia ja juosta. Eilen sain paikaltaan pomppua ylöspäin 60cm ja armeijassa vauhditon pituus oli 250cm. Tästä vois löytyy hyvä motivaatio seuraavaksi vuodeksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Terve!
Kyselisin apua ja mielipiteitä asioista. Tarkoituksena aloittaa salitreeni n. 3 kertaa viikossa lajina pesäpallo. Tarkoituksena saada voimaa, nopeutta ja räjähtävyyttä. Kriittiset mitat 187/105, eli läskiä löytyy. treenikausi kestää noin 8kk ja samalla tarkoitus aloittaa dieetti. Painon olisi tarkoitus pudota ensi kesän alkuun mennessä noin 15kg. Oheisharjoitteita tulee n. 2 lajitreeniä, 1 juoksu, 1 kuntopiiri viikossa. 1-jakoinen ohjelma sopisi varmaan parhaiten. Toistot pääliikkeissä 4-8, apuliikkeissä 8-15 ja painot 65-85% maksimista? Jonkinnäköisiä tietoja ohjelmaa varten, eli leukoja ja dippejä ei mene yhtään. Suht kankeat raajat eli täydelliset tempaukset ja rinnallevedot voi unohtaa? Ohjelman liikkeet varmaankin moninivel liikkeitä kuten kyykyt, raaka rinnalleveto, raaka tempaus, pystypunnerrus, penkki, maastaveto, kulmasoutu ja loppuun vatsoja? Jos tekisit jonkinlaisen ohjelmarungon niin viilaan sen sitten omalle keholle sopivaksi. Asiaa tuli mutta tulkoon, toivottavasti on aikaa vastailla.
 
räjähtävyys kehittyy parhaiten lajitreeneissä oikein tehtynä. punttihommissa tollanen perusbodailu on ihan jees juttu. tyyliin rinnalleveto,
kyykky, penkki, leuat ja vatsa ja rakenne kuten kuvailit.
 
Millähän konstilla kannattais kehittää voimaa keskivartaloon? Maastavedon raskaimmissa nostoissa selästä loppuu pito ennen, kuin muualta loppuu voima. Tahtoisin turvallisuussyistä kehittää keskivartalon sen verran vahvaksi, että juuri maastavedon ykkösmaksimikokeilut ja raskaat sarjat sujuisivat selän osalta turvallisesti. Elikkä voima loppuis jostain muualta ennen kuin keskivartalosta.
Joka treenissä kyykkään, tai vedän maasta. Treeniohjelma vaatii varmaan vähän fiksailua, jos sinne lykkään jotain uusia liikkeitä, mutta en oikeen itse osaa sijoittaa mahdollisia apuliikkeitä, tai korvata jotain liikettä jonain päivänä tms.
Tavote olisi kuitenkin nostaa keskivartalo heikkouksista vahvuuksiin ilman, että muiden lihasten kehitys kovasti kärsii.
 
Terve minkälaista treeniä suosittelisit tällaiseen tilanteeseen.
Olen varastolla töissä ja päivät saattavat olla monesti melko fyysisiä esim. paljon säkkien ja lautojen kantoa yms. Monena päivänä on aikaa treenata töissä kun ei vaan ole asiakkaita ja teen siellä lähes päivittäin leukoja, dippejä, pystypunnerruksia, pistoolikyykkyjä, painon kanssa korokkeellehyppyjä yms. eli monet apuliikkeet onnistuu työaikana.

Miten kannattaisi treenata voimanostoliikkeitä ajatellen tällaisessa tilanteessa.

vähemmän sarjoja ja mahdollisimman kovaa vai paljon sarjoja?

Olen nyt pyrkinyt keskittymään salilla olennaiseen esimerkki treeni tekemistänäi voisi olla vaikka 3-5 sarjaa kyykkyä 2 sarjaa mavea ja 2-3 sarjaa vatsaa

Ja tavoitteena on voimanosto tulosten parantaminen
 
elu: keskikroppatreenien tulee olla raskaita myös, eli kunnolla vastusta ja kaikki höpöhöpöliikkeet pois.

panikka: ellei pääse tekeen lajinostoja, on aika hankalaa. yleisvoimailuun sun mahikset on oikein hyvät. sun voimanostotreenit tulee oleen aikalailla kii työpäivien sisällöstä, joten vaikee mitään yleispätevää ohjetta on antaa.
 
Miten voimanostossa kannattaa mielestäsi tehdä ruokailujen suhteen (tarkoitan kalorien/energiansaannin kanssa),eli riittääkö että syö vain perushyvin/monipuolista kotiruokaa paljon ja paino voisi näin kohota todella maltillisesti ylöspäin ja ei tarvitsisi pitää sitten niitä dieettejä,jotka taas syövät sitä voimaa. Vai suositteletko voimanostossakin pidettävän näitä massa- ja dieettikausia? Olettaen siis,että rasvaa ei saisi tulla kovin paljoa.
 
en lähtis kauheen nopeesti nostaan painoo, ellei ylemmässä ois tarjolla mitalia osanottajalistan mukaan. maltillinen nostaminen takaa paremman pohjan, muttei sekään nyt tarkota grammaa päivässä. kotiruualla pärjää hyvin pitkälle.
 
Tämä voi olla vähän tyhmä kysymys, mutta soveltuuko tuo "kyykky kolme kertaa viikossa" kuinka hyvin etukyykkyyn? Takakyykylle tein sen koko ohjelman kaksi kertaa putkeen viime vuonna ja ykkösmaksimi nousi silloin 145kgsta 175kgn, ja nyt tekisi mieli tehdä sama etukyykylle...
 
Kuuluuko kiekonheittäjien voimaharjoitteluun pääsääntöisesti rinnalleveto, tempaus, etu- ja takakyykky sekä penkkipunnerrus? Koittanut ottaa selvää niin aika pitkälti voimaharjoittelussa noita on käytetty + apuliikkeet.
 
Kannattaako vartalonkierto (tanko niskassa) tehdä seisten vai istuen?

40:n asteen kuumeessa sängyssä pyöriessä tuli mieleen:D, että voisin treenata kyykyn loppuojennusta/loppupuoliskoa(kun se on heikko kohta itsellä) siten, että pistän lisäpainovyöhön painoa kyykätessä. Onko tälläinen WSB-tyylinen liike mielestäsi kohdallaan vaiko suosittelisitko jotain muuta?
 
daddaraa: yleisiä isoja liikkeitä. noi sopii siihen hyvin. erikoisempiakin tietenkin tuppaa olla lisänä kun yrityksenä on hakea ns. lajivoimaa, mutta siinä nyt sitten pitää aina pitää mielessä se siirtovaikutuksen olemattomuus tai jopa tekniikan häiriintyminen riippuen kuinka lähellä lajisuoritusta se "lajivoima"liike on.

weak: millanen kierto ja mihin tarkoitukseen? kyykyn loppuun on olemassa oma leppoisa alataljasta tehtävä apuliike nimeltä läpiveto. googlaa vaikkapa pull through.
 
siis lajivoimaharjoittelu on mahdollisimman lähellä ite lajisuoritusta, mutta toisaalta ei sais olla liian lähellä :) selkeää eikö? eli tulis vahvistaa selkeesti lajisuorituksen kaltaista liikkumista, mutta jos se on liian samanlaista, mutta ei prikulleen, voi tekniikka mennä pilallekin. hermosto ikäänkuin menee hieman sekaisin. nää ei oo standardoituja juttuja, vaan täysin yksilöllisiä. hyvänä esimerkkinä lajivoimatreenistä on moukarinheittäjien ylipainoset heitot. kiekolle vois aatella levypainolla tehtävät voimalliset suoritukset tai osat aikalailla perusvoimaperiaatteella eli ei mitään räjähtävyyden hakemista. ite lajitreeni sitten pitää huolen siitä räjähtävyydestä jne. alipainoisissa samat edut ja ongelmat.
 
No jos moukarinheittäjille lajivoimaa treenataan ylipainosilla heitoilla, miksei samaa voisi tehdä kiekonheittäjille ihan vain raskailla kuulilla? Ei moukarinheittäjilläkään tietty tuo ole ainoa treeni tuohon tarkotukseen kai. Tuntuu hassulta lähteä kiemurtelemaan levypainojen kanssa jossain salilla. Onko se hyöty sitten niin suuri, että noita kannattaa tehdä vai onko nuo kokeneempien hommia? Ja jotenkin tuntuu kummalliselta lähteä tekemään kiekonheiton koko suoritusta levypainolla. Kun liikkeen saa alkuun, loppu meneekin jo melkolailla sillä alun "liike-energialla". Vai onko tuossa juuri tarkoitus tehdä hitaasti liike, ettei mene juuri tuohon räjähtävyyden hakemiseen? Löysin tuollaisen sivun, jossa on aika paljon noita lajivoimatreenejä kiekkoa varten: http://personal.inet.fi/koti/anssi/lajivoima/lajivoima_index.htm

Sitten mainitsit myös ton siirtovaikutuksen olemattomuuden. Oot tainnut myös aikasemmin tuosta mainita, kuinka vaikeaa se hankittu voima on sitten saada hyödynnetyksi itse lajissa. Eikö tuokaan sitten vain mene niin, että kun on harjoiteltu isoilla painoilla melkein itse lajia ja kun siirrytään treenaamaan lajia, saadaan hiljanneen voima siirrettyä niistä levypainollisista liikkeistä itse kiekonheittoon?

Taitaa olla alussa aina onni, että heittäminen harjaantuu parhaiten heittämällä ja juokseminen juoksemalla jne.
 
sä et nyt lukenut kovin tarkasti... levypainoilla ei tehdä kiekonheittosuoritusta, vaan kuten sanoin, käytetään perusvoimaperiaatteita ja tehdään liikkeet voimalla, ei hyödynnetä elastisuutta. hankitaan siis lajissa käytettäviin lihaksiin kokoa ja voimaa. paljon tehdään liikkeitä myös vaakasuorassa, ei seisten. kuulien heitot on paljon käytetty lajivoimatreeni myös. laittamassasi linkissä on ihan hyviä juttuja. aloittelija hyötyy kuitenkin ehdottomasti eniten nimenomaan lajin harjoittelusta ilman variaatioita. koskee kyllä tietysti ihan kaiken tasoisia heittäjiä.

voimaharjoittelun idea muuta kuin punttilajeja varten on se, että hankitaan lihakseen massaa ja voimaa ensin. sitten se hankittu mötikkä yritetään saada toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja liikeradallisesti, ajoituksellisesti jne oikein tekemällä lajiharjoittelua. hermosto on äärimmäisen tarkka noissa liikeratajutuissa. siitä syystä erinomainenkin tekniikka saattaa yhtäkkiä heikentyä mystisesti. hermostoa rasittaa myös määrä, ei vain teho, eli lajitekniikkaharjoittelussakin tulis olla vaihtelua.

toi sun vipa lause on aika merkitsevä.
 
Noniin, nyt tyhmäkin ymmärsi. Kokoa ja voimaa saan varmaan paremmin ihan yleisiä liikkeitä käyttäen, kun ei tarkoitus ole lähteä sata lasissa treenaamaan kiekkoa vielä. Kiitos kuitenkin tietopläjäyksestä.
 
Okei, tätä on varmasti kysytty aikasemminkin mutta en nyt löytänyt vastausta haulla. Eli kun tavoitellaan korkeeta pomppua, niin kumpaa takakyykkyä kannattaa suosia, puolikyykkyä vai syväkyykkyä? Tähän asti olen tehnyt nuo takakyykyt ja jalkaprässäilyt syvinä, mutta eikös tuo puolikyykky vastaisi enemmän normaalia ponnistusliikettä, ollen täten parempi vaihtoehto?
 
pomppua varmaan yleisessä mielessä vai jotain lajia varten? kyykyt ei kummatkaan simuloi ponnistusta tarkasti, joten ne jää yleisen voimanhankinnan välineiksi, kuten erilaiset rinnalle- ja maastavedotkin. selän ja polvien kanssa voi tulla ongelmia, jos korostaa liikaa ylikorkeita kyykkyjä kuvitellen niiden tuovan pomppuun tehoja. pakaroiden osuus ponnarissa on kuitenkin suuri ja siihen tarvitaan syvempääkin kyykkyä. eli: puntilla voimaa, lajisuorituksilla tehoa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom